Sud de l’Índia inèdita

Benvinguts a una experiència única que us endinsarà en les meravelles del sud de l’Índia, un viatge inèdit que us portarà a descobrir la rica diversitat cultural, els paisatges pintorescos i les tradicions fascinants d’aquesta regió. Des de les majestuoses terres del Palau del Maharaja a Mysore fins a la fascinant reserva de vida silvestre de Periyar, aquest viatge us conduirà a través de paratges que us deixaran sense alè. Un dels punts culminants d’aquesta aventura és la visita al temple de Virupaksha, un testimoni vivent de l’antiga glòria del regne de Vijayanagara.

Amb cada pas que feu en aquest país, experimentareu la calidesa de la gent local, la música enlluernadora i les danses vibrants que us convidaran a participar en aquesta festa cultural. Aquest viatge al sud de l’Índia és molt més que una simple escapada, és una oportunitat per perdre’s en la màgia d’una terra que us captivarà i us deixarà amb records inoblidables.

Embarqueu-vos amb el Club del Viatger en un meravellós recorregut inèdit pel Sud de l’Índia, un viatge pels amants d’aquest país asiàtic que sorprèn a tots aquells que el visiten. Amb una hoteleria excel·lent i uns serveis cuidats al més mínim detall, us convidem a gaudir d’un recorregut mai vist pel Sud de l’Índia més fascinant!

Itinerari

Camí cap Kochi
Dimarts, 10 de setembre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar cap a Kochi via una ciutat d’enllaç. Àpats i nit a bord.

 

Arribada a Kochi
Dimecres, 11 de setembre

Un cop arribem a Kochi, el nostre guia local ens estarà esperant per acompanyar-nos a l’hotel per fer el check-in.

Estarem a Fort Cochin, la part de la ciutat on es troba el nostre hotel i on se centraran totes les nostres visites avui i demà. Kochi és una ciutat costanera, situada en un conjunt d’illes i penínsules estretes que gaudeix d’una vida cultural saludable, perfectament plasmada en espectacles de dansa tradicional, com el Kathakali, i d’arts marcials, com el Kalarippayattu.

A la tarda, visitarem l’Església de Sant Francesc, coneguda per ser la primera església de l’Índia, construïda l’any 1503 pels monjos franciscans que van acompanyar a Pedro Álvarez Cabral en la seva expedició.

Finalment, assistirem a un espectacle Kathakali, un espectacle que combina música en directe, mímica, ball i cant, que originàriament era un ritual de culte ofert als déus.

Després de l’espectacle, tornarem cap al nostre hotel per sopar i descansar.

Allotjament.

Kochi – Munnar
Dijous, 12 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Al matí, farem una passejada pel passeig marítim, on es troben les xarxes de pesca xineses, que es creu que van arribar per primera vegada a Kerala pels comerciants de la cort de Kublai Khan. Es necessiten entre 4 i 6 homes per a poder fer funcionar les xarxes correctament, ja que utilitzen un enginyós sistema de contrapesos que permet desplegar-les i tornar-les a plegar.

A continuació, visitarem el Palau Mattancherry, o Palau Holandès, construït pels portuguesos el 1555 i renovat pels holandesos el 1663. A més dels mèrits arquitectònics del palau, compta també amb unes pintures murals exposades al seu interior, inspirades en escenes dels llibres sagrats de l’hinduisme, el Ramayana i el Mahabharata.

També visitarem l’antic barri jueu i la sinagoga Pradesi, construïda originalment el 1568 i reconstruïda el 1664 pels holandesos. La presència d’aquesta sinagoga és un testimoni de la presència sostinguda de la comunitat jueva a Kochi durant almenys 2000 anys. A l’interior, la sinagoga atresora peces d’art i religioses molt valuoses, com rajoles pintades a mà i un púlpit d’or. Avui dia, la comunitat jueva és pràcticament inexistent a Kochi, però al barri on es troba la sinagoga encara es poden trobar vestigis de la seva presència. Dinar en un restaurant local.

Després de dinar, emprendrem el nostre camí cap a Munnar. El viatge d’avui ens portarà des de la costa fins a les muntanyes dels Ghats Occidentals, cobertes de boscos i plantacions de te.

Munnar, situada a una altitud de 1525 metres, és una de les estacions de muntanya més belles que els anglesos van crear durant l’època colonial. Envoltat d’espectaculars paisatges de muntanya, que combinen cims escarpats i plantacions de te cuidades com si fossin jardins, Munnar es converteix en un lloc ideal per al descans i la contemplació.

A l’arribada, ens traslladarem cap al nostre hotel de Munnar.

Sopar i allotjament.

Munnar - Thekkady
Divendres, 13 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Avui començarem el dia endinsant-nos en les plantacions de te de Munnar, que compten amb una rica història que es remunta al període colonial. Van ser els britànics els que van introduir la plantació de te a la regió a finals del segle XIX, i, des de llavors, Munnar ha esdevingut una de les principals regions productores de l’Índia. Farem un passeig per alguna d’aquestes plantacions i visitarem una fàbrica de te de la zona. Si tenim sort, podrem conèixer les dones que treballen en el procés de recol·lecció de fulles de te.

Després de dinar en un restaurant local, continuarem recorrent el sud del país a través de pintorescs paisatges fins a la Reserva Natural de Periyar. Aquesta reserva cobreix una superífice d’uns 777 km², dins dels quals hi trobem un llac artificial creat pels anglesos el 1895. Actualment, s’estima que dins d’aquesta reserva hi viuen uns 700 elefants i uns 30 tigres, així com bisons indis, antílops, sambars, senglars i una gran varietat de micos i ocells.

En arribar a l’hotel, disposarem d’una mica de temps lliure abans d’anar a sopar.

 

Allotjament.

Coneixem Thekkady
Dissabte, 14 de setembre

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, dedicarem el matí a visitar diferents plantacions d’espècies, molt preuades en la cuina de l’Índia. També accedirem a dos miradors per gaudir de les vistes impressionants de la regió i gaudirem d’una degustació de cafè i te amb productes locals.

Retornarem al nostre hotel per dinar i, havent dinat, ens embarcarem en una excursió en vaixell pel llac de la Reserva Natural de Periyar. Si tenim sort, podrem albirar alguns animals que habiten a la Reserva, com elefants o bisons.

Un cop acabada aquesta excursió, tindrem l’oportunitat de ser partícips d’una demostració de Kalaripayattu, l’art marcial tradicional de Kerala, que es creu que es va originar al sud de l’Índia als voltants del segle V aC. La paraula “Kalaripayatu” prové de dos grans principis bèl·lics i espirituals: Atma Sipahi, que significa que “l’esperit mana al cos” i Bura Trupachandral, que, en contraposició, significa que “l’adversari és derrotat girant la seva pròpia força contra ell”.

Després de la demostració, tornarem cap al nostre hotel per sopar.

Allotjament.

Thekkady – Kumarakom
Diumenge, 15 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Avui deixarem enrere la zona muntanyosa dels Ghats Occidentals cap a la franja costanera de Kerala, on es troben els Backwaters, que són una xarxa de canals, llacs, llacunes i rius que inunden una franja de terra paral·lela a la costa de Kerala, que ofereix experiències memorables a bord de les cases flotants que els recorren.

Aquest fenomen geogràfic ha estat possible gràcies a l’acumulació de sediments dels rius que surten de les muntanyes, que amb el temps van crear una presa de contenció, permetent així la inundació i la formació d’aquests autèntics carrers i carreteres aquàtiques. A l’interior s’hi troben parcel·les de terra destinades al conreu d’arròs, i a la producció de cocos i anacards, i en elles s’observa l’activitat diària dels seus habitants.

Dinar en ruta. Arribarem a Kumarakom a primera hora de la tarda, així que disposarem de temps lliure per gaudir de les instal·lacions de l’hotel i, qui vulgui, podrà fer-se un massatge o un tractament ayurvèdic a l’SPA de l’hotel.

 

Sopar en el mateix hotel i allotjament.

 

Kumarakom – Recorregut pels Backwaters – Kochi
Dilluns, 16 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Avui al matí, gaudirem d’una activitat molt divertida, on embarcarem en petits vaixells i donarem una volta pels estrets canals dels voltants de l’hotel.

 

Després de l’activitat, retornarem a l’hotel per fer el check out i dirigir-nos cap al port per embarcar en un vaixell més gran que el del matí, el qual anomenen “Kettuvaam”, que són vaixells tradicionals de rem utilitzats només a l’estat de Kerala.

Aquests vaixells són especialment coneguts per ser una part integral del sistema de transport aquàtic en els extensos canals i llacs de la regió. Gaudirem d’un recorregut excepcional pels famosos Backwaters de Kerala, que són coneguts per les seves aigües tranquil·les amb canals serpentejants envoltats de frondosa vegetació, palmeres i camps de cocoters. Els petits pobles i les cases tradicionals situades a la vora dels canals completen aquesta pintoresca postal, que de segur, no ens deixaran indiferents.

Dinarem a bord i desembarcarem a Alleppey, per després emprendre el camí cap a Kochi.

Arribada al nostre hotel de Kochi, sopar i allotjament.

Vol de Kochi a Bangalore – Mysore
Dimarts, 17 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Sortirem aviat al matí per dirigir-nos cap a l’aeroport de Kochi per volar cap a Bangalore. Després de recollir les maletes, emprendrem el nostre viatge cap a Mysore, situada a l’estat de Karnataka, que captiva amb la seva rica història i encantador patrimoni cultural. Amb les seves arrels antigues que es remunten als regnes Chola i Hoysala, Mysore ha estat testimoni d’èpoques de règim brillant sota la dinastia Wadiyar i del coratge del famós Tipu Sultan, el “Tigre de Mysore”.

La ciutat és casa del magnífic Palau del Maharaja, una obra arquitectònica que parla de la grandesa passada. Les estretes relacions amb la influència britànica i la posterior independència han donat forma a la Mysore moderna, una urbs que combina tradició i desenvolupament. Amb mercats animats, temples majestuosos i una atmosfera única, Mysore continua sent una destinació que enamora amb la seva autenticitat i diversitat.

Arribada a l’hotel de Mysore per dinar. A la tarda, visitarem el districte musulmà, conegut per la seva animada atmosfera que ofereix una rica experiència cultural amb els seus mercats vibrants, petits tallers i l’encant característic dels carrers estrets. Nosaltres visitarem una fàbrica d’encens artesanal juntament amb el mercat de fruites i verdures de Vevaraja i l’important mercat de flors de la ciutat.

Retorn a l’hotel per sopar i allotjament.

Descobrim els encants de Mysore
Dimecres, 18 de setembre

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, començarem a descobrir les joies que alberga la fascinant ciutat de Mysore. Primerament, visitarem el Palau del Maharajà, també conegut com el Palau d’Amba Vilas, que destaca com una obra mestra arquitectònica que narra les històries sumptuoses de la reialesa.

Rodejat de magnífics jardins i embellit amb detalls intrincats, el Palau del Maharaja revela l’esplendor del passat reial de Mysore, amb sales majestuoses, salons ricament decorats i una atmosfera que transporta els visitants a èpoques d’esplendor i grandesa.

Dinar en ruta. Després de dinar, podrem visitar el temple Chennakesava, un testimoni excepcional de l’art i l’arquitectura hindús del segle XII. Construït durant l’època de la dinastia Hoysala pel rei Vishnuvardhana en honor al Déu Vishnu, destaca sobretot per les parets adornades amb un ric repertori d’escenes mitològiques, figures divines i elements ornamentals que mostren una mestria artística extraordinària.

De camí cap al nostre hotel, pararem per visitar el Mont Chamundi, des del cim del qual, situat a 1062 metres d’altitud, es pot gaudir d’unes vistes impressionants sobre Mysore. A la part superior també hi ha el temple de Sri Chamundeswari, que té un enorme “gopuram”, una torre monumental que es troba sovint als ingressos dels temples hindús, que disposa d’uns set pisos i 40 metres d’alçada.

Retorna  l’hotel per sopar i allotjament.

 

Mysore - Kushalnagar
Dijous, 19 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Avui deixarem enrere la ciutat de Mysore per anar cap a la zona sud de l’estat, la zona rural, dominada per les muntanyes Hunsur i Madikeri.

A l’arribada, visitarem els assentaments tibetans situats a la zona de Bylakuppe. Aquests assentaments es van establir després que molts refugiats tibetans arribessin a l’Índia a causa de la invasió xinesa del Tibet del 1959.  Al voltant d’unes 50.000 persones hi viuen actualment, i compten amb temples i universitats budistes molt importants.

Nosaltres visitarem el Temple daurat del monestir de Namdroling, construït el 1963 pel Santo Lama Penor Rinpoche després d’abandonar el Tibet. També ens acostarem als monestirs de Sera Jhe i Sera Mey, on és possible coincidir amb un debat que els monjos estudiants fan cada tarda al pati dels monestirs. Dinar en ruta.

NOTA IMPORTANT: Per visitar la comunitat tibetana i els seus monestirs, es requereix un permís especial, que es triga temps a obtenir i l’aprovació del qual no es pot garantir. En cas de no poder accedir-hi, procurarem buscar una activitat complementària.

Un cop finalitzada la visita, retornarem al nostre hotel per descansar una mica abans de sopar.

Allotjament.

 

Kushalnagar - Shravanabelagola
Divendres, 20 de setembre

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, ens traslladarem cap al lloc acordat per dur a terme una de les activitats més destacades del viatge. Gaudirem d’una experiència única amb els elefants que viuen a la riba del Riu Kaveri, mentre els banyem i alimentem i ens expliquen la seva manera de viure.

Després d’aquesta inoblidable experiència, començarem el nostre recorregut cap a Hassan. De camí, visitarem el poblet de Shravanabelagola, un dels centres de pelegrinatge jainista més antics i importants de l’Índia. El lloc és conegut principalment per l’enorme estàtua d’uns 17 metres d’alçada de la deïtat jainista “Gomateshvara”, considerada l’estàtua monolítica més gran del món.

Havent dinat, visitarem el temple de Channekeshava, a Belur. Aquest temple va començar a construir-se pels voltants de l’any 1116 per commemorar la victòria de la dinastia Hoysala contra els Chola.

En finalitzar, retornarem al nostre hotel per descansar abans de sopar.

Camí cap a Hampi
Dissabte, 21 de setembre

Després d’esmorzar, sortida amb maletes cap a Hampi, un trajecte llarg a través de paisatges de pel·lícula que reflecteix perfectament la rica herència de Karnataka. Podrem gaudir de la diversitat del paisatge que abasta des de terres de cultiu fins a terres muntanyoses.

De camí, visitarem el temple d’Hoysaleswara, ubicat en el poblet d’Halebid. Aquest temple, que va començar a construir-se al segle XII per ordres del rei Vishnuvardhana, és una joia arquitectònica que parla del gloriós passat del regne d’Hoysala. Actualment, és considerat un exemple excel·lent de l’art i escultura de l’època, ja que les parets relaten històries mitològiques o figures divines amb un detall impressionant.

Un cop arribem a Hampi, ens traslladarem cap al nostre hotel per descansar abans de sortir a sopar.

Allotjament.

Hampi, la ciutat captivadora
Diumenge, 22 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Avui descobrirem els secrets que amaga Hampi, la ciutat més captivadora del Sud de l’Índia. Començarem el dia tot visitant el Museu Arqueològic, on podrem aprendre molt sobre la ciutat de Hampi, fundada el 1336, i que manté intacte el llegat de l’antiga capital de l’imperi Vijayanagara.

A continuació, visitarem el Complex Real, situat al cor de les ruïnes de la ciutat històrica de Viyanagara. Considerat com un testimoni impressionant de la grandesa i complexitat de l’antiga capital, el complex abasta una gran àrea de terreny que alberga diferents monuments a visitar.

Nosaltres coneixerem el Lotus Mahal, conegut pel seu elegant disseny i fina arquitectura, que era el lloc de plaer per a la reina i els Estables dels Elefants, que consisteix en una fila d’edificis amb sostres de cúpula que s’utilitzaven per allotjar els elefants reials, entre d’altres.

Acabada la visita, dinarem en un restaurant local. Havent dinat, visitarem el temple de Vittala, el més important d’Hampi ja que compta amb l’obra escultòrica més impressionant de la ciutat. Continuarem tot visitant el Basar de Sule, que durant segles ha estat el centre més important de comerç internacional, i el temple de Achyutaraya, una magnífica estructura que data del segle XVI.

Per finalitzar el dia, ens dirigirem cap a un mirador per a poder veure la posta del sol.

Sopar a l’hotel i allotjament.

 

Els temples d’Hanuman, Durga i Virupaksha
Dilluns, 23 de setembre

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, continuarem coneixent els voltants de Hampi. Travessarem el riu Tingabhadra per dirigir-nos cap al temple Hanuman, on es creu que l’heroi mitològic hindú amb el cos de mico, el Hanuman, va nèixer. Localitzat en el cim d’un turó, el temple ofereix unes vistes espectaculars del riu i la vall.

Ben a prop del temple de Hanuman també trobarem els temples de Lakshmi i Durga, llocs sagrats que reflecteixen la veneraciño i la devoció en la tradició hindú. Dinar en ruta.

Després de dinar, visitarem el basar d’Hampi, on podrem passejar pels carrerons plens de botiquetes i ambient. Continuarem les visites visitant la joia de la corona d’Hampi, el temple Virupaksha, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Considerat una meravella arquitectònica, ha estat en ús continu des del segle VII. Dedicat al Déu Virupaksha tal com indica el seu nom, aquest temple és un testimoni viu de la història de la zona.

Amb una esplèndida entrada en forme de torre i una sala principal esculpida en pedra, el temple reflecteix l’estil arquitectònic vijayanagara, amb detalls exquisits en tota la construcció. Actualment, continua sent un important centre de devoció i peregrinació, i la seva presència imponent contribueix a la màgia i espiritualitat de la regió d’Hampi.

A continuació, retornarem a l’hotel per gaudir d’una estona lliure abans d’anar a sopar.

Allotjament.

Camí cap a Bangalore
Dimarts, 24 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Bangalore. Avui ens espera un dia amb un recorregut llarg d’autobús per arribar a la ciutat de Bangalore. Veure com de camí, el paisatge anirà canviant i evolucionant. Les zones muntanyoses d’Hampi donen pas a terrenys més planers, amb plantacions i ciutats emergents. Dinar en un restaurant local durant la ruta.

Mentre anem arribant a Bangalore, veurem una ciutat vibrant i moderna, coneguda com la “Silicon Valley de l’Índia” pel seu paper destacat en la indústria de la tecnologia i la innovació.

Arribada a Bangalore, on anirem al nostre hotel per descansar després d’aquest recorregut.

Sopar de comiat en el mateix hotel.

Bangalore i tornada a casa
Dimecres, 25 de setembre

A la matinada, sortida de l’hotel per dirigir-nos cap a l’aeroport per facturar equipatges i volar cap a Barcelona via una ciutat d’enllaç.

A l’arribada, l’autocar del Club del Viatger ens deixarà en els mateixos punts de recollida que el primer dia.

 

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols Barcelona – Kochi i Bangalore – Barcelona via una ciutat d’enllaç.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites indicades a l’itinerari.
 • 1+1 nit a l’hotel Fragant Nature Kochi de 5* o similar de Kochi.
 • 1 nit a l’hotel Fragant Nature de 5* o similar a Munnar.
 • 2 nits a l’hotel Spice Village de 5* o similar a Thekkady.
 • 1 nit a l’hotel Coconut Lagoon de 5* o similar a Kumakoram.
 • 2 nits a l’hotel Radisson Blu de 5* o similar a Mysore.
 • 1 nit a l’hotel Amanvana de 4* o similar a Kushalnagar.
 • 1 nit a l’hotel Gateway Chikmagalur de 4* o similar a Hassan.
 • 3 nits a l’hotel Evolve Back de 5* o similar a Hampi.
 • 1 nit a un l’hotel Taj West End de 5* o similar a Bangalore.
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del segon dia fins al sopar del darrer.
 • Durant tots els àpats, begudes no alcohòliques incloses (aigua, refresc o cervesa).
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses.
 • Visat d’entrada a l’Índia.
 • Les propines durant el viatge.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Les propines a guies locals i conductors.
 • Les begudes alcohòliques.
 • Les despeses de caire personal.
 • Els serveis no especificats a l’itinerari.
 • Assegurança opcional d’anul·lació. (Preus i condicions a consultar amb el Club del Viatger).

Documents de la pòlissa