La Provença i la florida de la Lavanda

La Provença és una de les regions de França que més ens desperten els sentits gràcies als seus llargs camps de lavanda de color malva.

Aquesta bella regió és exuberant en paisatges i llocs, conformant una de les destinacions més completes del país veí. Està poblada des dels temps dels fenicis. D’aquesta manera, la Provença té des de vestigis romans i pobles medievals fins a parcs naturals i platges delicioses.

Visitarem alguns dels seus encisadors pobles, molts dels quals són considerats dels més bonics de França, amb interessants monuments i una fascinant història. Les dates que hem triat, a finals de juny, corresponen al començament de la florida de la lavanda.

Per tant, ens permetrà conèixer una Provença amb olor i color d’estiu que ens fascinarà a nosaltres com ha fascinat a pintors i artistes al llarg dels segles.

Aquest viatge en autocar a la propera Provença té per nosaltres un sentit molt especial. Ja que, és el primer viatge que va fer el Club del Viatger ara fa ja 15 anys.

Benvinguts a una França meravellosa!

Itinerari

Arribada a Saint Rémy de Provence
Dimarts, 25 de juny

Sortida molt aviat al matí des dels punts de recollida habituals en el confortable autocar del Club del Viatger. En ruta i a dalt de l’autocar se servirà un desdejuni. Dinarem a Arles en un restaurant local.

Després de dinar ens trobarem amb la nostra guia, per fer una visita guiada a peu d’aquesta ciutat romana creuada pel majestuós riu Roïna i que va inspirar a Vincent Van Gogh en les seves pintures. Aquesta ciutat mil·lenària ens sorprendrà amb els seus magnífics monuments com el seu amfiteatre i el teatre romà.

Acabada la visita, continuarem camí a través de les muntanyes de les Alpilles fins al poble de Saint-Rémy-de-Provence, on visitarem l’Abadia de Saint-Paul-de-Mausole, sanatori psiquiàtric en el qual va ingressar Vincent Van Gogh, un lloc inspirador que coincidí amb el període més productiu de l’artista.

Finalitzada la visita, ens traslladarem fins a l’hotel Gounoud, un establiment de 3 estrelles molt “cuco” situat a tocar del centre del poble, on ens allotjarem les tres nits vinents.

Sortirem a sopar al restaurant local. Allotjament.

Essències de lavanda a la Provença
Dimecres, 26 de juny

Després d’esmorzar a l’hotel, començarem una ruta en autocar per conèixer la Provença més rural i alhora més pintoresca.  Avui serà doncs un dia eminentment de paisatges en el que gaudirem de boniques vistes i petits pobles encisadors. Visitarem primerament el Museu de la Lavanda a Coustellet, creat per la família Lincelé, dedicada al cultiu i la destil·lació de la lavanda des de fa cinc generacions, i on coneixerem alguns dels secrets de la flor que ha esdevingut el símbol de la Provença i alguns dels objectes tradicionals lligats a la lavanda.

A continuació, ens dirigirem fins a la localitat de Roussillon, poblet considerat un dels més bonics de França. També pararem a Gordes, un dels poblets més bells de tota la regió, el qual ens fascinarà amb la seva harmoniosa arquitectura de pedra, els seus animats carrerons i espectaculars vistes sobre la vall.

Després de dinar a un restaurant local, ens aproparem fins a la comarca del Luberon, indret històricament dedicat al cultiu d’oliveres i lavanda. Aquí visitarem la icònica Abadia de Sénanque, probablement un dels llocs més fotografiats de França.

Tornarem a Saint-Rémy per sopar, de nou a un restaurant. Allotjament a l’hotel.

Visitem Avinyó i Les Beaux en Provence
Dijous, 27 de juny

Després d’esmorzar, ens traslladarem fins a la ciutat d’Avinyó, la ciutat dels Papes. Aquí farem un passeig pel nucli històric que ens descobrirà una interessant ciutat banyada pel riu Roïna, que fou durant l’edat mitjana la capital de la Cristiandat. Així mateix, també visitarem l’impressionant Palau dels Papes, les muralles i el seu excepcional conjunt monumental, catalogat en el Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Dinarem en un restaurant local i a la tarda ens traslladarem fins a la vila de Les-Baux-de-Provence, un poble medieval situat en mig de les muntanyes de Les Alpilles que és dels més visitats i encisadors de tota la Provença. El seu entorn escarpat i abrupte, la seva fortalesa, les muralles medievals i els seus carrerons empinats, plens de racons romàntics de gran tipisme i botiguetes tradicionals ens deixaran entusiasmats.

Finalitzades les visites tornarem de nou a Saint-Rémy. Sopar en un restaurant local i allotjament.

Tornada a casa
Divendres, 28 de juny

Després d’esmorzar i ja amb les maletes, sortirem ben aviat de Saint-Rémy i anirem en direcció sud cap a la comarca de la Camargue on podrem veure al llarg del camí paisatges d’aiguamolls formats pel riu Roïna en la seva arribada a la Mediterrània.  Anirem fins al poble de les Saintes-Maries-de-la-Mer on farem una passejada abans de continuar cap al poble medieval d’Aigues-Mortes on tindrem una mica de temps lliure per passejar els seus animats carrers.

Continuarem viatge cap a La Grande-Motte on dinarem al restaurant local i havent dinat, continuarem el viatge de retorn cap a casa on arribarem al vespre. L’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts de recollida del primer dia. Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada previ al viatge per conèixer els companys de viatge
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades en el viatge
 • 3 nits a l'Hotel Gounod de 3* a l’hotel de Saint-Rémy de Provence
 • Esmorzar francès diari
 • Pensió completa durant el viatge, començant amb dinar i acabant amb dinar
 • Begudes incloses als àpats (aigua i vi)
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Assegurança bàsica d'assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat anteriorment
 • Les despeses personals durant el viatge
 • Les propines
 • Assegurança opcional d'Anul·lació: a consultar preus i condicions.