Meravellosa tardor a l’Alsàcia i Selva Negra

El Club del Viatger us proposa un dels seus “viatges clàssics”, la Selva Negra i l’Alsàcia!

La regió de l’Alsàcia a la banda francesa i la de Baden-Württemberg a la banda alemanya van ser una sola regió unificada durant molts anys. Més endavant, tractats internacionals van fer que el riu Rin fos també la frontera política que els dividís. No obstant això, els dos costats del riu tenen avui encara moltíssimes semblances de cultura, paisatge, gastronomia i estil de vida. En definitiva, formen una de les regions més riques de tot el continent.

En aquest viatge a la Selva Negra i Alsàcia visitarem el mateix cor de la vella Europa i símbol de la nova Europa unida.

A més, visitarem ciutats que són veritables joies i que ens sorprendran per la seva enorme qualitat de vida com Colmar, a França, o Freiburg im Breisgau, a Alemanya. Coneixerem una de les capitals de l’Europa unida amb la visita d’Estrasburg. Una perfecte barreja de ciutat medieval, capital administrativa i centre de poder i de comunicacions.

També, veurem els paisatges bucòlics i d’enorme bellesa de la tardor a la Selva Negra amb el seu festival de colors de plena tardor. Cal destacar que, farem un inoblidable dinar al restaurant gastronòmic “le Cerf”, amb 1 estrella Michelin i un dels millors restaurants gastronòmics de la regió.

Finalment, tornarem a casa amb la satisfacció d’haver visitat una meravellosa part d’Europa.

Itinerari

Volem a Basilea
Dimarts, 29 d’octubre

Molt aviat al matí, sortida des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona. Facturació de l’equipatge i sortida a les 7:20 h en vol directe de la companyia Easyjet cap a Basilea. Aterrarem a les 09:15 h i, després de recollir els equipatges, ens trobarem amb el nostre autocar per començar la ruta que acabarem a Estrasburg al vespre. El primer tram d’aproximadament una hora de camí ens portarà a dinar al senzill, però encantador restaurant Ferme-Auberge de Kahlenwasen, en plenes muntanyes dels Vosges, que de segur no ens deixarà indiferents.

Després de dinar i de fer un pintoresc recorregut panoràmic per pobles i carreteres de muntanya, arribarem a Estrasburg aproximadament a finals de la tarda, i anirem directament cap al nostre hotel situat a prop del centre de la ciutat. Si l’hora d’arribada ens ho permet, farem una primera passejada d’orientació pel centre històric d’Estrasburg.

Sopar al restaurant Maison Kammerzell, situat a la plaça de la Catedral i el més antic i típic de la ciutat amb gairebé 600 anys d’història.

Tornada a peu a l’hotel i allotjament.

Estrasburg, Riquewhir i la ruta dels vins
Dimecres, 30 d’octubre

Després de l’esmorzar bufet a l’hotel, començarem una visita a peu d’Estrasburg, una de les capitals oficials d’Europa. Amb un guia local, passejarem pel pintoresc barri de la “Petite France” on en els segles XVI i XVII hi vivien els pescadors, moliners i altres oficis de la ciutat i que avui és el barri més típic i ben cuidat, ple de façanes amb travessers de fusta, canals d’aigua i botiguetes amb encant. També visitarem la magnífica Catedral gòtica de Nôtre Dame, on veurem el monumental orgue i un interessant rellotge astronòmic, l’edifici de l’antiga duana, la presa de l’enginyer militar Vauban, construïda l’any 1690 sobre el riu Ill i passejarem pels carrerons comercials del centre històric de la ciutat que ens entusiasmaran amb les botiguetes típiques i les decoracions amb bon gust.

Cap al migdia, sortirem en autocar en direcció sud fins al preciós poble de Riquewihr, considerat oficialment com un dels més bonics de França i situat al cor de la “Ruta dels Vins d’Alsàcia”, literalment envoltat de vinyes. Anirem directament a dinar al restaurant tradicional “Au Tire Bouchon”, i, després tindrem una bona estona per passejar pels carrerons i entrar a les petites botigues d’aquest poble de pessebre. En l’hora que acordarem, tornarem en autocar cap a Estrasburg, aquesta vegada seguint les petites carreteres que travessen la “Ruta dels Vins d’Alsàcia” i que ens portaran a conèixer petits pobles amb molt d’encant i un veritable mar de vinyes.

Aquesta és, definitivament, una de les rutes panoràmiques més boniques de Centreeuropa. Arribada a l’hotel d’Estrasburg i temps lliure per refrescar-nos abans d’anar plegats a fer un típic sopar al restaurant le Gruber a base de “Flammekuchen”. Aquest plat és senzill, però molt característic d’Alsàcia i és com una mena de pizza fina amb ceba, bacó i una mica de nata.

Retorn a peu a l’hotel i allotjament.

Castell d’Haut-Koenigsbourg, Eguisheim i Colmar
Dijous, 31 d’octubre

Després d’esmorzar a l’hotel, sortirem en autocar de nou en direcció sud fins a l’espectacular Castell d’Haut-Koenigsbourg, una impressionant fortalesa i un dels monuments més visitats de tot França. Construït al segle XII en un lloc estratègic, la seva funció era la de vigilar les rutes del vi i del blat al nord i les rutes de la plata i la sal d’est a oest, tots ells productes de màxima importància i gran valor durant l’època. Els soldats Suecs el van destruir quasi totalment durant la Guerra dels trenta anys al segle XVII, i el castell va quedar totalment abandonat fins a l’any 1899, quan l’Emperador Guillem II el va reconstruir per convertir-lo en un museu i celebrar que l’Alsàcia havia tornat a passar a mans alemanyes. Encara que la seva reconstrucció és recent, l’Haut-Koenigsbourg manté el seu caràcter medieval i el seu interior ens sorprendrà amb un gran refinament de les seves sales.

Acabada la visita continuarem en autocar fins al poble d’Eguisheim, també un dels més bonics de França. Després de fer una passejada pels seus carrerons de cases tradicionals, botiguetes i fonts, anirem a dinar al restaurant La Ferme du Pape. A la tarda, farem un curt recorregut de pocs minuts fins a la ciutat de Colmar que visitarem a peu. Aquesta ciutat, coneguda també com “la petita Venècia”, ens sorprendrà amb el seu gran tipisme i el seu ambient ple de vida que presideix el laberint de carrerons medievals i les seves cases amb les façanes ricament pintades. A Colmar visitarem el Museu d’Unterlinden i el seu famós “Retaule d’Isenheim” del segle XVI, obra mestra de l’artista alemany Matthias Grünewald. La visita a aquest museu la farem amb una àudio-guia en castellà. Retorn cap a Estrasburg.

Sopar al restaurant l’Ancienne Douane i allotjament.

Estrasburg i Marlenheim
Divendres, 1 de novembre

Després de l’esmorzar deixarem l’hotel, ja amb els equipatges, i emprendrem un recorregut panoràmic en autocar pels barris més allunyats del centre de la ciutat i ens entretindrem especialment en el barri dels diplomàtics i de les institucions europees on farem una parada davant del Parlament Europeu, un emblemàtic i futurístic edifici que s’ha convertit en el “nou” emblema d’Estrasburg. Cap al migdia, deixarem la ciutat i anirem en autocar cap al poble de Marlenheim, on ens espera una veritable experiència gastronòmica al restaurant “le Cerf”, del xef Joël Philipps i guardonat amb 1 estrella Michelin, on gaudirem d’un extraordinari dinar amb el maridatge dels vins corresponents.

Després de dinar, deixarem França i travessarem el riu Rin per passar a territori alemany i endinsar-nos en la Selva Negra fins a arribar al nostre hotel de 4 estrelles on passarem les tres nits vinents.

Sopar al restaurant del mateix hotel i allotjament.

La Selva Negra
Dissabte, 2 de novembre

Després de l’esmorzar a l’hotel, començarem força aviat la ruta que ens portarà a descobrir el tipisme, la bellesa i, sobretot, els colors de la tardor a la Selva Negra. A través de la carretera anomenada “Ruta panoràmica de la Selva Negra”, arribarem al poble de Furtwangen, situat en mig de frondosos boscos i on visitarem l’interessant Museu Alemany dels Rellotges. Continuarem per boniques carreteres cap al nord fins al poble de Triberg, on visitarem el petit, però encisador Museu de la Selva Negra per fer un viatge en el temps i veure com es vivia fa molts anys en aquesta terra. A continuació, farem una passejada per les cataractes de Triberg fins on ens permetin arribar, ja que, segons les condicions climatològiques, a vegades no permeten arribar gaire amunt.

Aquestes catarates són les més altes d’Europa, cauen en 7 etapes i tenen un desnivell total de 163 metres. Després, dinarem al restaurant Bergseestüble, on les postres consistiran en el famosíssim “pastís Selva Negra”. Després de dinar, anirem en autocar cap al poble de St. Georgen im Schwarzwald, on prendrem el tren de la Deutsche Bahn conegut com el “Tren de la Selva Negra” i que, en un bonic recorregut d’aproximadament mitja hora, ens portarà fins al poble d’Hausach tot travessant túnels, ponts i viaductes a través del “millor de la Selva Negra”.

A Hausach ens estarà esperant el nostre autocar que ens retornarà a través de les meravelloses carreteres del Parc Natural de la Selva Negra Sud cap al nostre hotel on arribarem aproximadament a les 18:30 h.

Sopar a l’hotel.

Titisee, Feldberg, Freiburg im Breisgau
Diumenge, 3 de novembre

Després d’esmorzar, sortirem en autocar per visitar la regió del sud de la Selva Negra. Anirem cap al poble de Titisee, un dels centres turístics més coneguts de la regió, i farem una petita excursió en vaixell pel llac del mateix nom per gaudir del fantàstic entorn. Continuarem cap a l’estació base del funicular de Feldberg que ens pujarà fins a l’estació de Seebuck, a 1448 m d’altitud, des d’on podrem fer una passejadeta fins al mateix cim del Feldberg, de 1493 m i que és la muntanya més alta de la Selva Negra. Si el temps és prou clar, tindrem unes espectaculars vistes que arribaran fins als mateixos Alps suïssos.

Baixarem en funicular i seguirem camí en autocar a través de carreteres de boscos i muntanyes cap a Freiburg im Breisgau, la ciutat més gran de la Selva Negra. Aquesta ciutat té l’honor de ser la que posseeix el rècord absolut en qualitat de vida de tot Alemanya en termes d’ecologia, entorn natural, seguretat, climatologia i possibilitats de trobar feina. També és una important ciutat universitària amb un ambient jove i alegre i la seva ciutat vella té un gran atractiu.

Després de dinar al restaurant Das Kartoffelhaus, ens trobarem amb la nostra guia local i visitarem els carrerons i places del centre i ens aturarem a la seva magnífica Catedral d’origen romànic, però acabada en estil gòtic als segles XIV i XV. D’aquesta catedral destaca el seu impressionant campanar de 116 metres d’altura, un dels més bonics d’Europa. Acabada la visita, gaudirem d’una mica de temps lliure pels animats carrerons del centre, potser per fer les compres del darrer dia i retornarem cap al nostre hotel.

Sopar al mateix hotel.

Stuttgart i tornada a Barcelona
Dilluns, 4 de novembre

Després de l’esmorzar, carregarem les maletes a l’autocar i sortirem cap a la part més baixa de la Selva Negra en direcció nord per arribar a la ciutat de Stuttgart, la capital de l’estat federal de Baden-Württemberg. Farem una visita panoràmica d’aquesta magnífica ciutat i anirem força aviat a dinar a un restaurant. Després de dinar anirem directament cap a l’aeroport per volar a les 15:45 h amb Vueling Airlines directament a Barcelona, on aterrarem a les 17:35 h. A l’arribada a l’aeroport del Prat i després de recollir les maletes, l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

Fi del viatge.

En aquest viatge...

  • Dinar pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
  • Trasllats d’anada i tornada a l’aeroport de Barcelona des dels diferents punts de recollida del Club del Viatger.
  • Vols directes Barcelona-Basilea (Easyjet) i Stuttgart-Barcelona (Vueling Airlines) en classe turista. Els horaris que surten a l’itinerari són aproximats i estan subjectes a canvis per part de la companyia aèria.
  • Totes les taxes i impostos inclosos.
  • Facturació d’una maleta de fins a 23 Kg per persona i possibilitat de portar una bossa de mà petita que càpiga sota el seient del davant.
  • Confortable autocar privat durant tota la ruta.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
  • Guia local castellanoparlant durant l'itinerari.
  • 3 nits a un hotel de 4 estrelles a Estrasburg.
  • 3 nits a un hotel de 4 estrelles a la Selva Negra.
  • Esmorzar tipus bufet cada dia .
  • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer.
  • Dinar gastronòmic al famós restaurant "le Cerf" a Marlenheim, guardonat amb 1 estrella Michelin i que inclourà un maridatge de vins de qualitat.
  • Begudes incloses a tots els àpats: una copa de vi o cervesa i aigua.
  • Totes les visites especificades en el programa amb les entrades corresponents.
  • Assegurança d’assistència en viatge.
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
  • Les propines.
  • Les despeses de caràcter personal.
  • Assegurança de cancel·lació. (Preus i condicions a consultar amb el Club del Viatger).
  • Dipòsit de 1.000 € abans del 6 d’agost.
  • Resta abans del 17 de setembre.

Documents de la pòlissa