II:Vaixell postal per la costa Noruega – de Bergen a Kirkenes & tren d’Oslo a Bergen

Noruega és sense dubte un dels països del món amb una natura més espectacular i ben cuidada.  En aquest viatge us proposem conèixer racons meravellosos d’aquest país des d’una altra perspectiva que us deixarà simplement fascinats. La ruta en tren d’Oslo a Bergen, una de les més meravelloses del món

 • Les ciutats d’Oslo i Bergen o la millor qualitat de vida a Noruega.
 • La ruta costanera noruega en un vaixell postal d’última generació des de Bergen fins a Kirkenes a bord d’un moderníssim vaixell de darrera generació.
 • Amb 5 excursions incloses des del vaixell:
  • El fiord de Geiranger i la carretera Trollstigen
  • La universitària ciutat de Trondheim
  • La ciutat de Bodo, ja per sobre del Cercle Polar Àrtic
  • La ciutat de Tromsø, la capital de l’Àrtic
  • El Cap Nord
 • L’itinerari del viatge

  • Recorregut per Oslo i Bergen

En primer lloc, visitarem les ciutats d’Oslo i Bergen, les més importants del país i conegudes per la seva elevada qualitat de vida i civisme dels seus habitants.

En segon terme, farem un dels recorreguts panoràmics en tren més meravellosos del món en un viatge de 6:30 h. Ens portarà des d’Oslo a Bergen travessant el cor d’aquest país escandinau, ple de boscos, llacs, muntanyes, cascades i pobles pintorescs.

Ruta costanera noruega en un vaixell postal

Després, recorrerem la costa noruega des de Bergen fins a Kirkenes, passant pel Cap Nord. Aquest viatge el farem a bord d’un vaixell molt nou de la naviliera Havila Voyages. Aquesta companyia és des de fa un parell d’anys la primera competència de la naviliera Hurtigruten. A més, ofereix els mateixos recorreguts però en vaixells d’última generació i més ecològics, amb gran confort, còmodes cabines i una bona gastronomia.

D’aquesta manera, passarem 6 nits a dalt del vaixell mentre anem pujant lentament per la costa noruega, creuem el Cercle Polar Àrtic i atraquem a 34 ports diferents al llarg de la ruta. Hem inclòs una excursió diària que ens permetrà conèixer de molt a prop llocs que mai no oblidarem.

Aquest viatge està pensat per les persones amants del “slow travel”, ja que, sobre tot el viatge en vaixell és molt relaxant i ofereix moltes hores de temps lliure en les que la principal activitat consistirà en l’admiració dels canviants paisatges que aniran passant pel davant dels nostres ulls.

Cal destacar que, tots els vaixells de la companyia Havila no són un creuer transatlàntic sinó un vaixell postal. La seva mida és molt més reduïda, íntim i tranquil i ofereix possibilitats d’animació molt limitades. No obstant això, gaudirem d’un viatge extremadament confortable, disposarem de salons panoràmics, grans cobertes a l’aire lliure, un agradable bar i una cuidada gastronomia al nivell d’un bon restaurant, tot en un elegant ambient de tranquil·litat i serenitat.

Per acabar

Finalment, hem triat aquestes dates de finals de juny i finals d’agost per poder comptar amb la millor climatologia possible i d’uns dies molt llargs. La qual cosan ens permetrà gaudir al màxim dels paisatges. Ressaltem de nou que el viatge del juny coincidirà amb el fascinant sol de mitjanit i que el viatge de l’agost ens oferirà ja algunes hores de foscor per poder així tenir possibilitats de veure aurores boreals.

En definitiva, la ruta costanera noruega en vaixell postal és un viatge de somni, un d’aquells que se sol fer només una vegada a la vida.

Des del Club del Viatger us hi portem en la millor època de l’any i amb el màxim confort. No us ho podeu perdre!

 

Itinerari

Sortida cap a Oslo
Dilluns, 26 d’agost

A l’hora acordada, sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels llocs de recollida acordats cap a l’aeroport del Prat. Facturació d’equipatges i sortida en el vol de Norwegian Airlines directe cap a Oslo.

A l’arribada, ens traslladarem cap al nostre hotel. Sopar i allotjament.

Recorregut en tren d’Oslo fins a Bergen
Dimarts, 27 d’agost

Ben aviat i després d’esmorzar començarem una visita panoràmica guiada de la capital de Noruega i recorrerem a peu pel famós parc Vigeland on quedarem enamorats de les seves escultures de pedra sobre el cicle de la vida.

Als voltants del migdia anirem cap a l’estació central d’Oslo i començarem un viatge en tren que no oblidarem fàcilment.  En un recorregut de 6 hores i 30 minuts, viatjarem fins a Bergen travessant paisatges màgics i de gran bellesa, veurem llacs, cascades, frondosos boscos, endreçades ciutats i pintorescos pobles.

Avui no hem pogut incloure el dinar, però el vagó-restaurant del tren ens oferirà entrepans, snacks i senzills plats calents, així com tota mena de begudes perquè les puguem comprar. Arribarem a l’estació de Bergen al vespre i ens traslladarem cap al nostre hotel. Aquesta preciosa ciutat és una de les més boniques i pintoresques d’Europa i ens rebrà amb molta vida i un alegre ambient que segurament no ens esperem a Noruega. Sopar i allotjament.

Bergen – Embarquem a l’Havila Capella
Dimeces, 28 d’agost

Després de l’esmorzar ens trobarem amb el nostre guia local per començar una visita guiada a peu de la Bergen històrica. Explorarem el barri antic anomenat Bryggen, Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco i que va ser de gran importància comercial en els segles XIV-XVI durant l’època de la Lliga Hanseàtica.  Visitarem també el tradicional mercat de peix i veurem nombroses cases de fusta dels segles XVIII i XIX situades dintre d’un entramat de típics carrerons.  Al llarg del matí pujarem amb el funicular Floibanen fins a dalt de la muntanya Floyen des d’on gaudirem d’una meravellosa i icònica vista de Bergen i els seus voltants.  La panoràmica que veurem és sense dubte una de les més fotografiades de tot Noruega.

Baixarem de nou a la ciutat i anirem a dinar a un restaurant.  Després de dinar tindrem una bona estona lliure per poder passejar per l’animada Bergen i per fer compres a alguna de les seves nombroses botigues.  A les 17:30 h ens traslladarem al port de la ciutat fins a la terminal d’Havila Voyages on farem el check-in al vaixell, veurem un vídeo de seguretat i pujarem a bord per anar a les nostres cabines i instal·lar-nos.  A l’hora indicada per la tripulació, anirem a sopar al restaurant del vaixell. A les 20:30 h el vaixell d’Havila salparà de Bergen en direcció nord.

Fiord Geiranger – Carretera muntanya Trollstigen
Dijous, 29 d’agost

Excursió del dia:  Fiord de Geiranger i carretera escènica de Trollstigen

En la nostra ruta cap al nord farem parades als ports i horaris d’arribada i sortida que detallem més avall.  Avui farem una inoblidable excursió pel fiord de Geiranger i la carretera de muntanya Trollstigen.  A les 14:45 h desembarcarem en llanxa sobre les aigües del mateix fiord de Geiranger, anirem a terra i continuarem en autocar per fer un recorregut escènic impressionant.

Quedarem meravellats amb el mateix fiord, amb els miradors panoràmics al llarg de la ruta, amb les cascades de “les set germanes”, els ràpids de Gudbrandsjuvet i la incomparable carretera de muntanya Trollstigen.  Acabarem l’excursió al poble de Molde on soparem en un restaurant.

A les 22:35 h arribarà al port de Molde el nostre vaixell, embarcarem i continuarem viatge.

Coneixem Trondheim
Divendres, 30 d’agost

Excursió del dia: Visita de Trondheim i la Catedral Nidaros

Després de l’esmorzar, el nostre vaixell s’endinsarà de nou en un bonic fiord i a les 09:45 h arribarem a la ciutat de Trondheim, centre universitari, científic i comercial.  Aquí desembarcarem per conèixer aquesta preciosa, elegant i alegre ciutat.  Un autocar ens recollirà al moll i ens farà un recorregut panoràmic pels seus barris i llocs d’interès i farem una parada a Utsiken per gaudir d’una estupenda panoràmica.

Continuarem fins a la majestuosa Catedral Nidaros amb 91 m d’alçada i en farem una visita guiada. Aquesta Catedral és monument nacional i ha sigut un centre de pelegrinatge des de fa mil anys, està construïda sobre la tomba de Sant Olav, el rei viking que va portar el Cristianisme a Noruega i ha sigut testimoni de coronacions de reis i reines noruegues fins a temps molt recents.

Acabada la visita retornarem al vaixell per dinar i continuar el nostre viatge.

Cercle Polar Àrtic – Bodo – Saltstraumen
Dissabte, 31 d’agost

Excursió del dia: La ciutat de Bodo i el corrent marí de Saltstraumen

Aquest matí el nostre viatge creuarà el Cercle Polar Àrtic. Després de dinar, arribarem a la ciutat de Bodo i a les 13:05 h desembarcarem per fer una curiosa excursió que començarà amb un breu recorregut en autocar per la ciutat. Bodo té un aeroport a tocar del seu centre, una Universitat, la Biblioteca Stormen i l’Auditori Stormen, tot en un nou barri “de la cultura” que va guanyar un premi arquitectònic pel seu avantguardisme.  Continuarem uns 30 minuts en autocar cap al nord de la ciutat fins a Saltstraumen, el corrent marí causat per les marees més fortes del món.

El mar crea un potentíssim corrent quan fa passar les aigües d’un costat a l’altre d’un estret que tenen un metre de diferència en alçada. Aquests corrents poden crear remolins a l’aigua de fins a 10 metres d’ample i 5 metres de fondària.

Disposarem de temps per fer fotos i retornarem al vaixell per continuar viatge a les 15:10 h.

Tromsø, la capital de l’Àrtic
Diumenge, 1 de setembre

Excursió del dia: Tromsø, la capital de l’Àrtic

Després d’un matí totalment dedicat a gaudir dels paisatges àrtics havent dinat, a les 14:30 h arribarem a la ciutat de Tromsø, coneguda com la “Capital de l’Àrtic”, una animada ciutat amb uns paisatges majestuosos i amb una interessantíssima història.

L’excursió d’avui ens portarà a visitar el centre educacional Polaria on aprendrem sobre com viuen els animals, els humans i les plantes en aquestes terres polars.  Pujarem amb un funicular fins a 421 metres d’alçada des d’on gaudirem d’unes vistes de Tromsø simplement espectaculars. A la baixada, visitarem la Catedral Àrtica, un símbol arquitectònic d’aquesta regió.

Retorn al vaixell per embarcar i continuar el nostre viatge a les 18:00 h.

Cap Nord
Dilluns, 2 de setembre

Excursió del dia: El Cap Nord

Avui serà un dia emocionant que ens farà sentir a “la fi del món” i que no oblidarem fàcilment.  A les 10:55 h arribarem al port d’Honningsvag on pujarem a un autocar que en un recorregut d’uns 40 minuts ens portarà a l’extrem de la península del Cap Nord fins a una plataforma rocallosa elevada 307 metres sobre l’oceà Àrtic.  Ens trobarem en el lloc situat més al nord del continent europeu, un lloc amb una màgia i un magnetisme únics.

Sobre l’esmentada plataforma hi ha terrasses d’observació, però també una edificació amb restaurants, botigues de productes típics i un cinema amb pantalla panoràmica de 180 º on podrem gaudir d’una èpica projecció que ens mostrarà les 4 estacions de l’any al Cap Nord.  El trajecte des del vaixell, també espectacular, ens mostrarà uns paisatges rocallosos amb vegetació baixa i amb una mica de sort, potser podrem veure algun ramat de rens pasturant-hi. Tornarem al vaixell per salpar de nou a les 14:20 h.

Tarda a bord per deixar-nos fascinar amb els paisatges més àrtics de tot el viatge.

 

 

Kirkenes - Retorn cap a Barcelona
Dimarts, 3 de setembre

Esmorzar ben aviat al vaixell i arribada al port de Kirkenes a les 9:00 h del matí.

En desembarcar, ens estarà esperant un autocar per portar-nos a l’aeroport d’aquesta petita ciutat.  Facturarem maletes i amb la companyia Norwegian volarem fins a Oslo on haurem de recollir maletes i tornar-les a facturar fins a Barcelona. Seguirem volant amb la companyia SAS cap a Barcelona on aterrarem al vespre.

Després de recollir les maletes, l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos llocs de recollida del primer dia.

Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Dinar amb tots els participants uns dies abans de la sortida del viatge que servirà per conèixer personalment els companys de viatge i el guia acompanyant així com per rebre l’itinerari definitiu del viatge i les explicacions personals i consells de la persona que acompanyarà el grup.
 • Autocar per totes les visites del viatge. En les 5 excursions des del vaixell compartirem autocar amb altres passatgers.
 • Vols en classe turista incloent la facturació d’una maleta de màxim 23 Kg per i una petita peça d’equipatge de mà de dimensions màximes 40 cm x 30 cm x 20 cm que càpiga sota el seient del davant.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per les visites d’Oslo i Bergen.
 • 1 nit a un hotel de 4 estrelles a Oslo
 • 1 nit a un hotel de 4 estrelles a Bergen
 • 6 nits a bord d’un modern vaixell de la companyia Havila Voyages en cabines de categoria “Seaview Superior”. Són cabines exteriors amb finestra amb vistes i lavabo, WC i dutxa. No són gaire grans, però estan càlidament decorades i són confortables. Estan perfectament indicades per una estada a bord de 6 nits.
 • 5 Excursions des del vaixell organitzades per la mateixa naviliera Havila Voyages. Les excursions es faran junt amb altres passatgers i un guia local d’idioma alemany o anglès. Serà el guia acompanyant del Club del Viatger qui farà totes les traduccions al Català.
 • Pensió completa durant tot el viatge tal com es detalla a l’itinerari, des del sopar del primer dia a Oslo fins a l’esmorzar del darrer al vaixell. Tots els àpats (fins i tot l’esmorzar) són per triar d’una reduïda però exquisida carta. No hi ha bufet a cap àpat.
 • Aigua i una copa de vi o cervesa amb els dinars i sopars a Oslo i Bergen.
 • Aigua a tots els àpats a bord del vaixell Havila Capella i una targeta de crèdit interna del vaixell carregada amb 50 copes per cabina doble i 25 copes per cabina individual (vi o cervesa) que podran utilitzar tant als àpats com al bar del vaixell. Tot això està pensat perquè no tinguin absolutament cap despesa extra en aquest viatge.
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Viatge en tren des d’Oslo a Bergen en el Ferrocarril de Bergen, en confortable vagó de 2ª classe.
 • Totes les propines al vaixell i les excursions.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Dinar a bord del tren de Oslo a Bergen.
 • Les despeses de caire personal.
 • Assegurança de cancel•lació. Preus i condicions a consultar

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

Vols

26 d’agost Barcelona – Oslo 13:10 – 16:35 Norwegian
3 de setembre Kirkenes – Oslo 11:35 – 13:40 Sas
3 de setembre Oslo – Barcelona 19:35 – 22:55 Norwegian

 

Informació important

 • Per aquest viatge es necessita el D.N.I. o passaport vigent.
 • (*) Disposem de molt poques cabines individuals. Preguem consultar disponibilitat a les nostres oficines.
 • La moneda utilitzada a Noruega és la Corona Noruega. El canvi aproximat a gener 2023 és d’1 Euro = 10 Corones Noruegues. A Noruega es pot pagar tot amb targeta de crèdit a tot arreu.
 • A dalt del vaixell no s’accepta metàl•lic.
 • La climatologia de la regió que visitarem va canviant a mesura que anem viatjant cap al nord i ens trobarem amb diferències de temperatura molt grans.
 • Hem de tenir en compte que a dalt de la coberta del vaixell hi fa vent i sempre hi ha sensació de fred, fins i tot molt.
 • És aconsellable portar un paraigua i una parca per la pluja.
 • És necessari portar sabates molt còmodes per caminar.
 • La vestimenta a bord és esportiva, còmode i relaxada. Cal portar una peça de roba contra la pluja i una altra d’abric, ja que en aigües i terres àrtiques el clima és molt canviant.
 • Cal portar una gorra pel cap i ulleres de sol així com crema de protecció solar per la cara.

 

Ports que es toquen cada dia:

Dijous, 29 d’agost

 • Floro: 02:45 h – 3:00 h
 • Maloy: 5:15 h – 05:30 h
 • Torvik: 08:20 h – 08:30 h
 • Alesund: 09:45 h – 10:00 h
 • Geiranger: 14:45 h – 14:45 h (desembarcarem a Geiranger en vaixell)
 • Molde: 22:35 h – 23:05 h (tornarem a embarcar a Molde)

 

Divendres, 30 d’agost

 • Kristiandund: 02:45 h – 03:00 h
 • Trondheim: 09:45 h – 12:45 h
 • Rorvik: 21:40 h – 22:00 h

 

Dissabte, 31 d’agost

 • Bronnoysund: 01:35 h – 01:45 h
 • Sandnessjoen: 04:35 h – 04:50 h
 • Nesna: 06:00 h – 06:10 h

*** Creuament del Cercle Polar Àrtic ***

 • Ornes: 10:00 h – 10:10 h
 • Bodo: 13:05 h – 15:20 h
 • Stamsund: 19:15 h – 19:40 h
 • Svolvaer: 21:20 h – 22:15 h  (Illes Lofoten)

 

Diumenge, 1 de setembre

 • Stokmarknes: 01:30 h – 01:40 h
 • Sortland: 02:55 h – 03:10 h
 • Risoyhamn: 04:35 h – 04:50 h
 • Harstad: 07:10 h – 07:45 h
 • Finnsnes: 11:00 h – 11:30 h
 • Tromsø: 14:15 h – 18:15 h
 • Skjervoy: 22:10 h – 22:25 h

 

Dilluns, 2 de setembre

 • Oksfjord: 01:50 h – 02:00 h
 • Hammerfest: 05:05 h – 05:45 h
 • Havoysund: 08:30 h – 08:45 h
 • Honningsvag: 10:55 h – 14:30 h  (Cap Nord)
 • Kjollefjord: 16:40 h – 17:00 h
 • Mehamn: 18:55 h – 19:15 h
 • Berlevag: 22:00 h – 22:10 h

 

Dimarts, 3 de setembre

 • Batsfjord: 00:00 h – 00:30 h
 • Vardo: 03:30 h – 03:45 h
 • Vadso: 06:55 h – 07:10 h
 • Kirkenes: 09:00 h