Georgia i Azerbaidjan, una inoblidable i interessant  ruta pel Caucas

Abraçada pels Caucas que passa per Georgia i Azerbaidjan.

Geòrgia és la terra mil·lenària a mig camí entre Orient i Occident, el petit país esquitxat de monestirs, fortificacions i antigues ciutats que ens parlen encara d’un passat gloriós. Geòrgia és terra de vins i de paisatges sorprenents, des de les altes muntanyes de Kazbek, a la vall ondulada de Kvareli i la cosmopolita Tbilissi. Geòrgia és l’enclavament cristià a les portes d’Àsia, un país de forta identitat i orgull nacional i cultural que ha mantingut la seva llengua i alfabet malgrat els llargs segles d’ocupació estrangera.

Azerbaidjan, la seva veïna, és un país obert i modern, de tradició islàmica però vinculat històricament a occident. Azerbaidjan és un país de rica herència cultural històrica i antiga, país de Khans i de comerciants, per les seves verdes valls hi transcorre la Gran Ruta de la Seda. Baku, la seva capital s’ha convertit a dia d’avui en un dels principals centres econòmics, culturals, de negocis i polítics de la regió.

El Club del Viatger us proposa un viatge inoblidable, una interessant ruta pel Caucas més divers, des de la tradicional Geòrgia a la dinàmica i antiga Azerbaidjan. Un viatge de gran qualitat i diversitat, que ens aproparà a les ciutats de Tibilissi i de Baku, a la gastronomia més tradicional i exquisida, a les muntanyes més altes i els llocs més simbòlics. Us proposem un viatge que ens permetrà recórrer els espais més emblemàtics d’ambdós països i veure com, entre els cims i les valls del Caucas s’hi desenvolupen dues societats profundament diferents i, alhora, profundament vinculades a nivell cultural, gastronòmic i històric!

Itinerari

Barcelona - Tbilisi
Dilluns, 17 de setembre

A l’hora acordada, sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida cap a l’Aeroport de Barcelona per volar a Tbilisi, capital de Geòrgia, via una ciutat europea. Arribada a la tarda a Tbilisi on el nostre autocar privat i guia local ens rebran a l’aeroport i ens acompanyaran al nostre hotel on soparem i ens hi allotjarem les properes dues nits.

Tbilisi
Dimarts, 18 de setembre

Dimarts, 18 de setembre Tbilisi

 Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia sencer a Tbilisi, la capital de Geòrgia des del segle V dC, acompanyats del nostre guia local. Aquesta ciutat acull entre els seus carrers i edificis una llarga i fascinant història. Fundada al segle IV dC pel Rei Vakhtang Gorgasali vora un important naixement d’aigües, es desenvolupà com a centre polític, econòmic i cultural del Caucas. Durant l’Edat Mitjana arribà a ser la ciutat més important de tota la regió i com un centre d’intercanvi entre l’est i l’oest, entre Àsia i Europa.
Visitarem primerament la ciutat antiga de Tbilisi, que ens sorprendrà per la seva mescla de cultures. Podrem trobar-hi una mesquita, una sinagoga, les esglésies armènia i cristiana, vivint en harmonia en aquest centre històric ric en arquitectura i en artistes que hi han residit i creat la seva obra.
Visitarem també el temple Metekhi, la zona dels banys del segle XII i la fortalesa de la ciutat. Observarem així mateix el Pont de la Pau, l’església Anchiskhati del segle VI dC, el Museu Nacional, la Plaça de la Llibertat i l’avinguda més important, l’Avinguda Rustaveli. Dinar a un restaurant local.
Al vespre realitzarem el sopar de benvinguda a la capital, amb un sopar amenitzat amb dansa i música tradicionals de Geòrgia! Un cop acabat, tornarem al nostre hotel per allotjar-nos-hi.

Tbilisi – Mtskheta – Ananuri – Gudauri
Dimecres, 19 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Mtskheta, l’antiga capital de Geòrgia i situada a uns 20 quilòmetres de Tbilisi. A l’arribada realitzarem la visita guiada d’aquesta mil·lenària ciutat, fundada al segle VI aC i lloc on els georgians acceptaren el cristianisme a inicis del segle IV dC. Actualment aquesta ciutat, per la seva arquitectura històrica, és considerada com a part del Patrimoni Cultural de la UNESCO.

Visitarem també el Monestir Jvari del segle VI dC i la catedral Svetitskhoveli del segle XI. Dinar a un restaurant local.
Posteriorment ens n’anirem fins al complex arquitectònic d’Ananuri, que data del segle XVI. Durant el camí podrem gaudir de magnifiques vistes dels Caucas, tot penetrant a l’interior d’aquesta gran serralada, fins arribar al resort de Gudauri, a 2000 metres d’alçada on ens hi allotjarem dues nits en les millors condicions!
Sopar i allotjament a l’hotel a Gudauri durant les dues properes nits.

Gudauri – Kazbegi – Gudauri
Dijous, 20 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Kazbegi, un pintoresc assentament situat a 1700 metres d’alçada, als peus del gran i solemne Mont Kazbek (5047m), un dels sis pics de més de 5000 metres del Caucas. Segons la llegenda, Prometeu fou encadenat al Mont Kazbegi.

Per als més aventurers proposem un treking d’aproximadament 75 minuts fins arribar a l’església de Gergeti Sameba, un dels símbols més característics del país. Es tracta d’un treking de dificultat baixa i amb un desnivell de 400 metres. Aquells qui ho prefereixin podran fer l’ascens amb jeeps.
Un cop a dalt, podrem gaudir de les meravelloses i impressionants vistes al sublim Mont Kazbegi i visitar també l’església medieval. Dinar a Gergeti Sameba, a casa d’una familia tradicional.
Havent dinat farem el descens, altre cop, oferint dues opcions, a peu o bé en jeeps fins arribar a Kazbegi i d’allà anar plegats al nostre hotel a Gudauri on soparem i ens hi allotjarem

Gudauri – Gori I Uplistsikhe – Tbilisi
Divendres, 21 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la població històrica de Gori. A dia d’avui Gori és especialment coneguda per la seva magnífica fortalesa i alhora per ser la ciutat natal del dictador Joseph Stalin. Immersos en la viva història del segle XX, visitarem el museu d’Stalin. Dinar a un restaurant local.
Havent dinat ens traslladarem cap a Uplistsikhe, un poble troglodita, cavat a la roca durant el segle VII aC. Aquest fou un espai de reunió i devoció on s’hi realitzaren nombrosos rituals, s’hi construiren cases i fins i tot una església ja al segle IX.
A mitja tarda tornarem cap a Tbilisi on. al vespre, i coincidint amb la declinació del sol, pujarem al funicular per tal de gaudir d’unes espectaculars vistes sobre la capital de Geòrgia.
Trasllat a l’hotel  on soparem i ens hi allotjarem.

Sighanghi – Tsinandali – Telavi – Alaverdi – Gremi
Dissabte, 22 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Kvareli, la regió vinícola per excel·lència de Geòrgia, on hi estarem els dos propers dies. Aquesta regió compta, a més, amb diversos monuments i antigues esglésies de notable importància. Visitarem primerament el Monestir ortodox de Sta. Nina, al poble de Bodbe,  habitat encara per una comunitat de monges i ens traslladarem posteriorment a la vila de Sighnaghi, una població situada al capdamunt d’un penyasegat que ofereix una vista excel·lent a la Vall d’Alazani i a la cara oriental del Caucas. Passejarem per la població i hi dinarem en un restaurant local. Havent dinat ens traslladarem a Tsindali i visitarem el Palau de Tsindali, residencia noble del segle XIX i aprofitarem encara per fer una breu visita a la veïna població de Telavi.

A mitja tarda haurem arribat a la imponent catedral d’Alaverdi, del segle XI, que tindrem l’oportunitat de visitar i, ja de camí a Kvareli, visitarem encara el complex arquitectònic de Gremi, originari del segle XVI. Al vespre arribarem ja a Kvareli, on soparem i ens allotjarem a un bell hotel a la ciutat.

Kvareli - Lagodekhi - Sheki
Diumenge, 23 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Laghodekhi per tal de creuar la frontera amb Azerbaidjan. Un cop arribem a la frontera haurem de procedir a canviar d’autocar i a acomiadar-nos del nostre guia local de Geòrgia per trobar-nos amb el nou guia local d’Azerbaidjan.
Un cop completats els tràmits de frontera, emprendrem camí cap a Sheki. La regió de Sheki es troba situada a les pintoresques pendents de les muntanyes del Caucas, esquitxades de nombrosos monuments i edificis de l’Alta Edat Mitjana que tindrem la possibilitat de descobrir. Al llarg del camí, antigues fortaleses, torres de vigia i esglésies en ruïnes se’ns aniran apareixent. La regió de Sheki està situada enmig de la Gran Ruta de la Seda. El primer molí de seda fou construït aquí el 1861 i esdevingué un dels més grans del món.
Un cop arribem a la històrica ciutat de Sheki, farem el check in a l’hotel i anirem plegats a dinar a un restaurant local. Havent dinat realitzarem una panoràmica i visita guiada de Sheki, on podrem veure-hi, entre d’altres coses, la fortalesa medieval, el Palau del Khan, el museu d’història, els tallers artesanals de la ciutat, la mesquita de Madrassah i el basar. Sopar i allotjament a l’hotel.

Sheki – Lahij – Shamakhi – Baku
Dilluns, 24 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Baku, la capital d’Azerbaidjan. Abans però, i de camí, ens aturarem a visitar el castell de Lahij, a la regió d’Ismayilly, un dels indrets més encantadors d’Azerbadjan i situat a la cara sud de la serralada del Caucas, a 1500 metres d’alçada i situada a la vall del riu Girdiman.
Degut a aquesta situació estratègica, Lahij tenia la oportunitat de defensar-se dels atacs i incursions enemigues. Dinar en ruta.
A la tarda recorrerem la regió de Shamakhi, de verds i amables turons rics en història i monuments culturals. Al vespre arribarem a Baku on soparem i ens allotjarem a l’hotel.

Baku
Dimarts, 25 de setembre

Esmorzar a l’hotel i visita guiada a Baku. Aquesta ciutat, gran centre científic, cultural i industrial és la capital de la República d’Azerbaidjan. Baku és també una de les ciutats més grans i antigues d’Orient, situada estratègicament a la península d’Absheron i enmig de la Ruta de la Seda ha contribuït a fer de Baku un important centre de migracions i de contacte entre cultures. Es té constància de Baku des del 3500 aC, en temps del faraó egipci Menes, i la ciutat també fou coneguda pels romans, els quals en temps dels emperadors August i Pompeu intentaren ocupar-la.
El centre històric de Baku ens mostrarà tota aquesta amalgama cultural, tot descobrint en els seus carrers i monuments, el desenvolupament cultural i arquitectònic d’una ciutat que no ha deixat mai de ser una perla enmig de la Ruta de la Seda.
Dinar a un restaurant local. Sopar de comiat i allotjament a l’hotel.

Baku - Barcelona
Dimecres, 26 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes cap a l’aeroport de Baku on agafarem el vol direcció Barcelona i via una ciutat europea.
Un cop arribem a Barcelona, l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant i ens retornarà als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Sopar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols Barcelona – Tbilisi i Baku – Barcelona via una ciutat europea
 • Facturació d’una maleta de 20 Kg per persona i maleta de mà de fins a 8Kg
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • 3 nits d’allotjament a l’hotel The Biltmore de 5 estrelles o similar a Tbilisi
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Marco Polo de 4 estrelles o similar a Gudauri
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Boulevard de 5 estrelles o similar a Baku
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel boutique Royal Batoni de 4 estrelles o similar a Kvareli
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Markhal de 4 estrelles o similar a Sheki
 • Autocar privat durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant a Geòrgia i a Azerbaidjan
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge
 • Begudes incloses (aigua i una copa de vi o cervesa)
 • Visita a les esglésies i fortaleses segons indica l’itinerari
 • Un arbre per viatger de manera que contribuïm tots plegats a mitigar els efectes nocius per al medi ambient que suposa la pràctica del turisme
 • Les despeses de caire personal
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació