Geòrgia i Azerbaidjan

Abraçada pel Caucas, Geòrgia és la terra mil·lenària a mig camí entre Orient i Occident. Un petit país esquitxat de monestirs, fortificacions i antigues ciutats que ens parlen encara d’un passat gloriós.

Geòrgia és terra de vins i de paisatges sorprenents, des de les altes muntanyes de Kazbek, a la vall ondulada de Kvareli i la cosmopolita Tbilissi. És l’enclavament cristià a les portes d’Àsia, un país de forta identitat i orgull nacional i cultural que ha mantingut la seva llengua i alfabet malgrat els llargs segles d’ocupació estrangera.

Azerbaidjan, la seva veïna, és un país obert i modern, de tradició islàmica però vinculat històricament a occident. Azerbaidjan és un país de rica herència cultural històrica i antiga. Per les seves verdes valls hi transcorre la Gran Ruta de la Seda. A més, Bakú, la seva capital, s’ha convertit avui dia en un dels principals centres econòmics, culturals, de negocis i polítics de la regió.

El Club del Viatger us proposa un viatge inoblidable, una interessant ruta pel Caucas més divers, des de la dinàmica i antiga Azerbaidjan fins a la tradicional Geòrgia. Un viatge de gran qualitat i diversitat, que us aproparà a les ciutats de Bakú i Tbilissi. Tastarem la gastronomia més tradicional i exquisida i gaudirem de les muntanyes més altes i els llocs més simbòlics.

Us convidem a un viatge que us permetrà recórrer els espais més emblemàtics de Geòrgia i Azerbaidjan. I sobre tot, veure com entre els cims i les valls del Caucas s’hi desenvolupen dues societats profundament diferents. I, alhora, profundament vinculades a nivell cultural, gastronòmic i històric!

Itinerari

Barcelona – Bakú (Azerbaidjan)
Dilluns 5 de d’agost

A l’hora acordada, sortida des dels diversos punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a Bakú, la capital d’Azerbaidjan, via Istanbul. En arribar a la destinació, ens trobarem el nostre autocar que ens ascompanyarà fins a l’hotel on ens allotjarem les pròximes dues nits.

Bakú – Gobustan – Bakú
Dimarts 6 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí sortirem cap a la Reserva Estatal de Gobustan per descobrir un escenari natural únic al món, els volcans de fang! Si les condicions climatològiques ho permeten i després de fer un possible canvi de vehicle, en cas que sigui convenient, ens aventurarem per un territori inhòspit que ens portarà fins a un altre planeta!

I és que aquesta terra àrida de formes capritxoses i plena de petits turons grisencs on la vegetació no té cabuda, ens captivarà per les extraordinàries formacions còniques de cràters plans que oculten al seu interior reserves de petroli i gas calent condensat, que emergeixen cap a l’exterior, creant grans bombolles que clapotegen i xiulen en esclatar instantàniament en la superfície del fang.

Dels vuit-cents volcans de fang que existeixen al món, aproximadament la meitat es troben a Azerbaidjan, i es creu que algunes d’aquestes formacions arriben a tenir fins a 25 milions d’anys d’antiguitat.

Però no només això, aquesta regió també alberga un conjunt excepcional de més de sis mil petròglifs d’art rupestre creats al llarg d’un període de 40.000 anys. A més, posseeix vestigis d’antigues poblacions, coves habitades i llocs funeraris, que constitueixen una prova indiscutible que aquest país fou un dels primers bressols de la nostra civilització. De fet, aquí s’han trobat restes que pertanyen al període humit que seguí a l’última Edat de Gel, des del Paleolític Superior fins a l’Edat Mitjana. La seva importància va ser molt ben descrita per  l’antropòleg, aventurer i biòleg noruec, Thor Heyerdahl, que declarà que els azerbaidjanesos podien estar ben orgullosos de la seva cultura ancestral, tan rica i antiga com la de la Xina o la Mesopotàmia. Declarada l’any 2007, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, tindrem l’oportunitat de visitar l’interessant Museu del Petròglifs i explorarem petròglifs que daten de l’any 10.000 aC.

En acabar, retorn fins a la capital per dinar.

A la tarda, visitarem Bakú una de les ciutats més grans i antigues d’Orient. La seva situació estratègica a la península d’Absheron i al bell mig de la Ruta de la Seda ha contribuït a fer de Bakú un important centre de migracions i de contacte entre cultures. Coneixerem el centre històric de Bakú, amb una gran riquesa cultural i arquitectònica, i sense dubte, ens recordarà que aquesta ciutat no ha deixat mai de ser una perla enmig de la Ruta de la Seda. La visita ens portarà a veure el nucli antic de la ciutat, conegut com a Icheri Sheher, el palau Shirvan Shahs, la torre de la donzella, el mercat principal, passarem per Martyrs Lane, el camí dels màrtirs i pel carreró dels màrtirs des d’on podrem apreciar la bella vista de la costa de Bakú, entre altres.

Sopar a l’hotel o en un restaurant proper i allotjament.

Bakú – Maraza – Shamakhi – Kish - Sheki
Dimecres 7 d’agost

Després d’esmorzar a l’hotel, emprendrem camí cap a Sheki, una regió que està situada als pintorescos pendents de les muntanyes del Caucas, esquitxades de nombrosos monuments i edificis de l’Alta Edat Mitjana.

De camí, però, pararem primerament a la població de Maraza per conèixer el Mausoleu de Diri Daba, una de les tombes més impressionants d’Azerbaidjan i arribarem també fins a la ciutat de Shamakhi, l’antiga capital de Shirvan, per visitar la històrica Mesquita de Juma, construïda l’any 743 i considerat un dels monuments més antics de l’Islam al Caucas Meridional i l’Orient Mitjà.

Arribada a Sheki i dinar. A la tarda, farem un passeig per aquesta vila on podrem veure l’antiga fortalesa medieval, el Palau del Khan, els tallers artesanals de la ciutat i el caravanserai. Finalment, abans d’arribar a l’hotel farem una última parada al llogarret de Kish, situat als afores de la ciutat, per visitar l’església albanesa, considerada la més antiga del Caucas, que data del segle I.

Arribada a l’hotel on ens allotjarem aquesta nit. Sopar a l’hotel o un restaurant a la ciutat.

Sheki – Trasllat a Geòrgia – Kakheti – Telavi
Dijous 8 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida amb maletes. Començarem el dia visitant el basar, un indret fascinant que ens permetrà submergir-nos en un espai bulliciós amb una atmosfera vibrant i acolorida, on no només podem comprar nombrosos productes frescos, espècies i dolços tradicionals mentre passegem per les intricades xarxes de carrerons, placetes i corredors que ens porten de parada en parada, sinó que podrem experimentar la cultura local, interactuar amb els seus venedors, i sobretot descobrir un petit món de comerciants que mantenen viu un model de mercat mil·lenari a l’orient.

Acabada la visita, ens dirigirem cap a Laghodekhi per tal de travessar la frontera amb Geòrgia. Un cop arribem a la frontera haurem de procedir a canviar d’autocar i a acomiadar-nos del guia local d’Azerbaidjan per trobar-nos amb el nou guia local de Geòrgia.

Un cop completats els tràmits de la frontera, ens dirigirem ja cap a la fèrtil, pintoresca i hospitalària regió de Kakheti, una terra eminentment vitícola productora de grans vins al país. Visitarem un celler on farem un tast de diversos vins.

Havent dinat, ens traslladarem fins a la imponent catedral d’Alaverdi, datada del segle XI, i que tindrem l’oportunitat de visitar. Després, ja de camí a Telavi, pararem al complex arquitectònic de Gremi, originari del segle XVI.

Arribada a Telavi on encara ens quedarà una estoneta per visitar-la abans de sopar a un restaurant local. Allotjament a Telavi.

Telavi – Regió de Kakheti – Tbilissi
Divendres 9 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida amb maletes. Avui dedicarem el dia a continuar descobrint la rica regió de Kakheti, que a part de ser la productora de vins de Geòrgia per excel·lència, també compta amb diversos monuments i antigues esglésies de notable importància que no ens podem perdre.

És per aquest motiu, que primerament pararem a Tsindali per visitar el Palau de Tsinandali, el qual va pertànyer a la nobiliària família dels Chavchavadze, una de les més influents del segle XIX.

Posteriorment, arribarem a l’encisadora població de Sighnaghi, una de les vil·les més boniques del país, situada al capdamunt d’un penya-segat i cèlebre per les vistes que ofereix de l’extraordinària Vall d’Alazani i de la formidable serralada del Caucas.

Dinar en ruta.

Ja de camí cap a Tbilissi, farem una última parada al monestir ortodox de Sta. Nina, al poble de Bodbe, un important centre religiós, que encara està habitat per una comunitat de monges.

Arribada a la capital de Geòrgia i check in a l’hotel on ens allotjarem les pròximes dues nits. Sopar a un restaurant local i allotjament.

Tbilissi
Dissabte 10 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia sencer a Tbilissi, la capital de Geòrgia des del segle V dC, acompanyats del nostre guia local. Aquesta ciutat acull entre els seus carrers i edificis una llarga i fascinant història. Fundada al segle IV dC pel Rei Vakhtang Gorgasali vora un important naixement d’aigües, es desenvolupà com a centre polític, econòmic i cultural del Caucas. Durant l’Edat Mitjana arribà a ser la ciutat més important de tota la regió i com un centre d’intercanvi entre l’est i l’oest, entre Àsia i Europa.

Visitarem primerament la ciutat antiga de Tbilisi, que ens sorprendrà per la seva mescla de cultures. Podrem trobar-hi una mesquita, una sinagoga, les esglésies armènia i cristiana, vivint en harmonia en aquest centre històric ric en arquitectura i en artistes que hi han residit i creat la seva obra.

Visitarem també el temple Metekhi, la zona dels banys del segle XII i la fortalesa de la ciutat. Observarem així mateix el Pont de la Pau, l’església Anchiskhati del segle VI dC, el Museu Nacional, la Plaça de la Llibertat i l’avinguda més important, l’Avinguda Rustaveli.

Dinar i sopar en restaurants locals. Allotjament.

Tbilissi – Mtskheta – Gori i Uplistsikhe – Gudauri
Diumenge 11 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Mtskheta, l’antiga capital de Geòrgia i situada a uns 20 quilòmetres de Tbilissi. A l’arribada farem la visita guiada d’aquesta mil·lenària ciutat, fundada al segle VI aC i lloc on els georgians acceptaren el cristianisme a inicis del segle IV dC. Actualment, aquesta ciutat és considerada com a part del Patrimoni Cultural de la UNESCO per la seva arquitectura històrica.

Visitarem també el Monestir Jvari del segle VI dC i la catedral Svetitskhoveli del segle XI.

Seguirem en direcció a la històrica Gori, una població especialment coneguda per la seva magnífica fortalesa i alhora per ser la ciutat natal del dictador Joseph Stalin. Immersos en la viva història del segle XX, visitarem el museu de Stalin.

També ens traslladarem fins a Uplistsikhe, per visitar un poble troglodita, cavat a la roca durant el segle VII aC. Aquest fou un espai de reunió i devoció on es realitzaren nombrosos rituals, s’hi construïren cases i fins i tot una església ja al segle IX.

Finalment, seguirem camí per endinsar-nos en la magnífica serralada del Caucas, fins a arribar al ressort de Gudauri, situat a 2000 metres d’altitud on ens hi allotjarem les dues nits vinents en les millors condicions!

Sopar i allotjament a l’hotel.

Gudauri – Kazbegi – Gudauri
Dilluns 12 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Kazbegi, un pintoresc assentament situat a 1700 metres d’altura, als peus del gran i solemne Mont Kazbek (5047m), un dels sis pics de més de 5000 metres del Caucas. Segons la llegenda, Prometeu fou encadenat al Mont Kazbegi.

Per als més aventurers proposem un treking d’aproximadament 75 minuts fins a arribar a l’església de Gergeti Sameba, un dels símbols més característics del país. Es tracta d’un treking de dificultat baixa i amb un desnivell de 400 metres. Aquells qui ho prefereixin podran fer l’ascens amb jeeps.

Un cop a dalt, podrem gaudir de les meravelloses i impressionants vistes al sublim Mont Kazbegi i visitar també l’església medieval. Dinar a Gergeti Sameba, a casa d’una familia tradicional.

Havent dinat farem el descens, altre cop, oferint dues opcions, a peu o bé en jeeps fins a arribar a Kazbegi i d’allà anar plegats al nostre hotel a Gudauri on soparem i ens hi allotjarem.

Gudauri – Château Mukhrani – Tbilissi
Dimarts 13 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida de nou cap a la capital, Tbilissi.

En ruta, visitarem al complex arquitectònic d’Ananuri, que data del segle XVI i a continuació ens dirigirem cap al celler del Château Mukhrani. Històricament, la viticultura georgiana té una llarga tradició i es remunta a més de 7000 anys, fet pel qual és una de les regions productores més antigues del món. La seva climatologia i les condicions geològiques afavoreixen el desenvolupament d’aquesta activitat i al llarg del país es cultiven nombroses espècies autòctones de vinya que donen lloc a moltíssimes varietats de vins.

Visitarem el celler del Chateau Mukhrani, lloc conegut per ser el primer castell reial de Geòrgia en unir els següents quatre elements: vinyes, celler, castell i història. Aquest establiment inicià la seva producció de vi l’any 1876 de la mà d’Ivane Mukhranbatoni, un famós representant de la família reial i figura política del segle XIX. Des dels seus inicis, la seva producció gaudí d’un ampli reconeixement internacional i al llarg dels anys han rebut nombrosos premis. Actualment, els seus vins mesclen varietats de raïms autòctons i importats i elaboren vins de qualitat.

També dinarem al mateix château i tastarem alguns dels seus vins.

Havent dinat,  tornarem cap a Tbilisi on, al vespre, pujarem al funicular per tal de gaudir de les espectaculars vistes sobre la capital de Geòrgia.

Trasllat a l’hotel  per sopar. Allotjament.

Tbilissi – Barcelona
Dimecres 14 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes cap a l’aeroport de Tbilissi on agafarem el vol cap a Barcelona via Istanbul.

Un cop arribem a Barcelona, l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

Fi dels nostres serveis.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols Barcelona – Bakú i Tbilissi – Barcelona, ambdós via una ciutat europea.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites indicades a l’itinerari.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses.
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Intercontinental de 5* o similar a Bakú.
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Marxal de 5* o similar a Sheki.
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Holiday Inn de 4* o similar a Telavi.
 • 2 +1 nits d’allotjament a l’hotel Wyndham de 5* o similar a Tbilissi.
 • 2 nits a d’allotjament a l’hotel Marco Polo de 5* o similar a Gudauri.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des de l’esmorzar del segon dia fins a l’esmorzar del darrer dia.
 • Begudes incloses als àpats (copa de vi, te o cafè).
 • Tast de vins a la regió de Kakheti.
 • Tast de vins a la bodega Château Mukrani.
 • Visat d’entrada a Azerbaidjan.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Les propines.
 • Les despeses de caire personal.
 • Els serveis no especificats a l’itinerari.
 • L’assegurança opcional de cancel•lació. Preus i condicions per persona a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa