Mèxic

El Club del Viatger us proposa un viatge que us portarà a les profunditats de la vibrant i diversa terra de Mèxic!

Des de les majestuoses piràmides de Teotihuacán fins a les platges de sorra blanca de Cancún. Mèxic és un país que desborda història, color i passió. Degut a la seva rica herència cultural, la seva deliciosa gastronomia i el seu paisatge impressionant, aquest destí captivarà els nostres sentits i ens encendrà la imaginació.

Ens embarcarem en un viatge que ens portarà a través dels antics misteris de les civilitzacions prehispàniques. Ens submergirem en l’energia bullent de les ciutats modernes.

Prepareu-vos per assaborir els sabors picants de l’autèntica cuina mexicana, per perdre’us en els laberints dels mercats locals i per submergir-vos en la música i la dansa que omplen els carrers amb el seu ritme contagiós.

Aquest viatge serà una experiència que ens deixarà amb records inesborrables i connexions profundes amb la gent i la terra de mèxic.

Uneix-te a nosaltres mentre explorem les meravelles de Mèxic i ens deixem captivar pel seu encant únic!

Itinerari

Volem cap a Ciutat de Mèxic
Dimecres, 15 de gener

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida en direcció a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol a Ciutat de Mèxic via una ciutat europea. A l’arribada, ens rebrà el nostre guia castellanoparlant i ens traslladarem cap al nostre hotel per descansar una mica abans del sopar.

Sopar i allotjament.

 

Ciutat de Mèxic
Dijous, 16 de gener

Esmorzar a l’hotel. Ben aviat al matí, el nostre guia local ens estarà esperant per acompanyar-nos a la que serà la nostra primera visita del viatge, la Ciutat de Mèxic, capital i ciutat més gran del país. Començarem la nostra visita recorrent els carrers de la Ciutat de Mèxic caminant, on podrem visitar la Catedral Metropolitana, el Palau Nacional, el Temple Major, la casa de les rajoles, on podrem admirar els preciosos murals, el Palau Postal i el palau de belles arts. Després d’aquestes visites ens traslladarem amb l’autobus a una altra zona de la ciutat on farem la visita de la Plaça de les 3 cultures, on antigament s’ubicaba el gran mercat que els asteques anomenaven “Tlatelolco”, on es situa també l’esglèsia de Santiago Tlatelolco i que també visitarem. Tornarem a agafar l’autobus per fer la ultima visita del matí, la basílica de nostra senyora de Guadalupe, la verge més venerada per els mexicans.

Dinarem en un restaurant local.

Després de dinar ens traslladarem fins a la zona arqueològica de Teotihuacán, “el lloc on els homes es converteixen en déus” i on quedarem sorpresos davant les meravelles que alberga, no només per les seves impressionants dimensions i la seva aconseguida arquitectura, sinó també per la bellesa dels seus temples. Aquesta zona arqueòlogica va ser declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Rebrem una curosa explicaicó del complex arqueològic mentre veiem tots els seus edificis: La piràmide de la lluna (dedicada a la deessa de l’aigua i la fertilitat), La piràmide del sol (l’estructura més gran del recinte), la calçada dels morts, el temple de la serp emplomada i el temple Quetzal-Papalotl (el més luxòs de tots).

Després de totes les visites realitzarem una visita a un reconegut taller artesanal de botànica, on aprendrem tot el que cal saber sobre el cactus del Maguey, un cactus autocton. També aquí, rebrem una explicació i aprecierem, el treball de la pedra Obsidiana, un tipus de pedra preciosa de color negre, que es creu que serveix de protecció i creixament personal.

Un cop acabades les activitats torenarem cap a l’hotel.

Sortirem a sopar caminant a un restaurant local.

Allotjament.

Ciutat de Mèxic
Divendres, 17 de gener

La Ciutat de Mèxic, és uan ciutat d’una gran extensió, és per això que avui també dedicarem el dia a cabar de visitar-la.

Després d’esmorzar, sortirem amb l’autobus per fer una visita panoràmica del bosc de chapultepc. Un cop feta la visita, ens dirigirem cap al museu d’antropologia, un museu concebut per albergar i exhibir el llegat arqueològic dels pobles de Mesoamèrica, i per donar a conéixer la diversitat ètnica actual del país. Després de la visita del museu, ens dirigirem a la zona de Coyoacan, una de les 16 delegacions del districte de la Ciutat de Mèxic, i lloc que al llarg de la història, ha estat testimoni del pas d’importants pintors, escriptors, artistes i escultors, que amb la seva aportació han eriquit el cabal cultural del país. Una d’aquestes artistes, i segurament la més coneguda, és Frida Kahlo, la casa de la qual és a dia d’avui un museu que també visitarem. En aquesta casa, va néixer, va viure i va morir la pintorea. Veurem les habitacions de la casa, on es conserven diferents objectes personals de l’artista.

Dinarem en un restaurant local i havent dinat, continuarem cap al llac de Xochimilco, on gaudirem d’un agradable passeig amb “trajineras” unes típiques canoes decorades amb flors, a través dels jardins flotants del llac.

Tornarem cap a l’hotel per a refrescar-nos, i sortirem per sopar en un restaurant local amenitzat amb musica mariachi.

Després de sopar tornarem cap a l’hotel per a descansar.

Ciutat de Mèxic – Puebla – Oaxaca
Dissabte, 18 de gener

Esmorzarem a l’hotel i sortirem amb les maletes cap a Oaxaca. A mig camí, pararem per a visitar la ciutat de Puebla, coneguda també com la Ciutat dels Ángels, ja que existeix una llegenda que diu que la ciutat va ser traçada pels ángels. Visitarem la catedral, la plaça d’armes, la capella del Rosari, el barri de l’artista, el Parián i la casa del “Alfeñique”. També podrem admirar l’arquitectura colonial de molts edificis construïts entre el segle XVI i XVIII.

Dinarem en un retsuarant local de la ciutat.

Després de dinar sortirem amb l’autobús en direcció a Oaxaca, on hi arribarem al vespre, i anirem directament cap al nostre hotel per a les dues properes nits.

Sortirem a sopar en un restaurant local i tornarem cap a l’hotel per a descansar.

Oaxaca – Mont Alban – Oaxaca
Diumenge, 19 de gener

Després d’esmorzar a l’hotel agafarem l’autobus per a dirigir-nos cap al Mont Alban, un espectacular lloc arqueològic, ubicat al cim d’un turó al centre dels valls de Oaxaca, i bressol de la civilització Zapoteca. Hi podrem veure l’andana Nord, la gran plaça, la galeria dels balalrins o l’edifici J.

Un cop acabada la visita, tornarem cap a Oaxaca, per a començar la visita de la ciutat, famosa pel seu centre históric, declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO el 1987.

Dinarem en un restaurant local i havent dinat, podrem admirar joies arquitectòniques com la imponent Catedral de Santo Domingo de Guzmán, o el temple amb el mateix nom, amb la seva impresionant façana barroca. Veurem també la plaça de la Constitució, al cor de la ciutat, envoltat d’edificis colonials i animat per venedors ambulants, musics i artistes de carrer.

Soparem en un restaurant local abans de tornar cap al nostre hotel per descansar.

Oaxaca – Arbre de Tule – Mitla – Tehuantepec
Dilluns, 20 de gener

Esmorzarem a l’hotel i emprendrem camí cap a Tehuantepec. De camí per això encara farem dues parades. La pirmera, tot just sortir d’Oaxaca, on podrem veure l’arbre mil.lenària de Tule, un arbre dels més grans i antics del planeta, amb 2000 anys de vida i un tronc de més de 14 metres de diàmetre.

La segona parada serà a un altre conjunt de restes arqueològiques, anomenat Mitla, que significa lloc de descans o mort. Aquí es va trobar el centre religiós més important dels Zapotecas durant el periòde postclàssic. Els seus edificis van ser decorats amb formes geomètriques i son un clar exemple de l’esplandor i desenvolupament d’aquesta antiga civilització.

Dinarem en ruta en un restaurant local.

Havent dinat tornarem a agafar l’autobus en direcció Tehuantepec, i abans d’arribar farem una parada a una destileria local, on veurem el procés d’elaboració del Mezcal, una beguda típica mexicana feta a partir de l’atzavara, una planta del gènere agave.

Finalment arribarem al nostre hotel on soparem i ens allotjarem aquesta nit.

Tehuantepec – “Cañón del Sumidero” – Tuxtla
Dimarts, 21 de gener

Un cop esmorzats sortirem en direcció el “Cañón del Sumidero”, on agafarem una barca per fer un passeig pel Canó, una de les reserves naturals més espectaculars del país. Es tracta d’una farga geològica formada fa uns 36 milions d’anys, amb grans acantilats que s’alcen a més de 1000 metres, i on trobarem també coves i cascades. En un dels acantilats, s’hi ha format amb la molsa i una cascada, una espècie d’arbre, que recorda un arbre de nadal i que també veurem durant el passeig amb la barca.

Dinarem en un restaurant local i després visitarem la ciutat Chiapa de Corzo, ciutat que va ser el primer asentament fundat per els espanyols. Veurem, tot caminant, la font mudejar, coneguda com “La Pila”, que va ser construida al segle XVI i és una gran mostra de l’arquitectura colonial amb marcada influència espanyola i àrab.

Un cop visitada la ciutat, ens dirigirem cap al nostre hotel situat a San Cristobal de las casas. Deixarem les maletes i sortirem per a sopar en un restaurant local.

Tornarem a l’hotel per descansar.

San Cristobal de las Casas – Chamula – Zinancant
Dimecres, 22 de gener

Després d’esmorzar agafarem el bus per arribar fins la ciutat de Chamula, on podrem conèixer una de les comunitats Tzotzil de la zona. La comunitat Tzotzil és un grup ètnic indígena que habita principalment als “Altos de Chiapas”. La societat Tzotzil es caracteritza per la seva rica tradició cultural, arrelada a una història ancestral que es manifesta en els seus costums, llengua, religió i formes d’organització social. La llengua tzotzil, parteix de la família lingüística maia, i es transmet de genració en generació.

Després ens traslladarem a Zinacantan, on podrem conéixer una altra comunitat Tzotzil, i on trobarem una església que data de l’època colonial, tot i que va ser remodelada el segle XIX, a l’interior de la qual es pot apreciar la curiosa barreja de creences indígenes i catòliques. Els habitants de Zinacantan es dedeiquen majoritariament al cultiu de flors, això explica els impressionants colors de la seva roba.

Dinarem en un restaurant local i tornarem cap a San Cristobal de las Casas, on farem la visita de la ciutat, on admirarem els seus edificis de l’època colonial com la catedral de San Cristóbal o el temple de Santo Domingo, entre d’altres.

Un cop acabades les visites tornarem cap a l’hotel on soparem i ens allotjarem.

San Cristobal de las Casas – Palenque
Dijous, 23 de gener

Avui el nostre viateg ens portarà de San Cristobal de las Casas a Palenque, però de camí, després d’un bon esmorzar a l’hotel, passarem per un parc natural, on podrem gaudir de la naturalesa que també alberga Mèxic.

Quedarem cautivats per la bellesa del riu Tulijá, amb els seus colors brillants i turquesa. Ens endinsarem al bosc per a trobar les “cascadas de agua azul”, uns salts d’aigua dignes de veure.

Després arribarem fins a Misol-ha, una altra cascada, aquesta d’aproximadament d’uns 30 metres d’alçada, que es troba ubicada en un bosc tropical, típic de la zona.

Dinarem en ruta en un restaurant local i finalment arribarem a Palenque, un jaciment arqueològic maia situat a l’estat de Chiapas. Es tracta d’una antiga ciutat maia de grandària mitjana, però que conté els edificis arquitectònics, les escultures i alguns dels murals d’estuc més impressionants de la civilització maia. Les restes ocupen la part central d’una ciutat molt més gran que havia arribat als 8 quilòmetres quadrats d’estensió, les ruïnes de la qual es troben cobertes per l’abundant vegetació selvàtica de la zona. El 1987, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Un cop acabada aquesta visita ens traslladarem a l’hotel per a sopar i allotjament.

Palenque – Campeche
Divendres, 24 de gener

Avui, després d’esmorzar, sortirem amb les maletes i l’autobús, cap a Campeche. Després d’un llarg però agradable recorregut d’unes 6 hores, amb les seves respectives parades, també per a dinar, arribarem a San Francisco de Campeche, una ciutat portuària, fundada l’any 1540 pels conquistadors espanyols. Aquesta és una destinació turística important, ja que conté nombrosos edificis colonials, i a més està envoltada per un impressionant mur que protegia la ciutat dels pirates i bucaners els segles XVI-XVIII, i que va rebre l’estatus de Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO el 1999. Acompanyats del nostre guía farem la visita a la ciutat.

Un cop acabada la visita ens dirigirem cap al nostre hotel per descansar una estona abans de sortir a sopar a un restaurant local de la ciutat.

Tornarem a l’hotel per a descansar.

Campeche – Uxmal – Hacienda Yaxcopoil - Mèrida
Dissabte, 25 de gener

Després d’un bon esmorzar ens traslladarem fins a Bécal, un petit poble situat al nord de Campeche, i famòs per ser el lloc d’origen dels tradicionals barrets de “Jipijapa”, també coneguts com a barrets de Panamà. Aquests barrets son teixits a mà per artesans locals utilitzant fibres naturals de la planta jipijapa i son molt apreciats per la seva calitat i artesania. Aquests barrets son exportats a tot el món. Farem una petita visita en una de les cases que elaboren aquests barrets i rebrem les explicacions del procés de fabricació.

Dinarem en ruta en un restaurant local.

Més tard, anirem fins a Uxmal, una antiga ciutat maia, de l’estil arqueològic Puuc, que es caracteritza per l’ús extensiu de pedra llaurada i la presència de decoracions geomètriques i figures zoomorfes en relleu. Uxmal era un centre cerimonial i plític molt important a la civilització maia, i la seva arquitectura reflexa la complexitat de la seva societat i les seves creencies religioses. Molts dels edifics d’Uxmal estan alineats amb events astronómics importants, com els equinòcis i solstícis.

Finalment tornarem a agafar l’autobus per arribar fins a Mèrida, ciutat on soparem i on dormirem aquesta nit.

Havent sopat trasllat fins a l’hotel per a descansar.

 

Mérida – Chichen Itza – Cancún
Diumenge, 26 de gener

De bon matí i després d’esmorzar posarem rumb cap al nostre últim destí, Cancún. Abans per això encara tindrem temps de descobrir un jaciment arquitectònic més, un dels més importants i impressionants del país. Aquest cop es tracta de Chichen Itza, una antiga ciutat maia que va aconseguir el seu màxim esplandor en el periòde postclàssic, entre els segles IX i XII. Va ser un important centre polític, religiós i comercial a la regió, i va exercir una gran influència a gran part de la la península del Yucatàn. Després de l’arribada dels espanyols la ciutat va ser abandonada i va quedar coberta per la selva fins el seu redescobriment el segle XIX. Aquest jaciment és famós per les seves impressionants estructures arquitectòniques, que mostren una combinació d’estils maies i tolteques, i entre les quals destaquen la piràmide de Kukulcán, també coneguda com “el castell”, o una imponent piràmide esglaonada que serveix com a temple deidcat al déu serp emplomada Kukulcán.

Un cop feta la visita tornarem a agafar l’autobus, i dinarem en ruta en un retsuarant local.

Havent dinat tornarem a agafar l’autobús per arribar a cancún on hi arribarem al cap-vespre.

Ens traslladarem directament a un hotel de 5 estrelles on soparem i ens allotjarem les dues properes nits.

Cancún
Dilluns, 27 de gener

Esmorzarem a l’hotel i tindrem el matí lliure per gaudir de les instal.lacions de l’hotel i descansar, abans de tornar cap a casa.

Dinarem també a l’hotel.

A la tarda ens traslladarem cap al centre de Cancún, on soparem.

Tornarem cap a l’hotel per allotjar-nos.

Retorn cap a Barcelona
Dimarts, 28 de gener

Després de l’esmorzar haurà arribat el moment de començar el retorn cap a casa, carregar els equipatges i sortir en autocar en direcció cap a l’aeroport de Cancún.

Un cop hàgim facturat les maletes, sortirem en direcció a Barcelona, via una ciutat d’enllaç.

Àpats i nit a bord.

Arribada a Barcelona
Dimecres, 29 de gener

A mig matí arribarem a Barcelona, on l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant per tornar als diversos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Confortable autocar durant tot el viatge.
 • Vols internacions de Barcelona – Ciutat de Mèxic i Cancun – Barcelona, via una ciutat d’enllaç en ambdós casos.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tot el recorregut.
 • 3 nits a l’hotel NH Collection Mexico City Centro historico o similar a Ciutat de Mèxic.
 • 2 nits a l’hotel Holiday Inn Express Oaxaca Centro historico o similar a Oaxaca.
 • 1 nit a l’hotel Calli o similar a Tehuantepec.
 • 2 nits a l’hotel Ciudad Real Centro Historico o similar a San Cristobal de las Casas.
 • 1 nit a l’hotel Mision Palenque o similar a Palenque.
 • 1 nit a l’hotel Gamma Campeche Malecon o similar a Campeche.
 • 1 nit a l’hotel NH Collection Merida Paseo Montejo o similar a Merida.
 • 2 nits a l’hotel Presidente Intercontinental Cancun Resort o similar a Cancun.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer.
 • Begudes incloses als àpats (aigua, cervesa o refresc).
 • Totes les visites i entrades especificades en el programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les propines.
 • Les despeses de caire personal.
 • Assegurança de cancel·lació (preus i condicions a consultar directament amb el Club del Viatger).

Documents de la pòlissa