Sri Lanka, la perla de l’Índic

El Club del Viatger s’endinsa un cop més als oceans per reconèixer en ells la Perla de l’Índic, Sri Lanka, l’antiga Ceilan.

Vine amb nosaltres a viure-la intensament, visitant les ruïnes de Sigiriya,  navegant en barca pel riu Madu i recorrent les Terres Altes amb tren. Descobreix amb nosaltres la cultura de Sri Lanka, un país mil·lenari tot participant en la collita del te, degustant la cuina tradicional, i gaudint de la dansa i la música autòctones.

Tot plegat, en un viatge a un indret que fou port de pirates i corsaris, terra de pas de comerciants i viatgers, però que mai deixà de cultivar la seva saviesa i tradició.

Itinerari

Camí cap a Colombo
Dimarts, 17 de setembre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar  via un aeroport d’enllaç a Colombo. Àpats i nit a bord.

 

Arribada a Colombo
Dimecres, 18 de setembre

Arribada a Colombo, i trasllat fins a Negombo, on ens espera el nostre guia local que ens acompanyarà durant tot el recorregut, i on farem el registre a l’hotel on passarem la primera nit.

Negombo es troba a només 30 minuts de Colombo, que ha estat durant molt de temps la porta d’entrada a l’Orient, fet que l’hi ha donat un ampli ventall de cultures, religions i influències d’altres països, tot això ha provocat un popurri de sons, colors o olors.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Negombo – Pinnawala – Anuradhapura – Sigiriya
Dijous, 19 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en bus de camí a Sigiriya, un trajecte que ens portarà fins al punt més cèntric de l’illa. De camí a Sigiriya visitarem l’orfenat d’elefants de Pinnawala, que es tracta d’un refugi per a elefants ferits o perduts, i on podrem observar la rutina diària d’aquests gentils gegants.

Dinarem en ruta en un restaurant local.

Havent dinat tornarem a fer ruta aquest cop fins l’antiga ciutat d’ Anuradhapura, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i una de les capitals més antigues de Sri Lanka, coneguda per les seves ruïnes molt ben conservades. La civilització que es va desenvolupar entorn d’aquesta ciutat va ser una de les majors d’Àsia amb una àrea de 4.000 ha.

Fundada al segle IV aC, va ser la capital del regne d’Anuradhapura fins al començament del segle IX. Durant aquest període va ser un dels centres de poder polític més estables i permanent de l’Àsia meridional. En l’actualitat aquesta ciutat és sagrada pel budisme, a causa dels monestirs circumdants, i considerada un dels majors jaciments arqueològics del món.

Visitarem diversos monuments del complex de ruïnes que consisteixen en tres classes d’edificis, dagebas, edificis monàstics i pokunas. Les dagebas són masses en forma de campana de maçoneria, que varien des d’uns pocs metres a més de 340 metres de circumferència. Algunes tenen suficient àrea per construir una ciutat de vint mil habitants.

També veurem un arbre sagrat, que es diu que es remunta a l’any 245 aC, sota el qual, Buda, va aconseguir la il.luminació. Es diu que tots els budistes de Sri lanka hi han de resar davant almenys un cop a la seva vida.

En acabar la visita ens dirigirem cap a Sigiriya, on trobarem l’hotel per a les nostres tres següents nits.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya
Divendres, 20 de setembre

Esmorzarem a l’hotel i sortirem aviat per visitar la fortalesa rocosa de Sigiriya, monument  també anomenat roca de lleó. El recorregut serà d’unes dues hores comptant amb parades per gaudir de les vistes, però cadascú podrà escollir fins on arribar. El primer que trobarem seran els jardins Reials, uns dels més antics del món, amb formes geomètriques i estanys d’aigua. Travessarem unes grans pedres que ens portaran a unes terrasses unides les unes amb les altres per escales de maó. Comença la pujada i a la primera parada tindrem una panoràmica dels jardins que haurem travessat i una vista fantàstica dels voltants. A través d’una escala de cargol enfilada a la roca arribarem als frescos de les Dames de Sigiriya, que daten del segle V i es creu que aquestes dones mig nues eren nimfes celestials, concubines del rei Kassapa o evocacions de la deessa Tara, una de les figures més importants del budisme tàntric. Travessarem un mur de tres metres d’alt, el mur mirall, conegut com el mur dels grafitis, ja que durant més de mil anys els visitants van escriure en ell comentaris o poemes per expressar la seva admiració a aquestes pintures o als seus artistes. Després de més escales arribarem a l’última esplanada. Presideixen el lloc les restes del que en el seu dia va ser un enorme lleó construït en pedra i maó vermell, per on s’accedia al cim i del qual només en queden les urpes. Trobarem unes escales metàl.liques que ens portaran a l’últim tram de la nostra pujada, i arribarem al cim!! On no podria ser d’una altra manera, les vistes són impressionants. Aquí podrem passejar entre les ruïnes i fonaments del que en el seu dia van haver de ser els edificis del palau i el que més sorprèn són els estanys excavats en la mateixa roca. Després de descansar una mica i admirar tot el que ens envolta, serà l’hora de tornar a baixar.

Dinarem en un restaurant local i seguirem el recorregut cap a Polonnaruwa, la que va ser la segona capital de Sri Lanka després de la destrucció d’Anuradhapura el 993. La ciutat  medieval de Polonnaruwa va funcionar com a capital de l’estat, sent una de les més grans urbs del sud-est asiàtic.

Les ruïnes de la que fou la  magnífica ciutat conviden a recordar anys d’antigues glòries. La ciutat és una demostració de gran enginy arquitectònic, compta amb diversos edificis ideats, gairebé íntegrament, inclòs  el llac artificial de l’oest, conegut com a Mar de Parakrama, pel rei Parakramabahu el Gran, que va ser un dels últims reis guerrers que va tenir possibilitat de fer créixer la ciutat en grans proporcions. Polonnaruwa va albergar a molts dels reis singalesos entre els segles XI i XIII. L’extensió de la ciutat, que ocupa 122 hectàrees, està plena d’edificis i monuments d’estil hindú. El complex actual és el que queda de l’antic Palau Reial i la Sala de Consellers, i malgrat l’estat ruïnós (que es conserva de manera rigorosa), la ciutat deixa entreveure la majestuositat de l’època. Un altre edifici bellament decorat inclou la casa de relíquies (Vatadage) consistent en una estructura de pedra circular amb decoracions i elegants símbols i talles en la pedra.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Sigiriya – Poble Hiriwaduna – Minneriya – Sigiri
Dissabte, 21 de setembre

Després d’esmorzar, sortida per visitar el poble de Hiriwaduna. Aquest petit poble situat a la província central de Sri Lanka, no està gaire massificat, i ens permetrà conèixer una mica més la vida d’aquest país. Tindrem l’oportunitat d’explorar el poble en tractor, fer un passeig en barca, fer una volta pels arrossars, o provar alguna delícia gastronòmica típica de la zona.

Dinarem en un restaurant local.

Havent dinat arribarem fins a Minneriya. Aquí ens disposarem a fer un safari, per un dels 3 parcs nacionals que hi ha, depenent del moviment dels elefants en el dia del viatge. Els parcs nacionals de Minneriya són un dels millors llocs del país per a veure elefants salvatges. Dominat per l’àntic llac de Minneriya, el parc està ple de matolls i boscos en els seus 88.9 kmcuadrats, i que alberga animals salvatges com micos, cérvols, búfals, cocodrils, etc.

Tornada a l’hotel per sopar i allotjament.

Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy
Diumenge, 22 de setembre

Després de l’esmorzar, comencem el nostre camí d’avui amb la visita del temple d’Or de Dambulla, una gran massa de roca on el rei Velagambhahu es va refugiar al segle I aC. Més tard, les coves es van convertir en un temple de pedra. El temple consta d’una sèrie de cinc coves que contenen estàtues i pintures que inclouen una llarga estàtua del Buda de 14 metres, es tracta del sistema de coves més gran i millor conservat de Sri Lanka.

Seguim ruta fins a Matale, on visitarem una petita plantació o jardí en mig d’una exuberant natura, on descobrirem una multitud d’espècies com el cardamom, cúrcuma, canyella, vainilla, cafè, cacau, pebre, clau, nou moscada, sàndal…

Ja anem cap al nostre destí, Kandy, coneguda com la capital de les muntanyes, i que destaca per la seva bellesa i per ser el cor del budisme, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dinar en ruta.

Després de dinar arribarem a Kandy i farem un recorregut per la ciutat, on podrem veure el temple més famós de Kandy: “ la dent de Kandy”.

Kandy va ser la última capital dels reis de Sri lanka i ara és patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Podrem passejar per el llac construït per l’últim rei singalès, Sri Wickrama Rajasinghe el 1798. A la visita del monument de la dent de Kandy, veurem “les cerimònies de Puja” que es duen a terme per honorar la relíquia que es troba dins el taüt que hi ha dins el temple. Observar aquest procediment amb l’acompanyament de tambors és una de les cermiònies més representatives del país.

Arribada al nostre hotel on ens hi allotjarem les dues properes nits. Sopar i allotjament.

Kandy – Peradeniya – dança cultural – Kandy
Dilluns, 23 de setembre

Esmorzar a l’hotel i visita del Reial Jardí botànic de Peredaniya, no massa lluny de Kandy, conegut per la seva col·lecció d’orquídies, el jardí compta amb més de 4000 espècies de plantes.

Dinarem en un restaurant local.

Un altre interessant aspecte de Sri Lanka és la seva dansa tradicional, tot i que és popular en tot el país, la de Kandy es considera de les millors. La dansa es va originar a partir d’un ritual exorcista utilitzat per curar al rei Vijaya d’una malaltia provocada per la seva primera esposa amb màgia negra. Assistirem a una actuació d’aquestes danses tradicionals.

Tornarem a l’hotel per sopar i passar la nit.

Kandy – Nuwara Eliya
Dimarts, 24 de setembre

Esmorzar a l’hotel i comencem el nostre camí cap a Nuwara Eliya, travessant uns d’aquests escenaris que ens venen a la memòria quan ens parlen del llegendari te de Ceilan, les seves  immenses plantacions. La regió productora de te de Sri Lanka no només és molt diferent de qualsevol altra part del país, sinó que és un dels paisatges més misteriosos, a uns 1600 m sobre el nivell del mar el seu terreny està esquitxat de cascades i exuberants flors i els seus camps verds de tè coberts de boira semblen estendre’s per sempre.

Visitarem una de les seves plantacions, on ens explicaran tots els passos des de la plantació, collita i tria fins a arribar a la nostra tassa de te, que per descomptat provarem i si és el moment adequat, podrem participar en la collita d’aquesta valuosa planta.

Dinar a  un restaurant local i seguim fins a la ciutat de Nuwara Eliya, el seu nom significa “ciutat de l’altiplà”, situada a la regió muntanyosa de la província central, amb una altitud de 1868 m i envoltada per la muntanya més alta del país, la Pidurutalagala. També es coneix amb el sobrenom de la “petita Anglaterra”, aquí va ser on els britànics van establir la seva base el 1840, i encara s’hi poden reconèixer algunes peculiaritats com les bústies.

Trasllat a l’hotel on ens allotjarem aquesta nit. Sopar.

Nuwara Eliya – Ella en tren – Yala
Dimecres, 25 de setembre

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’estació de Nanu Oya per agafar el tren fins a Ella.

Recórrer les Terres Altes amb tren és una de les millors experiències que es poden tenir a Sri Lanka.

Els britànics van ser els responsables de la construcció de la xarxa ferroviària, el seu objectiu era el transport del te des de les zones altes fins a Colombo per exportar-lo. La ruta que farem és una de les més pintoresques, no només pel bell paisatge que travessa sinó també per l’altitud que aconsegueix.

Imagineu-vos la catifa verda que formen les plantes de te amb petits punts de vius colors del sari de les recol·lectores, els paisatges muntanyosos mentre el tren passa dins i fora dels nombrosos túnels, boscos d’eucaliptus i pinzellades de color de pobles propers i els núvols a baixa altitud es sumen en aquest espectacle. Arribem a Ella. Dinarem al restaurant de l’hotel on ens allotjarem aquesta nit.

A última hora de la tarda gaudirem d’un safari en jeep per conèixer la vida salvatge del parc nacional de Yala. Es tracta d’un bosc d’arbusts espinosos que recorda la selva africana, on amb una mica de sort, podrem veure alguna espècie animal de la zona.

Trasllat a l’hotel on ens allotjarem una nit. Sopar.

Yala – Galle – Beruwala
Dijous, 26 de setembre

Avui arribarem fins a Beruwala,  però de camí encara tenim coses interessants a visitar. Durant el recorregut d’avui visitarem Galle, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Diuen que va ser el port de l’antiga Tharsis, on el rei hebreu Salomó envià a buscar l’ivori i els paons que es mencionen a la Bíblia, entre altres productes de valor com la canyella que ja va ser exportada el 1400 aC.

Posteriorment, va ser un port important per on negociaren perses, àrabs, grecs, romans, malais, indis i xinesos. La història moderna de Galle comença el 1502, quan hi va arribar una petita flota de vaixells portuguesos que es va perdre per una tempesta durant el seu camí a les Maldives, més tard aquest va haver de rendir-se davant de la Companyia de les índies Orientals Holandeses que van construir l’actual fortalesa. Finalment, els britànics hi van arribar per prendre el control del país.

També de camí pararem al magnífic llac Koggala, on podrem fer un recorregut en barca per descobrir l’ecosistema de la zona. Un cop acabat el recorregut en barca, descobrirem el poble de Koggala. Podrem escollir si fer-ho en bicicleta o en tuk-tuk. Farem una parada a una plantació de canyella, i aprendrem el procés de recol.lecció.

Més tard, arribarem a una granja local que cultiva verdures i fruites fresques, com la papaia, el maracujà, el mango, el xile o tomàquets. Aquí és on dinarem avui, i on rebrem una demostració de com es cuina un curri de la zona utilitzant mètodes tradicionals transmesos de generació en generació.

Cap al vespre arribarem a Beruwala, on farem nit i sopar a l’hotel.

Beruwala – Balapitiya – Beruwala
Divendres, 27 de setembre

Després d’esmorzar gaudirem d’un passeig en barca pel riu Madu Balaaditya. Aquest passeig és una manera meravellosa d’observar més d’aprop l’ecosistema d’aiguamolls del país.

Dinar en un restaurant local.

A la tarda, ens acostarem fins a un viver de tortugues, per poder veure vàries espècies de tortugues marines.

Tornada a l’hotel per sopar i descansar

Beruwala – Colombo
Dissabte, 28 de setembre

Esmorzar a l’hotel i matí lliure.

Dinar en un restaurant local.

Sortida cap a Colombo. Avui tindrem més temps de conèixer la capital. En arribar Visitarem el Passeig Galle Face, un parc urbà de cinc hectàrees al costat del mar que s’estén per 1,5 km al llarg de la costa, el port, l’antic hospital holandès i una extensa visita panoràmica ens portarà per la ciutat, descobrint-hi els seus llocs més emblemàtics.

A la tarda continuarem amb la visita de la ciutat de  Colombo.

Tornada a l’hotel per fer el sopar de comiat i allotjar-nos.

Colombo – Barcelona
Diumenge, 29 de setembre

Després d’esmorzar trasllat fins a l’aeroport de Colombo, per agafar el nostre vol de tornada a casa.

Arribada a Barcelona, on el bus del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols Barcelona - Colombo via una ciutat europea o dels països àrabs i Colombo Barcelona amb les mateixes condicions.
 • Totes les taxes i impostos aeris.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites indicades a l’itinerari. (excepte al llac Koggala on tindrem un guia de parla anglesa).
 • 1 nit a l’hotel Goldi Sands 4* o similar a Negombo
 • 3 nits a l’hotel Aliya Resort & Spa 4* o similar a Sigiriya
 • 2 nits a l’hotel Mahaweli Reach Hotel 5* o similar a Kandy
 • 1 nit a l’hotel The Grand Hotel 5* o similar a Nuwara Eliya
 • 1 nit a l’hotel Jetwing Yala 5* o similar a Yala
 • 1 nit a l’hotel Centara Ceysand 4* o similar a Beruwala
 • 1 nit a l’hotel Galle Face 4* o similar a Colombo
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Algun dels àpats poden ser picnic durant el trajecte en tren.
 • Durant els àpats, refresc, cervesa o aigua
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Visat d’entrada
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • En alguns indrets fan pagar per l’ús de càmeres o vídeos
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança opcional de cancel•lació: Preu i condicions a consultar.

1er dipòsit de 1.500 € fins a l’1 de maig 2024.

 • Resta del pagament abans del 24 de Juliol 2024.

Documents de la pòlissa