Sri Lanka, la perla de l’Índic

El Club del Viatger s’endinsa un cop més als oceans per reconèixer en ells la Perla de l’Índic, Sri Lanka, l’antiga Ceilan.

Vine amb nosaltres a viure-la intensament, visitant les ruïnes de Sigiriya, passejant en elefant per les selves indòmites, navegant en barca pel riu Madu i recorrent les Terres Altes amb tren. Descobreix amb nosaltres la cultura d’un país mil·lenari tot participant en la collita del te, degustant la cuina tradicional, gaudint de la dansa i la música autòctones i formant part d’una cerimònia budista.

Tot plegat, en un viatge a un indret que fou port de pirates i corsaris, terra de pas de comerciants i viatgers, però que mai deixà de cultivar la seva saviesa i tradició.

Itinerari

Camí cap a Colombo
Dissabte, 3 de desembre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar  via un aeroport Europeu a Colombo. Àpats i nit a bord

Arribada a Colombo
Diumenge, 4 de desembre

Arribada a Colombo, on ens espera el nostre guia local que ens acompanyarà durant tot el recorregut.

Colombo, a estat durant molt de temps la porta d’entrada a l’Orient, fet que l’hi ha donat un ampli ventall de cultures, religions i influències d’altres països, tota això ha provocat un popurri de sons, colors o olors.  Farem una visita panoràmica de la ciutat, abans de traslladar-nos al nostre hotel on ens allotjarem una nit.  Sopar  a l’hotel

Colombo - Sigiriya - Habarana
Dilluns, 5 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en bus de camí a Sigiriya, un trajecte que ens portarà fins al punt més cèntric de l’illa. En arribar,  seguirem amb la visita des de terra d’aquest impressionant monument, també anomenat Roca del Lleó, per les urpes d’aquest animal, tallades en una terrassa intermèdia, a l’inici de les escales cap al cim.

El recorregut serà d’unes dues hores comptant amb parades per gaudir de les vistes, però cadascú podrà escollir fins on arribar. El primer que trobarem seran els Jardins Reials, un dels més antics del món, amb formes geomètriques i estanys d’aigua. Travessarem unes grans pedres que ens portaran a unes terrasses unides les unes amb les altres per escales de maó. Comença la pujada i a la primera parada tindrem  una panoràmica dels jardins que haurem travessat i una vista fantàstica dels voltants. A través d’una escala de caragol enfilada a la roca arribarem als frescos de les Dames de Sigiriya, que daten del segle V i es creu que aquestes dones mig nues eren nimfes celestials, concubines del rei Kassapa o evocacions de la deessa Tara, una de les figures més importants del budisme tàntric. Travessarem un mur de tres metres d’alt, el Mur Mirall, conegut com el Mur dels Graffitis, ja que durant més de mil anys els visitants van escriure en ell comentaris o poemes per expressar la seva admiració a aquestes pintures o als seus artistes. Després de més escales arribarem a l’última esplanada. Presideixen el lloc les restes del que en el seu dia va ser un enorme lleó construït en pedra i maó vermell, per on s’accedia al cim i del qual només en queden les urpes. Trobarem unes  escales metàl·liques que ens portaran a l’últim tram de la nostra pujada, i arribarem al cim!, on no podria ser d’una altra manera, les vistes són impressionats. Aquí podrem passejar entre les ruïnes i fonaments del que en el seu dia van haver de ser els edificis del palau i el que més sorprèn són els estanys excavats en la mateixa roca.   Després de descansar i admirar tot el que ens envolta, serà l’hora de tornar a baixar. En acabar la visita ens traslladarem en bus fins a Habarana a on ens allotjarem les properes 3 nits.  Dinar en un restaurant local durant la visita.

Sopar i allotjament al nostre hotel

Habarana - Anuradhapura - Harabana
Dimarts, 6 de desembre

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a visitar Anuradhapua, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco,  és una de les capitals més antigues de Sri Lanka, coneguda per les seves ruïnes molt ben conservades. La civilització que es va desenvolupar entorn d’aquesta ciutat va ser una de les majors d’Àsia amb una àrea 4.000 ha.

Fundada al segle IV aC. va ser la capital del regne d’Anuradhapura fins al començament del segle IX. Durant aquest període va ser un dels centres de poder polític més estables i permanents de l’Àsia meridional. En l’actualitat aquesta antiga ciutat és sagrada pel budisme, a causa dels monestirs circumdants, considerada un dels majors jaciments arqueològics del món.

Visitarem diversos monuments del complex de ruïnes que consisteixen en tres classes d’edificis, dagebas, edificis monàstics i pokunas . Les dagebas són masses en forma de campana de maçoneria , que varien des d’uns pocs metres a més de 340 m de circumferència. Algunes tenen suficient àrea per construir una ciutat de vint mil habitants. Les restes dels edificis monàstics es troben en totes direccions en forma de plataformes de pedra elevades on es veuen els  fonaments i pilars de pedra. El més famós és el Palau de Bronze erigit pel rei Dutugamunu aproximadament en el 164 aC. Els pokunas són tancs o dipòsits per al subministrament d’aigua potable, que es troben dispersos per la selva.

També conté un arbre sagrat, que es diu que es remunta a l’any 245 aC, on sota el qual Buda va aconseguir la il·luminació. Tots els budistes de Sri Lanka hi han de resar davant almenys un cop a la seva vida.

En acabar aquesta visita anirem fins a Mihintale, el bressol del budisme, un pic muntanyós, on els singalesos creuen que va ser el lloc de reunió entre el monjo budista Mahinda i el rei Devanampiyatissa, trobada que va inaugurar la presència del budisme a Sri Lanka, avui lloc de peregrinació.

Durant el dia d’avui participarem en una cerimònia en un temple budista.

Dinar en ruta, sopar i allotjament en el nostre hotel

Habarana - Polonnaruwa - Minneriya
Dimecres, 7 de desembre

Després de l’esmorzar, excursió a Polonnaruwa, la que va ser la segona capital de Sri Lanka després de la destrucció d’Anuradhapura el 993, que visitarem demà. La ciutat medieval de Polonnaruwa, va funcionar com a capital de l’estat, sent una de les més grans urbs del sud-est asiàtic.

Les ruïnes de la que fou la  magnífica ciutat conviden a recordar anys d’antigues glòries. La ciutat és una demostració de gran enginy arquitectònic, compta amb diversos edificis ideats, gairebé íntegrament, inclòs  el llac artificial de l’oest, conegut com a Mar de Parakrama, pel rei Parakramabahu el Gran, que va ser un dels últims reis guerrers que va tenir possibilitat de fer créixer la ciutat en grans proporcions. Polonnaruwa va albergar a molts dels reis cingalesos entre els segles XI i XIII. L’extensió de la ciutat, que ocupa 122 hectàrees, està plena d’edificis i monuments d’estil hindú. El complex actual és el que queda de l’antic Palau Reial i la Sala de Consellers, i malgrat l’estat ruïnós (que es conserva de manera rigorosa), la ciutat deixa entreveure la majestuositat de l’època. Un altre edifici bellament decorat inclou la casa de relíquies (Vatadage) consistent en una estructura de pedra circular amb decoracions i elegants símbols i talles en la pedra.

Dinar en un restaurant local i anirem fins a Habarana, per gaudir d’un passeig amb elefant. Habarana, és el punt de trànsit per a les grans bandades d’elefants salvatges cap  als parcs nacionals de Minneriya i Kaudullam, per tant, un bon lloc per fer un safari en elefant fent un recorregut per camins i un riu, on segur que ens voldrà esquitxar amb la seva trompa. Retorn al nostre hotel, sopar i allotjament

Habarana - Matale - Kandy
Dijous, 8 de desembre

Després de l’esmorzar, comencem el nostre camí d’avui amb la visita del temple d’Or de Dambulla, una gran massa de roca on el rei Velagambhahu es va refugiar al segle I aC. Més tard, les coves es van convertir en un temple de pedra. El temple consta d’una sèrie de cinc coves que contenen estàtues i pintures que inclouen una llarga estàtua del Buda de 14 metres, es tracta del sistema de coves més gran i millor conservat de Sri Lanka.

Seguim ruta fins a Matale, on visitarem una petita plantació o jardí en mig d’una exuberant natura, on descobrirem una multitud d’espècies com el cardamom, cúrcuma, canyella, vainilla, cafè, cacau, pebre, clau, nou moscada, sàndal…

Abans d’arribar a Kandy, farem una última parada per visitar Nalanda Gedige, en un entorn marevellós. Parlem de l’ “Abu Simbel” de Sri Lanka, que va ser traslladat a aquest lloc quan es va construir el pantà Bowatenne. El petit edifici està dissenyat com un temple hindú i es creu que és un dels primers edificis de pedra construïts al país.

Ja anem cap al nostre destí, Kandy, coneguda com la capital de les muntanyes, destaca per la seva bellesa i per ser el cor del budisme, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dinar en ruta. Arribada al nostre hotel on ens hi allotjarem les dues properes nits. Sopar i allotjament

Pinnawala - Kandy
Divendres, 9 de desembre

Esmorzar a l’hotel i visita del Reial Jardí botànic de Peredaniya, no massa lluny de Kandy, conegut per la seva col·lecció d’orquídies, el jardí compta amb més de 4000 espècies de plantes.

A la tarda visita de Kandy, enmig dels carrers i basars sempre animats com el mercat municipal, es troba el Dalada Maigawa, conjunt arquitectònic format per pavellons de color rosa amb cobertes vermelles on es troba el Temple de la dent de Buda, principal centre religiós dels budistes. La relíquia es guarda en un cofre envoltat d’altres sis petits cofres en un santuari protegit per vidres.  Destaquen també altres construccions religioses, com els temples de Kataragama, Vishnu o Pattini i els Monestirs d’Asigiriya i el de Malwata de finals del segle XVI.

Canviem d’activitat i descobrim la cuina de Kandy, considerada la millor de l’illa, participant en  una demostració de cuina.

Un altre interessant aspecte de Sri Lanka és la seva dansa tradicional, tot i que és popular en tot el país, la de Kandy es considera de les millors. La dansa es va originar a partir d’un ritual exorcista utilitzat per curar al rei Vijaya d’una malaltia provocada per la seva primera esposa amb màgia negra.

Dinar durant l’excursió i sopar i allotjament en el nostre hotel

Kandy - Nuwara Eliya
Dissabte, 10 de desembre

Esmorzar a l’hotel i comencem el nostre camí cap a Nuwara Eliya, travessant uns d’aquests escenaris que ens venen a la memòria quan ens parlen del llegendari te de Ceilan, les seves  immenses plantacions. La regió productora de te de Sri Lanka no només és molt diferent de qualsevol altra part del país, sinó que és un dels paisatges més misteriosos, a uns 1600 m sobre el nivell del mar el seu terreny està esquitxat de cascades i exuberants flors i els seus camps verds de té coberts de boira semblen estendre’s per sempre.

Visitarem una de les seves plantacions, on ens explicaran tots els passos des de la plantació, collita i tria fins a arribar a la nostra tassa de te, que per descomptat provarem i si és el moment adequat, podrem participar en la collita d’aquesta valuosa planta.

Dinar a  un restaurant local i seguim fins a la ciutat de Nuwara Eliya, el seu nom significa “ciutat de l’altiplà”, situada a la regió muntanyosa de la província central, amb una altitud de 1868 m i envoltada per la muntanya més alta del país, la Pidurutalagala. També es coneix amb el sobrenom de la “petita Anglaterra”, aquí va ser on els britànics van establir la seva base el 1840, i encara s’hi poden reconèixer algunes peculiaritats com les bústies.

Trasllat a l’hotel on ens allotjarem aquesta nit. Sopar

Uwara Eliya - Nanu Oya amb trens fins a Ella
Diumenge, 11 de desembre

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’estació de Nanu Oya per agafar el tren fins a Ella.

Recórrer les Terres Altes amb tren és una de les millors experiències que es poden tenir a Sri Lanka.

Els britànics van ser els responsables de la construcció de la xarxa ferroviària, el seu objectiu era el transport del te des de les zones altes fins a Colombo per exportar-lo. La ruta que farem és una de les més pintoresques, no només pel bell paisatge que travessa sinó també per l’altitud que aconsegueix.

Imagineu-vos la catifa verda que formen les plantes de te amb petits punts de vius colors del sari de les recol·lectores, els paisatges muntanyosos mentre el tren passa dins i fora dels nombrosos túnels, boscos d’eucaliptus i pinzellades de color de pobles propers i els núvols a baixa altitud es sumen en aquest espectacle. Arribem a Ella. Dinar en ruta, possiblement un pícnic durant el trajecte en tren.

Trasllat a l’hotel on ens allotjarem una nit. Sopar

Ella - Galle - Kalutara
Dilluns, 12 de desembre

Avui arribarem fins a Kalutara,  però de camí encara tenim coses interessants a visitar. Durant el recorregut d’avui visitarem Galle, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Diuen que va ser el port de l’antiga Tharsis, on el rei hebreu Salomó envià a buscar l’ivori i els paons que es mencionen a la Bíblia, entre altres productes de valor com la canyella que ja va ser exportada el 1400 aC.

Posteriorment, va ser un port important per on negociaren perses, àrabs, grecs, romans, malais, indis i xinesos. La història moderna de Galle comença el 1502, quan hi va arribar una petita flota de vaixells portuguesos que es va perdre per una tempesta durant el seu camí a les Maldives, més tard aquest va haver de rendir-se davant de la Companyia de les índies Orientals Holandeses que van construir l’actual fortalesa. Finalment, els britànics hi van arribar per prendre el control del país.

Ja anem cap Kalutara, famosa per la seva platja i el fons marí coralí dels millors que es troben a Àsia. Dinar en ruta.  Trasllat a l’hotel on ens allotjarem dues nits. Sopar

Kalatura
Dimarts, 13 de desembre

Avui esmorzarem, dinarem i soparem a l’hotel, per poder gaudir d’un dia de descans a la platja, però no ens hem pogut resistir a organitzar una sortida durant el matí no massa lluny però molt interessant.  Anirem amb un vaixell ràpid pel riu Madu, part de l’estuari Maduganga. L’illa Kothduwa, on es troba el temple,  és una de les 15 illes dins del riu. La biodiversitat dels aiguamolls que envolten el temple és excepcional, s’han registrat 111 espècies d’aus i 248 de vertebrats.

Passarem per illots, boscos de manglars i petits assentaments rurals fins a arribar a l’illa on està ubicat el temple Kothduwa, el seu únic accés possible és a través del riu. De camí veurem les tècniques de pesca tradicional, una de les més originals del món, l’anomenen “pesca amb pal”, els pescadors usen una estructura simple que consta d’un pal vertical sobre el qual s’assenta un de transversal, s’hi instal·len a sobre a pocs metres de la riba des d’on llancen l’ham esperant que els peixos piquin. Dinar a l’hotel i resta del dia lliure fins a l’hora de sopar

Kalutara - Colombo - Vol a Barcelona
Dimecres, 14 de desembre

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a Colombo. Avui tindrem més temps de conèixer la capital, en arribar Visitarem el Passeig Galle Face, un parc urbà de cinc hectàrees al costat del mar que s’estén per 1,5 km al llarg de la costa, el port, l’antic hospital holandès i una extensa visita panoràmica ens portarà per la ciutat, descobrint-hi els seus llocs més emblemàtics. Dinar en un restaurant local durant la visita.

A la tarda continuarem amb la visita i soparem en un bonic restaurant abans d’anar cap a l’aeroport de  Colombo per agafar el vol de tornada a Barcelona. Nit a bord

Arribada a casa
Dijous, 15 de desembre

Arribada a Barcelona, on el bus del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols a Colombo via una ciutat europea o dels països àrabs.
 • Totes les taxes i impostos aeris.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites indicades a l’itinerari.
 • 1 nit a l’hotel Cinnamon Lake Side o similar a Colombo
 • 3 nits a l’hotel Habarana Village by Cinnamon o similar a Habarana
 • 2 nits a l’hotel Cinnamon Citadel o similar a Kandi
 • 1 nit a The Gran Hotel o similar a Nuwara Eliya
 • 1 nit a l’hotel 98 Acres Reseot & Spa o similar a Ella
 • 2 nits a l’hotel Anantara Kalutara Resorts o similar a Kalutara
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge
 • Algun dels àpats poden ser picnic durant el trajecte en tren
 • Durant els àpats, refresc, cervesa o aigua
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Les següents activitats: Passeig en elefant, Cerimònia budista, Demostració de cuina, Espectacle de dansa tradicional, Collita de te i Safari pel riu Madu en barca
 • Visat d’entrada
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • En alguns indrets fan pagar per l’ús de càmeres o vídeos
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança d’anul·lació del viatge que es pot adquirir de forma opcional per 225 €

ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL·LACIÓ

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

 

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

 

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions

Documents de la pòlissa