Egipte, terra de faraons

L’antic Egipte, una de les civilitzacions més avançades, amb més èxit i duradores de la història, que es va mantenir durant quasi 3.000 anys i va crear un cultura rica en molts aspectes, en l’art, l’arquitectura, els mètodes funeraris, en la medicina i en l’escriptura, que encara avui ens fascina i són raó d’estudi constant. Incitem una altra vegada la passió per la terra dels faraons!

Us proposem un viatge per a descobrir aquesta civilització. Ens deixarem sorprendre per als tresors guardats en el museu Egipci del Caire (inaugurat en 1902), recorrerem el Museu Nacional de la Civilització Egípcia (inaugurat en 2021) amb les seves mòmies reals, i per última, visitarem el museu arqueològic més gran del món: el nou Gran Museu d’Egipte (la seva inauguració està previst per a gener 2023).

La ciutat del Caire, les piràmides de Gizeh, Luxor i Abu Simbel ens esperen amb els braços oberts! Viatjarem pel riu Nil a bord d’un dels millors creuers, el vaixell M/S Acamar. Aquest creuer ens permetrà recórrer pausadament les terres d’Egipte a través de la seva artèria principal, el riu Nil, aturant-nos a nombrosos monuments i gaudint de les seves verdes vores i d’unes postes i sortides de sol úniques. I per a viure-ho també des de les altures, en Luxor ens pujarem a un globus aerostàtic per a obtenir una immillorable panoràmica de la Vall dels Reis, on veurem el temple d’Hathsepsut i el temple de Karnak a l’alba.

Itinerari

Barcelona – El Caire
Dijous 26 d'octubre

Sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida acordats cap a l’aeroport de Barcelona per volar a El Caire.

Un cop arribem, el nostre guia local i autocar privat ens vindran a buscar i ens acompanyaran al nostre hotel de 5 estrelles al centre de la ciutat, per allotjar-nos durant quatre nits.

Sopar lleuger i allotjament.

Menfis – Gizeh – Piràmides de Keops – Kefren i Mic
Divendres, 27 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Menfis, capital de l’Imperi Antic, només queden alguns vestigis com l’estàtua de pedra calcària de Ramses II tombat, l’esfinx d’alabastre i la necròpolis de Sakkara, la més gran d’Egipte, on trobarem la Piràmide esglaonada, la primera construcció de pedra del món. Dinar en un restaurant local.

Seguirem fins a Gizeh, la zona on fa uns 4.600 anys es van construir les tres grans piràmides de la dinastia IV, que forma part de la gran necròpoli de Memfis i s’estenia al llarg de més de 40 quilòmetres. Cadascuna de les tres grans piràmides tenia el seu propi nom, que designava també el cementiri que les envoltava. L’horitzó de Kheops, Khefren és gran i Micerí és diví.

Visitarem l’interior de la piràmide de Keops, per recorre els estrets passatges fins la cambra funerària.

Retorn al Caire. Sopar l’hotel o a un restaurant local.

El Caire – Museo Egipci - Barri Copte – Khan el-Kh
Dissabte, 28 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem tot el dia a la ciutat del Caire. Ens deixarem sorprendre pels tresors guardats en el museu Egipci del Caire (inaugurat en 1902).

Dinar en un restaurant local i anirem a conèixer el barri copte on es troba l’església de San Sergi on es va refugiar la sagrada família quan fugia d’Herodes. També visitarem el Khan el-Khalili, el mercat més famós de tot Egipte.

Sopar a l’hotel.

Museu Nacional de la Civilització Egípcia al Fusta
Diumenge , 29 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap al sud per arribar a la ciutat de Fustat on s’ha construït el nou Gran Museu Egipci, oficialment obert al públic el 4 d’abril de 2021 amb l’arribada de les mòmies dels faraons al recinte després d’una gran desfilada pública. Alberga la col·lecció arqueològica més gran del món, dotada amb peces de l’Antic Egipte provinents de l’antic Museu Egipci d’El Caire i altres institucions de prestigi. Farem una completa visita per conèixer en profunditat aquest museu dedicat exclusivament a la cultura dels faraons des de l’època faraònica fins als nostres dies, incloent-hi les èpoques grecoromana, copte, i islàmica així com la moderna i la contemporània.

Dinar en un restaurant local. I finalment, visitarem el museu més gran arqueològic del món: el nou Gran Museu d’Egipte (la seva inauguració està previst per a gener 2023) que estarà íntegrament dotat de col·leccions de l’Antic Egipte. Aquest museu reunirà més de 45.000 peces procedents de diferents museus, de les quals més de 20.000 no han estat encara mostrades al públic.

Dues de les seves 12 sales estan destinades per complet al faraó més cèlebre d’Egipte i exhibiran, per primera vegada en la història, gairebé tots els més de 5 mil objectes que es van descobrir en la tomba del rei Tut. Les altres sales albergaran obres que recorreran des de la Prehistòria i el Període Predinàstic fins al Període Romà Tardà. Abans de tornar a l’hotel, encara tindrem temps per gaudir de l’espectacle Llum i so a les Piràmides.

Tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

Luxor
Dilluns, 30 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes cap a l’aeroport d’El Caire per agafar un vol domèstic cap a la ciutat de Luxor. Un cop arribem a Luxor anirem fins al moll del riu Nil per tal d’embarcar al nostre creuer i iniciar així la navegació que durarà quatre nits tot al llarg del riu.

Sopar i allotjament a bord tot creuant l’enclosa d’Esna. Depenent de l’horari de creuament farem la visita de Luxor avui o demà. Luxor ha tingut diversos noms, els antics egipcis l’anomenaven Uast, els grecs Tebas i posteriorment, els àrabs la van batejar com a Luxor o “palaus amb mil portes”. Va ser la capital de l’antic Egipte durant més de 1500 anys, després de ser-ho Menfis i Alexandria. Es aquí on es troba concentrat el major nombre de monuments d’Egipte, com el temple de Luxor i Karnak, la Vall dels Reis i de les Reines i els colossos de Memnón.A bord del vaixell M/S Acamar viatjarem en un dels millors creuers del riu Nil i estarem allotjats a cabines estàndard.

Aquest creuer ens permetrà recórrer pausadament les terres d’Egipte a través de la seva artèria principal, el Nil, tot gaudint de les seves verdes vores i d’unes postes i sortides de sol úniques.

Luxor - Tebes – Vall dels Reis – Karnak – Esna
Dimarts, 31 d'octubre

Abans que surti el sol, ens dirigirem amb llanxa al punt de partida per a abordar el nostre globus aerostàtic. Observarem la sortida del sol sobre l’antiga ciutat de Luxor i els monuments més emblemàtics de la zona. Tornem a temps al vaixell per a esmorzar a bord.

Sortida al matí per visitar la necròpolis de Tebes, a la Vall dels Reis. Fou aquí on s’hi enterraren alguns dels faraons més importants de les anomenades dinasties clàssiques, les dinasties XVII fins a la XX, acompanyats dels seus familiars. Les tombes, excavades a la roca de les muntanyes, foren elaborades amb gran riquesa i solemnitat. Fou aquí on es trobaren les tombes d’alguns dels faraons més coneguts i importants d’Egipte.

Visitarem primerament el Temple Funerari de Ramses III i posteriorment el temple funerari de la Reina Hatshepsut, una de les úniques Regna-faraó d’Egipte, que governà amb mà de ferro i generositat. A Deir Al Bahari visitarem també els colossos de Memnon, tot aproximant-nos a l’escultura i la iconologia egípica. Arribarem al conegut Temple de Luxor, dedicat a Amon-Ra, a Mut i a Khonsu, algunes de les divinitats més importants i essencials de l’antiga teogonia egípcia. Finalment, arribarem al Temple de Karnak tot descobrint els secrets i les joies d’aquest immens complex monumental.

A la tarda gaudirem de la navegació a bord del nostre vaixell en direcció a Esna.

Pensió completa i allotjament al nostre creuer.

Edfu – Kom-Ombo – Assuan
Dimerces, 1 de novembre

Esmorzar a bord i sortida del vaixell a Edfu. Avui visitarem el Temple d’Horus, el Déu falcó, construït en època ptolemaica, d’influència grega, entre el 237 i el 57 aC, el qual es conserva força bé i és un magnífic exemple de l’arquitectura tardoegípcia i de l’art de la pintura mural.

Posteriorment continuarem la navegació en creuer fins arribar a Kom-Ombo on hi trobem el temple dedicat a Sobek, el Déu Cocodril i a la Deessa Haroedis. El temple de Kom-Ombo és un inusual temple doble, construït també durant el període ptolemaic. La meitat sud del temple es dedica a Sobek, el déu de la fertilitat i creador del món i la meitat nord es dedica a Haroedis lo Horus el Vell. És aquí on hi trobarem un antic nilòmetre utilitzat pels egipcis per a mesurar les aigües del riu.

Pensió completa bord i navegació cap a Assuan. Allotjament al creuer.

Navegació tradicional – Presa d’Assuan – Phiale
Dijous, 2 de novembre

Esmorzar a bord i posterior navegació pel Nil a bord d’una tradicional faluca des de la qual podrem admirar el Mausoleu d’Aga Khan, tomba del líder ismaelita Mohammed Shah Aga Khan, una bella construcció en granit rosa que data de 1950 aproximadament i similar a d’altres tombes dels califes.

Dinar en ruta. Visitarem posteriorment les pedreres de granit rosa i el gran obelisc inacabat així com la gran presa d’Assuan, monumental obra d’enginyeria construïda per controlar les inundacions de les vores del Nil. Visitarem encara el Temple de Phiale, un temple dedicat al culte a la trinitat d’Isis, Osiris i Horus, probablement els tres déus més importants i alhora imprescindibles de la religió egípcia, els quals foren venerats amb fervor especialment pels faraons i la família reial.

Pensió completa i allotjament a bord.

Abu Simbel – El Caire
Divendres, 3 de novembre

Esmorzar a bord, desembarcament i trasllat a l’aeroport domèstic per volar fins a Abu Simbel. A Abu Simbel s’hi troben els més famosos temples homònims, únics a Egipte per haver estat tallats damunt la pedra del penya-segat en temps de Ramses II i al segle XIII aC.

Es tractarà de deixar-nos portar pels espectaculars temples i la seva bellesa, admirar l’esforç de la humanitat per donar forma a la roca, per dotar la fe d’uns monuments inimaginables i per agrair l’esforç de conservació d’aquesta meravella. De fet, quan es construí la presa d’Assuan aquestes escultures haurien quedat cobertes d’aigua i fou necessari el rescat d’aquestes obres d’art amb la col•laboració de 48 països tot traslladant aquestes obres del seu emplaçament original a l’emplaçament actual, desplaçant los 200 metres i elevant-los 64 metres. Aquests temples, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, són els més grans, complets i perfectes del seu gènere.

Dinar en ruta.

Vol fins a El Caire on, a l’arribar, soparem i ens allotjarem al nostre hotel de 5* al centre de la ciutat.

El Caire – Barcelona
Dissabte, 4 de novembre

Esmorzar a l’hotel i temps per preparar les maletes. Posteriorment ens traslladarem a l’aeroport per agafar el nostre vol a Barcelona.

Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà a l’aeroport i ens acompanyarà de nou als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu .
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats .
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols d’anada i tornada a El Caire i tots els vols interns.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge.
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge.
 • 5 nits a l’hotel Semiramis Interconti de 5* o similar a El Caire.
 • 4 nits de navegació de Luxor a Assuan en el luxós creuer M/S Acamar en cabines estàndard.
 • Esmorzar bufet.
 • Pensió completa des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer dia.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses.
 • Excursió a l'alba amb globus aeroestàtic en Luxor.
 • Visat d’entrada (modalitat no urgent)
 • Les propines.
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació.
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les begudes.
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 225 € per persona.

Documents de la pòlissa