Brasil i la desfilada de les campiones

Les cascades més espectaculars i les selves més frondoses. És una terra dels rius més cabalosos, les platges més famoses i una de les societats més cosmopolites del continent. Al Brasil tot és superlatiu.

Us proposem un recorregut que inclou la ciutat de Rio de Janeiro amb visita al Bosc de Tijuca, el Pan de Sucre i el Crist Redemptor del Corcovado.

En primer lloc, visitarem la ciutat de Salvador de Bahia, coneguda com Sant Salvador de la Badia de Tots els Sants. Posteriorment, anirem cap a Manaus, la capital de l’estat d’Amazones amb el port fluvial més gran del món. D’aquesta manera, ens allotjarem en un Lodge de Selva amb bungalows de fusta des d’on podrem recórrer el Riu Solimões i veure el famós “Encontro das Aguas”, on el Riu Solimões i el Riu Negre s’ajunten sense que les seves aigües es barregin.

Per tant, ens serà possible realitzar activitats de caminades per la selva, observació d’ocells, visita a cases típiques de comunitats cabocles, pesca de piranyes, albirament nocturn de caimans.

Per acabar, anirem a visitar les cascades d’Iguaçú, principalment, per la banda d’Argentina com la de Brasil. Resulten ser dues maneres molt diferents de quedar impressionats per aquesta meravella del món natural!

Itinerari

Barcelona – Brasil
Divendres, 16 de febrer

Sortida en autocar des dels punts de recollida habituals del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar cap a Brasil via una ciutat d’enllaç. Dinar a bord. Després d’aterrar, ens trobarem amb el nostre guia i ens traslladarem fins a l’hotel per fer el check in. Sopar i allotjament.

Rio de Janeiro – Floresta da Tijuca
Dissabte, 17 de febrer

Esmorzarem a l’hotel i sortirem per visitar la Floresta da Tijuca i el barri de Santa Teresa a bord d’un 4×4. Una de les característiques que fan que Rio sigui tan bonic és l’exuberant vegetació a tot arreu. El Bosc de Tijuca juga un paper important a mantenir la ciutat verda i protegir les fonts d’aigua, sent la llar de centenars d’espècies de plantes i vida silvestre, cascades, senders, vistes i molt més. Passar unes hores en aquesta selva refresca i vigoritza. Visitarem cascades, la famosa Vista China i aprendrem tot sobre la història d’aquest immens bosc urbà, potser el més gran del món, que va ser reconstituït al segle XIX.

Després seguirem pel barri de Santa Teresa que ofereix als visitants l’experiència brasilera per excel·lència. Carrers estrets i sinuosos i colorits edificis històrics caracteritzen el barri bohemi, mentre que des de dalt del Morro de Santa Teresa es revelen algunes de les millors vistes de Rio, amb paisatges exuberants i la Badia de Guanabara. Pels volts del 1750, l’elit carioca va començar a ocupar Santa Teresa, on es van construir moltes cases i casalots, inspirades en l’arquitectura francesa de l’època. El que fa que aquesta àrea sigui tan interessant és que la majoria de propietats encara es troben en males condicions. Dinar en un restaurant local.

Tornarem a l’hotel i descansarem per poder gaudir més tard de la nit de desfilada del Carnaval de les 6 millors escoles de samba de l’any. Abans de sortir per la desfilada, soparem a l’hotel. La desfilada de les campiones és una excel·lent oportunitat per poder veure les 6 millors escoles de carnaval, amb les seves músiques, carruatges al·legòrics, disfresses i ball. Aquesta desfilada és tan fantàstica com la del carnaval, i aquí trobem els integrants de les escoles plens d’orgull, emocionats i més lliures, festejant i veient com la seva feina va donar els fruits esperats. El Sambòdrom s’omple d’espectadors que volen sambar aquesta última nit

Rio de Janeiro
Diumenge, 18 de febrer

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí, començarem el recorregut per visitar la plaça Mauá, el Museu del Demà, que va ser inaugurat durant el període de les Olimpíades i convida els visitants a pensar sobre la humanitat i el futur del planeta. Amb sales interactives diferents, aquest magnífic museu dissenyat per l’arquitecte Santiago Calatrava és una de les visites imperdibles d’aquesta part de la ciutat. Avui anirem a dinar a un restaurant situat a l’exclusiva Marina de la Glòria amb vistes molt boniques a la Marina i al centre de Rio de Janeiro. Acabarem el recorregut i tornarem a l’hotel. A la nit, sortirem per sopar a un reconegut restaurant que ofereix una sofisticada selecció de carns, peixos i mariscs, en un ambient encantador, exòtic i divertit.

Tornarem a l’hotel. Allotjament.

Rio de Janeiro – Corcovado – Pa de Sucre
Dilluns, 19 de febrer

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a visitar el més famós de la ciutat i contemplar la bellesa natural de Rio de Janeiro des de dalt de Corcovado. Després d’un recorregut panoràmic arribarem al punt de pujar al Corcovado amb tren. En arribar al cim, podrem gaudir d’una vista panoràmica i increïble de la “Ciutat Meravellosa”.

Farem també un recorregut panoràmic de la ciutat a través del Sambòdrom i la catedral metropolitana. Després, ens dirigirem a un restaurant local per dinar, localitzat als peus del Pa de Sucre.

Després de dinar, pujarem al Pa de Sucre per tenir les millors vistes de la ciutat. El telefèric ens portarà al cim del turó Urca, que puja a 215 metres sobre el nivell del mar i ofereix unes vistes espectaculars de la badia i les seves illes veïnes. Des de Morro da Urca, continuarem en un segon telefèric fins al cim del Pa de Sucre, que s’enlaira 395 metres sobre el nivell del mar i ofereix una vista de 360 ​​graus de tota la ciutat.

Retorn a l’hotel. Avui el sopar el farem en una de les millors xurrasqueries de la ciutat. Allotjament

Rio de Janeiro – Salvador de Bahia
Dimarts, 20 de febrer

Esmorzar i trasllat a l’aeroport de Rio de Janeiro per volar cap a Salvador de Bahia. A l’arribada farem un recorregut històric de la ciutat on tindrem oportunitat de conèixer alguns dels llocs més importants de la història del Brasil. Iniciarem la visita al Farol da Barra, que va ser el primer far d’Amèrica (1698), i avui és un dels punts on a la tarda els locals es reuneixen per veure el capvespre. Continuarem la visita camí a la Ciutat Alta, passant pel Corredor da Vitoria, on encara hi ha cases de l’època colonial, el barri de Campo Grande i Piedade. Dinar en un restaurant local.

A la Ciutat Alta, la visita serà pels carrers de llambordes del Pelourinho on podrem veure des de l’exterior alguna de les més belles Esglésies, com la de Sant Francesc d’Assis, i la nostra Senhora do Rósario dos Pretos. Acabarem la visita al Llarg del Pelourinho on podrem visitar la Fundació Casa de Jorge Amado. Caminarem fins al Mirador de l’Elevador Lacerda des d’on podrem apreciar la Ciutat Baixa, part de la Badia de Tots Sants. Anirem cap a l’hotel on passarem les dues properes nits. Sopar i allotjament

Salvador de Bahia
Dimecres, 21 de febrer

Esmorzar a l’hotel. El dia d’avui el començarem al Farol da Barra. Seguirem en direcció al Dique de Tororó on està localitzat el grup d’escultures dels Orixas del Candomble i l’estadi Mundialista da Fonte Nova usat tant al Mundial del Brasil 2014 com a alguns partits de les Olimpíades de Rio 2016. Seguirem per l’avinguda Vale de Nazaré el qual condueix a la ciutat baixa a través del túnel Américo Simas, passant per la zona portuària i travessant el barri comercial de la Calçada on es pot veure el bell edifici de l’estació ferroviària des d’on surten els trens cap als suburbis. Just davant l’estació, es localitza l’Obra Social de la Germana Dolça (monja bahiana la canonització de la qual va ser sol·licitada al Vaticà), continuarem per l’avinguda dels Dendezeiros, arribant al turó de Bonfim on farem una parada a l’Església més famosa de Salvador pel tradicional “rentat de Bomfin”, commemoració marcada per les bahianes, llençant aigua als graons del temple en una festa que dura el dia sencer. Passarem pel Fort de Mote Serrat, un lloc de bellesa inigualable on es contempla el patrimoni arquitectònic i la badia de tots Sants. Després seguirem pel Mercat Model per apreciar les artesanies locals amb el seu típic colorit amb el mar de fons i el so del berimbau (instrument típic de la capoeira). Dinar en un restaurant local.

Resta de la tarda lliure per descansar o fer una volta per la ciutat amb el guia acompanyant. Al vespre, ens espera l’espectacle Balé Folklòric da Bahia (BFB), única companyia de dansa folklòrica professional del país, creada el 1988 i presenta, des de llavors, un destacat i reconegut mundialment show artístic amb un considerable prestigi que es reflecteix tant a la resposta del públic, com de la crítica especialitzada.

Amb l’objectiu de preservar i divulgar, a l’estat més pur, les principals manifestacions folklòriques de la regió, el Balé Folklòric da Bahia ha desenvolupat un llenguatge escènic que parteix, a la base, dels aspectes populars de la cultura Baiana. Des d’aquí, pretén arribar al món contemporani, sense perdre, però, les arrels i sense distanciar-se de la realitat nacional. Soparem menjar típic brasiler-bahià. Allotjament.

Salvador de Bahia – Manaus
Dijous, 22 de febrer

Esmorzar a l’hotel. A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport de Salvador da Bahia per volar a Manaus via Sao Paulo. Dinar en ruta. Un cop arribem a la ciutat, ens traslladarem a l’hotel i tindrem temps lliure fins l’hora de sopar. Avui el sopar serà temàtic amb un show típic de la regió amazònica. Allotjament.

Manaus
Divendres, 23 de febrer

Esmorzar a l’hotel. Pel matí agafarem una llanxa ràpida fins al llac Januari. Aquesta travessia ens permetrà observar amb més detall la naturalesa amazònica que envolta tot l’entorn del llac. Durant el trajecte coneixerem a més algunes curiositats sobre la fauna local: jaguars, micos tities, àguiles arpies,… La varietat d’espècies animals fan d’aquesta zona del Brasil un dels llocs amb més biodiversitat del planeta.

Continuarem el tour amb una passejada amb canoa per l’entorn fluvial de l’Amazones. A bord d’aquestes embarcacions típiques anirem en busca dels famosos dofins rosats de l’Amazones. També ens aproparem fins a les anomenades Victòries Amazòniques o Victòries Règies: els nenúfars més grans que existeixen dins de tot tipus de lliris aquàtics.

Mentre gaudim del passeig amb canoa intentarem pescar piranyes de l’Amazones. Farem una pausa a les poblacions properes per reposar forces amb un dinar tradicional de l’Amazones a base de peix i fruita fresca local.

L’estat d’Amazones, remot i, des d’allà, amb molts racons encara inexplorats, és la llar de més selva humida i més indígenes que cap altre lloc del Brasil. Amb poques excepcions, la selva està relativament intacta i les oportunitats de viure una experiència fascinant observant la fauna i la flora són abundants.

Tornarem al moll, i anirem camí cap al nostre Lodge de Selva on ens allotjarem tres nits, un viatge amb vehicle per terra i també amb barca assaborint l’aventura i la natura des del pulmó del planeta. Passarem per  “l’encuentro de las Aguas” del Riu Negre i el Solimôes. Les aigües dels dos rius corren paral·leles sense barrejar-se, fins formar el Riu Amazones. Quan arribem, estarem al bell mig de la selva, amb els nostres bungalows amb vistes al riu o bé a la selva.

Soparem al lodge. Allotjament.

Manaus
Dissabte, 24 de febrer

Esmorzar al Lodge. Al matí farem un passeig amb canoes a rem pels “igarapés” i “igapós”, el bosc inundat. Durant el recorregut serà possible escoltar els sorolls misteriosos del bosc i fins i tot nedar. També anirem a visitar la casa del Caboclo (població local) a la regió de Llac Janauacá, per conèixer el seu estil de vida, costums i els cultius d ela localitat. Dinarem al lodge i a la tarda farem un passeig amb llanxa per la regió de Manaquiri per a l’observació de la fauna i flora local. Retorn al lodge per sopar. Aquesta nit sortirem amb llanxes per fer albirament nocturn de caimans a la regió de Manaquiri. Allotjament.

Manaus
Diumenge, 25 de febrer

Esmorzar a bord. Ben d’hora al matí sortirem per fer un passeig amb llanxes per la regió de Manacapurú, on podrem fer albirament de diferents aus i veurem un bonic paisatge il·luminat per la sortida del sol. La segona excursió del dia serà una caminada per la selva a la regió de Manacapurú. A la tornada al vaixell ens oferiran una xerrada sobre els pobles i la cultura Amazònia. Dinar a la terrassa del vaixell. A la tarda farem un passeig amb llanxa per visitar la casa flotant i tenir la oportunitat de conèixer l’artesania local i fer una petita caminada per la regió del Llac Janauari. Aquesta nit hi haurà sopar de gala amb show folklòric, de comiat a aquestes tres nits de ruta per l’Amazones. Allotjament.

Manaus – Foz do Iguaçu
Dilluns, 26 de febrer

Aquest matí abans de l’arribada a port, al voltant de les 6:00h del matí podrem observar la trobada aigües entre el Riu Negre i el Riu Solimões. Esmorzar a bord i arribada a port al voltant de les 9:00h. Ens esperaran per a fer una visita de la ciutat de Manaus que es caracteritza per la rica arquitectura que remet a l’època daurada del cautxú. Banyada per les aigües del Riu Negre, pot ser alhora moderna i antiga. Aquest és un recorregut imprescindible per entendre la grandesa del patrimoni cultural establert al mig de la Selva Amazones. farem un recorregut panoràmic pel Mercat Municipal Adolpho Lisboa, els Mercats de Peix i Plàtan, Palau de Riu Negre, Museu de la Ciutat (MUMA) i el Teatre Amazones. Descobrirem la interessant arquitectura, així com la cultura i la història d’aquesta ciutat amazònica.

A l’hora acordada, ens traslladarem fins a l’aeroport de Manaus per volar a Foz do Iguaçu via Sao Paulo. Sopar i allotjament.

Cascades d'Iguaçu- Brasil
Dimarts, 27 de febrer

Esmorzar a l’hotel. El nostre guia ens acompanyarà per la visita del costat brasiler de les cascades d’Iguaçu. Després de passar pel centre dels visitants, continuarem per una ruta que ens portarà fins a les magnífiques cascades. Arribarem fins al Mirador de les cascades, i a partir d’aquest lloc farem una caminada d’aproximadament 1.200m amb poc nivell de dificultat.

Durant la caminada tindrem vistes panoràmiques dels diferents salts i, al final, una fantàstica aproximació a la Gola del Diable.

El passeig acabarà a la part superior de les cascades on hi ha un fantàstic mirador amb una vista panoràmica al Riu Iguaçu superior; en aquest lloc hi ha un restaurant i botiga d’artesania, on podrem assaborir un deliciós suc de fruites natural o adquirir un souvenir del lloc. Per rematar aquesta intensa visita a una de les set meravelles naturals del món, no ens perdrem el Safari Macuco. Un safari durant una hora i mitja passejant pel mig del bosc a bord d’un vehicle elèctric on ens explicaran els secrets del parc,  descobrint cascades i animals, i el més esperat, a bord d’una llanxa ens portaran just sota les cascades d’Iguaçu. La dutxa i la diversió estan garantides! Tornada a l’hotel. Allotjament.

Cascades d'Iguaçu-Argentina
Dimecres, 28 de febrer

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí sortirem per conèixer el costat argentí de les cascades d’ l’Iguaçu. Conèixer les cascades del costat argentí és una experiència totalment diferent del costat brasiler, aquí es poden conèixer les cascades de ben a prop i sentir la força de la natura d’una manera única.

El transport dins del parc es realitza en un tren ecològic que uneix amb diverses parades els principals punts del Parc Nacional. Visitar el costat argentí de les cascades ens dóna la possibilitat de fer 3 recorreguts diferents on s’obtenen diferents visions d’aquesta meravella del món. La primera parada és l’Estació Cataratas, des d’allà es pot fer la visita al passeig superior, o bé al passeig de la part inferior.

Una altra visita imperdible del parc és la Garganta del Diablo, on després de creuar un camí d’un quilòmetre de passarel·les sobre el riu s’arriba al punt on es pot conèixer de prop aquesta cascada gegantina. Tornada a l’hotel. Aquesta nit, despedirem aquest país des del Marc de les Tres Fronteres de Foz d’Iguaçú, que ens ofereix un altre punt de vista espectacular de la triple frontera, el punt de vista des del costat del Brasil, on s’uneixen tres països i dos rius. Originalment inaugurat l’any 1903, la fita de les 3 fronteres es compon per 3 monòlits ubicats a la ciutat de Puerto Iguazú, Foz d’Iguaçú i President Franco (ciutat paraguaiana que es troba ubicada al costat de la coneguda Ciutat de l’Est). Cada monòlit pintat amb els colors dels respectius països. Al Marc de les Tres fronteres es podrà gaudir, d’un xou d’aigües i llums. Gaudirem d’un sopar allà mateix, amb una excel·lent gastronomia. Tornarem a l’hotel. Allotjament.

Tornada a casa
Dijous, 29 de febrer

Esmorzar a l’hotel. A l’hora acordada trasllat a l’aeroport de Foz do Iguaçu per volar cap a Barcelona via una ciutat d’enllaç. Nit i àpats a bord.

Arribada a Barcelona
Divendres, 1 de març

A l’arribada i després de recollir els equipatges, l’autocar del Club del Viatger ens portarà de retorn als mateixos punts del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Vol internacional Barcelona – Rio de Janeiro via una ciutat d’enllaç.
 • Vol internacional Foz do Iguazú – Barcelona via una ciutat d’enllaç.
 • Vol domèstic de Rio de Janeiro a Salvador de Bahia.
 • Vol domèstic de Salvador de Bahia a Manaus via Sao Paulo.
 • Vol domèstic de Manaus a Foz do Iguazú via Sao Paulo.
 • Taxes i impostos aeris inclosos.
 • Facturació d’una maleta de fins a 20 kg per persona.
 • Autocar confortable durant tot el recorregut.
 • Guia local de parla castellana durant tot el recorregut.
 • 4 nits a l’hotel Windsor California 4* o similar a Rio de Janeiro.
 • 2 nits a l’hotel Fera Palace 4* o similar a Salvador de Bahia.
 • 1 nit a l’hotel Vila Amazonia 4* o similar a Manaus.
 • 3 nits al Juma Lodge de l’Amazones.
 • 3 nits a l’hotel Bourbon Cataratas 4* o similar a Iguaçu
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el recorregut (alguns dels àpats seran en forma de pícnic si coincideix amb horaris de vol).
 • Aigua inclosa en els àpats
 • Totes les visites i entrades segons l’itinerari.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • L’assegurança opcional d’anul•lació. Preus i condicions per persona a consultar amb el Club del Viatger.
 • Les propines.

Documents de la pòlissa