Uganda, Terra de goril•les

GRUP REDUÏT

PLACES LIMITADES A 11 PARTICIPANTS

Uganda, el país on la natura verge s’obre pas entre la gran diversitat cultural, t’invita a viure nombroses aventures, a descobrir una gran varietat de paisatges i a conèixer noves cultures. La perla d’Àfrica és d’un verd intens, plena de boscos humits i selves equatorials. Aquí l’aigua emana i crea els grans llacs africans que esquitxen el nord i centre del país concedint terres fèrtils i sobretot, extraordinaris parcs naturals, que s’han convertit en la llar de búfals, lleons, hipopòtams i elefants, entre altres.

En primer lloc, descobrirem un territori bell i amable que us marcarà de per vida! Després, anirem a la recerca dels goril·les de muntanya a al frondós bosc de Bwindi, una de les experiències més fascinants que els intrèpids aventurers puguin viure. També, gaudirem d’inoblidables safaris enmig de la sabana per albirar els grans depredadors en acció. A més, veurem les inoblidables cascades Murchison, navegarem pel riu Nil i coneixerem de prop les comunitats de ximpanzés del Parc Nacional de Kibale.

El Club del Viatger et brinda l’oportunitat de conèixer un dels països més verges d’Àfrica, Uganda! Ens allotjarem en resorts de categoria superior. Cal destacar que, en aquesta ocasió tan especial, ens acompanyarà el Dr. Miquel Llorente. És el Director del Màster de Primatologia de la Universitat de Girona i un especialista en goril·les i ximpanzés. Tot un expert que, al llarg del viatge, a través de diverses xerrades ens farà partícips de la vida i costums d’aquests animals.

Itinerari

Volem a Entebbe
Divendres, 19 de juliol

Molt aviat, a l’hora acordada, sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts habituals de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per facturar l’equipatge i volar a Entebbe via dues ciutats d’enllaç.

Val la pena ressaltar que per viatjar a Uganda és obligatori estar vacunat de la febre groga i COVID.

Entebbe és una ciutat molt agradable, establerta en una península del llac Victòria a 37 km de Kampala, la capital, convertida en la porta d’accés a Uganda per a tots aquells viatgers que arriben en avió.

Un cop passats els tràmits d’immigració i recollides les maletes, ens trobarem amb el nostre guia que ens acompanyarà fins al centre de la ciutat on ens instal·larem i passarem la nit al lodge.

Ja serà hora de començar la nostra aventura! I per aquest motiu, al llarg del viatge ens acompanyarà el Dr. Miquel Llorente, Director del Màster en Primatologia de la Universitat de Girona.

Sopar lleuger i allotjament al lodge.

El Santuari de Rinoceronts de Ziwa
Dissabte, 20 de juliol

Havent esmorzat, sortirem amb els equipatges direcció cap al Santuari dels Rinoceronts de Ziwa, un recorregut aproximat de quatre hores de durada.

Aquests animals, a pesar de ser un dels pesos pesants del regne animal, intenten escapar a marxes forçades de la seva extinció. El canvi climàtic i l’acció de l’home són dues de les grans amenaces que han d’afrontar les cinc espècies de rinoceronts que existeixen al planeta. És per això que, malgrat que l’ésser humà gairebé ha provocat la seva desaparició, afronta ara l’oportunitat i el repte d’anivellar la balança al favor seu, creant espais segurs que permetin en un futur reinserir aquestes formidables bèsties en els seus hàbitats naturals.

I a Uganda s’ha establert un d’aquests santuaris a Ziwa, recinte que acull alguns dels pocs individus de rinoceronts blancs que existeixen, els quals gràcies a la labor de la fundació Rhino Fund Uganda, els mantenen i protegeixen de la caça furtiva des de l’any 2005. Aquí els animals es crien en captivitat i es poden moure en llibertat per les més de 7.000 hectàrees d’extensió del refugi.

Aquesta és l’única manera de veure’ls en llibertat i, en conseqüència, avui us brindem una oportunitat única per poder explorar el Parc i observar aquests animals salvatges en la seva llar sense pertorbar la seva tranquil·litat.

Per tant, un cop passats els tràmits d’entrada i havent rebut una breu explicació introductòria per part del rànger que ens acompanyarà, pujarem als vehicles que ens aproparan fins a un punt determinat, des d’on iniciarem el rastreig a peu per veure els rinoceronts blancs, una activitat que requereix realitzar un passeig  de baixa dificultat, d’una hora aproximada de duració que ens permetrà poder-los contemplar de prop. Per fer aquesta visita és recomanable portar pantalons llargs i calçat tancat, per la densa zona de gramínies que travessarem i als possibles bassals que es poden trobar al llarg del camí.

El dinar d’avui el farem a un restaurant situat a dins del Santuari. Finalitzades les activitats sortirem cap al Parc Nacional de les Cascades Murchison Falls, on passats els tràmits d’entrada, seguirem fins a arribar a la riba nord del riu Nil Victòria, àrea on se situa el lodge on ens allotjarem les dues pròximes nits.

Després d’un dia intens, estem segurs que encara ens quedaran forces per parlar amb en Miquel sobre l’estat de conservació dels primats i de la intensa feina que aquests projectes duen a terme. Per sort, el turisme en moltes ocasions, ajuda a la conservació de la fauna, com passa en el cas dels goril·les de muntanya.

Sopar i allotjament al lodge.

El Parc Nacional de les Cascades Murchison
Diumenge, 21 de juliol

Esmorzar al lodge. Dedicarem la jornada a conèixer una mica més el Parc Nacional de Murchison Falls, conegut per ser un dels espais naturals més bells, diversos i sorprenents del país. Es tracta de l’àrea protegida més gran del país, per on discorre el riu Nil i posseeix dues zones paisatgístiques ben diferenciades: al nord predominen les infinites planícies de la sabana, mentre que la part sud, predomina el verd del seus nombrosos boscs.

Ens trobem enmig d’una extraordinària àrea per fer Safaris de tal manera que aprofitarem el matí per endinsar-nos entre els rius Nil Victòria i Nil Albert a la recerca d’animals en acció. Esperem que la fortuna ens acompanyi i que amb sort, ens creuem amb algun babuí, girafa o elefant i multitud d’aus!

Ara sí que, per situar-nos una mica, val la pena que fem un petit parèntesi per parlar sobre el majestuós riu Nil, qui rep diverses denominacions al llarg del seu recorregut. Com hem comentat, el riu està dividit en diverses seccions qualificades de diferent manera, coneixent-se amb el sobrenom de Nil Victòria, el tram que va des del Llac Victòria, on neix fins al Llac Albert.

Acabat el safari, retorn al lodge per dinar.

A la tarda, realitzarem en passeig en barca d’unes tres hores de durada pel riu Nil Victòria, el qual ens permetrà admirar els paisatges eterns i l’àmplia varietat d’espècies que habiten aquest espai protegit on la natura es troba en estat pur i on probablement tindrem l’oportunitat de veure algun hipopòtam o cocodril. Per a l’observació de la fauna en tota la seva esplendor us recomanem que porteu prismàtics!

Acabada l’activitat, partirem en vehicle cap a la part alta de la cascada Murchison, indret des d’on l’aigua es precipita amb tanta força que és considerat el salt amb major energia hidràulica del món; i nosaltres podrem gaudir de la bellesa d’aquest descens brusc i estrepitós de 43 metres d’altura, que provoca un rugit formidable. Des del mirador, no només veurem la cascada, sinó que també podrem contemplar el majestuós paisatge, admirar com l’exuberant natura creix i s’obre pas al seu voltant, creant un refugi excepcional per centenars d’espècies animals que recorren els vessants, essent algunes d’elles ben exòtiques i originals.

Per fer la visita, es solen travessar zones humides que poden relliscar i, per tant, també recomanem portar un calçat tancat amb un bon dibuix a la sola. Aquest indret també és procliu a patir canvis sobtats en la climatologia, i com a tal, valdrà la pena portar un impermeable.

Retornarem a l’hotel, passant el pont sobre el Nil Victòria.

Després de diversos dies parlant amb en Miquel, ja sabem moltes coses sobre el comportament dels primats i estem convençuts que voldreu saber-ne molt més! Doncs avui us explicarem com són les seves societats, com viuen i com s’organitzen.

Sopar i allotjament al lodge.

Seguim cap al Parc Nacional de Kibale
Dilluns, 22 de juliol

Després d’esmorzar ens traslladarem amb l’equipatge cap a la sortida del parc de Murchison Falls, un trajecte de dues hores de durada aproximada.

Una vegada fora, seguirem al llarg dels contraforts de la serralada dels Rwenzori o les conegudes Muntanyes de la Lluna per Ptolomeu. Avui serà un dia de pas, però igualment interessant, ja que de camí podrem gaudir dels paisatges de la Uganda més rural, tot fent algunes parades que faran possible la interacció amb la població local o admirar algunes plantacions de te quan ens anem apropant cap a la ciutat de Fort Portal, fins a arribar al Parc Nacional de Kibale, recorregut d’unes 5 hores de durada aproximada .

Dinar en ruta i al final del dia ja arribarem al nostre Lodge on estarem dues nits.

Ja queda menys per tenir el primer contacte amb els ximpanzés, així que ens centrarem en ells. Demà, molt probablement, els puguem observar fent grooming, però… Què és això exactament? Avui en Miquel Llorente ens ho explicarà!

Sopar i allotjament al lodge.

Experiència d’habituació de ximpanzés al PN Kiba
Dimarts, 23 de juliol

Avui ens espera un dia ple d’emocions i il·lusió anant a la cerca dels ximpanzés! Una activitat en la qual el grup s’haurà de dividir en dos petits subgrups, tal com exigeixen les normes del parc. Per aquest motiu en Miquel avui només podrà acompanyar a un grupet. El dia que estiguem a Bwindi per veure els goril·les, el nostre estimat primatòleg acompanyarà a l’altre grup.

Havent esmorzat, ens traslladarem ben d’hora fins a les oficines del Parc Nacional de Kibale on farem una activitat dedicada a l’habituació de ximpanzés, un procés dedicat a acostumar grups de primats a l’ésser humà. Els resultats satisfactoris s’aconsegueixen després de tres anys de feina contínua, i una vegada s’ha assolit aquesta fase, el grup s’obre al turisme i s’inclou dins de les experiències destinades al rastreig convencional de ximpanzés.

Hem de diferenciar, però, entre les dues activitats que el parc ofereix als visitants. En primera instància tenim el rastreig convencional de ximpanzés habituats, l’activitat més popular, on es camina pel parc entre 3 o 4 hores i que permet als visitants romandre a prop dels primats durant màxim 1 hora.

Nosaltres no farem això, sinó que durem a terme una experiència més exclusiva, immersiva i llarga amb els ximpanzés, coneguda amb el nom d’habituació, on els visitants disposen de més temps per veure els primats, màxim 4 hores, depenent de l’activitat dels ximpanzés i de les hores de llum. De fet, estarem ocupats pràcticament tot el dia acompanyant als investigadors i personal del projecte, mentre caminen pel bosc a la cerca d’aquests animals. Els grups de ximpanzés que hi participen solen estar menys acostumats a la presència humana, així que seguir-los i veure’ls serà emocionant i desafiant! Veurem que la vida diària dels ximpanzés és força complexa i gira entorn d’una sèrie d’accions que van des de deixar els nius utilitzats durant la nit fins a alimentar-se, copular, caçar, alletar, descansar, patrullar o exhibir-se.

Retorn al lodge. Després d’un dia intens rastrejant els ximpanzés, estem convençuts que tindrem una estoneta per reunir-nos plegats i explicar-nos les experiències i aventures viscudes! Potser hem tingut la sort de veure’ls copular o potser no, però segur que serà una bona ocasió per introduir aquest tema i aprendre sobre el comportament sexual dels primats.

Dinar en ruta. Sopar i allotjament al lodge.

Queen Elisabeth: zona volcànica Ndali-Kasenda
Dimecres, 24 de juliol

Esmorzar i sortida amb maletes del Parc Nacional de Kibale per arribar al següent establiment on pernoctarem, situat al Parc Nacional de Queen Elisabeth, la reserva natural més visitada del país. Classificat com a Reserva Mundial de la Biosfera per la UNESCO, aquest compren, al llarg de quasi 2000 km2, sabanes cobertes d’acàcies, zones forestals, rius, cràters volcànics, llacs i planícies, que representen la rica gamma de paisatges que podem trobar a l’Àfrica Oriental.

De camí, però farem una primera parada als llacs bessons de Katinda i Mirambi, formats fa milers d’anys, com a resultat de l’antiga activitat volcànica de la vall del Rift d’Uganda. Es tracta d’un dels llocs més místics i pintorescs del Parc Nacional de Queen Elisabeth i es diu popularment que Mirambi és un llac masculí mentre que Katinda és femení. Nosaltres pararem al mirador, des d’on tindrem unes vistes espectaculars d’aquest paratge.

Després de dinar al lodge, ens traslladarem fins a l’entrada del parc nacional, una vegada finalitzats els tràmits d’entrada, seguirem cap a la península de Mweya, on s’inicia la pròxima activitat del dia.

A la tarda, farem una navegació d’unes dues hores de durada pel canal de Kazinga. Un espai natural que uneix i divideix alhora. Aquest comunica dos grans llacs, que reben el nom d’Eduard i Jordi, però també escindeix en dos el Parc Nacional de Queen Elisabeth. Un espai que atreu nombrosos visitants i si la sort ens acompanya, observarem com els lleons beuen aigua mentre centenars d’hipopòtams es capbussen completament, també veurem com els cocodrils del Nil observen pacientment, potser tindrem el privilegi de topar-nos amb algun elefant, porc senglar o lleopard. També podrem divisar la diversitat d’ocells que fan d’aquest un hàbitat privilegiat. Per fer aquesta activitat, els prismàtics són molt recomanables.

Retorn a l’hotel i com ja és habitual, continuarem amb els col·loquis diaris d’en Miquel Llorente, els quals donen resposta a preguntes tan senzilles com: què menja un primat, quins són els seus aliments preferits o fins i tot, si són herbívors o carnívors. Avui ho esbrinareu!

Sopar al lodge i allotjament.

Queen Elisabeth: sectors de Kasenyi i Ishasha
Dijous, 25 de juliol

Esmorzar al lodge i sortida amb les maletes en direcció al sector nord de Kasenyi dins del Parc Nacional de Queen Elisabeth, un indret màgic i diferent. Aquí la sabana mostra el seu estat més salvatge i cru, gairebé cremada sota el sol, mancat de vida a simple vista.

 

Però res més lluny de la realitat, aquest és el territori dels lleons de Kasenyi, els quals viuen enmig de la desolació més absoluta, esquitxat aquí i allà per alguns esquelets, que ens recorden que aquí la vida segueix.

 

Al matí, a primera hora, realitzarem un rastreig monitorat de depredadors, especialment de famílies de lleons, un dels cinc grans mamífers africans. L’experiència ens farà gaudir d’un acostament controlat i respectuós a l’observació d’aquestes feres, que són  monitorades per a l’estudi i control, ja que s’enfronten al perill de trobar-se amb diverses poblacions locals que viuen dins del parc, els quals  amb el pas dels anys, han causat el minvament d’exemplars per garantir la seva seguretat i supervivència del bestiar.

En definitiva, aquí es desenvolupa un projecte ben complex anomenat Uganda Carnivore Program que pretén assegurar la supervivència d’aquesta espècie mitjançant l’estudi del seu comportament i moviments. També pretenen educar a les comunitats locals que hi viuen sobre els carnívors i la seva importància en l’ecosistema, mesures preventives que afavoreixen la convivència entre la fauna i l’ésser humà.

Acabada l’activitat, ens dirigirem cap al sud per arribar al sector d’Ishasha, famós per ser la llar dels lleons grimpadors, uns felins amb una conducta molt inusual. Habitualment, els lleons, sempre són difícils de veure en les reserves africanes, ja que únicament es poden veure a primera hora del matí o al capvespre, moments on les temperatures són més agradables. Per contra, els lleons grimpadors tenen un comportament ben diferent, quan fa més calor decideixen pujar als arbres per estirar-se en alguna branca, a descansar gaudint de l’ombra. Aquest fet tan insòlit, fa que siguin més fàcils de veure durant el dia.

Per aquest motiu, no ens hem oblidat d’incloure, un safari que vagi a la recerca de la fauna que pobla la regió d’Ishasha, habitada especialment pels lleons grimpadors dels arbres i amb la possibilitat de veure, a més, diversos tipus de primats, com micos blaus, babuïns, còlobs blancs i negres, etc.

Després d’un dia de somni havent viscut una verdadera experiència enmig de la naturalesa en estat salvatge i amb la càmera a vessar de fotografies, ja serà hora de traslladar-nos al lodge on ens allotjarem aquesta nit.

Una vegada instal·lats, encara tindrem una estona per a comentar sobre l’ús dels recursos i els espais dels primats. ¿Creieu que és possible la coexistència de diverses espècies de primats en un mateix hàbitat? En Miquel ens ho explicarà!

Sopar i allotjament al lodge.

Parc Nacional de Bwindi: sector Nkuringo
Divendres, 26 de juliol

Després d’esmorzar i amb les maletes llestes, sortirem d’Ishasha al Parc Nacional de Queen Elisabeth. El camí ens portarà a envoltar el bosc, travessar-lo per arribar al sud de Nkuringo al Parc Nacional del Bosc Impenetrable de Bwindi. Serà un trasllat entretingut al voltant d’unes sis hores, on podrem gaudir dels paisatges que el país ens brinda, incloent-hi llacs de muntanya, com el llac Bunyonyi.

Ben segur, que avui anirem contant les hores que ens queden per viure un dels dies més importants de la ruta i de la nostra vida. Un esdeveniment únic que tindrà lloc l’endemà, quan fem el rastreig dels goril·les de muntanya. Estem segurs que ja heu après molts aspectes relacionats amb els primats, però perquè no parlar de les capacitats cognitives que tenen?

L’exposició d’avui ens ajudarà a entendre els comportaments que veurem durant el rastreig de demà. Us recordem que en l’activitat de demà, per normativa del parc, haurem de dividir-nos en dos subgrups. En Miquel Llorente acompanyarà al grup amb el qual no va rastrejar els ximpanzés de Kibale.

Dinar en ruta. Sopar i allotjament durant dues nits al lodge.

Rastreig de Goril•les de Muntanya a Bwindi
Dissabte, 27 de juliol

Esmorzarem ben d’hora per desplaçar-nos al sector de Rushaga del Parc Nacional de Bwidi, per veure els goril·les de muntanya, en la densa flora del Bosc Impenetrable. Podem assegurar que serà una de les activitats més gratificants, commovedores i emotives que haureu experimentat en la vostra vida.

Tal com succeeix amb altres primats del món, els goril·les de muntanya es troben en greu perill d’extinció. Actualment, la seva població va creixent a poc a poc gràcies als esforços i recursos que destinen els països d’Uganda, Ruanda i el Congo juntament amb les poblacions locals.

Després d’una petita explicació introductòria de l’activitat, un rànger del parc ens acompanyarà a peu pel bosc en busca d’una família de goril·les de muntanya habituada, per una  estada màxima d’una hora. Una vegada aquests siguin localitzats, experimentarem la sensació d’estar amb una de les especies amb les que compartim entre un 95% i un 99% d’ADN.

Avui serà un dia exigent físicament amb un cert grau de dificultat. La ruta a peu pot requerir des de mitja hora fins a cinc hores de caminada pel bosc, sempre depenent de l’activitat impredictible dels goril·les. Malgrat que nosaltres viatgem durant l’època seca, aquest dia ens endinsarem un bosc primari humit, així que podríem trobar-nos amb pluja i terrenys enfangats, pendents que poden ser pronunciades, altituds que poden variar des dels 1.500 fins als 2.500 metres per sobre el nivell del mar, motius pels quals es requereix tenir una bona preparació física.

Serà necessari portar una motxilla petita amb el dinar i, com a mínim, dos litres d’aigua per persona, així com l’impermeable. Pel que fa a la vestimenta, us recomanem portar pantalons llargs, calçat tancat amb un bon dibuix a la sola i bastons de senderisme, molt recomanables sobretot en els descensos.

Sabem que no serà fàcil, però imagina’t la sensació que tindràs quan, per primera vegada, puguis percebre la presència d’un goril·la, escoltar la seva crida, verue’ls en el seu habitat natural, apreciar tot el que el Dr. Miquel lorent ens ha explicat en primera persona…

Podríem atrevir-nos a dir que, per una estona, hem conviscut amb aquests animals tan meravellosos. Serà una oportunitat tant màgica, tant indescriptible, que ens farà eriçar el pèl i aconseguirà que el cor ens bategi amb força. Aquest moment compensarà tot l’esforç realitzat, ens marcarà per sempre!

Després d’aquesta magnifica experiència, comprovarem que el seu comportament és pràcticament idèntic al de l’ésser humà i que aquella famosa expressió que diu que un goril·la viu encara dins nostre és totalment certa.

Després d’un dia inoblidable tornarem al nostre lodge. Estem segurs que l’experiència d’avui ens ajudarà a entendre molt més aquests animals, malgrat que segurament et preguntaràs… Què en sabem sobre les tradicions culturals dels primats? Avui descobrirem més sobre això però, per descomptat, no ens oblidarem de comentar les experiències viscudes.

Sopar i allotjament al lodge.

 

De camí al Parc Nacional del Llac Mburo
Diumenge, 28 de juliol

Havent esmorzat, sortirem amb les maletes en direcció cap a la ciutat de Mbarara, el centre urbà més gran, principal capital comercial de l’oest d’Uganda. El trajecte durarà unes quatre hores aproximadament. En arribar, dinarem a la ciutat, continuarem en ruta fins a arribar al Parc Nacional del Llac Mburo, un territori petit que comprèn en essència una petita joia. Durem a terme els tràmits d’entrada del parc i finalment arribarem al lodge on dormirem l’última nit en ruta.

Volem que quan tornis a casa, siguis un expert en la matèria dels primats, per aquesta raó, dedicarem una estona a respondre preguntes associades a l’estudi del comportament dels primats. Qui sap, potser us animeu a participar en algun projecte dedicat a l’estudi i conservació d’aquests éssers tan peculiars, únics i majestuosos, que son tant semblants a nosaltres.

Sopar i allotjament al lodge

Viatge a Entebbe i retorn a Barcelona
Dilluns, 29 de juliol

Esmorzar al lodge i trasllat amb maletes cap a l’aeroport. De camí, farem un dinar pícnic. Malauradament, hem d’acomiadar-nos d’Uganda. Esperem que després de totes les experiències viscudes, encara tingueu més ganes que mai de viatjar, de conèixer nous territoris, entorns verges, interactuar amb els ecosistemes amb respecte i sobretot,  absorbir tot allò que la natura ens pot ensenyar.

Abans d’arribar a l’aeroport d’Entebbe soparem en un restaurant local.

Un cop facturat l’equipatge i passat els controls de seguretat, embarcarem cap a Barcelona via dues ciutats d’enllaç. Nit a bord.

Arribada a Barcelona
Dimarts, 30 de juliol

Un cop hàgim aterrat a Barcelona, l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
  • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
  • Vols internacionals Barcelona – Entebbe – Barcelona, ambdós via ciutats d’enllaç.
  • Taxes i impostos aeris inclosos.
  • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger.
  • Transport en vehicle 4x4, amb sostre elevable per avistament de fauna.
  • Conductors de parla anglesa.
  • Viatge acompanyat per l’especialista Dr. Miquel Llorente, Director del Màster en Primatologia de la Universitat de Girona.
  • Visita al Santuari dels Rinoceronts a Ziwa.
  • Rastreig de depredadors, especialment lleons, a Kasenyi.
  • Permís per l’activitat d’Habituació amb ximpanzés al Parc Nacional de Kibale.
  • Permís per al Rastreig de Goril•les de Muntanya al Parc Nacional de Bwindi.
  • Allotjaments durant tota la ruta en establiments de categoria superior:
  • 1 nit d’allotjament a l’hotel The Boma o similar a Entebbe.
  • 2 nits d’allotjament al Twiga Safari Lodge o similar al PN de Murchison Falls.
  • 2 nits d’allotjament al Chimpundu Lodge o similar al PN de Kibale.
  • 1 nit d’allotjament al Twin Lakes Safari Lodge o similar al PN Queen Elisabeth, sector de Mweya.
  • 1 nit d’allotjament a l’Ishasha Jungle Lodge o similar al PN Queen Elisabeth, sector d’Ishasha.
  • 1 nit d’allotjament al Kigambira Safari Lodge o similar al PN Mburo.
  • Totes les visites, permisos i entrades segons l’itinerari.
  • Entrades als Parcs Nacionals.
  • Begudes no alcohòliques (aigua mineral, refresc) als àpats.
  • Esmorzar bufet diari.
  • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del primer dia fins al sopar del darrer.
  • Visat d’entrada a Uganda.
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
  • Les despeses de caire personal.
  • Les propines.
  • Les begudes no incloses en l’apartat anterior.
  • Assegurança de cancel•lació : Preus i condicions a consultar

Documents de la pòlissa