Els imprescindibles d’Uganda

Hola, amics viatgers! Heu estat alguna vegada en la imponent fauna i flora d’Uganda, la terra dels goril·les?

El país africà d’Uganda amaga en el seu interior goril·les i els secrets més ben guardats que ben segur esglaiarà a qualsevol viatger o explorador que s’endinsi a descobrir aquest meravellós país. Us recomanem continuar llegint aquest article sobre Uganda i la seva imponent fauna i flora. Així com, la seva gran riquesa natural esdevé el seu principal atractiu amb impressionants sabanes on poder albirar la fauna salvatge en acció mentre es recorren bells paisatges en un safari.

En aquest article sobre la imponent fauna i flora d’Uganda us expliquem els llocs de més interès per visitar durant el viatge a través d’una terra salvatge!

El Santuari de Rinoceronts de Ziwa, un lloc de cria natural i lliure

Aquest santuari és un refugi per als rinoceronts localitzat a Uganda i es va fundar el 2005. És un lloc segur destinat a la cria i l’increment dels individus de la població de rinoceronts. Actualment, és l’única manera de veure als rinoceronts en condicions de llibertat. A més, l’organització organitza les diferents activitats que es poden realitzar, sent la més demandada el trekking amb rinoceronts.

En definitiva, fer una visita a aquest santuari és una de les moltes activitats que no us podeu perdre de cap de les maneres si voleu gaudir d’una autèntica experiència. Per tant, gaudiu de les tasques de cria i conservació de rinoceronts blancs que ens proporciona el Santuari de Ziwa.

Rinoceront al Santuari de Ziwa

El Parc Nacional de les Cascades Murchinson, l’area ideal per a fer Safaris

És un indret totalment increïble. Està situat al nord-oest d’Uganda, on neix el riu Victòria, on l’impressionant riu Nil explota a través d’una cascada per a convertir-se en riu i on en les seves ribes habiten tota mena de fauna salvatge.

També coneguda com la llar de les girafes, resulta ser una zona perfecta per a fer safaris. Ja que, el parc Nacional de les Cascades Murchinson et regala un paisatge de ple de colors, de tonalitats verds, de blaus, de nombroses girafes que t’envolten durant el camí i unes carreteres ataronjades que mostren el camí per a continuar gaudint de la naturalesa més salvatge. Perquè l’experiència d’un safari es fonamenta en la inquietud, en saber que qualsevol cosa pot succeir en qualsevol instant.

Girafes al Parc Nacional de les Cascades Murchison

El Parc Nacional de Kibale i l’habituació de ximpanzés

El parc nacional de Kibale és una zona protegida localitzada al sud d’Uganda. Un territori format principalment per boscos humits de pluja continua, no obstant això, conté tota mena d’hàbitats diferents. El més destacable que s’hi pot contemplar en el seu parc és la seva població de ximpanzés. Tant és així, que és considerat la reserva més important d’aquesta espècie en l’actualitat.

Amb el Club del Viatger una de les activitats més immersives que es poden dur a terme en el parc és l’habituació de ximpanzés. Un exercici dedicat a acostumar a aquest grup de primats a l’ésser humà. A través d’aquesta activitat que realitzarem, acompanyats per a investigadors i personal del projecte, es podran recórrer els boscos del parc per a la cerca d’aquests simis durant 4 hores i conèixer la seva vida diària. Una experiència única pels amants de la fauna salvatge!

La Imponent fauna i flora

Ximpanzé en un bosc del Parc Nacional de Kibale

El Parc Nacional de Queen Elizabeth, la reserva natural més visitada del país

El Parc Nacional de Queen Elizabeth està classificat com a Reserva Mundial de la Biosfera per la UNESCO. Els seus llacs, boscos tropicals, llacs i aiguamolls formen un ecosistema molt particular que, a més, s’uneix a un paisatge en el qual es poden veure els vestigis d’erupcions a través dels cons volcànics i els cràters.

Zona volcànica Ndali-Kasenda

Hi ha llocs d’Uganda que sorprenen per tenir una màgia distinta i ser menys turístics del que haurien de ser en realitat.

D’aquesta manera, els llacs de la zona de Ndali-Kasenda compleixen aquest fet. Aquests llacs són idíl·lics pel seu paisatge verd i cadascun d’ells amb tons d’aigua diferents, són d’origen volcànic i es diu que es van formar fa uns deu mil anys. Durant la ruta per la zona volcànica és de gran interès contemplar i gaudir dels llacs de cràter que hi ha en aquesta regió. La gran identitat d’aquest cràter és que són llacs bessons, és a dir, estan junts. El llac Katinda i el llac Mirambi, un està més elevat que l’altre, el que provoca que es produeixi un efecte peculiar. Tanmateix, les seves aigües no estan unides, perquè són llacs independents, però estan enganxats l’un amb l’altre.

Resulta una oportunitat única i especial contemplar ambdós llacs des d’una posició elevada i sentir la màgia que ofereixen durant la nostra visita a la zona volcànica Ndali-Kasenda.

La imponent fauna i flora d'Uganda

Els llacs bessons: Katinda i Mirambi

Sectors de Kasenyi i Ishasha

El sector nord de Kasenyi dins del parc nacional de Queen Elizabeth és un indret amb un encant atípic. És aquí on la sabana mostra la seva cara més crua i salvatge.

És una terra dominada pels lleons de Kasenyi, uns animals que viuen en la solitud més absoluta i que, envoltats d’esquelets i una terra cremada sota el sol evoquen un clima realment desolador.

El que fa famós aquest parc és la sort de poder veure els lleons escaladors d’arbres. Tenir l’oportunitat de poder veure aquests fantàstics animals pujar a dalt d’un arbre i descansar sobre una branca és sense cap dubte un fet únic en el món. Però, no només hi ha els lleons grimpadors d’arbres en aquesta zona del parc, també s’hi pot trobar altres fantàstics animals com hipopòtams, búfals o elefants que et meravellaran amb la seva presència. La imponent flora i fauna d’Uganda és espectacular.

Així que, si visites aquesta zona del parc per veure lleons, aprofita per observar altres animals que segur que et romandrà fascinat. A més, s’ha de tenir en compte que els animals viuen lliures i en un estat salvatge. Per això, és molt possible que, encara que, els lleons siguin el principal atractiu d’aquesta zona, no se’ls pugui veure.

La imponent fauna i flora d'Uganda

Els lleons grimpadors d’arbres

Parc nacional de la selva impenetrable de Bwindi, el paradís dels goril·les de muntanya

Si veure goril·les de prop i en el seu hàbitat natural sempre ha sigut el teu somni, el parc nacional de Bwindi et semblarà el paradís!

El parc nacional de Bwindi ha estat anomenat Patrimoni Mundial de la Unesco per la seva gran biodiversitat. I és que, és un refugi per als ximpanzés i per a moltes espècies d’aus. Destaquen els tres-cents goril·les de muntanya, la meitat de la població mundial d’aquesta espècie en perill d’extinció. Hi ha tres grups de goril·les habituats a la presència humana, anomenats MubareKatendegyere i Rushegura. Els Mubare són els més sociables.

En definitiva, visitar els goril·les de muntanya, en la densa grossària del Bosc Impenetrable de Bwindi, resulta ser una de les activitats més gratificants, commovedores i emotives que es poden realitzar a Uganda. Perquè l’emoció que se sent, quan et trobes enfront d’un d’ells, no es pot descriure fàcilment. Els pèls se t’estarrufen, les llàgrimes flueixen… , no hi ha res com això. Per tant, comprovarem que el seu comportament és pràcticament idèntic al de l’ésser humà i que l’expressió de què un goril·la viu encara dins nostre és totalment certa!

La imponent fauna i flora d'Uganda

Trecking de goril·les de muntanya al Parc Nacional de la selva impenetrable de Bwindi

Per acabar l’aventura

El Club del Viatger us convida a viure una experiència única per la selva africana d’Uganda del 19 al 30 de juliol.

Un viatge que ben segur que us emocionarà. Aquest país africà és el temple de preservació de goril·les de muntanya, animals que es troben en perill d’extinció. Però, també és una terra de safaris i recorreguts per la sabana africana inoblidables on tenir l’oportunitat de veure els animals més salvatges és tot una pluja d’emocions indescriptibles.

De la mà del Dr. Miquel Llorente, el director del Màster de Primatologia de la Universitat de Girona, un especialista en goril·les i ximpanzés, que al llarg del nostre viatge ens farà xerrades sobre la vida i els costums d’aquests animals tan increïbles. En un grup reduït d’onze persones els viatgers que visitin Uganda tindran la possibilitat d’enriquir-se de tota la seva gran experiència i coneixement com a expert en aquest camp de la naturalesa. Perquè Uganda és tot el que necessita qualsevol explorador, aventurer i, sobretot, amant de la naturalesa en la seva essència més ferotge i verge.

Benvinguts a la terra salvatge d’Uganda, la terra dels goril·les de muntanya, de fauna i paisatges increïbles!

Per a més informació contacteu amb nosaltres aquí o al 937665996.