La Província de Cadis

La província de Cadis, una terra que reuneix grans atractius pels qui valorem la natura, l’ecologia i el turisme, per la seva veritable dimensió cultural i festiva, gastronòmica, monumental, costumista, autèntica i essencialment andalusa. Aquesta província és freqüentment  una de les grans desconegudes pels Catalans però us assegurem que ofereix atractius com poques altres províncies espanyoles… amés de gaudir d’un dels climes més benignes de la península durant bona part de l’any.

Deixeu-vos seduir per Cadis, us encantarà!

Itinerari

Barcelona – Sevilla
Dimecres, 24 de gener

Sortida en autocar des dels diversos punts de recollida cap a l’aeroport per volar cap a Sevilla o Jerez de la Frontera . Trasllat al centre de Jerez i dinar en un restaurant local i trasllat al nostre hotel on ens hi estarem les properes quatre nits.

Visita guia a peu de la ciutat de Jerez.  Al llarg de la història, Jerez ha estat un enclavament fortament influenciat per les diferents cultures que s’han assentat a les seves terres, nombroses restes així ho testifiquen tant a la pròpia ciutat com en el seu entorn.

Són els vestigis de l’antiga Xera fenícia, la fortament romanitzada Ceret, la important Sherish musulmana i les posteriors bellíssimes construccions cristianes, les que ofereixen un ampli ventall d’estils arquitectònics i edificis singulars, que fan de Jerez una preciosa ciutat amb una fisonomia urbana realment peculiar. Sopar a l’hotel.

Ball de Caballs andalusos- Port Santa Maria
Dijous, 25 de gener

Esmorzar a l’hotel. Visita de la “Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre”. La visita comença amb un  audiovisual que ens introdueix en la història de l’art eqüestre a Andalusia. Després accedirem als jardins que, per la seva gran varietat de plantes exòtiques, es pot considerar com un petit Jardí Botànic. En l’interior s’aixeca el Palau, bell exemple de l’arquitectura del segle XIX, projectat per Charles Garnier.

En la planta baixa veurem els salons nobles conservats tal com van ser concebuts i en el soterrani se situa el Museu de l’Art Eqüestre, que repassa els orígens i història de l’art eqüestre i del cavall a Andalusia.

A continuació, podrem admirar el lloc on es reparen i elaboren els arnesos, aquest laboriós treball és realitzat en la “Guarnicionería” pel mestre “guarnicionero” i els seus aprenents, seguim cap el “Picadero” un edifici projectat al més pur estil andalús que combina els colors del “albero” (ocre) i el blanc pur de les cases andaluses.

Acabarem la visita amb El “Museu del enganche” amb una col·lecció de carruatges, enganxalls, cavalls i indumentària eqüestre. En acabar, i el punt fort d’avui, serà l’espectacle “Como bailan los Caballos andaluces”.

Un autèntic ballet eqüestre amb música netament espanyola i vestuari a la manera del segle XVIII, muntat sobre coreografies extretes de les represes del domatge clàssic, vaquera i d’altres treballs de l’equitació tradicional. En cada representació es realitzen de 6 a 8 coreografies, amb una durada de 90 minuts.

Dinar en un restaurant local a Puerto de Santa Maria i  visita de la ciutat, lluminosa i oberta, realçada per la bellesa del seu centre declarat Conjunt Històric, se situa en la desembocadura del Guadalete. Un dels seus edificis més emblemàtics és el Castell de Sant Marcos, mesquita àrab a l’origen i bella fortalesa en l’actualitat, a ell s’uneixen el Monestir de la Victòria i l’Església Major Prioral.

De la seva arquitectura civil destaquen la Llotja, l’Hospital de Sant Joan de Déu i la Font de les Galeres.  Retorn a Jerez per sopar a l’hotel.

 

Parc Nacional de Doñana- Cadis
Divendres, 26 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Sanlúcar per fer la visita del Parc Nacional de Doñana amb vaixell i amb tot terreny, l´única visita en l’actualitat que recorre tots els ecosistemes del Parc.  Inici de la visita a la platja de “Bajo de Guía” a Sanlúcar de Barrameda” Transbord cap a Doñana en una de les tradicionals barcasses que realitzen l’encreuament del riu Guadalquivir.

Una vegada en la riba del Parc Nacional, iniciarem el recorregut en vehicles tot-terreny que ens portarà a visitar els diferents ecosistemes de l’interior de Doñana: la seva immensa platja, les famoses dunes mòbils de blanques sorres, les frondoses pinedes que formen els vedats, la vora, que marca la frontera entre el bosc i l’aiguamoll, zona de freqüent afluència de la fauna pròpia del Parc i finalment la interminable plana de la “marisma”, lloc que a l’hivern acull milers d’aus aquàtiques procedents del centre i nord d’Europa.

Finalitzem el recorregut a “La Plancha”, un antic poblat de barraques en el qual vivien els habitants de Doñana. Aquí ens esperarà el buc Real Fernando per recórrer l’últim paisatge de Doñana i al que li deu la seva existència: el riu Guadalquivir.

Durant la navegació, d’uns 30 minuts rebrem les explicacions sobre el riu, les seves ribes, els seus orígens, la seva fauna, etc., fins a tornar novament al punt de partida a Sanlúcar. La durada de la visita completa és de 2,5 hores aproximadament. Tot el recorregut compta amb explicacions a càrrec dels nostres guies i breus parades en els llocs de major interès.

Dinar a Sanlúcar de Barrameda.  A la tarda visitarem Cadis, La “Tasseta de Plata” considerada la ciutat més antiga d’Occident. La seva fundació es deu als fenicis, poble mariner que faria de Gadir una important colònia comercial en la qual s’assentarien posteriorment cartaginesos, romans, visigots i musulmans.

La ciutat es convertiria, en port d’Índies, aglutinant el flux mercantil amb Amèrica. Aquesta frenètica activitat comercial es va traduir en una etapa d’esplendor econòmica i cultural, en la qual s’erigeixen els palaus barrocs amb les seves característiques torres miradors. La Catedral, visible des del mar, especialment la seva cúpula recoberta de taulells daurats, encaixa a la perfecció amb la fisonomia gaditana d’aires colonials. Combina els estils barroc i neoclàssic. El comerç amb les Índies va despertar la cobdícia dels pirates fent necessari que la ciutat es fortifiqués.

Retorn a Jerez i sopar a l’hotel.

 

Ciutat cosmopolita i oberta, Colón va escollir el seu port com a punt de partida per al seu segon viatge al Nou Món.

 

Pobles Blancs i la serra de Grazalema
Dissabte, 27 de gener

Esmorzar a l’hotel. Avui farem una excursió de tot el dia fent ruta dels pobles blancs i el parc Natural de la Sierra de Grazalema. La nostre ruta anirà recorrent pobles blancs com Arcos de la Frontera, El Bosque i  Benamahoma, fins arribar al poble de Grazalema, en el cor del Parc Nacional.

L’element més emblemàtic del Parc, a més del dens bosc mediterrani d’alzines, sureres i quejigos, és el pinsapo, principalment concentrat en la Serra de la Pineda, per ser el lloc més plujós de la Península. Aquesta espècie és descendent dels avets centreeuropeus que formaven aquí grans boscos en les èpoques glacials. Avui aquests pinsapos habiten únicament en aquest espai, al Parc Natural Sierra de las Nieves i en Sierra Bermeja.  Dinar en un restaurant local en ruta.

De tornada a Jerez, encara tindrem l’oportunitat de passar per altres pobles blancs, com  Cortes de la Frontera, Alcalá de los Gazules i Medina Sidonia, segur que podrem parar en algun d’ells. Arribada a Jerez de la Frontera, sopar de comiat i allotjament.

Rebujito, Picoteig i Tornada a casa
Diumenge, 28 de gener

Esmorzar a l’hotel, abans de tornar cap a casa, encara tindrem una estona per gaudir de l’ambient de diumenge mati pels carrers de Jerez i fer un dinar lleuger a base de la begudes típiques andaluses, el Rebujito, el Fino i “picoteo”. Ara si ja ha arribat el moment d’anar cap el aeroport de Sevilla o de Jerez de la Frontera  per volar a Barcelona, a l’arribar l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens retornarà als punts de trobada del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada-dinar prèvia al viatge per conèixer al guia acompanyant i els companys de viatge.
 • Trasllats amb l’autocar a l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats
 • Vol directe de Barcelona a Jerez de la Frontera o a Sevilla i tornada amb totes les taxes i impostos aeris
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 Kg per persona i possibilitat de portar una bossa de ma dalt de l’avió d’un tamany que càpiga sota el seient del davant
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local per totes les visites indicades a l’itinerari
 • 4 nits d’allotjament en un hotel de 4*
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge
 • Begudes incloses a tots els àpats (vi i aigua)
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Les despeses de caire personal.
 • Els serveis no especificats a l’itinerari
 • Assegurança opcional d’anul•lació: Preus i condicions per persona a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa