Japó, tradició i modernitat sota els cirerers en flor

Coneixerem un país amb una gran dualitat, entre la tradició d’una civilització mil·lenària i la més escandalosa actualitat tecnològicaentre budes mil·lenaris, temples de teulades impossibles i muntanyes sagrades. Aquest és el contrast del Japó, les dues bandes que ens captivaran i sorprendran.

Però si viatjar al Japó ja és una experiència en si, anar-hi a la primavera es converteix en una experiència màgica gràcies al Sakura, l’espectacle dels cirerers en flor, que pinten de blanc i rosa tots els camps, parcs i carrers del país, un símbol nacional molt arrelat a tot el país Nipó.
Durant aquests dies, celebren el festival d’Hanami i els familiars i amics es reuneixen, gaudint d’un pícnic, als parcs sota l’ombra dels cirerers, els pètals caiguts simbolitzen la bellesa de la natura
i el renaixement de la vida.

No us perdeu l’oportunitat de conèixer aquest país en el seu millor moment amb el Club del Viatger!

Itinerari

Camí cap a Osaka
Dilluns, 25 de març

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar  via un aeroport europeu a Osaka. Àpats i nit a bord.

Arribada a Osaka
Dimarts, 26 de març

Arribada a Osaka ben d’hora. Després dels tràmits d’immigració ens rebrà la guia de parla castellana que ens acompanyarà durant tot el viatge. Tot i que haurà estat un viatge llarg, la il·lusió i la curiositat ens donaran forces per començar la nostre experiència pel “País del sol naixent”.

Començarem la nostra visita de la ciutat i durant el dia d’avui visitarem: el Castell d’Osaka, conegut per la seva terrassa i les seves enormes muralles, construït en 1586 per Hideyoshi Toyotomi i reconstruït després de la Segona Guerra Mundial, per veure Japó des de les alçades, anirem a l’edifici on es troba el denominat “Jardí Flotant” que ocupa les plantes 39 i 40 més el sostre de l’edifici “Sky Building”, un jardí on  el soroll de l’aigua no et deixa sentir cap soroll exterior, malgrat estar enmig d’una zona molt concorreguda. Seguirem coneixent el Barri Dotombori, una zona on abunden els cinemes, teatres, restaurants i bars i el Barri Shinsaibashi conegut per ser una icona de cultura popular i l’emplaçament de grans botigues i boutiques. Dinar en un restaurant local.

Trasllat al nostre hotel a Osaka, sopar i allotjament.

Osaka – Hiroshima/Miyajima – Kyoto – Tren Bala
Dimecres, 27 de març

Esmorzar a l’hotel. Sortirem cap a l’estació de Osaka, a peu, per  agafar el tren bala que ens portara fins a Hiroshima, amb l’anomenat JR “Nozomi”.

Hiroshima es va fer tristament famosa quan el 6 d’agost de 1945 l’ Exèrcit Americà va llançar la primera bomba atòmica sobre la ciutat i després de la qual van morir 200.000 civils. Des de llavors s’ha convertit en una ciutat compromesa amb la pau i l’abolició de les armes nuclears. Visitarem el parc Memorial de la pau que va ser construït per commemorar el llançament, es va fer en el mateix punt de l’explosió,  trobarem un gran parc de més de 120.000 metres quadrats, on els seus arbres i jardins, estan en marcat contrast amb el centre de la ciutat circumdant.

Abans de la bomba, l’àrea va ser el centre polític i comercial de la ciutat. Per aquesta raó, es va triar com a objectiu. Quatre anys després es va decidir que l’àrea no seria reconstruïda, sinó dedicada a les instal•lacions commemoratives del museu de la pau, que repassa la història d’Hiroshima i el llançament de la bomba nuclear. La cúpula de bomba, també coneguda com el Monument a la Pau d’Hiroshima, és el que queda de l’antiga Sala de la Prefectura de Promoció Industrial d’Hiroshima. A l’esclatar la bomba, va ser un dels pocs edificis que es van mantenir en peu i ho segueix sent avui dia, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO com a vincle tangible amb el passat únic d’Hiroshima. Dinar a un restaurant local.

A la tarda agafarem el Ferri que ens portarà a l’Illa de Miyajima, una petita illa que es troba en el mar interior de Tanca a la costa d’Hiroshima. Si bé hi ha diversos temples notables, és el santuari d’Itsukushima, que visitarem el més famós, i ha estat nomenat Patrimoni de la Humanitat. La terra de l’illa va ser considerada tan sagrada, que les estructures principals del santuari així com la seva porta torii van ser construïdes sobre l’aigua, i  sembla surar en l’aigua en les marees altes.

Trasllat cap a Hiroshima, on agafarem de nou el tren bala per tornar a Kyoto. Sopar a un restaurant local proper o al nostre hotel.

Kyoto – Fushimi – Nara - Kyoto
Dijous, 28 de març

Esmorzar a l’hotel. Avui ens traslladarem a Nara, la que fou primera capital del Japó l’any 710 amb l’antic nom de Heijo. Els temples i ruïnes de Nara formen part del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, des del 1998, formant el conjunt anomenat Monuments històrics de l’antiga Nara. Visitarem el Temple Todaiji, una meravella de fusta que acull l’estàtua de Buda més gran del món, coneguda amb el nom de Daibutsu.

Seguirem amb la visita del carrer Naramichi i el Parc Nara on veurem els cérvols sika, que campen lliurement per tota l’àrea verda de Nara, fins a arribar a la capella sintoista Kasuga. Dinar a un restaurant local.

De camí a Kyoto visitarem el conegut Santuari Shintoísta de Fushinmi Inari, especialment conegut pels milers de toriis vermells que delimiten el camí pel turó en la qual es troba situat al santuari. Els torii són donacions de particulars, famílies o companyies, ja que l’esperit d’Inari se’l considera com a protector de les collites, especialment d’arròs, i en conseqüència històricament ha estat associat amb la riquesa.

Monument també conegut per haver aparegut a la pel·lícula Memòries d’una Geisha. Trasllat al nostre hotel a Kyoto, on ens hi estarem les properes quatre nits, sopar en un restaurant local proper.

Kyoto – Bosc De Bambú de Arashiyama – Kyoto
Divendres, 29 de març

Kyoto, L’antiga capital del Japó és sense cap dubte una de les ciutats més boniques no solament del país sinó del món. A cada racó un pot trobar-se alguna cosa que sorprengui i el seu increïble patrimoni arquitectònic, artístic i històric deixaria a qualsevol sense alè.

Esmorzar a l’hotel i comencem la visita en aquesta extraordinària ciutat. Creurem el Pont de Togetsu, de 155 metres sobre el riu Katsura, la seva forma artística i el seu sentit estètic coincideix amb la naturalesa del poble japonès. Arribarem al Bosc de Bambú d’ Arashiyama, tanca els ulls i imagina un bosc verd, un entorn on tot el que t’envolta són tiges de bambú perfectament col·locats per al delit personal. Una estranya sensació t’envaeix, és com estar enmig d’una pel·lícula de ciència ficció. Al voltant de 50 varietats de bambú habiten en aquest bosc , alguns superen els 20 metres d’altura filtrant l’entrada dels rajos de sol. El vent passa entre les tiges de bambú dotant a l’entorn d’un so particular, tal és així que els mateixos japonesos han votat aquest so com un de “els 100 sons” que cal salvar del Japó.

Anirem al temple de Tenryu, el temple principal de l’escola Rinzai. Va ser construït en 1339 en un antic edifici de la vila de l’Emperador Go-Daigo, després que un sacerdot somiés que un drac que sortia d’un riu proper. L’atracció principal del Temple Tenryu és el jardí Zen, que data del segle XIV, el jardí posseeix un gran estany que capta el reflex dels aurons i les grans roques. A més dels pujols propers que semblen ser el següent graó del jardí. Molts dels elements d’aquest jardí, es van utilitzar als jardins posteriorment construïts en diversos llocs.

Tornem al centre per anar cap al  Pavelló Daurat o Kinkakuji , pertany al període Muromachi (1333-1573), considerada l’època daurada de la cultura Zen. És l’edifici més fotogènic i emblemàtic del Japó. La simplicitat de les seves proporcions, els màgics reflexos del seu daurat recobriment reflectits en un impressionant estany i la bellesa del seu escenari natural han estat elements que li han donat el reconeixement per la Unesco com a  Patrimoni de la Humanitat. Però gairebé tant com aquest aspecte, sorprèn descobrir que tots els elements de la seva arquitectura, l’estany i el paisatge, han estat modelats artificialment fa 600 anys, és realment impressionant imaginar que en aquest bucòlic escenari només hi havia camps d’arròs.

I encara ens queda passejar-nos pel barri de Gion, un dels barris de Geishas més coneguts de tot Japó, originat en temps equivalents a l’Edat Mitjana europea és mundialment famós per l’existència centenària de les geishas.

Dinar a un restaurant local durant la visita. Trasllat al nostre hotel , sopar al mateix hotel o en un restaurant local proper.

Kyoto
Dissabte, 30 de març

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a Kyoto, ens recollirà el nostre bus per començar amb la visita de la ciutat i alguns dels seus monuments. El temple Kiyomizu-dera, és potser el més estimat dels temples de Kyoto pel poble japonès. La terrassa del temple sobresurt del vessant de la muntanya i està recolzada per columnes de fusta de 13 metres d’altura. La teulada de fusta de xiprer del saló principal, descansa sobre la part posterior de la terrassa, des d’on es poden apreciar belles vistes de la ciutat.

Anirem fins al Santuari Shintoísta d’Heian, aquest santuari és una de les imatges més icòniques de Kyoto amb el seu gran tori de color vermell, és especialment bonic a la tardor, ja que des del carrer Niomon tenim precioses vistes del tori amb els colors tardorencs, visitarem l’interior on s’hi troba el seu bell jardí per gaudir dels diferents exemplars de plantes i diversos estanys on veurem tortugues. Dinar a un restaurant local.  A la tarda anirem al Castell de Nijo, Patrimoni de la humanitat per la Unesco, el formen un conjunt d’edificis, residència dels shoguns en el període Edo, la bellesa dels edificis i dels jardins fan d’aquesta una visita imprescindible. Acabarem el dia visitant el Mercat de Nishiki, importan en una època en la qual no existien els frigorífics, les abundants aigües subterrànies al voltant del mercat eren utilitzades com a pous per conservar el peix. Gràcies a aquest sistema de conservació molts comerços que lliuraven peix a la cort imperial es van establir aquí.

Trasllat al nostre hotel, a l’hora acordada ens traslladarem, en metro per sentir-nos com un verdader local,  a un restaurant molt especial per gaudir d’un sopar tradicional japonès, on les “Maikos” ens deleitaran amb la seva música mentre sopem. “Maikos” son les aprenents de Geisha, el seu nom es compon de les paraules “ball” i “nena”, i la seva vestimenta es caracteritza pel seu blanc maquillatge, el pentinai i el eleborat quimono. En acabar tornada a l’hotel.

Kyoto – Kanazawa
Diumenge, 31 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre bus cap a Kanazawa, una encantadora ciutat a prop del Mar del Japó amb un passat gloriós degut al poderós clan Maeda, que es va instaurar en el segle XV.  Visitarem el seu mercat, establert aproximadament a mitjans del segle XVIII. Des de llavors, ha donat suport la cultura gastronòmica de Kanazawa per més de 280 anys. Visitarem la residència de la família de samurais Nomura en el barri de les Geishas “Nagamahi” i el barri de Higashichaya-gai, considerats dels més encantadors del Japó, es tracta d’un conjunt de carrers de vianants que conserven l’aspecte tradicional del període Edo. Dinar a un restaurant local.

Trasllat al nostre hotel per allotjar-nos una nit, sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Kanazawa –Shirakawago – Takayama
Dilluns, 1 d’abril

Esmorzar a l’hotel i abans de marxar descobrirem una mica més de Kanazawa, visitarem els jardins Kenroku-en, que segons expliquen els mateixos japonesos, es tracta d’un dels tres  jardins més bonics de tot el país. Tota una experiència sensorial a través de diverses tècniques de jardineria tot passejant entre petits estancs, rierols, turons i petites cases de te i arbreda.

Sortida cap a Takayama, però de camí visitarem Shirakawago, població declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1995, visitarem el museu Wada, cases tradicionals amb teulada de palla, anomenades “Gassho-Zukuri”.

Després de dinar a un restaurant local seguirem fins a Takayama, on ens allotjarem les dues properes nits.

Potser abans de sopar ens ve de gust un bany “Onzen” aigües termals. Sopar tradicional japonès a l’hotel i allotjament.

Takayama
Dimarts, 2 d’abril

Esmorzar en l’hotel. Avui farem la visita d’una de les ciutats més ben conservades del Japó,  situada al districte muntanyós d’Hida, a l’oest del Japó Central, coneguda com els  Alps  Japonesos, començarem el dia visitant el mercat matinal de Takayama el “Asaichi”. Després ens sorprendrem amb el Yatai Kaika Hall, el museu de les carrosses o “yatai” que s’utilitzen als festivals de la regió. Visitarem el Takayame Jinya, l’edifici de l’antic govern de l’època samurai

i ens passejarem pel carrer Kami-sannomachi, un antic carrer comercial a l’estil japonès.

Dinar en un restaurant local durant el recorregut i tornada al nostre hotel, segur que encara ens vindrà de gust tornar a gaudir de les aigües termals. Sopar i allotjament.

 

Takayama – Tsumago/Magone – Hakone – Tren Bala
Dimecres, 3 d’abril

**Avui les nostres maletes les enviaran directament a l’hotel a Tokyo, prepareu equipatge de mà per una nit a Hakone.

 Esmorzar a l’hotel. El nostre primer tram d’avui el farem en bus fins al poble de  posta Tsumago,  en l’antiga carretera Nakasendo, on coneixerem l’antiga hospedería dels Samurais “Waki Honjin”

Dinar en un restaurant local i trasllat fins a l’estació Nagoya, on agafarem el tren bala el JR “Hikari”  fins a l’estació d’Odawara, des d’on anirem al nostre hotel de Hakone en bus, un Ryokan, hotel tradicional, on podrem gaudir de les aigües termals en els “onsen” paraula japonesa per anomenar aquest tipus de banys. Sopar tradicional a l’hotel i allotjament.

Hakone – Mt. Fuji – Tòquio
Dijous, 4 d’abril

Esmorzar a l’hotel. Ens dirigirem en bus a la base del Mont Fuji, muntanya sagrada de 3.775 m, que forma part del Parc Nacional Fuji-Hanone-Izu, una destinació apreciada,  tant pels japonesos com pels visitants de tot el món, pels seus magnífics paisatges que guarneixen el Mont Fuji, el llac Ashi i les muntanyes de Hakone.

Pujarem fins a la cinquena estació coneguda com a Fuji-San, a 2.305 metres, on visitarem la Vall d’Owakudani. Dinarem a un restaurant local. Farem un creuer pel llac Ashi amb continues vistes al  Mont Fuji i al qual d’aigües termals de Hakone i pujarem amb telefèric fins al Mont Komagatake.

En acabar les visites, seguirem en bus fins a Tokyo on ens allotjarem les properes quatre nits. Sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Tòquio
Divendres, 5 d’abril

Esmorzar a l’hotel i visita d’aquesta interessant ciutat. Començarem amb la visita de l’illa d’Odaiba a la badia de Tokyo,  un oasi de modernitat en una vasta illa artificial que va ser construïda el 1853 pel shogunat de Tokugawa que consistia en una sèrie de sis fortaleses dedicades a protegir la ciutat dels atacs per mar. El 1928 una part fou oberta al públic com a parc i posteriorment en els anys 80 i 90 es  va desenvolupar com a illa residencial i lloc idoni per la instal•lació d’empreses, llocs d’esbarjo, grans companyies, hotels i botigues.

Dinar en un restaurant local i seguirem amb la vista per l´elegant barri de Ginza, anomenat “lloc de la plata” perquè el 1612 s’hi va construir la casa de la moneda. Després de vàries dècades de transformacions, al segle XX, Ginza va concentrar les influències occidentals més importants del país, per la localització dels centres corporatius de diverses companyies transnacionals.

Després d’unes hores admirant la modernitat de la ciutat anirem cap al Palau Imperial, ubicat al mateix lloc del Castell d’Edo dels shogun Tokugawa que dominaren Japó del 1600 al 1867,  signe de la tradició del país i avui residencia de la família imperial Japonesa. Els jardins interiors i els edificis de palau estan òbviament tancats al públic, però podrem gaudir de la visita de l’esplanada coneguda com a “Kokyo Higashi Gyoen” i dels jardins exteriors de l’est.

Trasllat al nostre hotel, sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Tòquio – Nikko – Tòquio
Dissabte, 6 d’abril

Esmorzar a l’hotel . Avui farem una excursió a Nikko, Patrimoni de la Humanitat des del 1999, sovint anomenada la joia del paisatge japonès. Un emplaçament ubicat en una zona muntanyosa al nord de Tokyo, a una hora i mitja de camí en bus. A Nikko la grandesa de la natura harmonitza amb les més belles obres de l’home. L’exemple més magnífic és el Santuari Tsohogu, construït el 1636 com mausoleu de Ieyasu, el fundador del Shogunato dels Tokugawa.

Dinar a un restaurant local i continuarem la nostra visita per descobrir la zona, passarem per la serpentejant carretera de “I-ro-ha” per arribar al llac de Chuzenji, situat al mig dels turons on veurem la famosa cascada de Kegon, amb una alçada de 97 metres i situada al mig d’un paisatge boscós  que ens deixarà bocabadats.Després d’un dia ple d’experiències tornarem cap a Tokyo.

Trasllat al nostre hotel, sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Tòquio
Diumenge, 7 d’abril

Esmorzar a l’hotel i seguim descobrint Tokyo. Avui començarem amb la visita del Parc Ueno,  establert com una concessió territorial imperial de la ciutat per part de l’Emperador Taisho el 1924, el seu nom oficial és Ueno Onshi Köen que es pot traduir com “Regal imperial Parc Ueno”.

Seguirem amb la visita al Temple d’Asakusa, un dels més venerats, fundat el 628 aC i l’únic que va quedar en peu després de la destrucció de Tokyo durant la Segona Guerra Mundial.

Ens passejarem pels barris més famósos, el barri de Harajuku, on visitarem el bonic parc Yoyogi per veure el Santuari Meiji dedicat als esperits deïficats de l’Emperador Meiji i la seva esposa, el barri Akihabara, l’eclèctic barri de l’electrònica, llocs d’oci, “meido cafés” o botigues de manga i per l’elegant zona d’Omotesando.

Dinarem a un restaurant local. Acabarem amb la visita de la famosa Torre de Tokyo, bessona de la Torre Eiffel però amb 8,6 metres més d’altura.

Trasllat al nostre hotel, sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Tornada a casa
Dilluns, 8 d’abril

Esmorzar en l’hotel i trasllat a l’aeroport internacional, per embarcar a mig matí amb destinació a Barcelona via una ciutat europea. Arribada a Barcelona, on el bus del Club el Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols a Osaka i des de Tòquio, via una ciutat europea.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites indicades a l’itinerari.
 • 1 nit en un bon hotel de 4* a Osaka
 • 4 nits en un bon hotel de 4* a Kyoto
 • 1 nits en un bon hotel de 4* a Kanazawa
 • 2 nits en un bon hotel de 4* a Takayama
 • 1 nit en un bon hotel típic (Ryokan), habitació japonesa
 • 4 nits en un bon hotel de 4* a Tòquio
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del segon dia fins al dinar de l’últim dia. Algun dels àpats poden ser picnic durant el trajecte en tren.
 • Durant els dinars, refresc, cervesa, aigua i té verd inclòs.
 • Durant els sopars, aigua i té verd inclòs en els àpats.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses.
 • Recorreguts en tren bala en classe turista.
 • Tren bala JR “Nozomi” d’Hiroshima a Kyoto (1h36m per recorregut).
 • Tren bala R “Hikari”de Nagoya a Odawara (1h15m de recorregut).
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge .
 • Un obsequi del Club del Viatger per habitació.
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Els serveis no especificats a l’itinerari
 • Assegurança opcional d’anul•lació. Preus i condicions per persona a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa