II:Uzbekistan, la ruta de la seda

Quan sentim parlar de Uzbekistan i la Ruta de la Seda, a la nostra ment venen imatges de caravanes carregades de valuosos productes de l’Orient Llunyà.

També de viatgers com Marco Polo que travessaven els deserts i les muntanyes d’Àsia Central, i de ciutats poblades de mesquites i palaus sumptuosos.

Les ciutats de Samarcanda, Bukhara i Khiva, formen part d’aquesta llegenda i també d’un viatge pels enclavaments de l’actual Uzbekistan.

En aquest, es conserva el llegat monumental més important d’Àsia Central, reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat.

El Club del Viatger us porta a descobrir la Ruta de la Seda, una de les meravelles de l’Orient Mitjà.

T’hi animes?

Itinerari

Volem a Tashkent
Dijous, 25 d’abril

Sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida del Maresme, Vallès i Barcelona ciutat i trasllat a l’Aeroport de Barcelona per volar a Tashkent via una ciutat europea. Arribada a la capital de la República de l’Uzbequistan ben entrada la nit.

Arribada a Tashkent
Divendres, 26 d’abril

Una vegada aterrem a Tashkent i hàgim passat els tràmits d’immigració i recollit l’equipatge, trobarem al nostre guia local que ens acompanyarà durant els pròxims dies, trasllat al nostre hotel i allotjament.Esmorzar no massa d’hora i a continuació, iniciarem la visita del centre històric per veure el conjunt monumental de Khazrat-Imam, que alberga el Corà més antic del món islàmic,  la Madrassa Barak Khan,  la mesquita Jami i el Mausoleu de Kaffal Shoshi. Dinarem a un restaurant típic de la zona i abans de tornar a l’hotel encara tindrem temps per visitar el mercat, on les dones vestides amb acolorits vestits tradicionals s’abasteixen de productes locals i  teixits.  Sopar a un restaurant local i allotjament.

Volem a Urgench i visitem Khiva
Dissabte, 27 d’abril

Ben d’hora al matí, sortida cap a l’aeroport per volar fins a Urgench, la capital de la regió de Khoresm.

Després d’un breu trajecte en autocar arribarem a Khiva,  un oasi en mig del desert amb més de 25 segles d’història per on passaren personatges com Alexandre Magne o Marco Polo, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que apareixerà com un bell miratge enmig del desert. Està situada en el delta del riu Amu Daria, i fou un lloc de parada obligatòria per les caravanes que es dirigien al mar Caspi.

Visitarem les muralles i caminarem pels seus carrerons i passatges per descobrir la fortalesa reial Khuna Ark, les madrasses de Mohammed Amin i Abdulah, el mausoleu de Said Alautdin, majestuoses mesquites com la de Jumma, del s. XVII, amb les seves columnes de fusta pintada i els minarets ricament ornamentats amb mosaics multicolors, com el minaret de Kalta, icona principal de la ciutat, que estava destinat a convertir-se en el més alt del món quan va començar a construir-se l’any 1851.

Durant la visita dinarem a un restaurant local i seguirem endinsant-nos pels carrerons de la ciutat emmurallada, i si la climatologia ens ho permet, podrem gaudir d’una fascinant posta de sol des de la muralla de la ciutat. Soparem a una casa local on ens explicaran com s’elabora el pa tradicional uzbek, anomenat lepechka.

Arribada  a l’hotel i allotjament a Khiva.

Visitem Khiva i volem a Bukhara
Diumenge, 28 d’abril

Esmorzar a l’hotel. Avui continuarem descobrint la fascinant ciutat de Khiva, bressol d’algunes de les madrasses més boniques i sorprenents del país, començant per la Madrassa Abdulla-Khan o la de Mukhamad Amin-Khan, ambdues construïdes a mitjans del segle XIX. Amin-Khan fou posteriorment convertida en hotel durant la invasió de l’URSS a principis de s. XX, però va seguir mantenint la seva estructura original.

Dinar a un restaurant local. Seguirem la nostra excursió visitant lchan-Kala, o ciutat interior, construïda dins de les seves parets de més de 10 metres d’alçada, que s’ha mantingut en un estat òptim de conservació, essent un referent de l’arquitectura musulmana de l’Àsia central.

Avui soparem ben d’hora en un restaurant local. Trasllat a l’aeroport d’Urgench per prendre el vol que ens portarà fins a la ciutat de Bukhara, la següent parada de la nostra ruta.

Arribada i trasllat fins a l’hotel on ens allotjarem les properes tres nits.

Visitem Bukhara
Dilluns, 29 d’abril

Bukhara és una de les ciutats més emblemàtiques de la Ruta de la Seda, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i antiga capital de la dinastia dels samànides que va assolir la màxima esplendor entre els segles IX i X.

Avui coneixerem la ciutat tot endinsant-nos pels seus carrerons plens de petits comerços artesans. Visitarem el mausoleu d’Ismail Samani, l’emir samànida qui convertí la ciutat en un dels pols més importants de la Ruta de la Seda durant el seu regnat. Seguirem la visita admirant el Palau Sitorari Mokhi Hosa i la necròpolis de Chor Bakr.

Dinarem a l’hotel i coneixerem una mica més la riquesa cultural del país gaudint d’un espectacle de dansa folklòrica uzbeca acompanyada de música tradicional.

Al vespre soparem en un restaurant local.

Retorn a l’hotel i allotjament.

Bukhara i les seves meravelles
Dimarts, 30 d’abril

Esmorzarem a l’hotel i seguirem descobrint aquesta fascinant ciutat.

Visitarem el nucli antic on encara es conserven nombrosos vestigis de la seva època daurada, com el minaret de Kalyan, que amb els seus 47 metres d’altura és considerat el símbol de la ciutat, les madrasses d’Ulugbek, i de Mir Arab, la mesquita de Kalyan, el mercat de Taki Zargaron, on hi havia l’antic mercat de les espècies, les mesquites de Lyabi Khauz i el palau d’Ark, fundat al s. V.

Dinarem i sopar en restaurants locals.

Allotjament.

Visita del Museu de la ceràmica a Gijduvan i tra
Dimecres, 1 de maig

Esmorzar bufet i sortida amb les maletes cap Gijduvan, ciutat reconeguda per la fabricació de ceràmiques d’alta qualitat i gran bellesa. Visitarem la Casa Museu de la Ceràmica on els artesans locals ens obsequiaran amb una demostració de com s’elaboren plats, estatuetes i ornaments de decoració típics del país.

Dinarem i seguirem el nostre trajecte amb autocar fins a arribar a la bella Samarcanda, la mítica ciutat de les caravanes, l’orgullosa capital de Tamerlan i una de les ciutats més antigues del món, amb 2.700 anys d’història.

A l’arribada a Samarcanda, soparem a un restaurant local i en acabar anirem cap a l’hotel on ens allotjarem durant les properes tres nits.

Visitem Samarcanda
Dijous, 2 de maig

Esmorzar bufet i començarem amb la visita d’aquesta apassionant ciutat, considerada la joia blava de la Ruta de la Seda.

Avui farem la visita dels seus monuments més carismàtics. Visitarem l’increïble mausoleu Gur Amir, un dels mausoleus més espectaculars i increïbles del món, on reposen les restes del gran conqueridor Tamerlan i la seva família, l’imperi del qual s’estenia des de l’Índia fins al mar Mediterrani.

Al migdia dinarem en un restaurant local on ens cuinaran “plov”, el plat nacional del país, i coneixerem una mica més sobre les tradicions de la cuina uzbeca.

Posteriorment ens aturarem a la mesquita de Bibi Khanym, una de les grans icones d’aquesta ciutat, seguim amb la necròpolis de Shazi Zinda, que alberga una extraordinària col·lecció de 20 mausoleus, exquisidament decorats amb colorits mosaics a les façanes i  la plaça Registan, que destaca per les tres madrasses que la flanquegen, meravelles de l’arquitectura tradicional uzbeka, amb cúpules turqueses i mosaics que ens deixaran bocabadats. Veurem la madrassa de Sher Dor, la impressionant madrassa de Tilla Kari, que amb la seva decoració daurada embriagarà els nostres sentits i la madrassa d’Ulugbek, la més antiga de la ciutat.

Sopar a un restaurant local i retorn a l’hotel.  Allotjament.

Visitem la ciutat de Shakhrisabz
Divendres, 3 de maig

Esmorzar bufet i seguidament emprendrem camí cap a Shakhrisabz ciutat natal de l’Emir Temur. La ciutat és tan majestuosa com Samarcanda, i és coneguda pels seus monuments arquitectònics únics, visitarem el majestuós palau blanc Ak-Saray, l’enorme cúpula de la mesquita Kok- Gumbaz, d’estil persa, i els conjunts monumentals Dorus Saodat i Dorut- Tillyavat.

Dinarem a un restaurant local i en acabar tornarem a Samarcanda, on soparem a un restaurant local i ens allotjarem a l’hotel.

Tornem a Tashkent amb tren d’alta velocitat
Dissabte, 4 de maig

Esmorzar bufet. Abans de tornar a Tashkent, encara tindrem temps de visitar l’antic observatori d’Ulugbek, del segle XV, per veure les restes arqueològiques d’Afrosiab i entrarem al museu on es troben exposades les troballes recuperades en els onze nivells que ocupa el jaciment.

Dinar a un restaurant local i sortida amb les maletes cap a  l’estació per agafar el tren d’alta velocitat que ens portarà de nou a Tashkent. Arribada a la capital del país i trasllat a un restaurant on soparem avui. Finalment, ens traslladarem fins a l’aeroport per agafar el vol nocturn cap a Barcelona amb escala a Estambul. Nit a bord.

Volem a Barcelona
Diumenge, 5 de maig

A primera hora del matí arribarem a Barcelona, on l’autocar del Club del Viatger ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

 

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats de sortida i arribada a l’aeroport de Barcelona des dels punts de recollida habituals del Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Barcelona ciutat.
 • Vols internacionals Barcelona – Tashkent – Barcelona via una ciutat europea amb totes les taxes i impostos aeris.
 • La facturació d’una maleta de màxim 20 Kg per persona.
 • 9 nits d’allotjament en hotels de 4 i 5 estrelles tal com indiquem.
 • 2 nits a l’hotel Hyatt Regency de 5* o similar a Tashkent.
 • 1 nit a l’hotel Farovon de 4* o similar a Khiva.
 • 3 nits a l’hotel Mercury de 4* o similar a Bukhara.
 • 3 nits a l’hotel Dilimiah de 4* o similar a Samarcanda.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites de l’itinerari.
 • Totes les entrades necessàries per a les visites especificades a l’itinerari.
 • Trasllats i excursions en autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Vols domèstics de Tashkent a Urgench i d’Urgench a Bukhara.
 • Bitllet de tren d’alta velocitat de Samarcanda a Tashkent.
 • Pensió completa, des de l’esmorzar del segon dia fins a l’esmorzar del darrer dia.
 • Les begudes als àpats incloent aigua o refresc.
 • El visat d’entrada a Uzbequistan.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines
 • L’assegurança opcional de cancel·lació que es pot contractar a través del Club del Viatger.

Documents de la pòlissa