Oman, el país de l’encens

Oman és una illa de calma en mig d’un mar de conflictes sectaris, fet pel qual rep el sobrenom de la Suïssa d’Orient Mitjà.  Oman destaca per la seva tolerància religiosa, respectant doctrines prohibides en altres països musulmans veïns.

Tot i està ubicat al Golf Pèrsic, zona caracteritzada pel luxe i l’ostentació, Oman exhibeix una actitud modesta i pudorosa.

Gaudirem d’un viatge de diversitats a la terra de l’encens, on ciutats mil·lenàries i fortaleses inexpugnables en mig del desert contrasten fortament amb paisatges verds  i  mars d’aigües cristal·lines.

Un viatge del Club del Viatger.

L’arqueologia sembla confirmar que Oman fou l’antic país de Makan o Magan. Al primer mil·lenni es van produir emigracions procedents del Iemen amb el domini dels himyarites sobre Aràbia del sud-oest. Des del segle vi aC fins a l’arribada de l’islam en el segle vii Oman va estar sota el govern i la influència de tres dinasties perses: la dinastia Aquemènida, els parts i els sassànides. Aquests últims succeïren els parts durant el segle iii i van governar fins a l’arribada de l’islam. Els grecs i romans l’anomenaven Omana.

Des del temps d’Ardaixir I, el fundador de la dinastia sassànida, el 226, els perses van exercir un domini polític i econòmic sobre la regió de Mazun, la zona costanera del nord d’Oman. El nom de mazun s’hauria donat a la regió i als habitants (principalment als Azd) i era equivalent a uludj (bàrbar) o estranger, als quals es donava un nom a cada país (coptes a Egipte, samuran al Iemen) i tenia caràcter pejoratiu, i a Oman se’ls donava per haver-se sotmès als perses.

 

Itinerari

Camí cap a Salalah
Diumenge, 13 de novembre

A l’hora acordada, recollida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de trobada i trasllat cap a l’aeroport de Barcelona per agafar el nostre avió cap a Salalah.

En arribar a Salalah, “la que brilla”, la Ciutat de l’encens, situada mirant al mar d’Aràbia, el nostre guia local ens donarà la benvinguda i ens acompanyarà fins a l’hotel on ens hi estarem les tres properes nits.

Salalah - Al Balid - Haffah
Dilluns, 14 de novembre

La primera regió de les quatre que visitarem a Oman serà la de Dhofar. Tot i que la  península aràbiga  normalment està associada amb deserts rígids, la regió meridional d’Oman ofereix un fort contrast. Cada any, mentre la resta de temperatures del país es disparen durant l’estiu, el Khareef (monsó de juliol a setembre) porta les pluges monsòniques a Dhofar transformant el paisatge en un exuberant verd, el mes de novembre ja no ho serà tant, però esperem trobar-hi encara restes de la riquesa que deixa aquest monsó.

Iniciarem la visita de Salalah, situada vora el mar, és la segona ciutat del sultanat d’Oman i la vila de naixement de l’actual sultà, Qabus ibn Said. Visitarem el Museu de l’Olíban ubicat als jaciments arqueològics d’Al Balid, declarats patrimoni de la humanitat per la UNESCO. A més d’explicar-nos que l’olíban és l’arbre del qual prové la resina de l’encens, en aquest museu coneixerem també la història de la regió i del sultanat tot fent referència als objectes i elements arqueològics que s’hi han descobert a la zona. Travessarem posteriorment plantacions de verdures i fruites dels entorns de Shalala tot apropant-nos a l’antiga ciutat Haffah.

Ens aturarem davant a la mesquita del Sultan Qaboos, veurem el Palau Oficial de Sa Majestat i passejarem pel mercat de Haffah (Souq), famós per la venda i varietat d’encens.

Tant el dinar com el sopar d’avui els farem al nostre hotel.

Salalah - Taqah - Sumharam - Mirbat - Regió de Qar
Dimarts, 15 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’est, en direcció al poble pescador de Taqah, famós per la seva producció sardinera i també per la seva arquitectura tradicional, on farem una visita guiada, visitant també el seu castell centenari, residència del Wali (governador de la regió).

Continuarem la nostra ruta visitant les ruïnes antigues de Sumharam (abans Khor Rohri). Aquesta ciutat, situada al bell mig de la Ruta de l’Encens, fou una de les més importants de l’antic Regne de Hadhramawt. De fet, Khor Rohri fou un rellevant port a la costa de Dhofar i un dels més actius en l’intercanvi comercial.

Posteriorment, ens traslladarem cap a Mirbat, l’antiga capital de Dhofar, una bella i atractiva ciutat plena d’antigues cases d’estil omaní. Passejarem pels seus carrerons i visitarem la tomba de Bin Ali, un clàssic exemple de l’arquitectura medieval. Dinar en un restaurant local.

En acabar, sortida cap a les muntanyes de Qara. Gaudirem de les belles imatges rurals de la tradicional Dhofari i visitarem l’antiga tomba del profeta Job, situada a la verda plana de Salalah.

Continuarem fins a la platja de Mughsail, on la sorra blanca contrasta amb el blau intens de l’oceà i on  les ones trenquen a través dels forats naturals de les formacions rocoses.

Sopar al nostre hotel.

Salalah - Muscat - Vaixell tradicional "Dhow"
Dimecres, 16 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’aeroport per volar directament cap a la ciutat de Masqat,  i  trasllat cap al nostre hotel.  Masqat és la capital i ciutat més gran d’Oman. La seva arquitectura es caracteritza per cases baixes, blanques i tradicional. El seu port ha jugat històricament un paper determinant, com a motor econòmic, a més del petroli, i porta oberta al món a través del comerç. Considerada una de les ciutats més antigues d’Orient Mitjà, Masqat ha viscut durant molts segles sotmesa a les forces estrangeres ocupada pels portuguesos durant dos-cents anys i posteriorment per Perses i otomans. No és fins al segle XIX que Masqat recaigué sota la influència de l’imamat d’Oman.

Havent dinat en un restaurant local, començarà la visita per la ciutat antiga de Masqat, ens arribarem fins al port on embarcarem en un vaixell tradicional “Dhow” privat per gaudir d’un passeig durant el capvespre. Tornarem a port i seguirem amb la visita, anirem fins al mercat tradicional i colorit i veurem l’exterior el Palau Alam, residència oficial de Sa Majestat.

Trasllat al nostre hotel per sopar i allotjament.

Muscat - Fortaleses de Bahla i Jabrin - Nizwa
Dijous, 17 de novfembre

Després de l’esmorzar, sortim en direcció Nizwa, de camí visitarem dues importants Fortaleses de les quatre situades a la regió d’Ad Dakhliyah. La fortalesa Jabrin, construïda al segle XVII pel sultà Bil Arab bin Sultan al-Yaarubi, un magnífic exemple de l’arquitectura islàmica amb les típiques inscripcions sobre fusta i el policromat, i a pocs kilometres de la fortalesa Bahla, construïda entre el segle XIII i el XIV per la tribu dels Banu Nabhan que van dominar la regió de l’oasi per damunt els altres clans, des del segle XII fins a finals del segle XV.

L’edifici és de tova o maó cru amb fonaments de pedra. Dinar amb una familía local a Bahla. Seguim i un cop arribem a Nizwa, ens traslladarem al nostre hotel, on ens allotjarem tres nits.  Sopar a l’hotel.

Nizwa – Birkat Al Mouz – Jabal Al Akhdhar – Saiq
Divendres, 18 de novembre

Avui divendres, dia del mercat setmanal d’animals a Nizwa, per qui ho desitgi l’anirem a visitar abans de l’esmorzar.
Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar el centre de Nizwa, conegut per l’artesania en argent i també per alguns dels seus monuments, tals com el Fort de Nizwa, un dels edificis més emblemàtics del país.
Posteriorment, iniciarem la ruta que ens portarà a conèixer les muntanyes d’Al Hajar. Passarem primerament pels oasis de Birkat Al Mouz, frondós en plataners i palmeres, on coneixerem el sistema tradicional d’irrigació, el falaj al Khatmain, considerat patrimoni de la UNESCO.
Pujarem per la sinuosa carretera que ens portarà fins a Jabal al Akhdhar a més de 3.000 metres d’altutud on podrem visitar el poblet de Saiq i l’oasi de muntanya de Wadi Bani Habib des d’on tindrem unes escel·lents vistes cap al poble.

Allà els qui ho vulguin podran baixar per l’escala que condueix a l’oasi, creuar-lo i pujar per les ruïnes de l’antic poble situat a la muntanya.
Jabal al Akhdhar és també conegut pels arbres fruiters plantats en terrasses, un jardí de fruiters, roses silvestres, albercocs i ametlles en un desert d’alçada! Dinar en ruta.

A la tarda tornarem al nostre hotel de Nizwa, sopar i allotjament.

Misfat Al Abreen - Al Hamra - Jebel Shams
Dissabte, 19 de novembre

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a Bahla on podrem veure l’imponent Fort de Bahla, declarat patrimoni per la UNESCO com un dels llocs més antics del món.

Conduirem fins a Misfat al Abreen on podrem contemplar la seva imponent Al Hambra o palau del governador. Aquesta població es caracteritza pels seus carrerons, edificis tradicionals i els grans edificis de fang i les terrasses agrícoles que envolten la muntanya. Misfat Al Abreen es troba a uns mil metres d’alçada i les cases es troben al cim de la muntanya, mentre les granges ocupen els pendents. Dinar a un restaurant local.

Després anirem plegats a Jebel Shams, la muntanya del Sol, per observar el Gran Canyon d’Oman, una vista espectacular al capdamunt d’un paisatge natural únic!

Trasllat al nostre hotel a la zona del Gran Canyon.

Nizwa - Wadi Bani Khalid - Wahiba
Diumenge, 20 de novembre

Esmorzar a l’hotel i comencem el nostre camí cap a Wadi Bani Khalid, un dels oasis més bells d’Oman, ple de palmeres, piscines naturals i penya-segats escarpats i arribarem fins a Bidiyah. Una estona de descans i possibilitat de banyar-se. Dinar en un restaurant local.

Des d’aquest punt, farem una ruta pel desert fins al nostre destí  de Wahiba Sands , tot recorrent les meravelloses dunes que s’estenen cap a l’infinit en un desert de colors ambarins i ataronjats. Pararem en un campament beduí per conèixer la seva forma de vida. Arribada al campament on dormirem aquesta nit, amb tendes equipades amb banys privats i el millor confort enmig del desert. Abans de sopar gaudirem plegats de la posta de sol. Sopar i allotjament.

La nit del desert ens oferirà una visió espectacular de les estrelles, valdrà la pena admirar-les estirats a la sorra.

Wahiba - Sur - Birmah - Muscat
Dilluns, 21 de novembre

Esmorzar en el desert i seguirem cap a la  regió de Ash Sharqiyah,  per descobrir els Wadi Shab i el Wadi Tiwi on veurem el paisatge sorprenent modelat per l’aigua.  Arribada a la població anomenada Sur per visitar la fàbrica de vaixells de vela àrabs, els Dhow, que encara  avui, la construcció de velers continua amb la utilització de les tècniques tradicionals.

Dinar en un restaurant local i seguim camí cap a Muscat fent una parada a Bimah on podrem observar el cràter natural al Parc Hawyat Najm, un immens forat a la terra produït pels moviments en el relleu càrstic.

Arribada a Muscat i trasllat al nostre hotel per sopar i allotjament.

Muscat i tornada a casa
Dimarts, 22 de novembre

Esmorzar en l’hotel i abans de traslladar-nos a l’aeroport, anirem a visitar dos fantàstics monuments de la ciutat de Muscat.

La Gran Mesquita de Masqat, la qual conté una de les catifes iranianes més grans del món, de 21 tones i capaç d’acollir a 20.000 persones. Els interiors de la mesquita són fets de marbre de Carrara. (Les dones tenen l’obligació de dur el cap tapat. Per entrar a la mesquita és necessari dur pantalons llargs i no portar les espatlles al descobert). I el teatre de l’òpera, construït seguint les reials ordes del sultà Qaboos d’Oman, l’Òpera Real reflecteix l’arquitectura omaní contemporània, i té una capacitat per a albergar a un màxim de 1.100 persones.

El complex de l’òpera consta d’una sala de concerts, un auditori, jardins formals, restaurants de luxe i un centre d’art per a produccions musicals, teatrals i d’òpera. Trasllat a l’aeroport per embarcar volar a Barcelona. Arribada a Barcelona, on el bus del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols a Salalah i des de Muscat via una ciutat europea o dels països àrabs.
 • Totes les taxes i impostos aeris
 • Autocar privat i cotxes 4x4 pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guies locals de parla anglesa per totes les visites indicades a l’itinerari en el tram de Salalah
 • Guies locals castellanoparlants durant la resta de l’itinerari.
 • 3 nits a l’hotel Hilton o similar a Salalah
 • 2 nits a l’hotel Al Falah o similar a Muscat
 • 3 nits a l’hotel Golden Tulip o similar a Nizwa
 • 1 nit al 1000 Nights Camp o similar al desert
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Algun dels àpats poden ser picnic durant el trajecte
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Sortia en vaixell tradicional “Dhow” privat pel nostre grup
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes als àpats
 • Les propines
 • Assegurança opcional d’anul·lació, que es pot adquirir de forma opcional per 225 €
 • El visat d’entrada a Oman, cost aproximat 50 €

ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL·LACIÓ

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

 

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

 

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa