Creuer de Cap d’Any a Lió i la Vall del Roina

Us proposem un cap d’Any inoblidable navegant amb el vaixell MS Van Gogh de cinc àncores per conèixer la Vall del Roina, a través d’un itinerari eminentment cultural, paisatgístic i gastronòmic que farà que aquesta sortida en creuer sigui una experiència inoblidable.

Nascut als Alps suïssos i fluint cap al sud fins al Mediterrani, el poderós Roina, ha jugat un paper crucial en la història de França, essent una porta vital entre el nord i el sud des de temps remots. Al llarg del nostre recorregut per la vall, descobrirem els racons que van enamorar l’imperi romà i coneixerem les restes que encara perduren avui dia. Visitarem ciutats tan importants com Avinyó i el seu magnífic Palau de Papes, Vienne on gaudirem amb el seu ric patrimoni arquitectònic, fruit de la seva llarga història, coneixerem el museu de la Cité du Chocolat a Tain-l’Hermitage i no ens perdrem la visita de la seva capital, Lió, la segona ciutat de França, gratament coneguda pels seus edificis històrics i la seva exquisida gastronomia!

No et perdis el millor creuer de cap d’any!

Itinerari

Volem a Lió
Dissabte, 28 de desembre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida habituals cap l’aeroport de Barcelona per volar fins a Lió.

A l’arribada ens traslladarem fins al moll per embarcar al vaixell MS Van Gogh de 5 àncores, renovat completament l’any 2018 i amb una ocupació màxima de 54 cabines. Nosaltres ocuparem les cabines situades al pont principal amb finestrals exteriors.

A continuació, ens presentaran la tripulació i ens oferiran un còctel de benvinguda. Tarda de navegació cap a Avinyó. Sopar a bord i allotjament al vaixell.

Lió – Avinyó – Tain-l’Hermitage
Diumenge, 29 de desembre

Esmorzar bufet a bord. Dedicarem el matí a navegar a través dels paisatges del sud de França tot admirant poblacions tan pintoresques com, Valence, que domina per la seva catedral i Montélimar, coneguda pels seus torrons. Havent dinat ja haurem arribat a Avinyó.

A la tarda, trobada amb el guia per fer un recorregut a peu pel seu centre antic. Flanquejada pel Roina i les seves impressionants muralles del s. XIX, la capital europea del teatre és una de les ciutats més monumentals de França amb una extensa nòmina d’esglésies, palaus episcopals i convents, resultat del fet d’haver estat seu papal durant més de 70 anys, essent el Palau dels Papes, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, la icona de la ciutat.

Admirarem l’exterior de la capella, on es desenvolupen alguns dels nombrosos espectacles del famós festival de teatre d’Avinyó. Seguirem pel carrer St. Agricol, on veurem l’església de la diòcesi, considerada la més antiga de la ciutat. Arribarem a  la plaça del Rellotge, antiga seu del fòrum romà i on actualment se situen l’ajuntament, el teatre que data del s. XIX, i on trobarem animats cafès i restaurants sota l’ombra de les palmeres. Des de la plaça del Palau, veurem les imponents muralles del mateix, però no serà l’únic element que ens cridarà l’atenció, també podrem admirar l’estàtua daurada de la Verge Maria que corona la cúpula de la romànica catedral Notre Dame des Doms.

Per acabar, visitarem el Palau dels Papes. Històricament, enfrontat a faccions enemigues a Roma i animat per les intrigues de Felip IV de França, el papa Climent V va traslladar la cort papal a Avinyó l’any 1309 on va residir fins al 1377 i durant tot aquest període, el seu successor va transformar el modest edifici episcopal en el magnífic palau que podrem admirar avui dia. L’enorme conjunt arquitectònic, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, va ser edificat al llarg de trenta anys. Es divideix en dues zones, el Palau Vell, al nord-oest i el Palau Nou, al sud-est. La façana que es veu des de la plaça del palau és la del Palau Nou, amb la Tour d’Angle a l’esquerra i la Tour de la Gâche a la dreta. Més endarrere es troba el Palau Vell, amb altes arcades gòtiques i un campanar quadrat. Durant la visita descobrirem les grans sales que van acollir importants cerimònies i festins, les capelles bellament decorades amb frescs, els apartaments privats del Papa i les terrasses des d’on es gaudia d’un meravellós panorama de la ciutat d’Avinyó i el Roina.

Acabada la visita tornarem al vaixell per sopar. Navegació nocturna cap a la població de Tain-l’Hermitage.

Tain-l’Hermitage - Vienne
Dilluns, 30 de desembre

Esmorzar a bord. Aquest matí encara navegarem pel segon riu més cabalós de França gaudint de la calma, la natura i de les coses senzilles. És el moment d’oblidar-se de les preses habituals, dels sorolls de la ciutat i de les aglomeracions. Us invitem a escoltar el silenci i a observar els paisatges que passen davant nostre amb un cafè calent entre les mans o llegir una estoneta.

Havent dinat i una vegada hàgim arribat a Tain-l’Hermitage, sortirem a peu cap al museu de la Cité du Chocolat, on coneixerem la història i els secrets de la fabricació dels coneguts bombons de Valhrona.

El museu ens permetrà descobrir la història i els secrets de la famosa xocolata Valrhona a través  d’un recorregut interactiu i multisensorial, que ens descobrirà el procés de confecció d’aquest producte tan estimat per petits i grans. Finalment, tindrem l’oportunitat de fer un deliciós tast de diferents bombons.

La visita no serà guiada, malgrat que, estem segurs que una vegada l’hàgiu acabada, haureu après moltes curiositats sobre la xocolata, ja que el museu es divideix en diferents seccions que recreen el procés d’elaboració d’aquest dolç tan popular, començant per les plantacions de cacau, la fàbrica de xocolata i, fins i tot dedica un espai al plaer dels sentits, entre altres.

Retorn al vaixell caminant per preparar-nos pel sopar de Gala. Nit de navegació cap a Vienne.

Vienne – Lió i nit de Cap d’Any
Dimarts, 31 de desembre

Esmorzar a bord, arribada a Vienne a primera hora del matí. Cap altra ciutat de la vall del Roina concentra tanta història de l’arquitectura com Vienne. Situada a la conca natural entre el riu i els promontoris que l’envolten, aquest indret fou molt apreciat pels romans pels seus avantatges estratègics com estètics que van afavorir el desenvolupament de la població quan van envair la zona al s.I aC. Visitarem el teatre antic, situat al peu del Mont Pipet, amb els seus 130 metres de diàmetre i un aforament de fins a 13.000 espectadors. Restaurat l’any 1938, actualment ha recuperat la seva funció original com a escenari d’esdeveniments artístics.

Seguim fins al centre, per veure el temple d’August i Lívia, d’estil coríntic, dedicat al culte de Roma i August, que s’erigia en un punt sagrat del fòrum. La seva construcció va començar al voltant del 20-30 aC, i posteriorment va transformar-se en una església a principis de l’edat mitjana. Finalment, descobrirem la catedral de Saint Maurice, el monument medieval més important de la ciutat, que es va erigir entre els segles XII i XVI i construïda amb elements romànics i gòtics, pel qual va ser declarat monument històric l’any 1840.

Acabada la visita tornarem a peu al vaixell per continuar amb el dinar i continuar amb la navegació  cap a Lió on arribarem a primera hora de la tarda. Situada a la riba occidental del riu Saona, el restaurat barri antic del Vieux Lyon és un laberint de carrers empedrats, palaus renaixentistes, restaurants, animades tavernes, i botigues bohèmies. En aquest indret es va assentar la ciutat romana de Lugdunum, capital comercial i militar de la Gàl·lia fundada per Juli Cèsar al 44 aC.

Trobada amb el nostre guia i sortida amb autocar per fer una visita panoràmica de la ciutat fins a la basílica de Fourvière, des d’on gaudirem d’unes magnífiques vistes panoràmiques de la ciutat. L’extravagant construcció d’imitació bizantina, construïda a finals del s. XIX, està formada per un conjunt de torretes i merlets, de marbre i mosaics, que l’han convertida en un dels símbols de la ciutat. Visitarem la capella dedicada primer a Sant Tomàs i posteriorment a la Verge, la qual al llarg dels anys ha experimentat diverses destruccions i reconstruccions. L’edifici tal com el coneixem actualment data de l’any 1740 i va ser restaurat l’any 2008.

Seguidament, ens dirigirem cap al Vieux Lyon, un dels barris més encisadors de la ciutat, on explorarem els traboulés, els coneguts passatges que travessen els patis interns de diversos edificis. Es creu que els primers traboulés foren construïts al segle IV, per tenir un fàcil accés al curs del Saona. Temps lliure per fer un petit passeig abans de tornar a bord.

Aquest vespre ens espera un fantàstic sopar de Cap d’Any. El bon ambient, la música i la gresca ens acompanyarà tota la nit! Feliç Any Nou a Tots!

Lió
Dimecres, 1 de gener

Esmorzar a bord. Avui serà un dia tranquil, ja que tindrem el dia lliure, però aprofitant que estem a Lió, una de les ciutats més boniques del país veí, us invitem a continuar descobrint-la pel vostre compte o amb el nostre guia acompanyant tot fent una agradable passejada.

Podeu passejar de nou pel barri de Vieux Lyon, d’essència medieval i renaixentista, ple de carrerons estrets, edificis acolorits i on es troba la catedral de Saint-Jean i l’església de Sant Jordi.

Una altra possibilitat és la de recórrer el barri de Presqu’ile, una estreta i allargada península de terra situada entre els rius Saona i Roina. Aquí trobarem el popular carrer de vianants Rue de la República, que uneix dos punts ben animats d’aquesta població, la plaça de Bellecour, amb l’estàtua eqüestre de Lluís XV al seu centre i la plaça des Terreaux, dominada per l’Hôtel de Ville o ajuntament que data del segle XVII i el palau de St. Pierre, un antic convent benedictí que ara alberga el museu de Belles Arts. Enmig d’aquesta plaça trobarem una font monumental del segle XIX, obra de Bartholdi, l’escultor de la icònica Estàtua de la Llibertat.

Si encara hi ha temps, fins i tot podeu arribar fins a la futurista òpera de Lió, obra del prestigiós arquitecte Jean Nouvel, que compta amb una volta d’acer negre i vidre inserida en una estructura neoclàssica que va ser molt criticada en la seva inauguració.

A l’hora acordada, ens trobarem per anar plegats a dinar a un restaurant local. Retorn al vaixell i resta de la tarda lliure per descansar.

El sopar el farem al nostre hotel flotant. Nit a bord.

Tornada a Barcelona
Dijous, 2 de gener

Esmorzar bufet i trasllat cap a l’aeroport de Lió per volar directament cap a Barcelona. En arribar l’autocar del Club del Viatger ens portarà cap als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats
 • Vols directes Barcelona – Lió – Barcelona
 • Taxes i impostos aeris inclosos
 • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • 5 nits d’allotjament en cabina situada en pont principal, del vaixell MS Van Gogh de 5 àncores
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar de l'últim dia
 • Sopar especial de Cap d’Any amb vins i copa de champagne
 • Begudes incloses en tots els àpats (aigua, vi i cafè)
 • Begudes del bar del vaixell incloses (excepte cava i carta de vins)
 • Totes les visites i entrades, segons l’itinerari: Visita guiada d’Avinyó i el palau dels Papes, La “Cité du Chocolat” a Tain-l’Hermitage, Visita guiada de Vienne, Visita guiada de Lió
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació (preus i condicions a consultar directament amb el Club del Viatger).

Documents de la pòlissa