Laos i Cambodja, els tresors ocults del sud-est asiàtic

Descobreix de la mà del Club del Viatger, l’essència del Sud-est Asiàtic en un viatge inoblidable a Laos i Cambodja!

Submergeix-te en la rica història, la fascinant cultura i els impressionants paisatges d’aquests dos destins captivadors. Des dels antics temples d’Angkor Wat fins a les serenes muntanyes de Luang Prabang. Aquest viatge et portarà a través d’un viatge emocionant i enriquidor.

Deixa’t seduir per la calidesa de la seva gent, l’exquisida cuina local i la bellesa natural que et deixarà sense alè. Amb experiències autèntiques i moments memorables a cada cantonada, un viatge a Laos i Cambodja promet ser una aventura única que perdurarà en els vostres records per sempre. Uneix-te a nosaltres en aquest viatge de descobriment i meravella al cor del Sud-est Asiàtic!

Itinerari

Volem a Siem Reap
Divendres 8 de novembre

Recollida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona, per volar fins a Siem Reap via una ciutat d’enllaç. Àpats a bord.

Arribem a Siem Reap
Dissabte 9 de novembre

Arribada a Siem Reap. Després de passar el control de passaports, el nostre guia local ens donarà la benvinguda i ens acompanyarà fins a l’hotel, per deixar el nostre equipatge, i on podrem descansar fins a l’hora de dinar. Dinarem a un restaurant local.

Havent dinat ens desplaçarem fins a l’aldea de Rolus, la que va ser seu de l’antiga capital de Hariharalaya en els orígens de l’imperi. Pujarem a una barca fins a la pintoresca aldea de Kampong Phluk, al costat del gran llac Tonlé Sap, el més gran de tot el sud est asiàtic. Aquest lloc impressionant destaca per les seves cases i construccions elevadethats sobre palafits de fusta, que en alguns casos arriben fins als 10 metres d’altura.

Tornarem a l’hotel on soparem i ens allotjarem.

Siem Reap – Temples d’Angkor
Diumenge 10 de novembre

Esmorzar a l’hotel i dia dedicat a l’aventura de conèixer l’antiga capital del gran imperi jemer d’Angkor. Situat en una densa jungla en les caloroses i tranquil·les planes del nord-est de Cambodja, els seus impressionats temples ens transportaran a un encisador i misteriós món perdut de grandiositat i glòria.

Aquest paratge extraordinari és considerat per molts la vuitena meravella del món. Durant prop de sis segles, entre els anys 802 i 1432, esdevingué el cor polític i religiós del gran imperi Jemer, el qual s’estenia des del sud de la Xina fins a la badia de Bengala. Actualment, les restes del que fou una gran metròpolis comprenen una superfície de més de dos-cents quilòmetres quadrats i malgrat que les seves cases i magnífics palaus de fusta s’han perdut amb el pas del temps, l’impressionant conjunt de temples de pedra encara es mantenen en peu. Els pròxims dies visitarem, els monuments més importants de la regió, entre els quals destaquem l’increïble Angkor Wat.

Sortida cap a Angkor Thom, fundada a finals del segle XII pel rei Jayavarman VII. Aquesta ciutat és notable per la seva mida i enginy arquitectònic i va ser la ciutat més gran de l’imperi. Està protegida per una muralla envoltada d’un ample fossar i al seu interior trobarem diverses ruïnes, de les quals la del Bayon és la més coneguda. Al llarg del matí farem una interessantíssima i intensa visita per conèixer a fons aquesta antiga ciutat.

Primerament, veurem el Bayon, una de les estructures més extraordinàries de la ciutat. Es caracteritza per tenir una estructura piramidal que s’eleva a tres alçades i posseeix 54 torres amb més de 200 enormes i enigmàtiques cares de pedra, que gratament ens sorprendran. També veurem a la porta sud l’imponent pont flanquejat per estàtues de déus i dimonis, la terrassa dels elefants, la terrassa del rei leprós i les dotze torres idèntiques de Prasar Suor Prat. També visitarem els temples més coneguts del segle XI, el temple de Baphuon i Phimeanakas.

La nostra següent parada ens portarà fins al popular temple de Ta Prohm, on emmudirem davant la visió sobrenatural dels arbres colossals que han crescut literalment sobre els sostres de les galeries i els claustres de l’edifici. Es tracta del monument més evocador i misteriós de tots els complexos religiosos d’Angkor. Les restes de l’antic monestir budista consisteixen en una llarga cadena d’edificis d’una sola planta connectats per passatges i galeries. Ta Phrom es troba envoltat d’un imponent mur que no impedeix que la densa selva envaeixi l’espai. Serà una de les experiències més gratificants de la nostra estada a Cambodja!

Després de dinar en un restaurant local, començarem la tarda visitant la joia de la corona, el majestuós Angkor Wat, un temple que ens deixarà bocabadats, per les seves dimensions, els seus relleus i els seus tresors arqueològics. Angkor Wat, és el complex religiós més gran del planeta.

Finalment podrem gaudir del capvespre des de dalt de l’últim temple que visitarem avui, el temple de Phnom Bakeng.

Després tornarem a l’hotel per descansar una estona i sortirem a sopar a un restaurant on podrem gaudir d’un sopar amenitzat amb balls Apsaras, un ball típic de Cambodja. Havent sopat tornarem a l’hotel i allotjament.

Els temples d’Angkor Wat, Banteay Srey i Ta Phrom
Dilluns 11 de novembre

Ens llevarem ben d’hora i després d’esmorzar ens traslladarem fins a Angkor Wat. Aquest matí viurem un dels moments més especials del viatge en veure la sortida del sol! A continuació trasllat fins a la veïna Banteay Srei, per visitar el remot complex religiós, el nom del qual significa Ciutadella de les Dones. Està situat al peu del mont Kulen i és conegut pels exquisits detalls de les seves escultures. El tret principal de la construcció, pel qual es diferencia de la resta de temples, rau en el fet que la major part de la seva superfície està detalladament decorada, i no és d’estranyar que sigui considerada una joia de l’art jemer.

Després visitarem el temple de Banteay Samre, que emula l’estructura d’Angkor Wat però a una escala menor. Aquest temple va ser restaurat reutilitzant el màxim possible dels materials i respectant les tècniques arquitectòniques originals.

Dinarem en un restaurant local.

Després de dinar la nostra ruta ens portarà fins al sorprenent però desconegut temple de Preah Khan, d’una sola planta i amb un pla bàsic de vàries galeries envoltant un santuari budista.

També coneixerem el temple Neak Poan, un recinte petit envoltat d’estancs al que s’accedeix a través d’una llarga plataforma de fusta i que amaga nombroses al.legories i detalls artístics.

Continuarem en direcció al temple de Ta Som, un temple petit amb uns relleus preciosos, i abans que s’amagui el sol arribarem fins al que serà l’últim temple que visitarem, el temple de Banteay Kdei, molt fotogènic sobretot a l’hora que cau el sol.

Tornarem cap a l’hotel i sortirem a sopar a un restaurant local.

Volem fins a Phnom Penh
Dimarts 12 de novembre

Esmorzarem a l’hotel, i ens traslladarem fins a l’aeroport de Siem Reap per volar fins a la capital, Phnom Penh.

Un cop arribem ens rebrà el nostre guia, i anirem fins a l’hotel per a descarregar l’equipatge.

Dinarem en un restaurant local.

A la tarda, gaudirem d’un passeig en barca en el lloc conegut com “els quatre braços”, confluència dels rius Mekong, Tonle Sap i Tonle Bassac, on podrem admirar la caiguda del sol. Farem un passeig per l’avinguda fluvial, soparem en un restaurant local, i tornarem a l’hotel per descansar.

Visitem Phnom Penh
Dimecres 13 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida per descobrir els tresors que aquesta ciutat amaga!

De bon matí començarem visitant el Mercat Kondal, un típic mercat, on podrem submergir-nos en els colors, textures, olors i sabors de Cambodja.

Ens aproparem fins al Palau Reial i a la Pagoda de Plata.  El Palau, construït al segle XIX, és un complex emmurallat que destaca per les seves inclinades teulades daurades.  Tot i que està obert al públic, una part del recinte es troba tancada, ja que continua essent la residència oficial del rei de Cambodja.

Després ens aproparem al famós mercat Central, on els innumerables punts de venda es disposen a l’interior i exterior d’un gran edifici de quatre braços construït als anys 30 del segle passat. Hi podrem trobar joieries, botigues de roba, electrònica, etc.

Dinarem en un restaurant local.

A la tarda visitarem el museu Tuol Sleng per conèixer de prop el fosc període que va viure el país recentment. Per desgràcia, la dècada dels setanta serà recordada en la història de Cambodja com la de la barbàrie més gran succeïda al país, on van perdre la vida més de dos milions de persones, quasi una quarta part de la seva població a mans de l’estricte règim de Pol Pot.

A continuació, ens dirigirem fins al Wat Phnom, el temple que va fundar la ciutat, construït l’any 1373 i que amb els seus modestos 27 metres d’altura, és el punt més elevat de la ciutat.

Sopar a l’hotel i allotjament.

Volem fins a Vientiane
Dijous 14 de novembre

Esmorzar a l’hotel i tindfrem el matí lliure per acabar de recorrer la ciutat. Dinarem i havent dinat trasllat fins a l’aeroport de Phnom Penh, per volar fins a Vientiane.

Un cop arribem, trasllat a l’hotel per sopar i descansar.

Vientiane i trasllat per carretera a Vang Vieng
Divendres 15 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida per a conèixer Vientiane, la capital més pintoresca del sud-est asiàtic, que en les últimes tres dècades ha experimentat grans canvis. El fet que l’estricte règim comunista es relaxés després de la dissolució de la Unió Soviètica l’any 1991 va permetre l’establiment de noves empreses i iniciar un període de prosperitat. La ciutat destaca per la seva esplèndida arquitectura religiosa amb els seus nombrosos temples que acullen a un gran nombre de fidels seguidors.

Començarem amb la visita del monestir Wat Si Saket, el temple més antic i bonic de Vientiane, l’únic de la capital que va escapar a la destrucció de la invasió siamesa del 1828 i que destaca pels milers d’estàtues de Buda del seu claustre. També veurem Wat Pra Keo, un temple que antigament custodiava la famosa estàtua del Buda Esmeralda, el qual s’ha traslladat a Bangkok, i on ara trobarem en un petit museu dedicat a l’art religiós budista de Laos. La pròxima parada serà a That Luang on admirarem l’enorme estupa daurada que s’ha convertit en el  símbol nacional del país, de 46 metres d’alçada. Es creu que al seu interior es guarda una relíquia del mateix Buda i veurem el Patuxay,  que ens recordarà a l’Arc de Triomf de París.

Per acabar, pararem al monestir Wat Si Muang, el més actiu i important de Vientiane, un magnífic indret on podrem observar els rituals budistes dels creients i encara disposarem d’una mica de temps per entrar al centre de visitants COPE, un petit museu, modern i interactiu, on coneixerem una mica més sobre els efectes que va tenir la segona guerra indoxinesa sobre Laos.

Entre visites dinarem en un restaurant local.

Un cop acabades les visites, ens traslladarem per carretera fins a Vang Vieng, la capital de l’aventura de Laos, i que es troba al costat del riu Nam U, i està envoltada d’espectaculars muntanyes de pedra calcària.

Arribarem a l’hotel on soparem i descansarem aquesta nit.

Vang Vieng i trasllat en tren a Luang Prabang
Dissabte 16 de novembre

Esmorzar a l’hotel i començarem la nostra visita de Vang Vieng. Aquesta ciutat, situada a la riba del riu Nam U i envoltada de majestuosos afloraments càrstics, sempre ha sigut un pol d’atracció per la bellesa del seu entorn natural.

Al llarg del dia visitarem la cova de Tham Chang, al qual s’arriba travessant un pont penjant sobre el riu Nam Song, on a més d’explorar el seu espectacular interior, podrem admirar les meravelloses vistes sobre la vall. També farem un passeig de baixa dificultat per conèixer els entorns rurals de Vang Vieng, situats en una bonica àrea a prop del riu on es troben diverses coves com Tham Sang, Tham Hoy o Tham Loup, arrossars, temples i viles.

Dinar en un restaurant local.

A la tarda agafarem un tren que ens portarà fins a Luang Prabang. Trasllat a l’hotel per sopar i descansar.

Visitem Luang Prabang
Diumenge 17 de novembre

Luang Prabang és una ciutat enclavada entre verdes muntanyes a la riba del riu Mekong que ens seduirà tant pel seu entorn natural com per les façanes daurades de molts dels seus temples. És una ciutat espectacular, plena de contrastos, on els solemnes monjos budistes no desentonen entre elegants hotels i restaurants, i on la rica herència colonial afegeix un encant especial a la ciutat.

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem el cor de Luang Prabang, la ciutat vella, situada en una  petita península entre els rius Mekong i Nam Kham. Al centre, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, s’alça el Mont Phousi mentre que a l’extrem nord-est es troben nombroses mostres de bells i antics temples, entre els quals destaca el Wat Xieng Thong. Al matí ens aproparem fins al  vibrant mercat matinal, que es troba amagat entre carrerons del centre, i que és sense dubte el més gran de la ciutat amb centenars de comerciants. Passejarem i coneixerem la cara més laosiana de la ciutat i la vida dels seus agricultors, que venen directament la seva collita. El recorregut ens sorprendrà gratament per la gran varietat de colors i olors.

A continuació, entrarem al Museu Nacional, l’antiga residència de la reialesa que combina elegantment elements arquitectònics laosians i europeus. Al seu interior podrem admirar les estances reials, la sala del tron, així com molts objectes religiosos i artístics associats a la casa reial de Luang Prabang. Seguim cap al monestir de Wat Mai, l’antiga seu del clergat i un dels temples més estimats de la ciutat, que figura entre els més importants de la ciutat i que gaudeix d’un opulent exterior cobert amb decoracions vermelles, negres i daurades.

Posteriorment, passejarem pel carrer principal per admirar les nombroses mostres d’arquitectura colonial, la vida local i veurem alguns monestirs. La pròxima parada serà al monestir de Wat Xieng Thong, conegut com el monestir de la ciutat daurada i el símbol religiós més rellevant del país, ricament decorat amb brillants mosaics de vidre que fan que sigui considerat un dels més bells de tot el país. Per finalitzar, encara tindrem temps de visitar el monestir de Wat Visoun i el petit museu ètnic que ens oferirà una excel·lent introducció a l’enorme diversitat ètnica del país.

Dinar en un restaurant local. Avui soparem a bord d’un magnífic creuer pel riu Mekong mentre gaudim de música tradicional en directe i balls tradicionals.

Trasllat a l’hotel per a descansar.

Cascades Kwang Si, Riu mekong i coves Pak Ou
Dilluns 18 de novembre

Ens llevarem ben d’hora al matí per presenciar la tradicional cerimònia d’entrega d’ofrenes als monges, que té lloc cada dia als carrers de la ciutat. A continuació pujarem al Mont Phousi, el promontori més destacat de la ciutat per admirar les vistes des del mirador i explorar els seus monuments. Tornada a l’hotel per esmorzar.

A continuació, sortirem cap a la cascada més coneguda de tot Laos, considerada una de les més belles del país. Explorarem el seu entorn selvàtic i qui  vulgui podrà gaudir d’un bany en alguna de les piscines naturals que hi trobarem. Retorn a Luang Prabang per dinar.

Dedicarem la tarda a remuntar el riu Mekong en una barca tradicional de cua llarga en direcció cap al nord. La navegació des del riu és ideal per apreciar l’exuberant bellesa paisatgística del país i captar la pausada i bucòlica vida rural. El final del nostre recorregut serà a les coves de Pak Ou, situades al peu d’un abrupte penya-segat, considerades sagrades des de molt abans de l’arribada del budisme, ja que, segons explica la llegenda aquestes custodien els esperits del riu. Al seu interior podrem veure centenars de budes que hi descansen i que no ens deixaran indiferents.

Després de la visita, continuarem navegant tot parant a la petita vila de Ban Xang Hai, conegut com el poble del whisky, per la seva producció artesanal de lao lao, el licor casolà obtingut a partir de la destil·lació de l’arròs. Veurem el seu procés d’elaboració i farem un tast d’algunes de les seves varietats abans de retornar cap a la ciutat.

Tornarem cap a Luang Prabang. Sopar i allotjament a l’hotel.

Volem fins a Bangkok
Dimarts 19 de novembre

Després d’esmorzar a l’hotel tindrem una mica d’estona lliure per acabar de gaudir de la ciutat de Luang Prabang.

Dinarem a l’hotel i havent dinat ens traslladarem fins a l’aeroport per volar fins a Bangkok.

Un cop arribem ens traslladarem cap a l’hotel per sopar i fer la última nit abans d’agafar el nostre vol de tornada a casa.

Bangkok - Tornada cap a Barcelona
Dimecres 20 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortirem per a fer una petita visita de Bangkok. Després de dinar i a l’hora convinguda trasllat cap a l’aeroport de Bangkok, per volar cap a Barcelona via una ciutat d’enllaç. Àpats a bord.

Arribada a Barcelona
Dijous 21 de novembre

Arribada a l’aeroport de Barcelona. Després de recollir l’equipatge, l’autocar del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Vols Barcelona – Siem Reap i Bangkok – Barcelona, ambdós via una ciutat d’enllaç.
 • Vols domèstics de Siem Reap a Phnom Penh, de Phnom Penh a Vientiane i de Luang Prabang a Bangkok.
 • Taxes i impostos aeris inclosos.
 • Facturació d’una maleta de fins a 20 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge.
 • Totes les visites, permisos i entrades segons l’itinerari.
 • 3 nits a l’hotel Lynnaya Urban Resort de 4* o similar a Siem Reap.
 • 2 nits a l’hotel Palace Gate de 4* o similar a Phnom Penh.
 • 1 nit a l’hotel Salana 4* o similar a Vientiane.
 • 1 nit a l’hotel Riverside Boutique Resort de 4* o similar a Vang Vieng.
 • 3 nits a l’hotel Satri House de 4* o similar a Luang Prabang.
 • 1 nit a l’hotel Mode Sathorn de 4* o similar a Bangkok.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge tal i com es detalla a l’itinerari.
 • Aigua, refresc o cervesa en els àpats.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Visats d’entrada als dos paisos.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les begudes no especificades anteriorment.
 • Les propines.
 • Assegurança opcional de cancel•lació: Preu i condicions a consultar.

Documents de la pòlissa