Escapada gastronòmica a Astúries

Astúries és una de les comunitats més boniques, verdes i desconegudes d’Espanya. Els seus paratges d’intens verd, la seva espectacular costa, els seus poblets tradicionals i les seves històriques ciutats són la combinació perfecta per una inoblidable escapada. Hem triat aquesta època de l’any en plena primavera perquè els paisatges siguin encara més bonics i impressionants.

A part de la sidra, el formatge de Cabrales i el cachopo, a Astúries trobem una meravellosa gastronomia de la mà d’un grup de joves “xefs” que han sigut reconeguts també fora de les nostres fronteres i que es presenten innovadors, frescos i alhora respectuosos amb la seva terra. El Club del Viatger hem fet una selecció de 3 bons restaurants guardonats amb estrella Michelin que de bon segur ens inspiraran, ens sorprendran i a partir d’ara ens faran veure la gastronomia asturiana d’una altra manera.

AMB 3 EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES D’ALT NIVELL:

  •  DINAR GASTRONÒMIC ESPECIAL PEL NOSTRE GRUP AL RESTAURANT MONTE A SAN FELIZ (LENA) AMB 1 ESTRELLA MICHELIN & 1 ESTRELLA MICHELIN VERDA
  •  DINAR “MENÚ VERSIÓN LARGA” AL RESTAURANT NM A OVIEDO AMB 1 RECENTMENT ESTRENADA ESTRELLA MICHELIN
  •  DINAR GASTRONÒMIC ESPECIAL PEL NOSTRE GRUP AL RESTAURANT EL RINCÓN DEL INDIANU A ARRIONDAS AMB 1 ESTRELLA MICHELIN

Itinerari

Barcelona – Gijón – Dinar amb Estrella – Oviedo
Dimarts 14 de maig

Aviat al matí, sortida des dels diversos punts de recollida del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar a les 7:30 h cap a Astúries on aterrarem a les 9:05 h. Incloem una bossa de desdejuni-pícnic per cada participant. A l’arribada a Astúries ens estarà esperant el nostre autocar privat que ens portarà a Gijón on ens trobarem amb la nostra guia local per gaudir d’una visita d’aquesta magnífica ciutat costanera que viu de cara al Cantàbric i en la que els seus habitants gaudeixen d’una gran qualitat de vida.

Pujarem al Cerro Santa Catalina per gaudir de les millors vistes, visitarem algunes de les seves platges, el bonic centre històric i quedarem enamorats de l’ambient cordial i càlid que es respira pels seus carrers plens de vida.  Acabada la visita, sortirem en autocar en direcció sud fins al petit poblet de San Feliz just al costat de Pola de Lena, on es troba el restaurant Monte del xef Xune Andrade.  Aquest restaurant és posseïdor d’una estrella Michelin i d’una estrella verda Michelin. Aquí gaudirem d’un magnífic menú de degustació acompanyat d’una selecció de bons vins.

Acabada la nostra experiència culinària, anirem en autocar cap a la ciutat d’Oviedo on els allotjarem les dues nits vinents a l’hotel Barceló Oviedo Cervantes de 5 estrelles. Després de deixar l’equipatge a les habitacions, tindrem el vespre lliure per poder explorar el centre històric tranquil·lament i potser fer un mos…  Allotjament.

Oviedo i Dinar amb Estrella
Dimecres 15 de maig

Després de l’esmorzar bufet a l’hotel, ens trobarem a la recepció de l’hotel amb la nostra guia local per començar una interessant visita guiada a peu de la ciutat d’Oviedo. La capital d’Astúries és una destinació que captiva a qui la visita. Amb el seu ric patrimoni històric, la seva bellesa arquitectònica i el seu ambient acollidor, Oviedo s’ha guanyat un lloc destacat en la llista dels millors llocs per visitar d’Espanya.

És una ciutat antiga i moderna a la vegada, plena de contrastos i sorpreses per descobrir. Nosaltres visitarem la seva catedral, veurem per fora el Teatre Campoamor, lloc de lliurament dels premis Princesa d’Astúries i passejarem pel parc Campo de San Francisco, el pulmó de la ciutat. Acabada la visita, anirem també a peu cap al restaurant NM del xef Nacho Manzano.  Aquest restaurant ha estat guardonat amb la seva primera estrella Michelin molt recentment i representa una de les grans promeses de l’alta gastronomia asturiana.  Avui gaudirem del “menú largo” de degustació, molt ben acompanyat de bons vins seleccionats pel sommelier.

Acabat el dinar, disposarem de la tarda lliure a Oviedo per explorar més relaxadament la ciutat amb el nostre guia acompanyant del Club.  No ens hauria de sorprendre si a l’hora de sopar ens vingués de gust tastar alguna tapa o pintxo… o potser fer un pas més i demanar un típic cachopo a algun dels restaurants o tavernes de la ciutat vella…

Villaviciosa – Dinar amb Estrella – Cangas de Onís
Dijous 16 de maig

Després de l’esmorzar i ja amb les maletes, sortirem d’Oviedo en direcció est cap a Villaviciosa, població coneguda com la capital de la sidra asturiana.  Després de fer una petita passejada per la població, anirem a una taverna típica per fer un tast de formatge de Cabrales i tastar la veritable i tradicional sidra d’Astúries.  Continuarem fins al poble d’Arriondas on dinarem al restaurant El Corral del Indianu del xef José Antonio Campoviejo i posseïdor d’una estrella Michelin.

Després de dinar farem un curt recorregut en autocar fins a Cangas de Onís on tindrem una bona estona lliure per conèixer aquesta turística població, passejar pel costat del riu Sella o pel seu centre històric i potser fer alguna compra d’algun bon producte de la terra.

Tornada a Barcelona
Dijous 16 de maig (tarda - nit)

Cap a les 19:30 h emprendrem camí cap a l’aeroport d’Astúries on arribarem al voltant de les 21:15 h.  A les 23:00 h ens enlairarem cap a Barcelona on aterrarem passada la mitjanit, recollirem maletes i l’autocar del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia. Fi del viatge.

En aquest viatge...

  • Trobada-dinar previ a la sortida del viatge per conèixer a tots els participants i al guia acompanyant, rebre l’itinerari definitiu i comentar detalls pràctics del viatge.
  • Vols de Barcelona a Astúries i tornada de la companyia Vueling Airlines.
  • Facturació d’una maleta de 23 kg i una bossa o motxilla que càpiga a sota del seient.
  • Recollida de tots els participants en els llocs habituals del Club del Viatger.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger.
  • Esmorzar tipus “bossa pícnic” el primer dia de viatge.
  • Dinar gastronòmic al restaurant Monte a San Feliz (Lena) del xef Xune Andrade.
  • Dinar gastronòmic al restaurant NM d’Oviedo del xef Nacho Manzano.
  • Dinar gastronòmic al restaurant El Corral del Indianu del xef José Antonio Campoviejo.
  • Un tast de sidra i formatge de cabrales.
  • Totes les begudes durant tots els àpats: aigües minerals, selecció de vins de qualitat i cafè.
  • 2 Nits d’allotjament i desdejuni bufet a l’hotel Barceló Oviedo Cervantes, de 5 estrelles.
  • Guies locals per les visites de Gijón i Oviedo.
  • Assegurança obligatòria d’assistència mèdica durant tot el viatge.
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
  • Les despeses de caire personal.
  • Les propines.
  • Assegurança de cancel·lació (preus i condicions a consultar directament amb el Club del Viatger).

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

Restaurant Monte del xef Xune Andrade

Això és el que diuen ells sobre ells mateixos:

Monte, nace de las inquietudes, las experiencias y la pasión por la gastronomía y por Asturias de Xune Andrade (Lena, 1988).

Abre sus puertas por primera vez en el verano de 2019, recuperando el antiguo “chigre” de la aldea de San Feliz, lugar de apenas 25 habitantes que históricamente había sido el Marquesado de San Feliz. Desde sus inicios, mantiene un carácter rural, en sintonía con su entorno, paisaje y paisanaje. En plena cuenca minera y montaña central de Asturias, Monte pone en valor no solo la cultura de su entorno, sino los productos y las formas de vida de las personas que alrededor habitan.

Un espacio de cocina abierta, con alma de casa, donde se sirve a 5 mesas diarias en 5 servicios a la semana servidos por un equipo formado por 6 personas.  Sala y bodega, dirigidas por Delia Melgarejo, con una propuesta de alrededor de 80 referencias entre vinos, sidras, champagne y olorosos, tanto de grandes Maisons y Bodegas, como de pequeños productores que aportan toda su alma al vino. Además, cuenta con una cuidada selección de destilados, cocteles y macerados propios, compartiendo la misma filosofía que en cocina alrededor de la artesanía.

 

Això és el que opina d’ells la guia Michelin:

Una Estrella: una cocina de gran nivel. Le sorprenderá, pues se trata de un restaurante con muchísimo encanto y se encuentra en una aldea asturiana que, lejos de ofrecer otros servicios, lo que atesora es tipismo y autenticidad.
Tras la coqueta terraza de la entrada, donde suelen estar los clientes locales tomando cervezas y aperitivos, se accede a un interior de línea rústica-contemporánea donde todo está diseñado para agradar. El chef al frente, Xune Andrade, regresó a su tierra para exaltar el terruño desde los fogones, por eso defiende una cocina de tinte actual que, a través de dos menús degustación, demuestra una inspiración casera y está muy comprometida con la tierra circundante; no en vano, ha creado lo que llama la “Red de Territorio”, trabajando con productores a no más de 20 km (“Si crías, siembras o recolectas… ¡queremos contar contigo!”).

 

Restaurant NM del xef Nacho Manzano

Això és el que diuen ells sobre ells mateixos:

“Un concepto gastronómico íntimo y casi clandestino en medio de la ciudad. Diferente a todo lo que habíamos hecho hasta ahora pero con la misma raíz.”      Nacho Manzano

La Cocina:  Un espacio para la creatividad con la mirada personal del chef Nacho Manzano. Un único Menú Degustación que cambiará 4 veces al año para extraer al máximo las posibilidades de la naturaleza.  “Lo que más nos emociona como cocineros es saber interpretar cada momento.”

El Restaurante:  El restaurante se encuentra en El Vasco, un edificio emblemático en el corazón de la ciudad de Oviedo. En NM sala y cocina conforman un único espacio. Cuatro mesas y una barra para albergar a no más de 25 comensales. Un lienzo en blanco en el que la protagonista absoluta es la gastronomía.

 

Això és el que opina d’ells la guia Michelin:

Ubicado en El Vasco, un espectacular y curioso bulevar comercial que atesora toda una planta dedicada al mundo gastronómico. El atractivo restaurante, con un espacio de diseño propio dentro del área bautizada como Nastura, cuenta con una barra donde también se puede comer y apuesta por esa cocina de producto que refleja las raíces y las tradiciones en el plato. Aquí el laureado chef Nacho Manzano, a través de técnicas actuales que buscan sacar el máximo partido a las materias primas, aboga por un menú degustación de temporada (opción corta y larga) que nos habla de los prados y los bosques, de la montaña, de la impresionante despensa del Cantábrico, del huerto familiar que tienen en Narbasu… siempre desde la coherencia y buscando un eje vertebrador que se articule en torno a los sabores y aromas de esta tierra.

 

Restaurant El Corral del Indianu del xef José Antonio Campoviejo

Això és el que diuen ells sobre ells mateixos:

José Antonio Campoviejo (Cangas de Onís, 1969) es un genio loco. Quizás no tanto, pero podría serlo. Su pelo alborotado, la emoción que trasmite al hablar de cocina y al cocinar, su inquietud constante. Su obsesión con la puntualidad, la limpieza. Su de aquí para allá. Su cocina, que aprendió de forma autodidacta desde que se fuera a hacer el servicio militar y que fue tomando forma a través de las revistas y libros que su compañera y jefa de sala de El Corral, Yolanda Vega, le llevaba para que José Antonio, en El Español, -muy cerca de donde está localizado El Corral del Indianu- comenzara a perpetrar lo que ahora es una de las cocinas más perfectas de España. José Antonio Campoviejo apuesta por la vía de lo ecológico, buscando en el producto orgánico y artesano acercar la naturaleza a sus platos y, a través de estos, adentrar al comensal en su propia historia sápida, retrocediendo hasta las primeras sensaciones gustativas.

 

Això és el que opina d’ells la guia Michelin:

Una estrella MICHELIN:  una cocina de gran fineza.  ¡Compensa pararse!  Productos de primera calidad, una evidente fineza en la elaboración, sabores marcados y una notable regularidad en la confección de los platos. Disfruta de una sala interior rústica-actual y otra acristalada, más luminosa y moderna, con vistas a un precioso patio-jardín. Su reducida carta se completa con dos menús degustación, demostrando en ellos el gusto por la cocina creativa que toma como base el recetario asturiano tradicional.