Romania

Romania és una terra sorprenentment bella i hipnòtica. D’un verd profund i coberta per densos boscos i fèrtils planes delimitades pels cims dels Carpats. Per tant, acompanyeu-nos en aquest viatge a Romania a través de les seves regions històriques de Transsilvània, Valàquia, Bucovina i Bucarest.

En definitiva, deixeu-vos encisar per les acolorides ciutats medievals i barroques, pels inèdits monestirs pintats i pels palaus, castells i fortaleses que treuen el cap enmig d’una terra de llegenda! A tot això hi afegirem tota una sèrie de detalls que ens deixaran apropar a la vida i costums dels romanesos.

Des del Club del Viatger estem convençuts que de ben segur que Romania us sorprendrà!

Itinerari

Volem cap a Bucarest
Dimecres, 15 de maig

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida en direcció a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol a Bucarest via una ciutat d’enllaç.

A l’arribada, ens rebrà el nostre guia castellanoparlant i, abans d’anar cap a l’hotel, farem una visita panoràmica de la ciutat per començar a situar-nos. Aquesta joia de l’Europa de l’est és coneguda com la petita París dels Carpats, amb les seves llargues i elegants avingudes, i l’atractiu barri històric. En aquesta primera pinzellada podrem conèixer la Plaça de la Premsa Lliure, el monument de les Ales, que va reemplaçar l’estàtua de Lenin i que va ser construït en memòria dels que van lluitar per la llibertat d’expressió durant el període comunista. Veurem també, tot des de l’autocar, el palau de la Premsa Lliure, les Torres Bessones Romaneses, i l’Arc de Triomf, entre d’altres.

Un cop acabada la visita panoràmica, soparem en un restaurant local i ens traslladarem cap a l’hotel per descansar.

Bucarest – Sinaia – Busteni – Azuga – Brasov
Dijous, 16 de maig

Després d’esmorzar a l’hotel sortirem en direcció a Sinaia, on farem la nostra primera parada per visitar el castell de Peles, els patis del qual semblen trets d’un conte de fades. Aquest castell va ser construït pel rei Carles I i es va convertir en un dels monuments més importants d’Europa, al segle XIX, ja que tenia la seva pròpia central elèctrica, i va ser el primer castell d’Europa en tenir electricitat i ascensor.

Després d’aquesta visita ens dirigirem cap a Buesteni, on podrem dinar en el castell Cantacuzino, conegut últimament perquè és on s’ha rodat la sèrie Wednesday. Elevat sobre un turó amb vistes al poble de Busteni, que s’estén als seus peus, el palau està format per l’edifici principal i altres pavellons administratius i per al servei, a més d’una capella.

Després de dinar, arribarem fins a Azuga, on coneixerem els cellers Rhein, i on podrem fer un tast de vins espumosos romanesos, amb un tast de formatges, anous i raïm.

Continuarem fins a Brasov, on arribarem al nostre hotel per les dues pròximes nits. Per aquestes dues nits hem escollit un hotel de 5* situat al centre de la ciutat. Sopar en un restaurant local.

Allotjament.

Brasov – Rotbav – Bran – Brasov
Divendres, 17 de maig

Esmorzar a l’hotel. Durant el matí coneixerem la ciutat de Brasov. Fundada pels cavallers Teutònics al segle XIII, Brasov conserva un preciós nucli antic d’estil medieval. Veurem la plaça del consell, on es troba el museu d’història de la casa del consell i des d’on podrem admirar també el punt de referència de la ciutat que és l’Església Negra, construïda al segle XIV.

Després de la visita arribarem fins al poble de Rotbav, on ens aturarem a la granja de la família Catean, negoci familiar especialitzat en la cria tradicional d’animals i en la producció de formatges típics romanesos. Podrem fer una degustació de carns i formatges, i ens serviran també el dinar. Per fer-ho baixar, tindrem la possibilitat de fer un tast d’aiguardents típics del país, just abans de dirigir-nos cap a Bran.

A Bran hi trobarem el castell més famós del país, el castell del Compte Dràcula, el castell de Bran. El castell va ser construït a finals del segle XIV pels saxons transsilvans i servia com a duana entre Valàquia i Transsilvània. Hi ha infinitat de llegendes que diuen que Dràcula va viure en aquest castell, que podrem descobrir durant la nostra visita de l’interior. El castell és, sense gènere de dubte, un dels castells medievals més impressionants i ben conservats de Romania, situat en un entorn natural de somni, enclavat al cim d’un espectacular penya-segat, envoltat dels pics dels Monts Bucegi i Piatra Craiului.

Soparem en el restaurant dels dominis del castell i havent sopat tornarem cap al nostre hotel de Brasov.

Brasov – Prejmer – Piatra Neamt
Dissabte, 18 de maig

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, sortida amb el nostre autocar en direcció a Prejmer, on podrem visitar l’església fortificada de Prejmer, construïda pels cavallers teutons a principis del segle XIII, i que figura a la llista de la UNESCO com a patrimoni de la humanitat. Dintre la fortificació hi ha 272 habitacions, una per cada una de les famílies de l’aldea, una església acabada de construir l’any 1225 i una escola.

Avui dinarem en ruta, i havent dinat farem una parada per admirar el pintoresc llac Roig, l’únic llac de barrera natural de Romania, situat a la cadena dels Carpats Orientals. Travessarem el Canò de Bicaz, una veritable joia de la naturalesa, i arribarem finalment a Piatra Neamt. Un cop arribem a aquesta ciutat, ens traslladarem al nostre hotel i tot seguit farem una petita passejada guiada per la ciutat, que gràcies a la seva situació privilegiada, al vessant Oriental dels Carpats, fa de Piatra Neamt una de les ciutats més atractives del país, rebent el sobrenom de La Perla de Moldàvia.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Piatra Neamt – Suceava
Diumenge, 19 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida per començar el recorregut dels famosos monestirs de Bucovina. La primera visita d’avui serà el Monestir Agapia, rodejat de petites cases on viuen aproximadament 200 monges, i que fan que sembli un poble monàstic. Dinarem en ruta.

La següent parada serà el Monestir Neamt, construït durant els segles XIV i XV i que alberga una impressionant col.lecció de més de 18000 llibres antics i un valuós museu.

Continuarem el nostre recorregut fins arribar a Suceava on tindrem unes hores lliures durant la tarda. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

Els monestirs pintats de Bucovina
Dilluns, 20 de maig

Esmorzarem a l’hotel i continuarem amb el recorregut dels monestirs pintats de Bucovina, pel Monestir de Sucevita. Aquest monestir va ser construït com una fortalesa a finals del segle XVI i és la última de les 22 esglésies pintades de Bucovina i la que té més imatges pintades. A dintre hi podrem trobar un museu amb una excel.lent col.lecció d’objectes religiosos.

Tot seguit visitarem un dels monestirs ortodoxos romanesos més representatius, el Monestir de Moldovita, datat del segle XVII i que presenta meravelloses pintures en colors or i blau intens, i grans frescos com el setge de Constantinopla.

El següent monestir ens el trobarem a Voronet, on trobarem el famós monestir d’estil romà, el Monestir de Voronet, que va ser contruït al segle XV per Stefan Cel Mare, i que és conegut  mundialment com la Capella Sixtina de l’Orient, gràcies al seu espectacular interior, i a les seves pintures exteriors pintades amb uns tons blavosos i que també és conegut com el monestir Blau Voronet.

Tornarem cap a Suceava per sopar a l’hotel i allotjament.

Suceava – Bistrita – targu Mures – Sighisoara
Dimarts, 21 de maig

Després d’esmorzar a l’hotel sortirem amb l’autocar de camí a Bistrita, lloc on Jonathan Harker, l’heroi de Bram Stoker a la novel.la “Dràcula”, va passar la nit abans d’arribar al castell de Dràcula. Bistrita és una de les ciutats més importants del país. Colonitzada per les comunitats saxones a partir de l’any 1206, aquesta es va convertir en un nucli comercial de primer ordre durant l’edat mitjana. Un cop arribem a aquesta petita ciutat, farem un recorregut caminant on visitarem l’església Gòtica més alta i antiga de la zona. Es tracta d’una torre d’uns 75 metres d’altura i que va ser mencionada a la novel.la de Bram Stoker, “Dràcula”.

Dinar en ruta i seguirem el camí fins a arribar a la ciutat Targu Mures, on farem un visita al nucli antic i on podrem visitar el palau de la cultura i l’elegant i curiosa biblioteca Teleki.

Finalment arribarem al nostre hotel de Sighisoara. En aquesta ciutat és on es diu que va néixer el compte Dràcula, i aquesta nit soparem a la que va ser la casa de naixement del mateix compte, on ens serviran un sopar tradicional.

Allotjament.

 

Sighisoara – Mica – Hamba – Sibiu
Dimecres, 22 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortirem per fer una visita de la ciutat de Sighisoara que ens transportarà enrere en el temps fins a l’època medieval. Amb els seus carrerons estrets i empedrats i les seves petites cases de colors, Sighisoara és una de les poques ciutats medievals encara habitades en el món, i  ha estat denominada patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Farem una visita guiada en la qual podrem visitar el punt de referència de la ciutat, que és la Torre del Rellotge, un monument històric i arquitectònic de 64 m d’alçada que va ser construït al segle XIV per a protegir l’entrada principal de la ciutat. Visitarem també l’església del turó, que es troba en el punt més alt de la ciutadella i des d’on tindrem unes vistes espectaculars de la ciutat i els seus voltants.

Després de la visita arribarem fins a Mica, on farem un tast dels millors vins transsilvans i a on dinarem.

A la tarda, després de dinar, arribarem fins al poble de Hamba, on podrem fer una petita visita del poble, i després ens dirigirem fins a una granja apícola, per aprendre algunes nocions d’apicultura i on podrem provar alguns dels productes produïts a la mateixa granja.

Un cop acabada l’activitat ens dirigirem cap a Sibiu.

Soparem en un restaurant local i allotjament a l’hotel

Sibiu – Alba Iulia – Turda – Sibiel – Sibiu
Dijous, 23 de maig

Després de l’esmorzar a l’hotel, continuarem el nostre recorregut per la zona de Transsilvània. La primera parada d’avui serà a la ciutat d’ Alba Iulia, on podrem admirar la Fortalesa Alba Carolina. Aquesta Fortalesa en forma d’estrella, és una ciutadella situada al centre de la ciutat d’Alba Iulia i va ser construïda per a 20.000 serfs entre els anys 1715 i 1738. Dinarem en un restaurant local de la ciutat.

Després de dinar tindrem la possibilitat de visitar la impressionant Salina Turda, considerada monument històric del comtat de Cluj. La mina de sal formada fa uns 14 milions d’anys i que va ser explotada pels romans, s’estén al llarg de 45 km2 sota terra a una profunditat de 1,2 km. Baixarem a la mina amb el seu ascensor i podrem veure la seva dimensió, així com estalactites de sal petrificada i els seus llacs subterranis.

Un cop acabada la visita tornarem a agafar l’autocar per arribar fins a Sibiel, on ens serviran un sopar tradicional romanès amb un programa folklòric a una casa de pagès de la zona.

Després de sopar tornarem cap al nostre hotel de Sibiu, per a descansar

Sibiu – Bucarest
Divendres, 24 de maig

Després d’esmorzar a l’hotel visitarem la ciutat de Sibiu, capital cultural Europea l’any 2007 i designada per la revista Forbes una de les ciutats més idíl.liques per viure de tot el món. La ciutat va ser fundada pels colons alemanys en el segle XII i ha sabut conservar molt bé el seu nucli antic durant tots aquests anys. Veurem la Plaça major, on es troben l’església Catòlica, l’antic ajuntament i el museu Brukenthal, i a continuació passarem pel Pont dels Mentiders, la Plaça menor, i la plaça de Huet. Dinarem en un restaurant local de la ciutat.

Havent dinat ens acomiadarem de la zona de Transsilvània per a tornar cap a Bucarest.

Arribarem cap al vespre, per anar directament a un dels millors restaurants de la ciutat de Bucarest, on farem el nostre sopar de comiat.

Després de sopar anirem cap a l’hotel per fer la nostra última nit.

Bucarest - Retorn cap a Barcelona
Dissabte, 25 de maig

Després de l’esmorzar a l’hotel encara tindrem temps de fer una última visita a la ciutat de Bucarest, per a conèixer l’edifici administratiu més gran del món, després del Pentàgon, El Palau del Parlament. Es tracta d’un edifici majestuós que impressiona tant per fora com per dins. Per fora per la seva grandesa i per dins pels seus acabats luxosos, pels objectes que s’hi poden trobar, I per les seves sales i moquetes.

Dinarem en un restaurant local.

Després de dinar haurà arribat el moment de començar el retorn cap a casa, carregar els equipatges i sortir en autocar en direcció cap a l’aeroport de Bucarest.

Un cop hàgim facturat les maletes, sortirem en direcció a Barcelona via una ciutat d’enllaç, on l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant per tornar als diversos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Confortable autocar durant tot el viatge.
 • Vols Barcelona – Bucarest i Bucarest – Barcelona, via una ciutat d’enllaç.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tot el recorregut.
 • 2 nits a l’hotel Union Plaza 4* o similar a Bucarest.
 • 2 nits a l’hotel Radisson Aurum 5* o similar a Brasov.
 • 1 nit a l’hotel Central Plaza 4* o similar a Piatra Neamt.
 • 2 nits a l’hotel Mandachi 4* o simliar a Suceava.
 • 1 nit a l’hotel Mercure Binder Bubi 4* o similar a Sighisoara.
 • 2 nits a l’hotel Hermanns 4* o similar a Sibiu.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del primer dia fins al dinar de l’últim dia.
 • Totes les begudes incloses (aigua, vi i cafè).
 • Totes les visites i entrades especificades en el programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les propines.
 • Les despeses de caràcter personal.
 • Assegurança de cancel•lació. Preu i condicions a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa