Caminant per les Dolomites

 

El primer viatge de senderisme del Club del Viatger a les Dolomites el mes de juny passat va ser tan meravellós i ho vam passar tant i tan bé que hem decidit tornar-hi el setembre del 2019.

Per moltes persones, les Dolomites són les muntanyes més boniques i impressionants d’Europa i ofereixen alguns dels escenaris de més bellesa per fer inoblidables caminades.  Aquestes espectaculars formacions rocoses tenen un caràcter únic i són un marc incomparable per caminar al llarg d’una xarxa de milers de rutes perfectament marcades i dissenyades per gaudir de la natura com mai abans.  Ens tornarem a allotjar en el magnífic Hotel Adler Dolomiti de 5*, un dels millors de tota la regió i situat al centre de St. Ulrich (Ortisei en Italià), el poble més animat i bonic de la Vall Gardena i un extraordinari punt de partida per algunes de les millors rutes a peu de les Dolomites.  Hem triat aquest hotel pel seu gran complex de piscines, saunes, banys de vapor i un llarg etcètera de serveis que ens ajudaran a relaxar-nos i tonificar-nos després de les nostres caminades.  El nostre apassionat i expert guia i amic, Gregor Demetz, ens acompanyarà a fer 4 espectaculars recorreguts mentre ens fa viure i sentir la muntanya, la seva flora i fauna.  Cada dia tindrem el plaer de dinar en un bonic i acollidor restaurant de muntanya i viure una estona de bon humor i germanor que difícilment oblidarem.  El Südtirol o Alto Adige, situat en territori italià però de cor austríac, és una terra fascinant i de gran bellesa que ens rebrà amb el caliu alpí, l’ordre, neteja i esperit dels tirolesos però també ens seduirà amb el seu toc alegre, clarament italià.

 

Itinerari

Camí a les Dolomites
Diumenge, 22 de setembre

A mig matí, sortida en l’autocar del Club del Viatger cap a la Terminal T-1 de l’aeroport de Barcelona per facturar maletes i sortir a les 13:55 h en vol directe cap a Venècia on aterrarem a les 15:45 h i on ens esperarà el nostre autocar i ens traslladarà en direcció nord fins a la Vall Gardena en plenes Dolomites.  Després d’unes tres hores de camí arribarem a l’hotel Adler Dolomiti i ens donaran les habitacions.  L’Hotel Adler Dolomiti de 5*, un magnífic establiment en el centre del poble que ens entusiasmarà.

A l’hora que acordem, anirem a sopar plegats i després a descansar per preparar-nos pels meravellosos dies que ens esperen.

Quatre dies de caminades
Del 23 al 26 de setembre

Durant aquests quatre dies, farem una caminada diària per diferents zones de les Dolomites.  Després d’un extraordinari bufet d’esmorzar, sortirem cada matí de l’hotel aproximadament a les 8:30h – 9:00h i el nostre guia local ens acompanyarà fins a les 15:00h – 15:30h, hora en què retornarem a l’hotel per descansar i relaxar-nos a la seva zona d’aigües.   El nostre guia local serà en Gregor Demetz. Ell és un home nascut a la Vall Gardena, guia de muntanya de tota la vida i fill de guia de muntanya, una persona servicial i amable, apassionada per la muntanya, gran expert en flors alpines i coneixedor de tots els camins i s’encarregarà personalment que ens enamorem de la seva terra incondicionalment.

Al migdia, farem sempre una parada a un típic, senzill i molt acollidor restaurant de muntanya (a una “Hütte”) per fer un dinar “de germanor”, comentar la caminada i recuperar forces, sempre en companyia d’altres caminants i tot plegat en un ambient d’alta muntanya que no oblidarem fàcilment.

Una de les caminades la farem a l’altiplà de Seiser Alm o Alpi di Siusi on arribarem amb una góndola des del mateix poble de St. Ulrich que ens pujarà fins a gairebé 1900 m d’altitud i on ens esperarà un panorama senzillament espectacular i on podrem fer alguna de les caminades més boniques de les Dolomites.

Un altre dia anirem en autocar cap a la Val di Funes on farem una altra espectacular caminada pel peu del Grup Geisler, un dels grups dolomítics més impressionats i bonics.

Cada dia gaudirem d’un excel.lent sopar, part en forma de bufet i part servit a la taula, al restaurant del nostre hotel, molt conegut per la seva gastronomia d’alt nivell.

 

 

Tornada a a casa
Divendres, 27 de setembre

Després de l’esmorzar, haurem de deixar enrere aquest paradís i cap a les 9:15 h el nostre autocar ens portarà de retorn a l’aeroport de Venècia.  Farem una parada en ruta per dinar al restaurant Alarin da Bepo, en mig de les vinyes de Prosecco de Vittorio Veneto i continuarem cap a l’aeroport per volar a les 16:30 h directes a Barcelona on aterrarem a les 18:30h. Després de recollir maletes, l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts del primer dia.

En aquest viatge...

 • Berenar-trobada de tots els participants al viatge per donar el programa i informacions als participants, fer la primera trobada de companys de viatge i conèixer al guia acompanyant.
 • Trasllats d’anar i tornar a l’aeroport de Barcelona des dels punts habituals del Club del Viatger.
 • Vols Barcelona-Venècia-Barcelona de la companyia Vueling amb totes les taxes i impostos inclosos.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 Kg per persona i possibilitat de portar una única bossa de ma per persona de màxim 8 Kg.
 • Trasllats en autocar privat de l’aeroport de Venècia a l’hotel i tornada.
 • Trasllats en autocar des del nostre hotel a la Val di Funes i tornada el dia que fem la caminada pel peu del grup de muntanyes anomenat Geisler Gruppe.
 • Tarja de 4 dies per la xarxa de transport públic a la Vall Gardena.
 • Els remuntadors de muntanya necessaris per les caminades.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge: Toni Corral
 • Expert guia local que ens acompanyarà i guiarà a totes les 4 caminades amés d’explicar-nos interessantíssims detalls sobre la flora, fauna i geologia de la regió: Sr. Gregor Demetz
 • 5 Nits a l’hotel Adler Dolomiti de 5* a St. Ulrich, a la Vall Gardena.
 • Esmorzar bufet i sopar diari en el nostre hotel.
 • 1 Dinar a un restaurant local
 • 4 Dinars senzills però tradicionals a restaurants de muntanya (Hütten) al llarg de les caminades diàries.
 • Les begudes durant tots els àpats (una copa de vi o cervesa, aigua i un cafè)
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Un obsequi del club per habitació.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel·lació

Més detalls del viatge

 • Per aquest viatge es necessita el D.N.I. vigent.
 • A Itàlia no hi ha diferència horària i la moneda utilitzada és l’Euro.
 • La climatologia de finals de setembre als Dolomites és força agradable de dia però ja és una mica fresca de nit.  S’ha de diferenciar entre el clima de les zones baixes i les zones altes per les que ens mourem durant les caminades.  En tot cas, el clima és de muntanya i s’haurà d’anar equipat adequadament.
 • Caldrà portar un molt bon equipament de roba i de calçat per les caminades. N’informarem detalladament el dia del berenar-trobada previ al viatge i ens poden telefonar en qualsevol moment per rebre informació al respecte.
 • Les caminades seran totes guiades i amb molts seguretat. El nivell serà lleuger i lleuger+, sempre apropiat per persones de qualsevol edat que tinguin una forma física “normal” i estiguin acostumades a caminar.  Si a mida que passen els dies, alguns participants sentissin que han millorat la forma física i volessin fer una caminada amb una mica més de dificultat, es farien dos grups de manera que sempre hi hagués una caminada lleugera guiada. La caminada amb una mica més de dificultat es faria en aquest cas sense guia però degudament orientats pel guia local.
 • Tenim molt poques habitacions individuals a la nostra disposició. És per això que encoratgem als participants que viatgin sols a que busquin “parella” entre els participants en aquest viatge.  Amb molt de gust us ajudarem a trobar la “parella adequada” .