Meravelles del Perú

El Perú és un dels països més variats del món. Un país multicultural, ple de tradicions amb una premiada gastronomia i extenses reserves naturals.

Gràcies al llegat de poderoses civilitzacions mil·lenàries, el Perú alberga més de 5000 indrets arqueològics. Molts d’ells es troben encara envoltats de misteri. Tot i que, són capaces de transportar al visitant a l’època on nasqueren aquestes cultures.

Tanmateix, l’antiga capital de l’Imperi inca conserva encara un dels jaciments arqueològics més importants del món, el Machu Picchu, l’antic poblat andí que data del segle XV. Una obra mestra de l’enginyeria i arquitectura declarada Patrimoni de la Humanitat el 1983 i considerada una de les Set Meravelles del Món.

La mescla cultural entre les seves antigues tradicions incaiques i la posterior colonització espanyola encara es troba present en nombroses ciutats del país tals com Lima, Cusco o Arequipa, les quals visitarem al llarg del nostre recorregut.

Itinerari

Volem a Lima
Divendres, 25 d’abril

A l’hora acordada, trasllat cap a l’aeroport de Barcelona en l’autocar del Club del Viatger des dels punts de recollida habituals per sortir en vol via una ciutat europea cap a Lima.

El vol transoceànic serà d’unes 12 hores i a bord es servirà un dinar i un refrigeri.  A l’arribada a Lima, passarem els tràmits de control de passaport i duana i ens traslladarem al nostre hotel a Lima, situat a Miraflores, el millor barri de la capital peruana.

Sopar al mateix hotel i allotjament.

Lima
Dissabte, 26 d’abril

Després d’esmorzar començarem un dia dedicat a la visita guiada dels principals atractius de Lima.

Començarem amb la Lima Colonial i anirem fins a la Plaça d’Armes on farem una parada per fer una passejada i veure el Palau del Govern, la Municipalitat i la Catedral de Lima que visitarem per dintre descobrint els seus diversos estils arquitectònics i una part important de la història religiosa del Perú.

Continuarem amb la visita del Convent de Sant Francesc, un monumental conjunt religiós del segle XVII amb les seves catacumbes que van ser l’antic cementiri soterrani de la ciutat.  Seguirem la visita amb la Lima moderna i anirem cap a les zones residencials més tradicionals de la capital: Sant Isidre, en el cor del centre financer de la ciutat i Miraflores, la finestra perfecta per gaudir d’una magnífica vista de l’oceà Pacífic.  Anirem a dinar al restaurant del Museu Larco i per la tarda el visitarem. El Museu Larco es troba a una mansió virregnal del segle XVIII i allotja a més de 300 anys de historia del Perú precolombí.

Actualment, compte amb la col•lecció més fina en or i plata d’objectes d’adoració que mostren les grans habilitats dels antics orfebres peruans. Compte també amb una famosa col•lecció de Huacos eròtics que demostren aspectes de la sexualitat dels pobladors precolombins.

Acabada la visita, tornarem a l’hotel per descansar fins a l’hora acordada en que sortirem a peu plegats per anar a sopar a un restaurant.

Tornada a peu a l’hotel i allotjament.

Vol a Arequipa i visita de la ciutat
Diumenge, 27 d’abril

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport de Lima per volar a la ciutat d’Arequipa, situada a 2.335 metres d’alçada.

A l’arribada anirem directament a dinar a un restaurant local. A continuació visitarem el Convent de Santa Catalina que va ser fundat al segle XVI com a Convent de clausura i que en els seus inicis va allotjar a un reduït nombre de religioses provinents de les classes altes locals.

Seguirem cap a la Plaça d’Armes que és considerada com la més bonica del Perú i des d’on apreciarem l’església de la Companyia de Jesús i la seva Capella Sixtina així com la Catedral d’Arequipa.

Tot seguit, visitarem “Mundo Alpaca”, un bonic complex ecoturístic on podrem conèixer el procés tradicional de triatge de la fibra d’alpaca i el tractament que es dóna a la llana més fina del món, la de vicunya. També coneixerem les tècniques de teixit i tenyit tradicionals, visitarem el museu de maquinària tèxtil i la pinacoteca exclusiva de l’empresa Michell, tancant la visita a la seva botiga amb productes d’extraordinària qualitat.

Acabada la visita anirem cap al nostre hotel de 4 estrelles situat al centre de la ciutat. Podrem descansar o fer una passejada fins a l’hora de sopar al mateix hotel. Allotjament.

La Vall del Colca
Dilluns, 28 d’abril

Ben aviat després d’esmorzar deixarem enrere Arequipa per prendre la ruta que ens portarà fins a la Vall del Colca a través de paisatges amb volcans nevats, inhòspites pampes i pintorescs poblats d’inusitada bellesa. Abans farem una parada al mirador de Carmen Alto, des d’on gaudirem d’una espectacular vista de la vall i del majestuós volcà Misti.

La nostra següent parada serà a la Reserva Natural de Aguada Blanca on les seves agrestes planúries són la llar de nombrosíssims guanacs, alpaques i vicunyes. Seguirem cap al poblat de Chivay, situat molt a prop del lloc on comença la Vall del Colca. Aquesta vall ens impressionarà amb el seu sistema de terrasses construïdes pels seus antics pobladors, els collaguas i els cabanas.

Dinarem a un senzill restaurant local i anirem cap al nostre hotel, el Colca Lodge. Avui tindrem la tarda lliure per gaudir de les instal·lacions d’aquest hotel i de la tranquil·litat del seu entorn natural.

Aconsellem portar el banyador per poder gaudir dels pous naturals de l’hotel.  Sopar a l’hotel i allotjament.

El mirador de la creu del Còndor
Dimarts, 29 d’abril

Després d’esmorzar molt aviat, anirem cap al Mirador de la Creu del Còndor, un lloc d’impressionant immensitat i considerat el millor lloc del món per observar el vol del majestuós còndor andí, emblemàtica au en perill d’extinció. Estarem a l’espera de que aparegui de cop i, si la sort ho permet, gaudirem d’un espectacle singular en el que veurem aquesta gegantina au remuntar casi màgicament pels aires cap a l’infinit cel blau. Des d’aquest punt, podrem contemplar també un dels canons més profunds del planeta amb 4.160 metres al costat nord i 3.600 metres al costat sud.

Continuarem el nostre viatge per arribar al Mirador de los Andes a Patapampa. Des d’aquí, a 4.900 metres d’alçada, podrem gaudir dels cims nevats dels diferents volcans que envolten Arequipa com el Hualca Calca, el Sabancaya o l’Ampato.

Continuarem viatge cap a Puno i farem una parada en ruta per dinar a base d’un senzill pícnic que ens hauran donat a l’hotel abans de sortir. Arribada a Puno, ciutat situada tocant al llac Titicaca i a 3.827 metres d’alçada.

Sopar i allotjament a un hotel de 4 estrelles molt a prop del llac.

Llac Titicaca i complex arqueològic de Sillustani
Dimecres, 30 d’abril

Després de l’esmorzar començarem un dia dedicat al llac Titicaca. Embarcarem en una llanxa per fer una travessia pel llac navegable més alt del món.  Avui coneixerem llocs mítics on el temps sembla haver-se aturat.  La nostra primera parada serà a les illes flotants dels Uros, una peculiar agrupació de 40 illots fets totalment de totora, la canya natural que creix a la riba del llac.  Els seus alegres habitants ens convidaran a conèixer la seva tradicional manera de viure i els seus costums.

Seguirem el nostre camí a través de les tranquil·les aigües del llac fins arribar a la pintoresca illa de Taquile, un lloc ple de calma en el que les antigues tradicions quítxua conviuen en perfecte equilibri amb la modernitat. Contemplarem un paisatge diferent al de les altres illes gràcies a les seves terrasses plenes de flors i cultius, ens sorprendrem amb el colorit de les seves vestimentes i els bonics teixits fets a ma i, sobre tot, gaudirem de la increïble hospitalitat dels taquilenys que convertiran el nostre pas per l’illa en una experiència memorable.

Abans de retornar a Puno, dinarem de manera senzilla però entranyable a una casa local. Després de dinar visitarem el complex arqueològic de Sillustani, situat a 32 Km al nord-oest de Puno.

En aquests sorprenent cementiri preinca podrem trobar més de 90 “chulpas” o torres funeràries de fins a 12 metres d’alçada que s’alcen imponents al voltant del llac Umayo.

Una vegada explorada aquesta necròpolis visitarem una acollidora granja quítxua per aprendre sobre les construccions de fang i palla, i saber sobre la seva medicina tradicional i les seves peculiaritats religioses.

Després d’un intens dia, retornarem al nostre hotel de Puno on soparem. Allotjament.

Puno – Raqchi – Andahuaylillas y Cusco
Dijous, 1 de maig

Després d’esmorzar sortirem de Puno en direcció a la ciutat de Cusco a través d’una llarga però bellíssima ruta que ens sorprendrà.

De camí, visitarem el museu Lític de Pukara. Durant el seu màxim esplendor, aquest poble cobria més d’un quilòmetre quadrat i allotjava a milers de buròcrates, sacerdots, artesans, agricultors, pastors i possiblement també als guerrers.

Continuarem el recorregut fins arribar al complex de Raqchi on veurem el temple de Wiracocha, una edificació considerada arquitectònicament una Kallanka que és com els Inques anomenaven a aquests edificis totalment coberts de palla i que feien servir com a graners o magatzems. Aquesta Kallanka té unes dimensions externes força impressionants amb 92 metres de llarg i 25 metres d’ample.

També en ruta ens aturarem per dinar a un restaurant local tipus buffet.

Finalment farem una parada al poble d’Andahuaylillas per visitar la seva església coneguda com la Capella Sixtina d’Amèrica per la qualitat de l’art que allotja. Aquest temple va ser construït pels Jesuïtes en el segle XVI en el cim d’una huaca inca. L’església és una petita estructura que consta d’una sola nau i el campanar.

Després d’un llarg però interesantíssim dia arribarem a la ciutat de Cusco a 3.399 metres d’alçada i on ens allotjarem a un magnífic hotel de 5 estrelles. Una vegada fet el descans, anirem a peu tots plegats a sopar a un bon restaurant de la ciutat.

Tornada a peu al nostre hotel i allotjament.

Cusco
Divendres, 2 de maig

Després d’esmorzar a l’hotel començarem un dia dedicat a visitar el millor de Cusco i dels seus voltants.

Començarem visitant les properes ruïnes de Sacsayhuaman, una colossal edificació de grans pedres tallades i ajuntades amb precisió.

Visitarem Qengo, la gran roca tallada amb canals, escales i figures d’animals, gaudirem d’una visita panoràmica de Puca-Pucara per després visitar Tambomachay, un lloc consagrat a l’aigua. El nostre recorregut seguirà cap a la ciutat actual fins a la Plaça d’Armes on visitarem la Catedral per admirar els seus bonics atris i les valuoses pintures de l’escola “cusqueña” del segle XVII i XVIII.

Continuarem amb la visita d’una de les edificacions més impactants del Cusco incaic, el Qoricancha o recinte de l’or.  Aquest temple estava dedicat a l’adoració del Deu Sol que, segons les llegendes, lluïa en el seu interior parets totalment cobertes d’or. Acabades les visites, anirem a dinar a un restaurant local.

Avui deixem la tarda lliure pels que vulguin explorar la ciutat de forma individual.

Aquells que prefereixin anar acompanyats podran fer una còmode passejada amb el nostre guia acompanyant. A l’hora acordada, sortirem tots plegats a peu a sopar a un restaurant.

Tornada a l’hotel i allotjament.

Chinchero – Salines de maras i Centre arqueològic
Dissabte, 3 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al Valle Sagrado. A uns 28 Km al nord-oest de Cusco farem una parada al poblat de Chinchero a 3.772 metres d’alçada, famós per l’extraordinària qualitat i bellesa dels seus teixits.

Continuarem cap a les salineres de Maras, una mina de sal que és explotada des dels temps dels Inques fins a l’actualitat i que ens sorprendrà amb els seus blanquíssims graons que baixen d’una manera abrupta contra les verdes vessants dels cims. Seguirem fins arribar al centre arqueològic de Moray, utilitzat com a laboratori agrícola pels Inques. El seu sistema d’andanes circulars que baixen a 150 metres per sota terra ens confirmarà la saviesa dels Inques al construir obres mestres en harmonia amb la natura.

Entre visita i visita, avui dinarem al restaurant Iskay Maras House. Continuarem camí fins arribar al nostre hotel de 4 estrelles situat al cor del Valle Sagrado.

Sopar i allotjament.

El Valle sagrado
Diumenge, 4 de maig

Després d’esmorzar sortirem per descobrir el Valle Sagrado. La nostra primera parada serà a Pisac, un bonic lloc on l’estil incaic i el colonial conviuen a la perfecció i són part del dia a dia de la població.

Recorrerem aquest pintoresc poble, famós pels seus artesans i on podrem comprar delicats treballs de ceràmica, artesania tèxtil i joieria. Continuarem cap a un bonic restaurant on dinarem.

A la tarda visitarem Ollantaytambo, un dels darrers pobles vivents de la cultura Inca i que va ser gelosament resguardat per una colossal fortalesa. Descobrirem el gran complex arqueològic del que va ser un Tambo o ciutat de descans i allotjament per les comitives reials que viatjaven llargues distancies.

Les seves restes arqueològiques encara conserven muralles i torrasses que es feien servir per protegir-la de possibles invasions.

Acabades les visites tornarem al nostre hotel de Valle Sagrado per sopar al seu restaurant.  Allotjament.

Arribem al Machu Picchu, el tresor de Perú!
Dilluns, 5 de maig

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’estació de tren per prendre el còmode tren Vistadome que ens portarà fins a l’estació d’Aguas Calientes en un trajecte ple d’espectaculars vistes.

A l’arribada predrem l’autobus que ens portarà fins a la porta d’accés a la ciutadella de Machu Picchu.

Descoberta pel món modern per Hiram Bingham fa més d’un segle, Machu Picchu està considerada una de les Set Meravelles del Món.

La seva bellesa arquitectònica, els espectaculars paisatges naturals i l’energia que desprenen les seves enigmàtiques construccions ens deixaran simplement sense alè. Seguirem les petjades dels antics Inques en un recorregut per la màgica ciutadella acompanyats del nostre guia.

Després de dinar a un restaurant baixarem de nou cap a Aguas Calientes per descansar i allotjar-nos al nostre hotel on també soparem.

Visitem Machu Picchu i tornada a Cusco
Dimarts, 6 de maig

Esmorzarem i dedicarem el matí a fer una segona visita guiada de Machu Picchu. Hem considerat que l’espectacularitat i la màgia d’aquest lloc mereixien dedicar-hi dos mitjos dies.

Acabada la segona visita anirem a dinar al Café inkaterra i anirem cap a l’estació d’Aguas Calientes per pujar al tren Vistadome que ens portarà de retorn a Cusco.

A l’arribada ens traslladarem al mateix hotel que l’estada anterior a la ciutat on trobarem els equipatges que no hagin viatjat amb nosaltres a Machu Picchu.

Anirem a peu a sopar a un restaurant de Cusco.

Allotjament a l’hotel.

Volem a Lima
Dimercres, 7 de maig

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport de Cusco per volar a Lima. A l’arribada a Lima començarem directament una excursió per conèixer el barri del Callao monumental en el districte portuari de Lima.

El Callao allotja el port més important del Perú i el descobrirem en un recorregut per la seva part més monumental que ofereix art urbà, bellesa arquitectònica i disseny. Recorrerem també alguns dels carrers que avui i gràcies a la inversió privada i a projectes estatals, han pogut revertir la situació de degradació i pobresa que vivien gràcies a la influència positiva de l’art i de la cultura i que avui se’ns presenten en forma d’un barri amb gran energia, joventut i positivisme.

Durant la nostra visita guiada apreciarem alguns dels murals més emotius, enigmàtics, poderosos i artístics que s’han convertit en el símbol d’un nou inici per El Callao.

Acabada la visita, anirem a dinar a un restaurant situat al port.  Després anirem cap al mateix hotel de Miraflores on ens vam allotjar les dues primeres nits i tindrem unes hores lliures per descobrir aquest cosmopolita barri pel nostre compte o fer una passejada acompanyats del nostre guia del Club del Viatger.

Sopar al mateix hotel i allotjament.

De camí cap a Catalunya
Dijous, 8 de maig

Esmorzarem i tindrem aquest darrer matí al Perú lliure per poder fer compres, seguir coneixent el barri o descansar abans del llarg vol de retorn.

A l’hora acordada ens traslladarem a un restaurant on gaudirem d’un bon dinar de comiat. Després de dinar ens traslladarem a l’aeroport de Lima per prendre el vol de retorn a Barcelona amb una escala a una ciutat europea.

Sopar, nit i esmorzar a bord.

Arribada a Barcelona
Divendres, 9 de maig

Arribada a Barcelona, recollida de maletes i trasllat amb l’autocar del Club del Viatger als mateixos punts de recollida del primer dia. Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada de grup per dinar uns setmanes abans del viatge per rebre l’itinerari definitiu, conèixer el guia acompanyant del Club del Viatger i, sobre tot, conèixer als companys de viatge.
 • Trasllats de sortida i arribada a l’aeroport de Barcelona des de tots els punts de recollida habituals al Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Barcelona ciutat.
 • Vols Barcelona-Lima-Barcelona via una ciutat europea amb una connexió còmoda i vols interiors al Perú de la companyia Latam Perú, tots en classe turista i amb totes les taxes i impostos aeris inclosos.
 • La facturació per persona d’una maleta de màxim 23 Kg i la possibilitat de portar una bossa de mà de 8 Kg com a màxim.
 • 13 Nits d’allotjament en hotels de 4 i 5 estrelles, alguns d’ells amb encant.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge (de Barcelona a Barcelona).
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites de l’itinerari.
 • Totes les entrades i llicències necessàries per totes les visites especificades a l’itinerari.
 • Doble llicència d’entrada a la ciutadella de Machu Picchu per poder fer dues visites guiades.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar a Lima del primer dia fins al dinar de comiat, també a Lima, de l’últim dia.
 • Begudes (aigua, i cafè tipus americà).
 • Extraordinari viatge d’anada i tornada a Aguas Calientes (Machu Picchu) en el tren panoràmic Vistadome.
 • Trasllats i excursions en autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge, excepte les pujades i baixades d’Aguas Calientes a Machu Picchu que seran en autobús públic, l’únic autoritzat.
 • Assegurança obligatòria d’assistència mèdica.
 • Les despeses de caire personal i, en general, les que no estiguin contemplades en el capítol “Aquest Viatge Inclou”.
 • Les propines que considerin oportunes.
 • Les begudes alcohòliques als àpats.
 • Assegurança opcional de cancel·lació (preus i condicions a consultar directament amb el Club del Viatger).

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

 • Per viatjar al Perú és necessari un passaport vàlid com a mínim 6 mesos a partir de la data d’entrada al país (per ciutadans de la Unió Europea).
 • La diferència horària al Perú vers Catalunya és de – 7 hores –
 • El nostre viatge passarà per zones amb climes diferents.
 • Aquestes són algunes dades estadístiques del mes d’abril/maig a les diferents regions:
 • LIMA                                            Temperatures:  21ºC / 14ºC
 • AREQUIPA                                  Temperatures:  20ºC / 11ºC
 • PUNO – LLAC TITICACA            Temperatures:  16ºC /  4ºC
 • MACHU PICCHU                        Temperatures:  22ºC /  8ºC
 • CUSCO                                       Temperatures:  16ºC /  7ºC
 • Alçades d’alguns dels llocs que visitarem:
 • LIMA                                            0 metres
 • AREQUIPA                                  335 metres
 • PUNO – LLAC TITICACA            827 metres
 • CUSCO                                       399 metres
 • AGUAS CALIENTES                  040 metres
 • MACHU PICCHU                       430 metres

La radiació solar a l’altiplà és molt forta. Es recomana portar crema protectora i un barret.

 • Algunes etapes del nostre viatge transcorreran a alçades d’entre 3.500 i 4.000 metres i de forma breu i puntual inclús per sobre. Preguem que consultin amb el seu metge sobre aquest fet abans de decidir viatjar.
 • A propòsit de les alçades, volem ressaltar que la ciutadella de Machu Picchu es troba “tan sols” a 2.430 metres d’alçada.
 • La moneda utilitzada al Perú és el Sol. El canvi a juny 2024 és de: 1 Euro = 4,09 Soles.
 • És molt important portar sabates molt còmodes i amb sola de goma per poder visitar sense problemes totes les ruïnes amb els terres irregulars, pujades i baixades.
 • És important portar roba còmoda per tot el viatge. És imprescindible portar una parca o una capelina per la possible pluja.

En el tren Vistadome que ens portarà a Aguas Calientes i Machu Picchu es permet portar tan sols una motxilla o bossa de ma per persona que no pot excedir de 6 Kg de pes i que la seva mesura total al sumar el llarg, l’alt i l’ample  de la bossa no excedeixi de 157 cm. La resta d’equipatge el deixarem al nostre hotel de Valle Sagrado i el retrobarem a l’hotel de Cusco. Aquesta bossa ens ha de servir per una única nit a Aguas Calientes.