Sicília i les Illes Eòlies

Sicília és l’illa més gran d’Itàlia, separada del continent per l’estret de Messina i banyada pel Mar Jònic, el mar Tirrè i el Mediterrani. És una de les joies del sud d’Itàlia  que va conèixer bona part de les antigues civilitzacions.

Grecs, romans, ostrogots, bizantins, àrabs i normands  van deixar al seu pas una rica i variada herència que es manifesta en tots els aspectes en la cultura, la llengua, els costums, la gastronomia, l’art i, de manera molt significativa, en l’arquitectura de l’illa.

La naturalesa sembla haver destinat a aquesta terra totes les seves meravelles: muntanyes, pujols i, especialment, el mar, amb els seus increïbles colors, la transparència de l’aigua i la bellesa del seu fons marí.

En aquesta terra, el Mediterrani ofereix escenaris, olors i sabors únics i intensos que només una naturalesa no contaminada és capaç d’oferir. Un exemple d’això són les illes que envolten Sicília, com les Eòlies. Sense oblidar els seus volcans, símbols de la seva naturalesa exuberant, alguns dels quals en actiu, com l’Etna.

Atractiu cultural i natural reconegut per la UNESCO, reconeixent molts dels seus llocs com a Patrimoni de la Humanitat.

Acompanya’ns al Club del Viatger a descobrir-ho!

Itinerari

Camí cap a Palerm
Diumenge, 28 d’abril

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida en direcció cap a l’aeroport de Barcelona per volar en vol directe a Palerm. En arribar ens espera el nostre guia local que ens acompanyarà durant tot el recorregut. Trasllat al nostre hotel a Palerm, on ens hi allotjarem les properes tres nits. Depenent hora d’arribada del vol farem la primera introducció de Palerm. Sopar i allotjament.

Cefalù – Palerm
Dilluns, 29 d’abril

Esmorzar bufet i sortida cap a la veïna Cefalù, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, a més de formar part de “borgui più belli d’Italia”, nominació que distingeix als pobles més bonics d’Itàlia.

Aquesta bonica ciutat costanera està dominada per l’enorme penyal conegut com La Rocca que encara conserva part de l’antiga muralla romana que l’envoltava.

Visitarem la seva catedral, una de les millors esglésies normandes de Sicília, construïda per ordre de Roger II l’any 1131, havia de ser la seu religiosa principal de l’illa.

Dinar a un restaurant local i visita de Palerm, la capital de Sicília. Ciutat costanera situada a un amfiteatre natural anomenat Conca Daurada. La ciutat és una eclèctica mescla d’influències orientals i de l’antiga Europa, tal com mostra la seva variada arquitectura d’estils àrab, normand, barroc i art nouveau. Aquesta fusió cultural és estranya a Itàlia, pel que la converteix en una ciutat molt interessant.

Conquerida pels àrabs, aquesta va assumir una estructura típica d’una metròpolis islàmica preservada al llarg del temps.

Visitarem la Catedral, d’estil àrab i normand, l’extraordinària Capella Palatina situada al Palau de Normanni, ricament ornamentada.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Trapani – Erice
Dimarts, 30 d’abril

Esmorzar bufet. Avui ens dirigirem a la ciutat costanera de Trapani, on veurem la seva torra de guaita “Torre di Ligny”, situada a una estreta península, es caracteritza pel seu port pesquer en forma de falç. Antigament, la ciutat era el cor d’una poderosa xarxa comercial que s’estenia des de Cartago a Venècia.

Visitarem les  Salines de Trapani, són una reserva natural regional de Sicília establerta el 1995, que ocupa una extensió de gairebé 1000 hectàrees. La reserva, a l’interior de la qual encara es realitza l’antiga activitat d’extracció de sal, és una important zona humida que ofereix resguarda a nombroses aus migratòries.

Dinar a un restaurant local i trasllat a la perifèria de la ciutat on agafarem el funicular que ens portarà fins a la històrica ciutat d’Erice, a 751 m d’alçada a la muntanya que porta el mateix nom. Un agradable trajecte embellit per les espectaculars vistes de Trapani, la vall i el mar. En dies clars es pot arribar a veure la costa tunisiana.

Erice, un bell burg medieval circumdat per muralles antigues i caracteritzat per cases de pedra, carrers empedrats, portals històrics, placetes i eixamples sobre els quals treuen el cap diverses esglésies

Retorn a l’hotel, sopar i allotjament.

Palermo – Monreale
Dimecres, 1 de maig

Esmorzar bufet. Sortida amb les maletes però abans de deixar Palermo visitarem La Martorana una lluminosa església del s. XII, construïda per Jordi d’Antioquía, almirall de Roger II, planificada originalment com una mesquita.

I encara tindrem temps de passejar per l’animat mercat de Ballaró, un dels més populars a la ciutat.

Agafem camí cap a Monreale, seu de l’antiga residència de caça dels reis, que corona el Mont Caputo entre valls amb abundants plantacions de cítrics, ametllers i nogueres.

Monreale, alberga un tresor de gran bellesa, la seva catedral, una joia magníficament decorada i un dels monuments més impressionants de l’illa, fundada pel rei Guillem II, declarada Patrimoni de la Humanitat  per la UNESCO, destaca per les reconstruïdes dotze torres, el claustre amb capitells ricament decorats, la porta de bronze on es representen escenes bíbliques i els nombrosos mosaics de l’interior amb escenes de l’Antic Testament.

Acabada la visita dinar a una típica trattoria i seguim camí cap al sud per arribar a la zona d’Agrigento, conegut com el lloc de l’antiga ciutat grega d’Akragas, on dormirem la propera nit. L’hotel ubicat prop de la platja ens permetrà fer un passeig abans de sopar. Sopar i allotjament.

Vall dels Temples – Piaza Armerina – Modica
Dijous. 2 de maig

Esmorzar bufet i sortida amb maletes per dirigir-nos a la Vall dels temples, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on es troben les restes d’un dels jaciments més impressionants fora de Grècia, format per un conjunt de set temples. A causa de la seva posició estratègica van ser punt de referència de molts navegants que tornaven a casa. Entre tots ells, el Temple de la Concòrdia és el més ben preservat.

Seguim fins Piazza Armerina on ens espera un excel·lent dinar  rústic a un “Agriturismo”. A la mateixa localitat visitarem la Villa Romana del Casale, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO,  posseeix la col·lecció de mosaics del s. IV més gran del món, de gran bellesa i amb una excepcional riquesa d’elements decoratius que representen escenes mitològiques i paisatges exòtics entre d’altres.

Trasllat a l’hotel de Modica, una de les ciutats amb més encant del sud, sopar i allotjament.

Ragusa – Noto – Siracusa – Taormina
Divendres, 3 de maig

Esmorzar bufet. Sortim amb les maletes i el nostre primer destí del dia serà Ragusa, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.  Visitarem el barri antic, l’anomenada Ragusa Ibla, una esplèndida zona de laberíntics carrerons que serpentegen palaus barrocs de roca grisa i s’obren a belles i assolellades places, com la Piazza Duomo, on es troba la joia de la ciutat, la catedral de Sant Jordi. Altres construccions a destacar són l’església de Santa Maria de l’Escala i Santa Maria dell’Itria.

Continuem camí cap a Siracusa, però abans visitarem la ciutat de Noto, reconstruïda a principis del s. XVIII per reemplaçar a Noto Antica que va quedar totalment destruïda per un terratrèmol l’any 1693. La ciutat, projectada en estil barroc utilitzant roca calcària de la regió, ha estat considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i presumeix de tenir un dels centres històrics més atractius de tota Sicília. Passejarem per Corso Vittorio Emmanuele, l’artèria principal que es troba flanquejada per imponents palaus com són el Palau  de Llorenç o el Palau Nicolai i  diferents esglésies, entre les quals destaca la de Sant Francesc o l’antic monestir de San Tommaso.

Dinar a un restaurant local i sortida cap a Siracusa, la ciutat grega més important i poderosa entre els s. V i III aC., considerada la més bella segons el cònsol romà Ciceró.

Formada per antigues runes greges que sorgeixen entre exuberants horts de cítrics, farcida de places barroques plenes de terrasses i un entramat de carrerons medievals que condueixen fins al resplendent mar blau, descobrirem la seva riquesa arquitectònica, monumental, geogràfica i geològica.

Visitarem Ortigia, el centre històric i el barri més viu de la ciutat, situat a una illa unida a terra ferma pel pont Nou. Veurem el Teatre Grec i anirem a la Piazza Duomo localitzada davant l’església de Santa Lucia allà Badia.

Continuem fins al nostre hotel a Giardini Naxo, sopar i allotjament.

Illes Eòlies: Lipari i Vulcano
Dissabte, 4 de maig

Esmorzar bufet i trasllat a Milazzo, una de les ciutats més importants de Sicília, des d’on agafarem el vaixell que ens portarà a les Illes Eòlies, arxipèlag format per un conjunt de set illes volcàniques davant de la costa de Milazzo, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Visitarem Lipari, l’illa més gran i popular que conserva un seductor i plàcid aire illenc. Es caracteritza per l’accidentat paisatge mediterrani, escarpats penya-segats i les etèries aigües blaves  de la mar  Tirrena.  Destaca el Castell de Lipari, que sorgeix en una àmplia badia de la costa oriental, entre les dues ancorades, la Marina Lunga i la Marina Curta, que avui dia segueixen sent els millors ports on atracar.  Veurem restes de l’acròpoli grega i  la ciutadella on es troba l’ajuntament, el port amb el seu bell passeig marítim i recorrerem els carrers laberíntics del barri antic.

Després de dinar seguirem fins a l’illa de Vulcano, coneguda per les seves platges de sorra negra i els banys terapèutics de fang. Segons la mitologia grega, a Vulcano es trobava la forja de Hefest, déu del foc i dels metalls. A l’illa hi podrem observar diferents fenòmens d’origen volcànic: fumeres, dolls de vapor tant a la cresta volcànica com a  la submarina i la presència de fang sulfuri amb propietats terapèutiques

Retorn al port de Milazzo i anirem cap a Taormina on ens hi allotjarem les dues últimes nits del nostre viatge. Taormina incrustada de forma espectacular a la vessant muntanyosa, coneguda pel seu ambient exclusiu i les seves platges, la ciutat és un destí turístic molt apreciat per rics i famosos, farem un vol per aquesta meravellosa ciutat abans del sopar en el mateix hotel. Allotjament.

Mont Etna – Taormina
Diumenge, 5 de maig

Esmorzar a l’hotel.  Avui ens espera una gran experiència, visita de Mont Etna, que domina el paisatge oriental de Sicília, alçant-se inquietant a l’horitzó. Amb els seus 3.323 m d’altitud, és el volcà actiu més alt d’Europa.

Ens recolliran amb jeeps i farem una excursió guiada per aquesta impressionant muntanya volcànica. Després d’una estona de conducció arribarem a la falda del volcà des d’on anirem pujant per la vessant rocosa,  explorarem una de les coves de lava i coneixerem com van formar-se amb les múltiples erupcions. Per una ruta de poca dificultat, els  qui ho vulguin, continuarem a peu pels camins de Monti Sartorius, un recorregut que gaudirem especialment per la naturalesa que l’envolta i apreciarem els antics i recents rius de lava que han afectat la zona.

Després d’un matí ple d’emocions, ja és hora de dinar! Anirem a un típic Agroturismo on farem un tast de vins acompanyats de productes locals.  El mont Etna és una important zona vinícola amb denominació d’origen pròpia.

A la tarda, farem la  visita de Taormina, que conserva una gran bellesa, gràcies a les esglésies medievals i l’espectacular teatre grec amb les seves increïbles vistes panoràmiques al golf de Naxos i el Mont Etna, convertint-se en font d’inspiració de reconeguts novel·listes com Ovidi i Goethe. Trasllat a l’hotel, sopar en un restaurant local  i allotjament.

Catània – Tornada a casa
Dilluns, 6 de maig

Esmorzar bufet i sortida a Catània, la segona ciutat de Sicília en grandària. Tot i que es troba envoltada per una antiestètica proliferació urbanística i que, també és animada, fascinant i enèrgica. A més, compta amb un preciós centre històric, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Uns imponents palaus amb façanes en blanc i negre dominen les places barroques amb efervescents mercats, centenars de bars, clubs i restaurants.

Situada a la falda del volcà, el mont Etna sorgeix misteriosa a l’horitzó i la seva incòmoda presència afegeix emoció a la vida quotidiana.  És la seu de la primera universitat de Sicília i posseeix una gran riquesa cultural i històrica. Visitarem el centre fins a arribar a la Piazza del Duomo, que es troba envoltada per uns edificis imponents, El Palau de l’Elefant, seu de l’Ajuntament , el Palau Chierici, antic seminari i la catedral barroca de Santa Àgata, amb la seva admirable façana de marbre. Al centre de la plaça trobem la Fontana de l’Elefant caracteritzada per l’esculpit elefant somrient, actual símbol de la ciutat.

Acabada la visita, trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona, en arribar l’autocar del Club del Viatger ens portarà cap als mateixos punts de recollida.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Recollida en els diversos punts acordats i trasllat a l’aeroport de Barcelona.
 • Vol directe amb la companyia Vueling.
 • Taxes i impostos aeris.
 • Autocar privat durant tot el viatge.
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins l’esmorzar de l’últim dia.
 • 3 nits a Palerm en un bon hotel de 4*.
 • 1 nit a la zona d’Agrigento en un bon hotel de 4* .
 • 1 nit a la zona de Modica en un bon hotel de 4* .
 • 1 nit a la zona de Giardini Naxo en un bon hotel de 4* .
 • 2 nis a Taormina en un bon hotel de 4*.
 • 7 Dinars en restaurants locals, en Agroturismes o trattories, un d’ells amb tast de vins i productes de la zona.
 • 8 sopars a l’hotel o restaurants locals.
 • Begudes incloses en els dinars i sopars (aigua i ¼ de vi).
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari.
 • Telefèric a Erice.
 • Ferry a les Illes Eòlies.
 • Excursió a l’Etna amb jeeps.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Obsequi del Club del Viatger per habitació.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • Assegurança d’anul•lació opcional. Precios i condicions a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa