Les Filipines

Les Filipines són un món en si mateixes. Més de 7.000 illes disperses pels mars meridionals d’Àsia que abracen en elles paisatges exuberants, volcans, arrossars, platges blanques, mars de coral, penya-segats vora les aigües cristal·lines, milers d’espècies naturals i una mescla sorprenent de cultures. Filipines és també un país acollidor, un país de persones rialleres i d’una il·limitada hospitalitat. Un país de contrasts i que recull des de l’esperit tribal i natural dels seus orígens fins al caràcter europeu dels anys de colonització espanyola, juntament amb la llengua i la cultura americana.

Us proposem descobrir amb nosaltres les Filipines: un viatge que començarà a la seva capital, Manila, veritable metròpolis asiàtica, passant per la paradisíaca i salvatge illa de Palawan, amb les seves platges verges fins a les Bisaies, al centre del país, i els seus paisatges surrealistes i hipnòtics.

Recorrerem plegats aquest antic país, coneixerem les seves ètnies, resseguirem la seva història mil·lenària, influenciada per l’Imperi Xinès, els sultanats islàmics d’Orient Mitjà, els colonitzadors espanyols i americans i la resistència d’un poble orgullós de la seva terra. Acompanyats d’un guia expert, transitarem els carrers de Manila, pujarem a les terrasses d’arrossars, penetrarem a petites cales de sorra blanca, descobrirem espècies naturals de gran valor biològic i observarem paisatges exòtics únics al món.

Itinerari

Barcelona – Manila
Divendres, 16 de febrer

Recollida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de trobada habituals cap a l’aeroport de Barcelona, per volar cap a Manila via una ciutat d’enllaç. Àpat i nits a bord.

Arribada a Manila, la capital
Dissabte, 17 de febrer

Arribada prevista a Manila cap al migdia, la capital de les Filipines. Un cop arribem, l’autocar privat ens estarà esperant i ens traslladarà fins al nostre hotel per deixar-hi les maletes. Manila és una de les metròpolis més grans del sud-est asiàtic. Fundada pels colonitzadors espanyols al segle XVI a les vores del riu Pasig, la ciutat s’ha enriquit històricament gràcies a la pràctica de l’agricultura i el comerç de galions que recorrien el trànsit entre Mèxic i la Xina. Ens allotjarem a un hotel de 5 estrelles i al cor de la ciutat. Sopar i allotjament a l’hotel durant les properes dues nits.

Manila
Diumenge, 18 de febrer

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida amb el nostre guia local per conèixer la ciutat de Manila. Més enllà de la capital de Filipines, Manila és un mosaic d’influències disperses, un laberint de contrasts, des de l’obsessió de l’arquitectura del vidre i ferro fins a les cases tradicionals i d’influència colonial. Manila, com tot el país, ha hagut de patir en els darrers segles el domini imperial d’Espanya, Estats Units d’Amèrica i el Japó, fins a alliberar-se’n finalment. Aquesta història, però, els ha deixat un llegat singular, un caràcter obert, una cultura tradicional i profundament catòlica, una curiositat gegantina i una hospitalitat exagerada.

La nostra visita guiada ens portarà primerament a la zona d’Intramuros, el centre històric, comercial i eclesiàstic de la ciutat colonial. A Intramuros hi residiren els nobles espanyols durant la dominació colonial (1565 – 1895). Als seus interiors hi podrem apreciar l’església barroca de San Agustín, la més antiga del país, de 1607 i contemplar els seus frescs i voltes. Coneixerem també la Casa Manila i veurem l’estàtua del rei Carles IV d’Espanya. Seguirem cap al Fort de Santiago en un recorregut històric per l’època de Rizal i la proclamació de la independència de Filipines, un espai de batalles que ens aproparà fins al baluard amb vistes al riu Pasig.

Dinar a un restaurant local. L’amplitud del riu Pasig separa Intramuros del barri xinès, Binondo, on realitzarem un passeig pel carrer Ongpin, origen del comerç i les seves tradicions i trobarem des de botigues d’or, passant per herbes medicinals, tot barrejat amb parades de menjar. Un passeig per Chinatown ens farà adonar ràpidament dels contrastos de la ciutat i és que aquest barri és el barri xinès més antic del món, fora de la Xina, es va establir al 1594.

En el nostre recorregut de contrastos arribarem a Quiapo, conegut pel seu natzarè negre. Colorit i amb carrers plens, Quiapo és una barreja de religions i cultures que fan d’aquesta àrea, un lloc caòtic a simple vista. Acabades les visites tornarem a l’hotel per sopar. Allotjament.

Manila - Puerto Princesa
Dilluns, 19 de febrer

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre autocar cap a l’aeroport de Manila per volar cap a Palawan. Un cop arribem a Puerto Princesa, el nostre guia ens donarà la benvinguda i ens aproparà a un tradicional restaurant palaweny abans d’anar cap a l’hotel. Puerto Princesa és la capital de Palawan, i la que va ser durant molts anys, l’única porta d’entrada al món fascinant que és Palawan.

Un cop realitzat el check-in on estarem dues nits, tindrem temps de gaudir de l’hotel, amb la seva piscina i aclimatar-nos amb la zona. A mitja tarda sortirem en vaixell per veure l’espectacle de les cuques de llum que il·luminen cada nit els boscos propers al riu. Posteriorment, trasllat a un restaurant local de la regió per gaudir d’un bonic sopar. Tornada a l’hotel i allotjament.

Visita el Riu Subterrani i els boscos de manglar
Dimarts, 20 de febrer

Esmorzar a l’hotel. Ben d’hora sortirem per carretera direcció Sabang, la porta d’entrada del Riu Subterrani. Aquesta meravella del món, que gaudeix des del 2012 de la protecció de la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, és un riu subterrani navegable que s’introdueix uns 25km dins de la terra, alguns soterrats, formant coves, estalagmites i estalactites, així com un sistema de fauna i flora que ha habitat al riu durant segles. A l’arribada a Sabang caldrà esperar el nostre torn per a la visita. El govern filipí emet uns permisos per a l’entrada que prèviament ja s’hauran tramitat, i arribat el nostre torn, sortirem en una embarcació tradicional fins a la platja propera a la porta d’entrada. Aquí haurem de caminar uns metres per arribar a una piscina natural de color turquesa on hi haurà una cova que és l’entrada del riu.

Sortirem en una barca a rems que ens farà una passejada pels primers km de la cova, el recorregut és d’una hora aproximadament i es pot anar observant l’espectacularitat d’una de les 7 noves meravelles del món. Un món sencer dins la terra, un temple natural a les entranyes de l’illa, un recorregut fascinant i inoblidable que fan d’aquesta activitat la més popular de l’illa de Palawan. De tornada a la platja de Sabang, agafarem forces en un restaurant local abans de descobrir les particularitats del bosc de manglars que l’envolta. Realitzarem un recorregut per un dels entorns naturals més ben protegits de les Filipines. Els boscos de manglars tenen una funció de preservació i recuperació de l’ecosistema forestal i marí que juga un paper molt important per mantenir la bellesa d’aquest indret. El guia local ens explicarà les seves funcions i realitzarem un divertit recorregut amb canoa pels seus interiors abans de tornar cap a Puerto Princesa.

Sopar a l’hotel i allotjament.

Visita al poblat de l’ètnia Batak – El Nido
Dimecres, 21 de febrer

Esmorzarem a l’hotel i sortirem ben d’hora amb les maletes. Al llarg de la costa est de Puerto Princesa, trobarem el poble cultural de Batak, on tindrem l’oportunitat de relacionar-nos amb els membres de la tribu Batak i compartir, així com experimentar la seva música tradicional, balls, rituals i estil de vida de la comunitat nativa.

Els batak són un dels 140 pobles indígenes de les Filipines. Des de l’antiguitat, els bataks han habitat una sèrie de valls fluvials al llarg de la costa del que avui és la ciutat de Puerto Princesa. A dia d’avui, només queden 450 bataks, també anomenats tinitanies, relacionades amb les ètnies de centre Luzón, els aetes i els Negrito. De baixa estatura, pell fosca i cabell molt arrissat estil afro, tenen uns trets molt diferenciadors, així com un estil de vida basat en els seus pobles locals. Acabarem la visita i dinarem dinar abans de sortir cap a El Nido, en un trajecte de 6 hores per carretera.

El poble d’El Nido ha anat experimentant canvis notables en els darrers anys, passant de ser un petit llogaret de pescadors des d’on explorar l’arxipèlag de Bacuit a convertir-se avui dia en una zona turística on trobar tot tipus de negocis, amb ambient nocturn i més globalitzat, però no per això, n’ha perdut l’encant.

Un cop arribem farem el registre a l’hotel on estarem tres nits i sortirem per gaudir del capvespre a la platja de Lio, on gaudirem d’un sopar elegant a la platja. Allotjament.

Les illes d’El Nido
Dijous, 22 de febrer

Big Lagoon, Illa de Schimizu, Secret Lagoon, Platja de Payong-Payong, Llacuna de Cadlao i platges

Esmorzar a l’hotel. Els seus increïbles paisatges caucàsics guarden un dels millors secrets de les Filipines: llacunes amagades, platges paradisíaques de sorra blanca i aigües turqueses, colorits esculls i paisatges d’infart únics al món. L’últim paradís a la Terra per a molts, un destí encara verge que a poc a poc s’està convertint en un dels referents del sud-est asiàtic.

El nostre tricicle local ens recollirà al nostre hotel per portar-nos a l’embarcador de la platja del poble d’El Nido, punt de partida per conèixer les meravelles de l’arxipèlag de Bacuit. Les cales deshabitades i les llacunes més impressionants només es poden visitar navegant en un vaixell de vela tradicional per endinsar-se a les llacunes, les quals s’intenten preservar a través d’unes mesures que recentment limiten el nombre de viatgers.

La primera parada del dia serà la platja de 7 Comandos, situada a les platges d’Iphil, un lloc ideal per donar-nos la primera capbussada i gaudir d’un entorn envoltat de palmeres. Aquesta és, a més, una platja força transcorreguda a la tarda, per la qual cosa si hi ha sort, potser serem els primers a gaudir-la. El seu nom prové d’uns soldats americans que van naufragar a l’illa i la van batejar amb el nom gravat a la roca.

La nostra travessia per l’arxipèlag de Bacuit ens portarà fins a la “Platja Secreta”, que com indica el seu nom, es tracta d’una llacuna secreta on haurem d’arribar durant la marea baixa (si no és així, el nostre guia canviarà l’ordre de la ruta). Les magnífiques formacions de roca caucàsica amaguen un secret que aviat descobrirem. A través d’un buit format a la mateixa pedra ens podrem endinsar en aquesta petita llacuna totalment protegida, amb les seves aigües verdes i vegetació exuberant on es barreja aigua dolça amb salada.

Seguirem cap a Schimizu Island, nom el qual ens pot sonar a japonès. Aquí el nostre guia ens explicarà la història que deriva d’aquest nom curiós abans de saltar a l’aigua. Aquest és un dels millors punts d’snorkel d’El Nido. Entre roques ha crescut un exuberant jardí marí, llar de peixos de colors com el peix lloro o el peix pallasso. Podrem nedar entre coralls, estrelles de mar i boniques espècies marines.

Per aquesta hora, el vaixell ja començarà a olorar a barbacoa. El nostre cuiner a bord ens servirà un bon dinar a la platja de Payong-Payong.

Recuperades les forces iniciarem la visita més esperada del dia. Envoltant l’illa de Miniloc arribarem a la Big Lagoon (llacuna gran) on probablement hi haurà menys visitants que al matí. La nostra tripulació gestionarà els permisos previs a la nostra visita, així a l’arribada podrem entrar-hi en caiac, ja que no es permeten vaixells. Aquells qui no estiguin habituats a navegar en caiac, no patiu perquè hi haurà els treballadors que ajudaran navegar amb el caiac empenyent i estirant aquells qui faci falta. Aquesta serà una visita que ens impressionarà per la pau i tranquil·litat que respira aquest trosset de cel a la Terra.

L’illa de Cadlao és la imatge de postal d’El Nido. També coneguda pels locals com l’illa del somriure, la seva formació rocosa és la més alta, coronant l’arxipèlag amb un bec de més de 600 metres. Al seu interior s’amaga la llacuna, reconeguda pel seu color verd intens. Preservant així l’ecosistema, podrem recórrer-la amb caiac, relaxar-nos a la seva petita platja i també pujar a un petit turó rocós que ens donarà una vista de 180 graus sobre la llacuna. Per gaudir de l’última destinació del dia, navegarem fins a la platja de Cadlao, on gaudirem de temps lliure abans de tornar cap a l’hotel.

Sopar i allotjament.

Visita a la platja de Nacpan i les Cabanyes
Divendres, 23 de febrer

Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem en direcció al nord de Palawan, on hi ha diverses platges on parar. La més coneguda és Nacpan Beach, que es cola cada any a la llista de les millors platges del món. Llargues extensions de sorra amb un escenari de palmerars infinits que fan que arribar-hi sigui enamorar-se del destí. A Nacpan, gaudirem d’un dia de platja a Angkla Beach Club, on podrem gaudir de la seva piscina infinita i d’aquest oasi el qual també té una gastronomia exquisida.

A la tarda, ens dirigirem a la platja de les Cabanyes per gaudir del capvespre i si ho desitgem també llançar-nos a la tirolina que enllaça la província amb una illa propera a més de 750 metres. Tornada a l’hotel per sopar i allotjament.

El Nido – Vol a Bohol – Anda – Lamanok
Dissabte, 24 de febrer

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’aeroport d’El Nido per viatjar a l’illa de Bohol. Arribarem a l’illa de Bohol al matí, on el nostre conductor ens estarà esperant per traslladar-nos al nostre hotel on hi estarem dues nits, situat a les platges d’Anda. Un cop a Anda, farem el check in i anirem a dinar, abans de sortir a explorar l’illa de Lamanok, una illa propera que té un passat místic i misteriós.

Té diverses coves, algunes de les quals tenen dibuixos murals i esquelets que se sospita que són anteriors al període colonial espanyol.

També es diu que va ser l’amagatall de molts remeiers que van fugir dels llogarets després que els locals denunciessin les seves pràctiques davant les autoritats eclesiàstiques. Farem una visita en canoa per les rodalies de l’illa. Tornada a l’hotel per sopar. Allotjament.

Arrossars de Candijay i les platges d’Anda
Diumenge, 25 de febrer

Esmorzar a l’hotel. El nostre guia ens recollirà a l’hotel per sortir direcció Anda, la part més oriental de l’illa de Bohol. Després de poc més d’una hora amb cotxe, iniciarem la visita a les terrasses d’arròs de Cadapdapan, al municipi de Candijay. Aquí farem un petit trekking d’uns 45 minuts entre arrossars per poder observar les terrasses d’arròs que formen penya-segats amb boniques vistes al mar. Aquest paisatge de postal, en què predomina el color verd dels arrossars i les seves palmeres és una zona de caràcter local que de ben segur ens encantarà.

Posteriorment sortirem cap a la cova de Cabagnow, un estil de cenote d’aigua dolça, envoltat de bosc tropical que visitarem cap al migdia, quan la llum entra a la cova i activa les tonalitats de blau de les seves aigües. Aquí ens podrem banyar i gaudir de l’entorn. De camí, visitarem també les cascades de Can-umantad. Dinarem en un restaurant local.

A la tarda arribarem a Anda per gaudir del capvespre sobre la platja de Quinale, la platja del poble d’Anda. Les platges d’Anda són tranquil·les i acollidores i no tenen res a veure amb les que hi ha a altres zones de Bohol. La seva sorra blanca i aigua turquesa ha guanyat el nom als locals, que la nomenen White Beach, i és que no n’hi ha per menys. La platja de Quinale destaca per la seva bona preservació i tranquil·litat, i la platja de Talisay té un caràcter més local però també és bonica per visitar. Tornada a l’hotel per sopar. Allotjament.

Un dia de visita per Bohol
Dilluns, 26 de febrer

Esmorzar a l’hotel. Avui ens espera un dia ple d’aventures per l’interior de l’illa de Bohol, entre Turons de Xocolata, zones selvàtiques i terrasses d’arròs, coneixerem els punts més coneguts d’aquesta popular illa.

Sortirem amb les maletes en direcció al santuari dels tarsiers de Corella, l’únic centre protegit que controla la gestió i la conscienciació dels visitants per preservar l’espècia dels tarsiers. El tarsier és un animal nocturn molt sensible als sorolls i a la llum, és per això que l’animal està sempre agafat d’una branca dormint o amagat al capdamunt dels arbres, per així allunyar-se de l’estrès que poden generar els turistes. Amb molt de respecte al seu descans, podrem fer una volta pel bosc per conèixer més sobre aquesta popular espècie de Bohol.

Creuant l’illa i les seves plantacions d’arròs, arribarem a les Chocolate Hills (Turons de Xocolata). Primerament, pujarem al mirador, per tenir una vista 360ºC d’aquest accident geogràfic que atrau turistes de tot el món.

Els Turons de Xocolata de Bohol tenen un aspecte similar a una caixa de bombons que s’estén a més de 50 quilòmetres quadrats i que té més de 1.260 formacions.

Posteriorment, canviarem el cotxe pel quad per fer un recorregut per l’interior d’aquesta zona, on moltes famílies boholanes tenen els seus llogarets, escoles i zones de cultiu i és aquí on podrem veure el carabao (búfal d’aigua filipí). Un cop conegudes les formes de vida de la població de Carmen, la casa dels Turons de Xocolata, pujarem al capdamunt del mirador per observar la immensitat de la regió.

Un cop haguem explorat els turons sortirem direcció a les cascades de Pangas a través d’un camí entre arrossars i llogarets que veuen de lluny el pas del turisme. La carretera no està en molt bon estat pel que pot ser que els darrers metres s’hagin de fer caminant, però el bany que ens espera una vegada allà valdrà la pena. Tindrem temps per gaudir de la tranquil·litat del lloc. Després d’aquest matí ple d’activitats arribarà el moment de reprendre forces a la vora del riu Loboc, un increïble paratge natural on podrem gaudir del dinar i de les activitats que el mateix riu ofereix.

A mitja tarda anirem cap al nostre hotel on estarem dues nits. Sopar i allotjament.

Snorkel a l’illa de Pamilican
Dimarts, 27 de febrer

Esmorzar a l’hotel. L’illa de Pamlican llueix preciosa des de les platges de Panglau i és que aquest bonic escull serà el nostre destí d’avui. Embarcarem al nostre vaixell tradicional filipí que ens acostarà fins a aquesta extensió de terra envoltada d’aigües calmades i cristal·lines i si hi ha sort, en aquest trajecte ens acompanyaran els dofins saltadors que ens donaran el bon dia. Tot i que no està garantit veure’ls, hi ha altes probabilitats de veure algunes d’aquestes espècies de cetacis com els dofins giradors o els de nas d’ampolla.

L’illa de Pamlican és una destinació de snorkel i busseig fora del mapa turístic de Bohol que ens portarà a descobrir un fons marí ric en espècies, però també la tranquil·litat i l’ambient illenc que caracteritza aquest lloc únic. És una illa poc poblada amb una comunitat local que viu en harmonia, per la qual cosa podrem recórrer l’illa en una caminada d’uns 30 minuts per descobrir com viu la gent de la pesca i els turistes que decideixen visitar-la.

La raó principal per visitar Pamlican és per gaudir de l’snorkel als seus preciosos esculls, on fàcilment veurem tortugues, espècies de peixos colorits, corals i si hi ha sort, fins i tot alguna manta. Saltarem a l’aigua al Sanctuary, la part més bonica de l’illa, plena de coralls en força bon estat. Seguirem cap al punt de tortugues. En aquesta zona hi ha llit marí, el menjar preferit de les tortugues, així que, amb sort, es poden albirar a poca profunditat.

Podrem gaudir d’un dinar local a base de productes locals cuinats a l’illa i gaudir de tot el temps que us vingui de gust a les platges de Pamlican les quals són boniques i tranquil·les. A més, durant el vostre temps lliure us recomanem explorar l’illa.

A mitja tarda tornarem cap a l’hotel. Sopar i allotjament.

Bohol – Vol a Manila – tornada a casa
Dimecres, 28 de febrer

Esmorzarem a l’hotel i ens traslladarem a l’aeroport de Bohol per volar cap a Manila. A l’arribada a Manila, anirem a dinar abans de tornar a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona via una ciutat d’enllaç. Àpats i nit a bord.

Arribada a Barcelona
Dijous, 29 de febrer

Arribarem a Barcelona a primera hora del matí, recollirem els equipatges i l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens portarà als mateixos punts de trobada del primer dia. Conclourem així un viatge apassionant per les principals illes de les Filipines, de nord a sud, havent descobert un dels més bells paradisos del món!

En aquest viatge...

 • Dinar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols Barcelona – Manila i Manila – Barcelona via una ciutat d’enllaç
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada
 • Autocar privat durant tota la nostra estada
 • Vols interns i domèstics: Manila – Puerto Princesa, El Nido – Bohol i Bohol - Manila
 • Trasllats en vaixell segons l’itinerari
 • 2 nits a l’Hotel The Peninsula Manila 5* o similar a Manila
 • 2 nits a l’Hotel Princesa Garden Island 5* o similar a Puerto Princesa
 • 3 nits a l’Hotel Seda Lio 5* o similar a El Nido
 • 2 nits a l’Hotel Amun Uni 5* o similar a Bohol
 • 2 nits a l’Hotel South Palm Resort 5* o similar a Anda
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa, durant tot el viatge des del sopar del segon dia fins al dinar del penúltim.
 • Aigua embotellada a tots els àpats
 • Totes les visites i entrades, segons l’itinerari
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Begudes no incloses
 • Les propines
 • Assegurança opcional d’anul·lació:Preus i condicions a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa