Xile i eclipsi solar a l’Illa de Pasqua

Uneix-te a una travessa inoblidable amb el Club del Viatger i descobreix la captivadora diversitat de Xile en aquest viatge extraordinari. Des de la bulliciosa metròpoli de Santiago de Xile fins a la pintoresca Valparaíso, exploraràs les joies culturals i urbanes del país. Submergeix-te en la sorprenent aridesa del desert d’Atacama, on els cels estrellats et deixaran sense alè, i deixa’t meravellar per l’enigmàtica Illa de Pasqua amb els seus imponents moais.

També viuràs una experiència emocionant i única a la vida, ja que veurem l’eclipsi solar anular que tindrà lloc durant la nostra estada a Illa de Pasqua. Mireu al cel i deixeu-vos seduir per la màgia d’un dels fenòmens astronòmics més espectaculars que us pugueu imaginar… L’espectacular anell de foc!

La majestuositat natural arriba al seu punt àlgid a les Torres del Paine, una experiència única a la remota Patagònia. A més, seràs testimoni de la grandiositat de les glaceres Balmaceda i Serrano, on la bellesa glacial es desplega en tota la seva esplendor.

Aquest viatge curosament dissenyat et submergirà en la riquesa cultural, històrica i natural de Xile, oferint-te moments que perduraran en els teus records. Descobreix la màgia de Xile amb el Club del Viatger i deixa que aquesta aventura t’inspiri i enriqueixi.

Itinerari

Barcelona – Santiago de Xile
Diumenge 29 de setembre

Sortida des dels punts de recollida habituals del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar cap a Xile via una ciutat d’enllaç. Àpats i nit a bord.

Santiago de Xile
Dilluns 30 de setembre

Arribada a Santiago de Xile al matí i trobada amb el nostre guia local per començar amb la visita dels principals atractius de la capital del país. Santiago és una ciutat de més de 6 milions d’habitants, la ciutat més poblada del país i principal centre econòmic, cultural i polític.

Poblada per pobles nòmades des de fa més de deu mil anys, Santiago va ser habitada per diverses tribus fins a l’arribada dels inques al segle XV. A partir del segle XVI i amb l’arribada dels colons espanyols, Santiago fou conquerida i dissenyada progressivament com una ciutat, convertint-se en un dels nuclis principals de la colonització europea.

El nostre recorregut ens portarà a veure el centre històric de la ciutat, la plaça de la Constitució on es troba el Palau de la Moneda, construït inicialment per albergar la casa de la moneda de la Corona Espanyola durant el segle XVIII. Caminarem pel passeig Ahumada fins a arribar a la plaça d’Armes que acull alguns dels edificis més antics de la capital: la Catedral de Santiago, construïda el 1748, l’Oficina Central de Correus i el Museu Històric Nacional.

Posteriorment, visitarem el Mercat Central i durant el trajecte amb bus, veurem l’antiga l’estació de trens (Estació Mapocho), reconvertida avui en un centre cultural de la ciutat. El recorregut acabarà amb una visita al turó de Sant Cristòfol per fer una visita panoràmica de la ciutat de Santiago.

Dinarem en un restaurant de la ciutat.

Acabades les visites, trasllat a l’hotel i check in. Tarda lliure per descansar, fer algunes compres o passejar. Sopar a l’hotel i allotjament.

Santiago de Xile – Illa de Pasqua
Dimarts 1 d’octubre

Esmorzem a l’hotel i, després de fer el check out, anirem fins a l’aeroport per agafar el vol cap a l’Illa de Pasqua.

Podem entendre l’illa de Pasqua o Rapa Nui com una illa aïllada de la Polinèsia, situada a 3500 km a l’oest de Xile. Històricament, aquesta era considerada per als pobles originals de la regió com el “melic del món” o “Te Pito o te Henua” i també com “els ulls que miren al cel” o “Mata ki te Rangi”.

I efectivament, l’illa de Pasqua és una joia enmig del pacífic, un melic del món i uns ulls enmig del mar que guaiten les estrelles. L’illa de Pasqua, amb poc més de 5000 habitants és un món en si mateixa, amb una rica fauna endèmica i una cultura pròpia i misteriosa i nosaltres tindrem la sort i l’ocasió de descobrir els seus secrets i els seus encants.

Famosa pels seus moais, estàtues de pedra monumentals, aquesta illa és un testimoni de la civilització ancestral Rapa Nui. Amb una cultura rica, el seu patrimoni inclou petròglifs, Ahus (plataformes cerimonials) i una connexió profunda amb la natura. El misteri que envolta la construcció dels moais i la gestió dels recursos naturals ha convertit aquesta illa en un enigma fascinant. Actualment, l’Illa de Pasqua és Patrimoni de la Humanitat, atraient viatgers amb la seva història única i entorn espectacular.

Un cop aterrem a l’illa, ens trobarem amb el nostre guia i ens acompanyarà al nostre hotel per fer el check in. Dinar en restaurant local.

A la tarda, sortirem amb autocar cap a Puna Pau, el petit cràter de terra roja on es fabricaren els Pukao, una espècie de cilindres de pedra que coronen com barrets a nombrosos moais.

Posteriorment, continuarem fins al jaciment conegut amb el nom d’Ahu Akivi i els Set Moais, que representen els avantpassats dels pobles de l’Illa de Pasqua. De fet, Ahu Akivi és una de les úniques plataformes existents a l’illa on els Moais miren cap al mar. La llegenda explica que aquestes escultures representen als set exploradors enviats pel rei Hotu Matuà abans del seu viatge colonitzador cap a noves rutes.

Arribarem finalment a Ahu Huri a Urenga, indret on hi trobarem una sola escultura, però que té la particularitat d’estar orientada cap al solstici d’hivern, marcant l’inici d’aquesta estació però també l’inici de l’època dels diversos tabús (prohibicions) en l’antiga cultura de l’illa.

Acabades les visites, retorn a l’hotel, sopar i allotjament.

L’eclipsi solar anular a l’Illa de Pasqua
Dimecres 2 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida ben d’hora cap a la banda est de l’illa per arribar a Ahu Tongariki per gaudir d’una de les experiències més boniques que viurem a l’illa, en veure la inoblidable sortida de sol amb la presència dels típics Moais!

Posteriorment, ens traslladarem fins a una àrea amb vistes a Tahai per viure una altra experiència emocionant i única a la vida, l’eclipsi solar anular que tindrà lloc aquest dia i que serà visible des de la mateixa Illa de Pasqua!

Mireu al cel i deixeu-vos seduir per la màgia d’un dels fenòmens astronòmics més únics que us pugueu imaginar en veure l’espectacular anell de foc que es forma quan la Lluna se situa en un punt tan allunyat de l’òrbita terrestre, que no arriba a cobrir completament el Sol en passar entre aquest i la Terra.

El dinar d’avui serà en forma de pícnic.

Quan finalitzi l’eclipsi, ja serà hora de tornar cap a l’hotel. Sopar i allotjament.

Illa de Pasqua
Dijous 3 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb l’autocar cap a l’interior de l’illa i del parc natural de Rapa Nui en direcció a la costa est per visitar Ahu Akahanga, el jaciment amb els temples compostos per plataformes o altars de pedra on s’hi troben els conjunts de Pukaos i Moais.

L’illa de Pasqua està completament esquitxada de Moais, les famoses escultures antropomorfes de l’illa. Els primers navegants europeus que van arribar a l’illa al segle XVIII no podien creure’s que, en un indret tan petit, hi hagués la presència d’una cultura tan gran i tan simbòlica. El significat dels moais, de fet, és encara incert, però es creu que aquestes escultures van ser esculpides pels habitants polinesis de l’illa fa uns 500 anys per representar els seus avantpassats difunts, de manera que aquests projectessin el seu “raja” o poder sobrenatural sobre els seus descendents. També es creu que aquestes escultures podrien ser representacions de personalitats importants que van viure en aquella època a l’illa.

Aquestes escultures havien de situar-se sobre els “ahus” o altars cerimonials amb els rostres sempre mirant a l’interior de l’illa.

El nostre següent destí serà la mirada dels Moais, l’interior de l’illa, on es troba Rano Raraku, el cràter volcànic que conté un llac al seu interior. Era als vessants del cràter on es tallaven i realitzaven les escultures moai. Avui en dia es conserven encara als entorns del cràter fins a 397 escultures moai.

Dinar en ruta a base de pícnic.

Posteriorment, visitarem l’altar o “Ahu” més sorprenent de l’illa, Ahu Tongariki, que compta amb 15 moais monumentals de fins a 10 metres d’alçada. Allà és on trobarem la pedra Te Pito Kura, considerada el melic del món.

Conclourem la jornada fent un descens a Anakena, la platja més popular de l’illa, la qual, a més de la seva bellesa natural, posseeix una fila de Moais que donen l’esquena al mar i que converteixen aquest indret en un lloc únic i inoblidable.

Al vespre tornarem cap al nostre hotel on soparem i ens hi allotjarem.

Illa de Pasqua – Santiago de Xile
Divendres 4 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. Avui tornarem a la capital xilena, però abans que s’acabi aquesta meravellosa aventura per l’illa, encara ens quedarà una mica de temps per fer unes últimes visites i anirem fins al jaciment arqueològic de Vinapu on es troben grans lloses de basalt similars a les construccions incaiques de Cuzco.

Posteriorment, visitarem també Orongo, un important centre cerimonial de la cultura de Rapa Nui. En aquest indret s’hi realitzaven rituals d’iniciació i també de tria del mestre espiritual i de l’home ocell.

I per acabar, podrem apreciar el volcà Rano Kau, amb l’impressionant cràter que forma un amfiteatre natural i una de les vistes més majestuoses de tota l’illa.

Tornarem a l’hotel per dinar i trasllat cap a l’aeroport de l’Illa de Pasqua per volar en vol directe a Santiago de Xile on arribarem a la nit.

Un cop arribem, el nostre guia ens recollirà i ens acompanyarà al nostre hotel al mateix aeroport per tal de descansar i estar preparats pel vol de l’endemà cap al nord del país. Sopar i allotjament.

Calama – Vall de la Luna – San Pedro d'Atacama
Dissabte 5 d’octubre

Esmorzem a l’hotel i anirem directes cap a l’aeroport per agafar un vol intern fins a Calama.

Dinarem a un restaurant local de la zona i després ens dirigirem cap a la Vall de la Luna, un dels atractius de la zona, especialment conegut pels seus paisatges lunars, amb el volcà Licancabur com a teló de fons, estranyes salines i singulars formacions rocoses que esquitxen i perfilen l’àrid paisatge sorrenc de la vall.

Després d’un recorregut per les singulars formes naturals de roca i sal, pujarem a un mirador en una duna de sorra gegant on podrem gaudir d’una vista impressionant de la vall i el volcà.

Més tard, passarem per l’estranya formació rocosa anomenada “Tres Maries” i finalitzarem l’excursió visitant la “Roca del Coyote”. Des de dalt d’aquesta roca, es domina el Canó de Kari i àmplies parts del desert, i fins i tot es pot donar una ullada al Salar d’Atacama.

La posta de sol banya el paisatge amb una llum que canvia cada minut, proporcionant un joc fascinant de colors que tindrem l’oportunitat de contemplar si el temps ens ho permet.

Retorn a San Pedro d’Atacama per sopar a l’hotel. Allotjament.

Llacunes Altiplàniques – Salar d’Atacama
Diumenge 6 d’octubre

Sortida al matí, després d’esmorzar a l’hotel, cap a les llacunes Miscanti i Miñiques, ubicades a 4.300 metres d’altura a la reserva nacional Los Flamencos.

Aquesta excursió parteix prenent el camí cap a Toconao, que va recte per la plana amb vista a l’imponent volcà Licancabur. Durant el trajecte, podrem observar espècies d’arbres autòctons de la zona com el “tamarugo” i el “chañar”.

Arribarem al Poble de Toconao, per fer una breu visita a la plaça principal i l’església, on també destaquen les cases construïdes en pedra volcànica (Liparita). A més farem una vista panoràmica del bell contrast que es produeix entre la verdor de la Vall de Jerez i el desert.

Continuarem en ruta per aquesta terra inhòspita en direcció al Salar d’Atacama. El dinar d’avui serà en forma de pícnic.

Després visitarem el Salar d’Atacama i recorrerem la llacuna Chaxa on podrem presenciar els flamencs i altres tipus d’aus. Ascendirem també per la serralada dels Andes per arribar a la reserva nacional Los Flamencos, on trobarem les llacunes de Miscanti i Miñiques, formacions caracteritzades pel seu intens color blau amb vores blanques, envoltades d’imponents turons i volcans, que originen un paisatge únic en aquesta regió. La bellesa dels paisatges característics de l’altiplà ens impressionarà.

Retorn a l’hotel per sopar. Allotjament.

Guèisers del Tatio– Vall Arcoiris– Tour Astronòmic
Dilluns 7 d’octubre

Ens aixecarem a la matinada per dirigir-nos als Guèisers del Tatio, situats a 4.300 metres d’altura i arribarem a la sortida del sol, hora en què els guèisers són més actius i espectaculars. Esmorzarem tipus picnic.

Situats a 90 km al nord de San Pedro d’Atacama i amb 80 guèisers en activitat, el Tatio és el lloc més gran de l’hemisferi sud per contemplar aquest magnífic espectacle natural. Aquest lloc es visita a l’alba quan la diferència de temperatura permet admirar la formació de xemeneies de vapor.

Dinar en un restaurant.

A la tarda, mentre deixem enrere San Pedro d’Atacama, ens dirigirem cap a la serralada de Domeyko, on farem una parada a l’àrea de Yerbas Buenas, que ens sorprendrà amb l’increïble art rústic en forma de petròglifs de la cultura Lickanantay que representen un gran lloc històric i arqueològic en aquesta regió. A més, tindrem l’oportunitat de veure granges de llames.

Més tard, visitarem la Vall Arcoíris que a causa dels seus diferents minerals li donen a aquesta serralada belles tonalitats vermelloses, verdes, morades i blanquinoses, així com increïbles formacions rocoses que us donaran la sensació d’estar en un planeta diferent.

Després d’aquest recorregut anirem cap a l’hotel on haurem de sopar aviat per després posar-nos en marxa cap a l’observatori per realitzar el Tour Astronòmic. En aquesta activitat podrem entendre què veiem al cel, què és una constel·lació, com entendre un mapa del cel i aprendrem a reconèixer les principals estrelles.

Tornada a San Pedro d’Atacama i allotjament a l’hotel.

San Pedro d’Atacama–Santiago de Xile–Punta Arenas
Dimarts 8 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i tindrem una estoneta lliure per preparar les maletes o gaudir de les instal·lacions de l’hotel. Havent dinat, realitzarem el trasllat cap a la població de Calama per prendre el vol cap a Santiago de Xile.

Un cop aterrem a Santiago, prendrem un segon vol que ens portarà fins a Punta Arenas on arribarem al vespre. Després de recollir l’equipatge, ens traslladarem al nostre hotel de Punta Arenas. Sopar i allotjament.

Magdalena/Marta-Albirament còndors–Puerto Natales
Dimecres 9 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. A l’hora convinguda, ens traslladarem fins a les oficines de la companyia naviliera per realitzar el check in i posteriorment ens dirigirem cap a la Badia de Laredo on embarcarem en una llanxa ràpida que ens portarà per l’Estret de Magallanes en direcció a les Illes Magdalena i Marta, un refugi natural per espècies, entre altres, tan importants com el pingüí de Magallanes o els llops marins, un espai ben singular i atractiu, que no ens podrem perdre.

Després d’una hora de navegació, arribarem a l’Illa Magdalena on desembarcarem una hora amb un guia que ens donarà a conèixer l’hàbitat natural dels pingüins magallànics, en la colònia més gran de Sud Amèrica.

Seguidament, continuarem la travessia cap a l’Illa de Marta per albirar, si les condicions climatològiques ho permeten, els llops marins, cormorans imperials i centenars de gavines australs. La vida silvestre d’aquesta illa està protegida, motiu pel qual no es permet el desembarcament. Malgrat això, podrem admirar i fotografiar la gran diversitat d’aus marines que l’habiten.

Posteriorment, tornarem al moll per dinar a un restaurant local.

A la tarda, ens traslladarem cap a la localitat de Puerto Natales i de camí pararem a l’estança Olga Teresa. No existeix cap altre lloc del planeta tan accessible, ràpid i protegit per veure i fotografiar l’au voladora més gran del món, el famós i majestuós Còndor Andí. I per això, arribarem fins a la Còndonera més gran de la Patagònia xilena, la llar d’aproximadament uns 40 a 50 exemplars durant l’any.

En arribar, primerament atendrem a una breu presentació sobre aquestes aus i seguidament farem una petita caminada de poca dificultat per accedir fins a un punt estratègic, des d’on amb l’ajuda dels investigadors els podrem veure mitjançant telescopis potents a la vegada que ens explicaran més sobre la seva biologia i el seu comportament. Aquests exemplars es poden veure en qualsevol moment del dia, tenint però, més probabilitat d’èxit a la tarda, ja que és quan les aus tornen a la Còndonera a descansar i dormir després d’haver-se alimentat.

Al vespre, arribada a l’hotel de Puerto Natales, sopar i allotjament.

 

Parc Nacional Torres del Paine - Puerto Natales
Dijous 10 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. L’excursió d’avui ens portarà fins al Parc Nacional de Torres del Paine, el qual ens donarà la benvinguda convidant-nos a descobrir el que es considera un dels paratges i paisatges més bells del món, situat enmig d’una enorme Reserva de més de 200.000 hectàrees amb una geografia excepcional caracteritzada per imponents muntanyes, boscos verges i llacs de color turquesa, que ha estat declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO l’any 1978.

De camí cap al Parc Nacional, farem la primera parada a la Cova del Milodón,  un conjunt format per tres coves i un conglomerat rocós anomenat Cadira del Diable, on s’han trobat restes de milodons o mamífers herbívors de grans dimensions ja extingits.

Continuarem el viatge fins a arribar a la porta d’entrada del Parc, al sector de Laguna Amarga. Des d’aquí, si el dia és serè, podrem prendre una bonica foto de postal de les Torres del Paine, el principal atractiu del parc, reflectit en el llac.

Farem la pròxima parada aturant-nos al mirador del Llac Nordenskjol per observar la Serralada Paine des d’una perspectiva diferent. Des d’aquí podrem veure les conegudes Banyes del Paine. Després, realitzarem una curta caminada fins a arribar al Salto Grande, una espectacular cascada que vessa les seves aigües al Llac Pehoé.

I finalment, arribarem fins al llac Grey, un preciós llac glacial situat als peus de la serralada Paine Grande, on passejarem per la platja per veure bells blocs de gel que suren en les fredes aigües del llac.

Després de dinar, ja serà hora de tornar a Puerto Natales. Sopar a l’hotel i allotjament.

Glaceres de Balmaceda i Serrano - Puerto Natales
Divendres 11 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al moll per iniciar una bella navegació per conèixer l’increïble món dels fiords, apreciar la flora i la fauna nativa i visitar les glaceres Balmaceda i Serrano, les quals són part del Parc Nacional Bernardo O’Higgins.

Accessible només per via marítima, el Parc Nacional té una superfície total de 4.300.000 hectàrees, convertint-se així que en el parc més gran de Xile i un dels quatre més grans del món. Aquesta àrea protegida acull algunes glaceres dels Camps de Gel del Sud, la massa de gel més extensa d’Amèrica.

Farem un bell recorregut que ens permetrà veure diverses estances petites, glaceres i cascades, una colònia de corbs marins imperials i una petita colònia de llops marins.

Dins d’aquesta meravellosa travessia, visitarem primer la glacera Balmaceda, la qual es veu des del vaixell, abans d’arribar a Puerto Toro. Aquí desembarcarem per fer una petita caminada per un frondós bosc de coihues i altres arbustos autòctons fins a arribar als peus de la glacera Serrano, on podrem apreciar les diferents formes i tonalitat dels blocs de gel flotants que arriben als peus de la imponent paret frontal.

Dinarem en una estança típica patagònica i després d’un dia inoblidable tornarem a Puerto Natales. Sopar a l’hotel i allotjament.

Puerto Natales – Punta Arenas – Santiago de Xile
Dissabte 12 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i a l’hora convinguda, després de dinar ens traslladarem cap a la població de Punta Arenas per prendre el vol cap a Santiago de Xile.

Un cop aterrem i després de recollir l’equipatge, ens traslladarem a l’hotel on ens allotjarem aquests dies. Sopar i allotjament.

Santiago de Xile – Valparaíso i Viña del mar
Diumenge 13 d’octubre

Un cop acabem d’esmorzar, anirem cap a la tercera ciutat més gran de Xile, Valparaíso. Ubicada a 120 km al nord de Santiago i declarada per la UNESCO com a Patrimoni Cultural de la Humanitat, va ser nomenada així l’any 1536 pel conqueridor espanyol Juan Saavedra en homenatge a la seva ciutat natal. L’activitat del port es va enlairar durant els segles XVI i XVII com una extensió del port del Callao (avui Perú).

Posteriorment, amb la Independència, Valparaíso es va obrir àmpliament al comerç mundial com un enclavament estratègic en l’intercanvi interoceànic Atlàntic / Pacífic que passa pel Cap d’Hornos. A partir del segle XIX, immigrants anglesos, alemanys i francesos s’hi establiren i van desenvolupar la seva activitat comercial. Recentment, aquesta acull la seu del Parlament de Xile.

Avui descobrirem que aquesta bucòlica ciutat destaca per les seves cases centenàries i de colors situades a les terrasses orientades al mar i envoltades per flors i jardins. Tanmateix, la  ruta ens portarà des del port fins als seus principals turons, prenent alguns dels seus pintorescos ascensors que daten del segle XIX. Tindrem l’oportunitat, entre altres coses, de passejar pels seus carrerons vorejats de murals que donen un ambient bohemi a la ciutat, a més de visitar el mirador “21 de Mayo” des d’on podrem gaudir d’una vista excepcional de la ciutat, el seu port i la seva badia.

Havent dinat seguirem cap a Viña del Mar, coneguda com la Ciutat Jardí, gràcies a la quantitat de parcs i jardins que hi trobarem. Visitarem el centre de la ciutat tot coneixent la Quinta Vergara i el centre històric.

A la tarda, tornarem cap al nostre hotel a Santiago. Sopar i allotjament.

Santiago de Xile – Barcelona
Dilluns 14 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. A l’hora convinguda trasllat a l’aeroport de La Paz per facturar maletes i volar cap a Barcelona via una ciutat d’enllaç. Àpats i nit a bord.

Arribada a Barcelona
Dimarts 15 d’octubre

Arribada a Barcelona al matí, on l’autobús del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Trobada previatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
  • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
  • Vol internacional Barcelona – Santiago de Xile – Barcelona via una ciutat d’enllaç.
  • Vols domèstics detallats a continuació: o Santiago de Xile – Illa de Pasqua o Illa de Pasqua – Santiago de Xile o Santiago de Xile – Calama o Calama – Santiago de Xile o Santiago de Xile – Punta Arenas o Punta Arenas – Santiago de Xile
  • Taxes i impostos aeris inclosos.
  • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona.
  • Bus privat durant tot el recorregut.
  • Guia local de parla castellana durant tot el recorregut.
  • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses.
  • 1 + 2 nits a l’hotel Ismael de 4* o similar a Santiago de Xile.
  • 3 nits a l’hotel Iorana de 3* o similar a l’Illa de Pasqua.
  • 1 nit a l’hotel Holiday Inn Aeroport de 3* o similar a Santiago de Xile.
  • 3 nits a l’hotel Cumbres San Pedro de Atacama de 5* o similar a San Pedro d’Atacama.
  • 1 nit a l’hotel Cabo de Hornos Australis de 4* o similar a Punta Arenas.
  • 3 nits a l’hotel Costaustralis de 3* o similiar a Puerto Natales
  • Esmorzar bufet diari.
  • Pensió completa durant tot el recorregut, des del dinar del segon dia fins a l’esmorzar del darrer (Alguns dels àpats seran en forma de pícnic).
  • Aigua inclosa als àpats.
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
  • Les despeses de caire personal.
  • Les propines.
  • Assegurança de cancel·lació (preus i condicions a consultar directament amb el Club del Viatger).

Documents de la pòlissa