Jordània, en terra de Nabateus

Les imatges de l’antiga ciutat nabatea de Petra, excavada en la pedra fa uns 2000 anys, han estat la postal més famosa del país, però Jordània té molt més per oferir, terra de contrastos i fascinant bellesa.La Jordània que un dia va captivar els antics viatgers, continua avui sorprenent a tothom. Des de la inoblidable i primitiva austeritat del desert de Wadi Rum al bulliciós centre urbà d’Amman, des de les majestuoses ruïnes de civilitzacions antigues a l’esplendor intemporal del Mar Mort.

Jordània , oficialment el Regne Haiximita de Jordània, és un país de l’Àsia situat a l’Orient Pròxim. Té fronteres amb l’Iraq, l’Aràbia Saudita, Israel, Palestina i Síria. Comparteix amb Israel i Palestina les costes de la mar Morta i amb l’Aràbia Saudita i l’Egipte el golf d’Aqaba.

La terra que més tard va arribar a ser Jordània forma part de la històrica regió del Creixent Fèrtil. La seva història va començar al voltant del 2000 aC, quan els amorites semítics es van establir al voltant del riu Jordà a l’àrea anomenada Canaan. Subseqüents invasors i colons van incloure als hitites, egipcis, israelites, assiris, babilonis, perses, grecs, nabateus, romans, àrabs musulmans, croats cristians, mamelucs i a turcs otomans.

Itinerari

Camí cap a Amman
Dijous 24 d'octubre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida en direcció a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol a Amman. Arribada, aproximadament a les 10 de la nit i trasllat cap el nostre Hotel Movenpick de 5 estrelles o similar, on ens quedarem les properes tres nits. Allotjament.

Amman – Jerash – Um Qais - Amman
Divendres 25 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a Jerash, una de les ciutats romanes més ben conservades del Pròxim Orient, a uns 50 km al sud d’Amman. És una de les deu antigues ciutats que formaven la Decàpolis de l’Imperi Romà, anomenada la Pompeia de l’ Est per el seu únic estat de conservació. Els monuments més importants que encara es poden veure són l’Arc d’Adrià, el circ, els temples dedicats a Zeus i Àrtemis, el Fòrum de la ciutat, una llarga avinguda columnada, dos teatres, dos banys, diversos temples de menor importància i unes muralles gairebé completes. Dinar en un restaurant de cuina libanesa.

Continuem cap a Um Qais, situada a l’est del Jordà a uns 10 km al sud-est del Llac Tiberíades i al sud del riu Yarmak amb unes vistes espectaculars de la Vall de Jordània, el mar de Galilea i els alts del Golam.  Va ser un centre cultural i lloc de residència de poetes clàssics i filòsofs. Es conserva una impressionat terrassa de columnes i dos teatres.

Tornada al nostre hotel d’Amman per sopar i allotjament.

Amman – Castells del desert - Amman
Dissabte 26 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Comencem per la visita de la ciutat d’Amman, la capital del regne Haiximita de Jordània, primerament coneguda com a Rabbath Ammoun a l’edat de ferro i després com a Filadèlfia, una de les ciutats grecoromanes de la confederació urbana coneguda com a Decàpolis i recentment la “ciutat blanca” per la pedra blanca utilitzada per construir les seves cases. La visita per Amman inclou la visita del Teatre Romà, la Ciutadella i el Museu folklòric i arqueològic. Dinar en un restaurant local.

A la tarda, descobrirem  els anomenats Castells del Desert per la seva imponent presència, però en realitat es van utilitzar com a estació de caravanes i punt de trobada per fer negocis i intercanvis comercials. Visitarem Qusair Amra, Patrimoni de la Humanitat, un dels més ben conservats. Les seves parets interiors i sostres estan coberts amb frescos únics i dues de les habitacions pavimentades amb mosaics de colors. També anirem al Qasr Kharrana, on el fort de basalt negre ha estat en ús continu des de l’època dels Romans i fou quarter general de Lawrence d’Aràbia durant la rebel·lió àrab.

Tornada al nostre hotel d’Amman per sopar i allotjament.

Amman – Mont Nebo – Madaba – Shobak – Petra
Diumenge 27 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i començarem el nostre camí fins a Petra.

La primera parada serà el Mont Nebo, lloc sagrat on es creu que Moisès fou enterrat. Des d’aquest punt podrem gaudir, com va fer Moisès, del vast panorama que va des del Riu Jordà al Mar Mort, Jericó i Jerusalem. Lloc de peregrinació dels primers cristians on es va construir la primera església a finals del segle IV.  Seguirem a Madaba, un dels llocs més memorables de Terra Santa, la ciutat dels mosaics.  A l’església ortodoxa grega de Sant Jordi, s’hi troba un fabulós mosaic bizantí del segle VI. Representa el mapa de la Terra Santa. Dinar en un restaurant local.

Seguim camí fins al Castell de Shobak, que data del 1115. Va ser el primer de les nombroses fortificacions construïdes al llarg del Jordània pel Rei Baldwin I de Jerusalem per protegir el camí des d’Egipte fins a Damasc. Seguim fins a Petra, trasllat a l’hotel  Movenpick Petra de 5 estrelles  o similar, on ens allotjarem dues nits.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Petra – Una de les 7 meravelles del món
Dilluns 28 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i dia sencer dedicat a Petra, la ciutat perduda, la Rosa del Desert. Diuen que per molt que hagis llegit i vist en documentals sobre Petra, res et prepara per a tanta bellesa. Escollida com una de les 7 meravelles del món, és sens dubte el tresor més valuós de Jordània. És única, tallada en la mateixa roca pels Nabateus, que es van assentar en aquest lloc fa més de 2000 anys, transformant-lo en un important lloc de trobada en la ruta de la seda, espècies i altres rutes comercials que unien la Xina, l’Índia i l’Aràbia del Sud amb Egipte, Síria, Grècia i Roma. Al segle XVI Petra queda completament perduda per occident durant 300 anys. En el 1812, va ser de nou descoberta per un viatger suïs, Johann Ludwig Burckhard. Caminarem a través del Siq, una estreta fissura entre els penya-segats, per arribar a la Tresoreria, el Teatre Romà, els tribunals, el Temple del Lleó Alat i altres monuments.

Dinarem en un restaurant local a Petra

Visitar Petra durant el dia és una experiència meravellosa en si, no obstant això, a la nit és bastant diferent i surrealista. Per això hem decidit incloure aquesta excursió nocturna. No ens podem perdre l’experiència memorable de passejar pel mig dels gegantescos penya-segats il·luminats amb espelmes, per a arribar fins a “El Tresor”, on ens trobarem un espectacle de llums i colors, amenitzat per música.

Soparem aviat per poder visitar Petra de nit. Allotjament.

Petra – Beidah, la petita Petra – Wadi Rum
Dimarts 29 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Sortida i a pocs kilòmetres trobem una zona de roques de color mel clar, Al Beida, que en àrab significa “La Blanca”, on els nabateus van establir un suburbi comercial al segle I dC, un lloc de descans per a les caravanes comercials que seguien la ruta entre el sud d’Aràbia i la Mediterrània.

Beidha però, ja havia estat habitada mil·lennis abans. Un grup s’hi va assentar cap a l’any 7000 aC (Període neolític). S’hi caçaven animals amb armes de sílex, recol·lectaven plantes salvatges, conreaven blat i ordi i  tenien cabres i ovelles.

Continuem cap a Wadi Rum, “immens, ressonant i diví”, són les paraules que Lawrence va utilitzar per descriure aquest desert, el més gran i magnífic dels paisatges desèrtics de Jordània, un lloc intacte i intemporal. Moltes han estat les cultures que l’han habitada, veurem les seves empremtes en forma de pintures rupestres, pintades i temples. Dinar al Wadi Rum rest House. Seguim amb l’aventura, ens organitzaran un passeig en camell (1 hora) i una excursió en jeep 4×4 que ens endinsaran al desert (3 hores). Trasllat al nostre luxós campament, el wdi rum Luxotel, on ens acomodarem a les nostres tendes segons la categoria triada, la categoria Ufo, amb bany privat dins la tenda. Sopar sota les estrelles i allotjament. De ben segur que serà una experiència especial.

Wadi Rum – Mar Mort
Dimecres, 30 d'octubre

Esmorzar al campament. Començarem camí al Mar mort i anirem directament a l’hotel Movenpick Dead Sea de 5* o similar,  per gaudir d’un bany al mar mort. Amb els seus cels assolellats durant tot l’any i l’aire sec, que es troba a la Vall del Jordà, a uns 422 metres sota el nivell del mar. El punt més baix de la terra, aquesta gran extensió d’aigua rep nombrosos rius, inclòs el Riu Jordà. Un cop les aigües arriben al mar mort, es troben bloquejades sense poder sortir i s’evaporen deixant un dens i ric còctel de sals i minerals. Dinar i sopar en el nostre hotel.

Tornada a Barcelona
Dijous 31 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per agafar un vol directe fins a Barcelona on l’autobús del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Trasllats amb l'autocar del Club del Viatger a l'aeroport de Barcelona
 • Vols directes d’anada i tornada a Amman amb Royal Jordan
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • 3 nits d’hotel de 5* a Amman. Amman Movenpick hotel o similar
 • 2 nits d’hotel de 5* a Petra. Movenpick Petra Hotel hotel o similar
 • 1 nit en un luxós Campament en el desert de Wadi Rum. El Wadi Ru, Luxotel amb tendes "Ufo" amb bany i en forma de cúpula i vista panoràmica.
 • 1 nit d’hotel de 5* a la zona de Mar Mort. Movenpick Dead Sea hotel o similar
 • Esmorzar diari a l’hotel i al campament
 • Pensió completa durant tot el viatge
 • Petra: especial entrada "Petra by Night"
 • Wadi Rum: Excursió en 4x4 en el desert i un passeig a camell
 • Petra: especial entrada “Petra by Night”
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes als àpats
 • Les propines
 • Assegurança opcional de cancel•lació: A consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa