Fèroe: l’encant inigualable de les illes verdes

Hola, amics viatgers! Heu tingut l’ocasió de poder visitar Fèroe i experimentar l’autèntic encant de les illes verdes?

Les Illes Fèroe són un grup d’illes de l’Atlàntic Nord situades entre Islàndia, Escòcia i Noruega que pertanyen a Dinamarca. Els seus paisatges salvatges i impressionants, juntament amb la seva magnífica temperatura suau i agradable és una destinació ideal per a l’estiu, especialment si t’agrada la natura. Per aquesta raó, des del Club del Viatger hem dissenyat aquest viatge pel juliol. L’època perfecta per a poder viatjar, desconnectar i gaudir de la millor companyia en plena naturalesa!

Durant aquest article us explicarem els llocs més fascinants per a gaudir d’aquesta genuïna regió desconeguda i, alhora, formidable!

L’illa de Vàgar, les millors vistes de les illes Fèroe

Vàgar és la principal l’única població de l’illa i conté el port més important de les Illes Fèroe. És aquí, exactament al sud-oest de la costa d’aquesta illa, on emergeixen dos famosíssims penya-segats anomenats Tindhólmur i Gáshólmur, més coneguts com les roques de Dragarnir. Aquesta preciosa estructura ha aconseguit atraure a milers de fotògrafs de tot el món que anhelen capturar aquest fenomen natural que sembla tant irreal com espectacular.

Les cataractes d’Instagram

En primer lloc, durant el recorregut en profunditat per l’illa de Vàgur, un no es pot perdre l’oportunitat de veure les magnífiques cascades més fotografiades de les illes. Una d’elles és la cataracta Gasadalur, la qual té les vistes més panoràmiques de l’illa Mykines. Després, hi ha la cataracta de Bøsdalafossur, que s’estén des del llac Leitisvath fins a l’oceà Atlàntic des de 30 metres sobre el nivell del mar. Cap viatger hauria de deixar passar l’ocasió de veure aquestes imponents joies de la naturalesa!

Fèroe

Cataracta Gasadalur

 

Vestmanna, un trajecte marítim travessant imponents penya-segats

Els penya-segats de Vestmanna us deixaran sense alè per la seva agresta bellesa!

En una embarcació navegarem a través dels penya-segats marins que resulten ser espectaculars des del mar i veurem les colònies d’aus marines que arriben per a reproduir-se. A més, en aquests abismes hi ha nombroses grutes naturals més estretes i profundes que poden ser visitades si les condicions de marea ho permeten.

Una vegada realitzada la navegació, des de Vestmanna i a causa d’una ruta de senderisme que parteix d’allà, ens podrem dirigir al poble més remot de les illes Fèroe: Saksun.

Fèroe

Penya-segats de Vestmanna

 

Saksun, el pintoresc poble amagat de les Fèroe

En les impressionants Illes Fèroe s’amaga el poble de Saksun. Unes casetes de pedra amb teulades de palla. És un lloc increïblement escènic, a causa de les dramàtiques muntanyes que l’envolten i la llacuna al costat del fiord. Malgrat la seva majestuosa bellesa, Saksun és un lloc remot: actualment amb menys de vint habitants, i la població ha disminuït dràsticament en els últims anys. En gran part, això es deu a l’emigració, ja que les persones opten per mudar-se a pobles més grans i ciutats amb major població. D’aquesta manera, moltes de les cases en Saksun s’han convertit en cases d’estiueig o cases de vacances.

Fèroe

Saksun

 

Eysturoy i la increïble primera rotonda submarina del món

En la ciutat d’Eysturoy hi ha una meravellosa obra d’enginyeria que conté la primera rotonda de submarina del món. Es tracta d’una increïble xarxa de túnels subaquàtics de dotze quilòmetres de llarg que uneix la ciutat de Tórshavn amb Eysturoy, la segona illa més poblada. Gràcies a la seva implementació, s’ha aconseguit reduir el temps de viatge entre ambdós llocs: de més d’una hora de conducció per carreteres muntanyoses a quinze minuts. Per tant, resulta una evident millora en la comoditat, desplaçament i la vida dels seus habitants.

Però, aquesta illa ens ofereix molt més que això. Perquè podrem veure la muntanya més alta de les illes Fèroe, Slaettaratindur. També, cal destacar que les Illes Fèroe són conegudes com les “illes de les ovelles”, ja que, hi habiten vuitanta mil en tot l’arxipèlag. Per tant, anar a granges d’ovelles és d’obligada visita, pel fet que, d’aquesta manera es podrà conèixer de primera mà tot sobre la indústria tèxtil de llana natural de les illes Fèroe.

Per acabar de completar l’experiència per Eysturoy, cal mencionar el fiord més gran de l’arxipèlag amb tretze quilòmetres de llarg. Aquest es diu Skálafjørður i contemplar les vistes d’aquest enorme fiord mentre es fa un àpat en una petita casa és realment fascinant.

Fèroe

Eysturoy

 

Suduroy, l’illa més meridional de les illes Fèroe

És l’illa més al sud de les illes Fèroe. Famjin és l’única població en tot el terme municipal i es troba al capdavall d’una vall estreta envoltada de muntanyes, que s’obre a una petita badia amb platja. És aquí on va ser hissar per primera vegada la bandera de les Illes Fèroe l’any 1919 i es pot veure exposada en la petita església de Famjin, construïda l’any 1876 i considerada monument històric de l’arxipèlag.

Tanmateix, el que fa que sigui una atractiva destinació és visitar el far d’Akraberg, un dels imprescindibles de les illes Fèroe. A més, des d’allà es pot contemplar les precioses i espectaculars vistes dels penya-segats de Beinisvørð. Es tracta dels més alts de l’illa de Suðuroy, i el punt de més altitud té 469 m sobre el nivell del mar.

Fèroe

El poble de Famjin

 

Tórshavn, la capital més petita del món

És la capital i la ciutat més gran de les illes Fèroe. Situada al centre de l’arxipèlag és el lloc ideal per a fer excursions pel voltant de les illes. La seva història es pot distingir per la ciutat: els estrets carrers, les nombroses cases de blanques finestres i les teulades repletes de gespa. En la part del port és on se centra tot el servei de transport de la ciutat (i gairebé de les illes). Des de petits ferris per dirigir-se a altres parts de les illes fins a grans vaixells procedents d’Islàndia, Noruega o Dinamarca.

Però, mentre es visita Tórshavn, un no es pot perdre l’oportunitat de visitar Skansi, l’antiga fortalesa on es troba el far i els canons que servien per a defensar-se dels pirates. Tampoc, el Museu Nacional de les illes Fèroe, que combina història natural i cultural i alhora exhibeix evidencies i vestigis de les llegendes feroeses des de l’era vikinga a l’Edat Mitjana, a través d’objectes que reflecteixen la vida quotidiana des de l’agricultura fins a la tradició marítima. Una gran ocasió per enriquir-se de la seva gran història!

Fèroe

El port marítim de Torshavn

 

El Club del Viatger us convida a viatjar a les Illes Fèroe i contemplar la seva gran bellesa natural del 27 de juny al 7 de juliol.

Per tant, visitar les Illes Fèroe esdevé una destinació única pels amants de la naturalesa. És una opció sense igual, que ben segur, us meravellarà contemplar la seva gran bellesa natural reflectida en els seus encantadors pobles de cases mil·lenàries i els imponents penya-segats com els de Vestmanna. També, els innumerables i enormes fiords i les precioses valls i muntanyes que s’hi poden distingir per tot l’arxipèlag que us deixaran bocabadats. En definitiva, serà un viatge que indiscutiblement us evocarà unes emocions i sentiments que seran impossibles d’oblidar!

Benvinguts a les illes verdes de les Fèroe, una regió natural inhòspita però espectacular!

Per a més informació contacteu amb nosaltres aquí o al 937665996.