Argentina i Creuer a la fi del món

Argentina és un país immens i solemne que s’estén entre els Andes i l’Atlàntic. Terra de cultura, d’antigues civilitzacions, de metròpolis vibrants i d’una naturalesa exultant que s’expressa a través de les innumerables glaceres de la Patagònia o dels grans llacs delimitats per altes muntanyes, entre d’altres.

Us proposem un viatge cap al sud de l’Argentina, coneixent la seva capital, Buenos Aires, i endinsant-nos en la Patagònia amb el creuer Australis per tal de conèixer les seves glaceres i altres atractius. Ens aproparem al Perito Moreno i arribarem al nord inhòspit per descobrir les imponents cascades d’Iguaçú. Un viatge que ens permetrà conèixer un país que ho té pràcticament tot i que embadaleix amb la seva única naturalesa, cultura i experiències!

La Patagònia és una regió geogràfica a la part més austral d’Amèrica del Sud, abastant territoris de l’Argentina i Xile. La regió coneguda com a Patagònia es refereix a l’extrem austral del Con Sud. És envoltada per les aigües de l’oceà Atlàntic per l’est, de l’oceà Pacífic per l’oest i pel pas de Drake al sud. No obstant això, el límit nord de la Patagònia és molt discutit en l’actualitat.

Encara que geogràficament, els límits septentrionals de la Patagònia són el riu Biobío i el riu Colorado, cada país utilitza distints paràmetres per a establir les terres patagòniques. La majoria dels geògrafs consideren que el límit nord de la Patagònia xilena està marcat per l’estuari de Reloncaví. Al seu torn, la Patagònia se subdivideix en dues zones, conegudes com a Patagònia Occidental o Xilena i Patagònia Oriental o Argentina.

 

Itinerari

Barcelona - Iguaçu
Dimarts, 14 de març

Sortida des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a Iguaçú via dues ciutats d’enllaç.

Àpats i nit a bord.

Iguaçú, una meravella natural
Dimecres, 15 de març

Arribada a Iguaçú, trobada amb el nostre guia i trasllat a l’hotel. Dinar i a la tarda realitzarem l’excursió a les Cascades d’Iguaçú des del costat brasiler. Junts anirem cap al parc nacional Foz d’Iguaçú on durem a terme un circuit de passarel·les de 950 metres de llarg que se situen sobre els barrancs del riu Iguaçú, brindant-nos una vista panoràmica realment impressionant de tots els salts. El recorregut té el seu punt culminant en arribar al mirador de La Garganta del Diablo on el so de la caiguda de les aigües fa estremir al visitant.

Retorn a l’hotel per sopar i allotjament.

 

Iguaçú i el tren de la selva
Dijous, 16 de març

Esmorzar a l’hotel. Avui contemplarem les cascades des del costat argentí. Ens dirigirem cap a l’entrada del parc nacional d’Iguaçú, des d’on partirem en el tren de la Selva, un tren ecològic s’endinsa en la selva, fins a arribar a l’estació Garganta del Diablo, on comença el recorregut cap a un dels paisatges més meravellosos de l’Argentina.

El recorregut continua fins a la següent parada, l’estació Cataratas, on es pot fer el Passeig Superior o el Passeig Inferior, ambdós compten amb un recorregut de passarel·les que permeten apreciar aquest magnífic escenari des de diversos angles i perspectives. Dinar en un restaurant local.  Acabada la visita, retorn a l’hotel per sopar.

Allotjament en el nostre hotel.

Iguaçu - El Calafate
Divendres, 17 de març

Esmorzar i a l’hora convinguda trasllat cap a l’aeroport d’Iguaçú per volar a El Calafate, via una ciutat d’enllaç.

El Calafate és un tranquil poble de la Patagònia argentina, situat a la província de Santa Cruz, una de les més extenses i remotes del país. Des d’aquí podrem visitar una de les meravelles naturals del món, la glacera de Perito Moreno.

En arribar, trobarem el nostre guia local.

Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

Calafate - Perito Moreno i Safari Nàutic
Dissabte, 18 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida per recórrer els 80 km que ens separen de la glacera Perito Moreno i del parc nacional Los Glaciares, considerats patrimoni mundial natural per la UNESCO. La glacera té una paret de 5 quilòmetres d’ample i de 70 metres d’altitud sobre el nivell de l’aigua i  enamora amb el seu joc de colors que varien des del blanc immaculat al verd turquesa.

Farem una caminada descendent por les passarel·les ubicades davant de la glacera per gaudir de la immensitat del paisatge i podrem percebre els sons constants dels despreniments del gel. Un espectacle inigualable que continuarà amb el Safari Nàutic, una navegació pel braç Rico del llac Argentí i que durant una hora ens possibilitarà viure la glacera més de prop. Un cop davant la paret de la glacera el vaixell s’aturarà uns minuts per poder apreciar millor aquest espectacle natural. Dinarem en un restaurant. Al vespre tornarem a l’hotel.

Sopar i allotjament.

Calafate - Ushuaia - PN i tren de la fi del món
Diumenge, 19 de març

Esmorzar i a l’hora convinguda trasllat cap a l’aeroport de El Calafate per volar a Ushuaia, el poble més austral, situat entre el canal Beagle i la serralada muntanyosa de Martial. En arribar, trobarem el nostre guia i ens dirigirem cap a l’hotel per dinar.

Avui coneixerem el parc natural de Tierra del Fuego, l’àrea natural protegida més austral del món, el qual s’estén per les costes de l’Atlàntic i el Pacífic. La topografia del parc és summament variada, amb muntanyes escarpades, rius, valls i llacs, que donen lloc a paisatges diferenciats i pintorescs.

Prendrem el tren del Fin del Mundo que ens portarà a conèixer magnífics espais naturals com la vall del riu Pipo, els boscos subantàrtics o el naixement de la cascada de La Macarena. I en arribar al parc nacional Tierra del Fuego, continuarem la nostra visita per descobrir les meravelles naturals d’aquest indret, tals com la llacuna verda, la badia Lapataia, la llacuna Negra i el llac Acigami.

Acabada la visita, retornarem a l’hotel per sopar i allotjament.

Ushuaia - Creuer Australis
Dilluns, 20 de març

Esmorzar i sortida cap a les instal·lacions del creuer Australis per fer el check in. Posteriorment, sortirem a dinar a un restaurant local i encara tindrem una estona lliure per fer un passeig per la ciutat acompanyats del nostre guia local.

A l’hora convinguda, iniciarem una aventura que ens portarà a explorar les meravelles dels fiords de la Patagònia, per gaudir dels paisatges més magnífics i impressionants del planeta. Passarem per punts tan emblemàtics i coneguts com la Terra del Foc, l’estret de Magallanes, el canal Beagle o el cap d’Hornos i contemplarem territoris verges, on habiten remotes colònies de pingüins. Prepareu-vos per gaudir d’un viatge que ens portarà a la fi del món on trobarem imponents glaceres, boscs nadius i una flora i fauna única al món!

Abans de sopar, gaudirem d’una beguda de benvinguda mentre ens presenten a la tripulació. Sopar i nit a bord.

Allotjament.

Canal Murray - PN Cap d'Hornos - Badia Wulaia
Dimarts, 21 de març

Esmorzar. Després d’haver navegat pel canal Murray i la badia de Nassau durant tota la nit i també durant aquest matí, arribarem finalment al parc nacional del cap d’Hornos, una regió catalogada com a reserva de la biosfera. Aquest és un paisatge salvatge, una formació rocosa situada en la confluència dels oceans Atlàntic i Pacífic, un lloc completament aïllat i inhabitat. Australis és l’únic creuer d’expedició que toca a terra al cap d’Hornos. Aquest fet ens permetrà conèixer la vida silvestre del territori i gaudir d’unes incomparables vistes. És una experiència emocionant i veritablement única a la vida. Dinar a bord.

Ens dirigim ja cap a la històrica badia de Wulaia, lloc on va prosperar la població nativa de Yámana, fins i tot Charles Darwin visità aquest indret durant les seves expedicions al segle XIX. Aquí hi ha un vell edifici de ràdio que ha estat transformat en un interessant museu, on es mostra la turbulenta història dels habitants nadius i les característiques geogràfiques de la zona. La badia també és un espectacle impressionant per a la vista i compta amb una vegetació única i diversos senders pintorescos.

Acabada l’excursió, retorn al creuer, sopar i allotjament.

Les glaceres Pia i Garibaldi
Dimecres, 22 de març

A la nit navegarem per l’extrem occidental de Terra del Foc a través dels canals estrets Gabrial, Magdalena i Cockburn, arribant al fiord Pía. Després d’esmorzar, pujarem a bord d’una llanxa Zodiac que ens portarà a terra ferma. Avui ens espera un dels moments més màgics de tot el viatge, ja que realitzarem una caminada per un paratge espectacular que ens portarà fins a un excepcional mirador amb vists a la glacera Pía; un bloc de gel sòlid de 20 km de llarg que s’admira molt millor des de prop.

Havent dinat, continuarem la navegació cap a l’oest pel canal Beagle, on serem testimonis d’una altra de les meravelles del món, la glacera Garibaldi, que podrem admirar des del vaixell principal o bé durant una estimulant caminada a través de boscos de falgueres i roques cobertes de molsa, que ens portarà a una remota cascada glacera amb enlluernadores vistes aèries sobre la glacera en si. Retorn al vaixell per sopar.

Allotjament en el hotel.

Depressió d'Agostini - Glacera Àguila i Còndor
Dijous, 23 de març

Avui navegarem a través del canal Cockburn i la depressió d’Agostini. Al llarg del dia veurem un paisatge espectacular d’imponents pics i glaceres que formen la serralada de Darwin.

Després d’esmorzar, baixarem a terra per gaudir d’una caminada tranquil·la que culminarà a una llacuna alimentada per les aigües termals de la propera glacera Àguila, magnífic testimoni de la magnitud d’aquests extraordinaris paisatges. Tindrem una mica de temps per fer fotografies abans de tornar al vaixell principal. Dinar.

A la tarda, farem una passejada a bord de la llanxa Zodiac al voltant de la glacera Còndor, anomenat així per l’abundància de gegants còndors andins que habiten en aquesta zona. Amb una mica de sort podrem veure aquestes fantàstiques criatures. Retorn al vaixell, sopar i allotjament.

Illa Magdalena - Punta Arenas - Buenos Aires
Divendres, 24 de març

Esmorzar a bord i a primera hora del matí, si les condicions climatològiques són bones, desembarcarem a l’illa Magdalena, on farem una caminada que ens portarà fins al far i a on podrem apreciar una colònia de fins a 120.000 pingüins de Magallanes i altres ocells autòctons. Observar-los en el seu hàbitat natural és tota una alegria.

Finalment, arribarem a Punta Arenas, desembarcament i ens traslladarem cap a l’aeroport de Río Gallegos per volar cap a Buenos Aires. En arribar a la capital, trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

Visitem Buenos Aires
Dissabte, 25 de març

Esmorzar i visita de la ciutat per conèixer els indrets més representatius del seu llegat arquitectònic. Visitarem la plaça de Mayo, on trobarem la seu del govern o la catedral. Seguirem cap al nucli antic, el barri de San Telmo, coneixerem els orígens de la música i el ball nacional, el tango, arribarem fins al barri de La Boca, per conèixer l’antic port natural de la ciutat i veurem el Caminito, el carrer declarat museu per les seves acolorides cases i finalment arribarem a Puerto Madero, un dels barris més nobles de la ciutat.

Després de dinar, pararem a la plaça San Martín i passejarem pel barri de la Recoleta, el barri més prestigiós i vibrant, que destaca per les antigues edificacions amb tocs arquitectònics europeus. Per acabar, veurem el barri de Palermo, considerat el pulmó de la ciutat. Sopar en un restaurant.

Allotjament en el nostre hotel.

Dia a l'aire lliure: Estància a Santa Susana
Diumenge, 26 de març

Esmorzar i coneixerem les estancias. Fundades com a assentaments dels colonitzadors espanyols, les estancias es van acabar convertint en grans establiments rurals formats per habitatges, estables, cavalleries i bodegues on s’expressava la riquesa i producció de les grans famílies rurals. Avui visitarem l’estància Santa Susana, dedicada majoritàriament a la producció agrícola. Els passeigs en sulkys i a cavall ens mostraran l’encant del camp argentí, dels seus paisatges i cultius. També visitarem el museu i la capella i podrem gaudir d’una magnífica recepció a base d’empanades i vi. Dinarem i viurem un espectacle de tango i folklore típic de la zona. Tornarem a Buenos Aires i farem un sopar de comiat.

Allotjament al nostre hotel.

Buenos Aries - Barcelona
Dilluns, 27 de març

Esmorzar i disposarem de temps lliure per passejar o fer unes compres. Trasllat a l’aeroport per volar cap a Barcelona, via una ciutat europea.

Nit i àpats a bord.

Arribada a casa
Dimarts, 28 de març

Arribada a Barcelona on l’autocar del Club del Viatger en deixarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Vols internacionals Barcelona – Iguaçú i Buenos Aires – Barcelona, ambdós via ciutats europees.
 • Vols domèstics Iguaçú – El Calafate, El Calafate – Ushuaia, Río Gallegos – Buenos Aires.
 • Taxes i impostos aeris inclosos.
 • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tota l’estada (excepte durant el trajecte en creuer que disposarem de personal expert de tripulació).
 • Totes les visites, permisos i entrades segons l’itinerari.
 • 8 nits d’allotjament a hotels de 4 i 5 estrelles.
 • 4 nits d’allotjament al creuer Australis amb cabines de categoria AA.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del primer dia fins al l’esmorzar del darrer.
 • Begudes incloses al creuer Australis.
 • Estada d’un dia a l’Estancia Santa Susana.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • Les begudes als àpats.
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 325€ per persona.

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 150.000 € (cent cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 16 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa