Argentina i Creuer a la fi del món

Argentina és un país immens i solemne que s’estén entre els Andes i l’Atlàntic. Terra de cultura, d’antigues civilitzacions, de metròpolis vibrants i d’una naturalesa exultant que s’expressa a través de les innumerables glaceres de la Patagònia o dels grans llacs delimitats per altes muntanyes, entre d’altres.

Us proposem un viatge cap al sud de l’Argentina, coneixent la seva capital, Buenos Aires, i endinsant-nos en la Patagònia amb el creuer Australis per tal de conèixer les seves glaceres i altres atractius. Ens aproparem al Perito Moreno i arribarem al nord inhòspit per descobrir les imponents cascades d’Iguaçú.

Un viatge que ens permetrà conèixer un país que ho té pràcticament tot i que embadaleix amb la seva única naturalesa, cultura i experiències!

 

Itinerari

Barcelona - Iguaçu
Diumenge, 17 de març

Sortida des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a Iguaçú via dues ciutats d’enllaç. Àpats i nit a bord.

Iguaçú, una meravella natural
Dilluns, 18 de març

Arribada a Iguaçú, trobada amb el nostre guia i trasllat a l’hotel. Dinar i a la tarda realitzarem l’excursió a les Cascades d’Iguaçú des del costat brasiler. Junts anirem cap al parc nacional Foz d’Iguaçú on durem a terme un circuit de passarel·les de 950 metres de llarg que se situen sobre els barrancs del riu Iguaçú, brindant-nos una vista panoràmica realment impressionant de tots els salts. El recorregut té el seu punt culminant en arribar al mirador de La Garganta del Diablo on el so de la caiguda de les aigües fa estremir al visitant. Retorn a l’hotel per sopar i allotjament.

 

Iguaçú i el tren de la selva
Dimarts, 19 de març

Esmorzar a l’hotel. Avui contemplarem les cascades des del costat argentí. Ens dirigirem cap a l’entrada del parc nacional d’Iguaçú, des d’on partirem en el tren de la Selva, un tren ecològic s’endinsa en la selva, fins a arribar a l’estació Garganta del Diablo, on comença el recorregut cap a un dels paisatges més meravellosos de l’Argentina.

El recorregut continua fins a la següent parada, l’estació Cataratas, on es pot fer el Passeig Superior o el Passeig Inferior, ambdós compten amb un recorregut de passarel·les que permeten apreciar aquest magnífic escenari des de diversos angles i perspectives. Dinar en un restaurant local.  Acabada la visita, retorn a l’hotel per sopar. Allotjament.

Iguaçú – El Calafate
Dimecres, 20 de març

Esmorzar i a l’hora convinguda trasllat cap a l’aeroport d’Iguaçú per volar a El Calafate, via una ciutat d’enllaç.

El Calafate és un tranquil poble de la Patagònia argentina, situat a la província de Santa Cruz, una de les més extenses i remotes del país. Des d’aquí podrem visitar una de les meravelles naturals del món, la glacera de Perito Moreno.

En arribar, trobarem el nostre guia local. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

Calafate - Perito Moreno i Safari Nàutic
Dijous, 21 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida per recórrer els 80 km que ens separen de la glacera Perito Moreno i del parc nacional Los Glaciares, considerats patrimoni mundial natural per la UNESCO. La glacera té una paret de 5 quilòmetres d’ample i de 70 metres d’altitud sobre el nivell de l’aigua i  enamora amb el seu joc de colors que varien des del blanc immaculat al verd turquesa.

Farem una caminada descendent por les passarel·les ubicades davant de la glacera per gaudir de la immensitat del paisatge i podrem percebre els sons constants dels despreniments del gel. Un espectacle inigualable que continuarà amb el Safari Nàutic, una navegació pel braç Rico del llac Argentí i que durant una hora ens possibilitarà viure la glacera més de prop. Un cop davant la paret de la glacera el vaixell s’aturarà uns minuts per poder apreciar millor aquest espectacle natural. Dinarem en un restaurant. Al vespre tornarem a l’hotel. Sopar i allotjament.

Calafate - Ushuaia - PN i tren de la fi del món
Divendres, 22 de març

Esmorzar i a l’hora convinguda trasllat cap a l’aeroport de El Calafate per volar a Ushuaia, el poble més austral, situat entre el canal Beagle i la serralada muntanyosa de Martial. En arribar, trobarem el nostre guia i realitzarem una visita per la ciutat, incloent una vista panoràmica des-de el Glaciar Le Martial. Ens dirigirem cap a l’hotel per dinar.

Coneixerem el parc natural de Tierra del Fuego, l’àrea natural protegida més austral del món, el qual s’estén per les costes de l’Atlàntic i el Pacífic. La topografia del parc és summament variada, amb muntanyes escarpades, rius, valls i llacs, que donen lloc a paisatges diferenciats i pintorescs.

Prendrem el tren del Fin del Mundo que ens portarà a conèixer magnífics espais naturals com la vall del riu Pipo, els boscos subantàrtics o el naixement de la cascada de La Macarena. I en arribar al parc nacional Tierra del Fuego, continuarem la nostra visita per descobrir les meravelles naturals d’aquest indret, tals com la llacuna verda, la badia Lapataia, la llacuna Negra i el llac Acigami. Acabada la visita, retornarem a l’hotel per sopar i allotjament

Ushuaia - Creuer Australis
Dissabte, 23 de març

Esmorzar i sortida cap a les instal·lacions del creuer Australis per fer el check in. Posteriorment, sortirem a fer una visita de la ciutat i del Museo del Presidio i per dinar a un restaurant local. Encara tindrem una estona lliure per fer un passeig per la ciutat acompanyats del nostre guia local.

A l’hora convinguda, iniciarem una aventura que ens portarà a explorar les meravelles dels fiords de la Patagònia, per gaudir dels paisatges més magnífics i impressionants del planeta. Passarem per punts tan emblemàtics i coneguts com la Terra del Foc, l’estret de Magallanes, el canal Beagle o el cap d’Hornos i contemplarem territoris verges, on habiten remotes colònies de pingüins. Prepareu-vos per gaudir d’un viatge que ens portarà a la fi del món on trobarem imponents glaceres, boscs nadius i una flora i fauna única al món!

Abans de sopar, gaudirem d’una beguda de benvinguda mentre ens presenten a la tripulació. Sopar i nit a bord. Allotjament.

Canal Murray - PN Cap d'Hornos - Badia Wulaia
Diumenge, 24 de març

Esmorzar. Després d’haver navegat pel canal Murray i la badia de Nassau durant tota la nit i també durant aquest matí, arribarem finalment al parc nacional del cap d’Hornos, una regió catalogada com a reserva de la biosfera. Aquest és un paisatge salvatge, una formació rocosa situada en la confluència dels oceans Atlàntic i Pacífic, un lloc completament aïllat i inhabitat. Australis és l’únic creuer d’expedició que toca a terra al cap d’Hornos. Aquest fet ens permetrà conèixer la vida silvestre del territori i gaudir d’unes incomparables vistes. És una experiència emocionant i veritablement única a la vida. Dinar a bord.

Ens dirigim ja cap a la històrica badia de Wulaia, lloc on va prosperar la població nativa de Yámana, fins i tot Charles Darwin visità aquest indret durant les seves expedicions al segle XIX. Aquí hi ha un vell edifici de ràdio que ha estat transformat en un interessant museu, on es mostra la turbulenta història dels habitants nadius i les característiques geogràfiques de la zona. La badia també és un espectacle impressionant per a la vista i compta amb una vegetació única i diversos senders pintorescos. Acabada l’excursió, retorn al creuer, sopar i allotjament.

Les glaceres Pia i Garibaldi
Dilluns, 25 de març

A la nit navegarem per l’extrem occidental de Terra del Foc a través dels canals estrets Gabrial, Magdalena i Cockburn, arribant al fiord Pía. Després d’esmorzar, pujarem a bord d’una llanxa Zodiac que ens portarà a terra ferma. Avui ens espera un dels moments més màgics de tot el viatge, ja que realitzarem una caminada per un paratge espectacular que ens portarà fins a un excepcional mirador amb vists a la glacera Pía; un bloc de gel sòlid de 20 km de llarg que s’admira molt millor des de prop.

Havent dinat, continuarem la navegació cap a l’oest pel canal Beagle, on serem testimonis d’una altra de les meravelles del món, la glacera Garibaldi, que podrem admirar des del vaixell principal o bé durant una estimulant caminada a través de boscos de falgueres i roques cobertes de molsa, que ens portarà a una remota cascada glacera amb enlluernadores vistes aèries sobre la glacera en si. Retorn al vaixell per sopar. Allotjament.

Depressió d'Agostini - Glacera Àguila i Còndor
Dimarts, 26 de març

Avui navegarem a través del canal Cockburn i la depressió d’Agostini. Al llarg del dia veurem un paisatge espectacular d’imponents pics i glaceres que formen la serralada de Darwin.

Després d’esmorzar, baixarem a terra per gaudir d’una caminada tranquil·la que culminarà a una llacuna alimentada per les aigües termals de la propera glacera Àguila, magnífic testimoni de la magnitud d’aquests extraordinaris paisatges. Tindrem una mica de temps per fer fotografies abans de tornar al vaixell principal. Dinar.

A la tarda, farem una passejada a bord de la llanxa Zodiac al voltant de la glacera Còndor, anomenat així per l’abundància de gegants còndors andins que habiten en aquesta zona. Amb una mica de sort podrem veure aquestes fantàstiques criatures. Retorn al vaixell, sopar i allotjament.

Punta Arenas - Buenos Aires
Dimecres, 27 de març

Finalment, arribarem a Punta Arenas, esmorzar a bord, desembarcament i ens traslladarem cap a l’aeroport de Río Gallegos per volar cap a Buenos Aires. En arribar a la capital, trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

Visitem Buenos Aires
Dijous, 28 de març

Esmorzar i visita de la ciutat per conèixer els indrets més representatius del seu llegat arquitectònic. Visitarem la plaça de Mayo, on trobarem la seu del govern o la catedral. Seguirem cap al nucli antic, el barri de San Telmo, coneixerem els orígens de la música i el ball nacional, el tango, arribarem fins al barri de La Boca, per conèixer l’antic port natural de la ciutat i veurem el Caminito, el carrer declarat museu per les seves acolorides cases i finalment arribarem a Puerto Madero, un dels barris més nobles de la ciutat.

Després de dinar, pararem a la plaça San Martín i passejarem pel barri de la Recoleta, el barri més prestigiós i vibrant, que destaca per les antigues edificacions amb tocs arquitectònics europeus. Per acabar, veurem el barri de Palermo, considerat el pulmó de la ciutat. Sopar en un restaurant. Allotjament.

Dia a l'aire lliure: Estància a Santa Susana
Divendres, 29 de març

Esmorzar i coneixerem les estancias. Fundades com a assentaments dels colonitzadors espanyols, les estancias es van acabar convertint en grans establiments rurals formats per habitatges, estables, cavalleries i bodegues on s’expressava la riquesa i producció de les grans famílies rurals. Avui visitarem l’estància Santa Susana, dedicada majoritàriament a la producció agrícola. Els passeigs en sulkys i a cavall ens mostraran l’encant del camp argentí, dels seus paisatges i cultius. També visitarem el museu i la capella i podrem gaudir d’una magnífica recepció a base d’empanades i vi. Dinarem i viurem un espectacle de tango i folklore típic de la zona. Tornarem a Buenos Aires i farem un sopar de comiat. Allotjament.

Buenos Aries - Barcelona
Dissabte, 30 de març

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’aeroport per volar cap a Barcelona, via una ciutat europea.

Nit i àpats a bord.

Arribada a casa
Diumenge, 31 de març

Arribada a Barcelona on l’autocar del Club del Viatger en deixarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Vols internacionals Barcelona – Iguaçú i Buenos Aires – Barcelona, ambdós via ciutats europees.
 • Vols domèstics Iguaçú – El Calafate, El Calafate – Ushuaia, Río Gallegos – Buenos Aires.
 • Taxes i impostos aeris inclosos.
 • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tota l’estada (excepte durant el trajecte en creuer que disposarem de personal expert de tripulació).
 • Totes les visites, permisos i entrades segons l’itinerari.
 • 8 nits d’allotjament a hotels de 4 i 5 estrelles.
 • 4 nits d’allotjament al creuer Australis amb cabines de categoria AA.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del primer dia fins al l’esmorzar del darrer.
 • Begudes incloses al creuer Australis.
 • Estada d’un dia a l’Estancia Santa Susana.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • Les begudes als àpats.
 • Assegurança de cancel·lació. Preus i condicions per persona a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

 

NOTA INFORMATIVA:

La política del Club del Viatger en respecte els vols i els trajectes en bus,  ha estat sempre calcular els preus incloent les taxes  i el carburant en el moment de la publicació del viatge en el catàleg i web, assumint les variacions en el moment de l’emissió dels bitllets uns dies abans de la sortida del viatge o amb del preu final del transport en bus, sense perjudicar el preu final publicat.

A causa de les circumstàncies actuals ens veiem obligats a revisar el preu final dels vols i trajectes en bus implicats en cada viatge i en cas d’un augment significatiu compartir el sobrecost amb les persones que viatgin.

Vaixell VENTUS AUSTRALIS

Trobareu informació detallada en la següent pàgina web https://www.australis.com/eu/es/nuestra-flota/ventus-australis

El vaixell té una capacitat màxima de fins a 200 passatgers. Disposa de diferents espais comuns com diversos salons, restaurant i terrassa exterior.

Australis compta amb una gastronomia de nivell internacional amb assessorament de la carta per part de Chefs de reconegut prestigi i opera amb un sistema “all inclusive”, amb dinars i sopars a la carta. El bar, que també opera amb sistema “open bar”, compta amb una carta internacional i una àmplia oferta de licors i vins seleccionats de Xile i Argentina. A bord, també es fan xerrades sobre les expedicions que es complementen amb informació d’interès sobre la fauna endèmica, geografia, glaciologia, etnografia i història de la regió.

Cambrot categoria AA (inclosa en el preu)

Estan situades en el pont principal.

Tenen finestra i labavo privat amb dutxa

 

Cambrot categoria AAA

Estan situades en el pont superior.

Tenen finestra i labavo privat amb dutxa.