Bulgària, única i diversa

Balcànica per les seves muntanyes, mediterrània per la seva cuina, oriental per la connexió cultural i hel·lena per l’efectivitat de la seva gent, Bulgària és un dels països més interessants i a la vegada més desconeguts de tota Europa. Dins la seductora barreja de naturalesa i història que proposa el país, farem un recorregut per descobrir les joies més amagades de la regió i ens deixarem portar per la seva extraordinària bellesa.

Descobriu Bulgària amb el Club del Viatger, un país amb alts pics rocosos que allotgen pintoresques muntanyes, varietats infinites de paisatges naturals barrejats amb una profunda història i relíquies de gran valor que no deixen a ningú indiferent.

Itinerari

Volem cap a Sofia
Dimarts, 3 de setembre

A l’hora acordada, sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per facturar equipatges i volar cap a Sofia via una ciutat europea.

Un cop arribem, el nostre guia local ens estarà esperant per acompanyar-nos cap al nostre hotel de Sofia per descansar una mica abans de sopar en el mateix hotel.

Allotjament.

Sofia – Veliko Tarnovo
Dimecres, 4 de setembre

Esmorzar bufet a l’hotel. Avui començarem el dia coneixent la ciutat de Sofia, la capital de Bulgària. Sofia, ubicada al bell mig de la Serralada dels Balcans, sorprèn per la seva fascinant història i cultura que resta desconeguda per a molts. Durant molts anys, Sofia va ser la capital del Primer i Segon Imperi Búlgar i va esdevenir el centre històric i cultural de la regió. Per aquesta raó, trobarem vestigis del que va ser el regne més important dels Balcans i ens deixarem fascinar per com ha anat evolucionant al llarg dels anys mentre visitem construccions de gran importància com la catedral d’Alexandre Nevsky, catedral ortodoxa que ha esdevingut el símbol latent de la ciutat; l’església de la Rotonda de Sant Jordi, actualment la més antiga de la ciutat, o el Parlament. Acabades les visites, ens traslladarem cap a Veliko Tarnovo.

Dinar en ruta. Continuarem viatge fins a Veliko Tarnovo per conèixer la fortalesa de Tsarevets, la que va ser residència de la dinastia Asènia, una de les més importants de l’Europa medieval. També aprofitarem per passejar pel famós carrer Samovodska Charshia, l’antic carrer que utilitzaven com a mercat local.

Finalitzades aquestes visites, soparem en un restaurant local i, posteriorment, ens traslladarem cap al nostre hotel.

Allotjament.

Veliko Tarnovo – Sveshtari – Varna
Dijous, 5 de setembre

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, sortirem amb el nostre autobús en direcció a Sveshtari per conèixer la tomba tràcia de Sveshtari, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Descoberta l’any 1982 prop del poble, aquesta tomba data del segle III aC i reflecteix perfectament els principis estructurals fonamentals dels edificis de culte traci. La tomba té una decoració arquitectònica única, amb cariàtides pintades meitat humanes, meitat plantes i pintures murals diverses. Després de la visita, continuarem viatge fins a Shumen, on dinarem en un restaurant local.

Havent dinat, ens traslladarem fins a Varna, la tercera ciutat més gran del país i coneguda com la “capital marina”. Abans d’anar cap al nostre hotel, farem una petita passejada pel conegut Jardí Marítim de Varna i ens endinsarem en el carrer principal de vianants de la ciutat.

Acabat aquest recorregut, arribarem al nostre hotel de Varna per descansar una mica abans d’anar a sopar en un restaurant local.

Allotjament.

Varna – Kaliakra – Balchik – Varna
Divendres, 6 de setembre

Esmorzar a l’hotel. De bon matí, ens traslladarem cap a la reserva natural de Cap Kaliakra. Visitarem les restes de la seva fortalesa romana mentre gaudim d’unes impressionants vistes al Mar Negre i d’una natura exuberant. A més, si tenim sort, potser podrem veure espècies endèmiques de diversos tipus d’ocells i dofins.

Dinar en un restaurant local. Havent dinat, continuarem fins al petit poble marítim de Balchik. Visitarem el seu famós Palau, construït l’any 1926 per la reina Maria de Romania, que mostra una interessant mescla d’estils arquitectònics amb motius ornamentals orientals. Continuarem descobrint els encants de Balchik tot visitant el seu jardí botànic, actualment el més gran del país, on podem trobar més de dues mil plantes diferents i una col·lecció impactant de milers de cactus diferents.

Acabades les visites, deixarem enrere Balchik per tornar cap a Varna. Farem una visita panoràmica de la ciutat i ens aturarem a visitar la seva Catedral i l’Òpera, unes de les seves joies més preuades.

Soparem en un restaurant local i retornarem cap al nostre hotel.

Allotjament.

Varna – Nessèbar – Plòvdiv
Dissabte, 7 de setembre

Esmorzar bufet a l’hotel. Avui al matí visitarem el famós Museu Arqueològic de Varna, on es troba el “Tresor d’Or de Bulgària”, el que es creu que és l’or processat més antic del món que es remunta a l’època de l’Edat del Coure (data aproximadament del 4400-4100 aC)

Després d’aquesta interessant visita, continuarem viatge cap a Nessèbar, també coneguda com “La Perla del Mar Negre”. Nessèbar és una ciutat-museu definida per més de tres mil·lennis d’història, però que es troba en constant canvi i evolució. Ubicada en el centre d’una petita península en el Mar Negre, Nessèbar ha esdevingut l’epicentre de la història de l’indret, ja que és considerada com una de les ciutats més antigues i més ben conservades d’Europa.

Dinarem en un restaurant local i continuarem gaudint de Nessèbar tot visitant l’Església de Sant Esteve, una antiga església ortodoxa conservada en el centre històric de la ciutat, considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Acabada aquesta visita, ens traslladarem cap al nostre hotel de Plovdiv, on soparem i ens allotjarem les dues pròximes nits.

Allotjament.

Plòvdiv – Bachkovo – Plòvdiv
Diumenge, 8 de setembre

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida per visitar la mil·lenària ciutat de Plòvdiv, situada a la plana de Tràcia, ben a la vora del riu Maritsa. Avui dia, Plòvdiv és la segona ciutat més gran de Bulgària i la sisena més antiga del món, la qual alberga grans monuments històrics diversos, des de restes de l’època tràcia fins a mesquites turques. Mentre passegem pels seus carrers, podrem conèixer de ben a prop el teatre romà més ben conservat d’Europa, l’odèon romà, la casa d’Hindlianov, l’església de Constantí i d’Helena i el centre històric, entre d’altres.

Dinar en un restaurant local. Havent dinat, ens traslladarem cap a Bachkovo per visitar el seu monestir, ubicat en un lloc privilegiat rodejat de meravellosos paratges naturals. Farem una visita completa dels seus voltants i ens endinsarem en el seu interior per veure la cuina, anomenada la “Magernitsa”, els seus dos patis interiors i el refectori.

Per acabar el dia, ens traslladarem cap a un celler de la regió per sopar mentre fem un tast dels seus millors vins. Després de sopar, retornarem cap al nostre hotel de Plòvdiv.

Allotjament.

Plòvdiv – Monestir de Rila – Sofia
Dilluns, 9 de setembre

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, sortirem en direcció a Rila, on visitarem el monestir búlgar per excel·lència, el monestir de Rila. Va ser fundat l’any 930 per l’emperador Asen Ivan, però l’estructura que hi trobarem data del 1335. És considerat el centre cristià-ortodox de la cultura búlgara i representa el monestir més gran de tot el país. Visitarem l’interior del monestir, ricament decorat amb pintures i frescos de gran valor artístic i històric. Dinarem en un restaurant local a prop del monestir.

Acabada la visita, ens traslladarem de nou cap al nostre hotel de Sofia, on visitarem el Museu Nacional d’Història, on trobarem una gran col·lecció de tresors tracis, considerats uns dels més antics del món. Posteriorment, anirem cap al nostre hotel de Sofia per descansar una mica abans d’anar a fer un sopar de comiat en un restaurant local.

Després de sopar, retornarem al nostre hotel.

Allotjament.

Tornada a casa
Dimarts, 10 de setembre

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’aeroport per agafar un vol cap a Barcelona via una ciutat europea.

Un cop aterrem, l’autobús del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Confortable autocar durant tot el viatge.
 • Vols de Barcelona – Sofia – Barcelona via una ciutat europea.
 • Taxes i impostos inclosos.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tot el recorregut.
 • 1 + 1 nits a un hotel de categoria superior a Sofia.
 • 1 nit a un hotel de primera categoria a Veliko Tarnovo.
 • 2 nits a un hotel de categoria superior a Varna.
 • 2 nits a un hotel de categoria superior a Plòvdiv.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer.
 • Totes les begudes incloses (aigua, vi o cervesa i cafè o te).
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caràcter personal.
 • Les propines.
 • Assegurança opcional de cancel·lació. Preu: i condicions a consultar

Documents de la pòlissa