Bulgària, única i diversa

Balcànica per les seves muntanyes, mediterrània per la seva cuina, oriental per la connexió cultural i hel·lena per l’efectivitat de la seva gent, Bulgària és un dels països més interessants i a la vegada més desconeguts de tota Europa. Dins la seductora barreja de naturalesa i història que proposa el país, farem un recorregut per descobrir les joies més amagades de la regió i ens deixarem portar per la seva extraordinària bellesa.

Descobriu Bulgària amb el Club del Viatger, un país amb alts pics rocosos que allotgen pintoresques muntanyes, varietats infinites de paisatges naturals barrejats amb una profunda història i relíquies de gran valor que no deixen a ningú indiferent.

Itinerari

Volem cap a Sofia
Divendres, 23 de juny

A l’hora acordada, sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per facturar equipatges i volar cap a Sofia via una ciutat europea.

Un cop arribem, el nostre guia local ens estarà esperant per acompanyar-nos cap al nostre hotel de Sofia per descansar una mica abans d’anar a sopar en un restaurant local. Havent sopat, retornarem a l’hotel.

Allotjament.

Sofia – Golyam Izvor – Veliko Tarnovo
Dissabte, 24 de juny

Esmorzar bufet a l’hotel. Avui començarem el dia coneixent la ciutat de Sofia, la capital de Bulgària. Sofia, ubicada al bell mig de la Serralada dels Balcans, sorprèn per la seva fascinant història i cultura que resta desconeguda per a molts. Durant molts anys, Sofia va ser la capital del Primer i Segon Imperi Búlgar i va esdevenir el centre històric i cultural de la regió. Per aquesta raó, trobarem vestigis del que va ser el regne més important dels Balcans i ens deixarem fascinar per com ha anat evolucionant al llarg dels anys mentre visitem construccions de gran importància com la catedral d’Alexandre Nevsky, catedral ortodoxa que ha esdevingut el símbol latent de la ciutat; l’església de la Rotonda de Sant Jordi, actualment la més antiga de la ciutat o el Parlament. Acabades les visites, ens traslladarem cap a Veliko Tarnovo.

De camí, ens aturarem al poble rural de Golyam Izvor, on tindrem l’oportunitat de conèixer la població local i submergir-nos en la seva tradició mentre visitem l’escola monàstica. A més, si la seva disponibilitat ho permet, ens donarà la benvinguda l’alcalde de la ciutat que ens rebrà amb els braços oberts. Dinar en ruta.

Continuarem viatge fins a Veliko Tarnovo per conèixer la fortalesa de Tsarevets, la que va ser residència de la dinastia Asènia, una de les més importants de l’Europa medieval. Finalitzada aquesta visita, ens traslladarem cap al nostre hotel per sopar.

Allotjament.

Veliko Tarnovo – Sveshtari – Madara – Varna
Diumenge, 25 de juny

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, sortirem amb el nostre autobús en direcció a Sveshtari per conèixer la tomba tràcia de Sveshtari, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Descoberta l’any 1982 prop del poble, aquesta tomba data del segle III aC i reflecteix perfectament els principis estructurals fonamentals dels edificis de culte traci. La tomba té una decoració arquitectònica única, amb cariàtides pintades meitat humanes, meitat plantes i pintures murals diverses. Després de la visita, continuarem viatge fins a Shumen, on dinarem en un restaurant local.

Havent dinat, anirem fins a Madara per veure el relleu del Cavaller de Madara, reconegut com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es tracta d’una imatge tallada en una roca a uns 23 metres d’altitud, que representa un cavaller clavant una llança a un lleó que jeu als peus del seu cavall. A continuació, ens traslladarem fins a Varna, la tercera ciutat més gran del país i coneguda com la “capital marina”.

Arribarem al nostre hotel de Varna per descansar una mica abans d’anar a sopar en un restaurant local.

Allotjament.

Varna – Kaliakra – Balchik – Varna
Dilluns, 26 de juny

Esmorzar a l’hotel. De bon matí, ens traslladarem cap a la reserva natural de Cap Kaliakra. Visitarem les restes de la seva fortalesa romana mentre gaudim d’unes impressionants vistes al Mar Negre i d’una natura exuberant. A més, si tenim sort, potser podrem veure espècies endèmiques de diversos tipus d’ocells i dofins.

Dinar en un restaurant local. Havent dinat, continuarem fins al petit poble marítim de Balchik. Visitarem el seu famós Palau, construït l’any 1926 per la reina Maria de Romania, que mostra una interessant mescla d’estils arquitectònics amb motius ornamentals orientals. Continuarem descobrint els encants de Balchik tot visitant el seu jardí botànic, actualment el més gran del país, on podem trobar més de dues mil plantes diferents i una col·lecció impactant de milers de cactus diferents.

Acabades les visites, deixarem enrere Balchik per tornar cap a Varna. Farem una visita panoràmica de la ciutat i ens aturarem a visitar la seva catedral, el principal carrer per a vianants, l’òpera i el museu arqueològic.

Soparem en un restaurant local i retornarem cap al nostre hotel.

Allotjament.

Varna – Nessèbar – Kazanlak – Plòvdiv
Dimarts, 27 de juny

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida cap a Nessèbar, també coneguda com “La Perla del Mar Negre”. Nessèbar és una ciutat-museu definida per més de tres mil·lennis d’història, però que es troba en constant canvi i evolució. Ubicada en el centre d’una petita península en el Mar Negre, Nessèbar ha esdevingut l’epicentre de la història de l’indret, ja que és considerada com una de les ciutats més antigues i més ben conservades d’Europa.

Dinarem en un restaurant local i continuarem cap a la vall de Kazanlak, coneguda per ser la ciutat de les roses. Kazanlak és una ciutat amb una fragància pròpia: l’olor de les roses, que inunda tots els carrers d’aquest històric indret que es remunta fins a l’època tràcia. L’embriagador aroma de les flors ens acompanyarà mentre visitem la ciutat, ja que actualment, fins al 70% de l’oli de rosa que es produeix a escala mundial, prové d’aquesta ciutat búlgara. Visitarem la tomba tràcia, declarada Patrimoni de la Humanitat, i anirem a una de les destil·leries de rosa més famoses del país, on aprendrem els secrets de la producció i història de l’oli de rosa mentre fem un petit tast de productes locals condimentats amb la rosa.

Acabada aquesta visita, ens traslladarem cap al nostre hotel de Plòvdiv, on soparem i ens allotjarem les dues pròximes nits.

Allotjament.

Plòvdiv – Bachkovo – Plòvdiv
Dimecres, 28 de juny

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida per visitar la mil·lenària ciutat de Plòvdiv, situada a la plana de Tràcia, ben a la vora del riu Maritsa. Avui dia, Plòvdiv és la segona ciutat més gran de Bulgària i la sisena més antiga del món, la qual alberga grans monuments històrics diversos, des de restes de l’època tràcia fins a mesquites turques. Mentre passegem pels seus carrers, podrem conèixer de ben aprop el teatre romà més ben conservat d’Europa, l’odèon romà, la casa d’Hindlianov, l’església de Constantí i d’Helena i el centre històric, entre d’altres.

Dinar en un restaurant local. Havent dinat, ens traslladarem cap a Bachkovo per visitar el seu monestir, ubicat en un lloc privilegiat rodejat de meravellosos paratges naturals. Farem una visita completa dels seus voltants i ens endinsarem al seu interior per veure la cuina, anomenada la “Magernitsa”, els seus dos patis interiors i les esglésies.

Per acabar el dia, ens traslladarem cap a un celler de la regió per sopar mentre fem un tast dels millors vins de la regió. Després de sopar, retornarem cap al nostre hotel de Plòvdiv.

Allotjament.

Plòvdiv – Velingrad – Avramovo – Sofia
Dijous, 29 de juny

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, sortirem en direcció a Velingrad per pujar a bord del ferrocarril Ròdope. Durant una hora, podrem gaudir d’un passeig inoblidable en tren amb unes vistes espectaculars de les muntanyes de Ròdope i Rila. Arribarem fins a Avramovo, l’estació de tren ubicada amb més altitud de la península balcànica.

Un cop baixem del tren, anirem a dinar en un restaurant local. Havent dinat, visitarem el monestir búlgar per excel·lència, el monestir de Rila. Va ser fundat l’any 930 per l’emperador Asen Ivan, però l’estructura que hi trobarem data del 1335. Aquí visitarem el museu, on podrem conèixer els detalls de la seva llarga història a través dels nombrosos objectes de gran valor que conté.

Acabada la visita, ens traslladarem de nou cap al nostre hotel de Sofia per descansar una mica abans d’anar a fer un sopar de comiat en un restaurant local.

Després de sopar, retornarem al nostre hotel.

Allotjament.

Tornada a casa
Divendres, 30 de juny

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’aeroport per agafar un vol cap a Barcelona via una ciutat europea.

Un cop aterrem, l’autobús del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Confortable autocar durant tot el viatge.
 • Vols de Barcelona – Sofia – Barcelona via una ciutat europea.
 • Taxes i impostos inclosos.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tot el recorregut.
 • 1 + 1 nits al Grand Hotel Sofia de 5 estrelles o similar a Sofia.
 • 1 nit al Grand Hotel Yantra de 4 estrelles o similar a Veliko Tarnovo.
 • 2 nits a l’hotel Varna Rosslyn Dimyat de 4 estrelles o similar a Varna.
 • 2 nits a l’hotel Doubletree by Hilton Plovdiv Center de 4 estrelles o similar a Plòvdiv.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer.
 • Totes les begudes incloses (aigua, vi o cervesa i cafè o te).
 • Passeig en el tren Ròdope de Velingrad a Avramovo.
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caràcter personal.
 • Les propines.
 • Assegurança opcional de cancel·lació. Preu: 110 € per persona.

ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL·LACIÓ

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Documents de la pòlissa