Grècia Clàssica

Grècia, considerada el bressol de la civilització occidental. De fet, per a Occident a Grècia és el lloc de naixement de la democràcia, la filosofia occidental, els Jocs Olímpics, la literatura occidental i l’estudi de la història, la política i els més importants principis de les matemàtiques i de la ciència.

El seu llegat està reflectit per tot el país, especialment en els diferents emplaçaments considerats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Recorrerem els llocs essencials de la Grècia clàssica: Atenes, Canal de Corint, Epidaure, Micenes, Olímpia, Delfos i els Monestirs de Meteors.

Visitarem famosos jaciments arqueològics i museus que ens faran reviure la glòria de què va gaudir Grècia.

 

Itinerari

Camí cap Atenas
Dilluns, 25 de març

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a l’aeroport d’Atenes, on tenim previst arribar-hi a primera hora de la tarda,  on ens espera el guia que ens acompanyarà durant tot el viatge.

Atenes és la capital de Grècia i una de les ciutats més antigues i més riques culturalment i històricament del món. La que fou la ciutat més rica de l’Antiga Grècia, la que fou la seu de la democràcia i el niu de nombrosos intel·lectuals, historiadors, artistes i filòsofs ha quedat en l’imaginari col·lectiu com el bressol d’Occident.

Abans d’instal·lar-nos al nostre hotel, anirem fins el recentment inaugurat centre cultural, seu de la Fundació Stavros Niarchos que comprèn les seus de la Biblioteca Nacional Grega i de l’Òpera Nacional Grega i està envoltat per un extens parc urbà d’aproximadament 170 000 m2, des d’aquest punt tindrem una fantàtica vista panorámica de la costa d’Atenes.

Seguirem amb el tour panoràmic passant per l’antic estadi, el temple de Zeus, el Parlament, la Plaça Syntagma i els edificis neoclàssic de la vía Panepistimiou.

Trasllat a l’hotel, on ens hi allotjarem les dues properes nits.

Abans de sopar en un restarurant local, passajarem pel barri de Plaka, el barri àntic al centre històric als peus de l’Acròpolis.

Atenes
Dimarts, 26 de març

Esmorzarem a l’hotel i començarem amb la visita de les magnífiques restes arqueològiques de l’Acròpolis, patrimoni de la humanitat per la UNESCO, situades sobre un turó de 165 metres d’alçada que domina la resta de la ciutat, caminarem entre el Partenó, l’Areòpag, el teatre Herod Atticus i visitarem el museu de l’Acròpoli on s’exposen peces molt significatives.

Dinar en un restaurant local. A la tarda farem una visita caminant pels animats barris de, Monastiraki  i de Thison, inclòs el lloc arqueològic de l’Agora i el de Santa Irene.  Barris que encara destaquen per la seva autenticitat, dels pocs llocs no profanats d’Atenes, i actualment la seva arquitectura està estrictament protegida. Un oasi de tranquil·litat enmig de la caòtica capital.

Sopar en una taberna tradicional i allotjament.

Atenes - Canal de Corint - Epidauro - Nàuplia
Dimecres, 27 de març

Avui anirem cap a la península del Peloponès, recorrent la costa plena de caps, golfs i badies amb un interior muntanyós que culmina a la serralada del Taíget. Durant el recorregut coneixerem el canal de Corint, excavat a l’istme que separa l’Àtica del Peloponès per comunicar el golf de Corint amb el mar Egeu. Construït entre 1881 i 1893, els poc més de sis quilòmetres del canal estalvien als 11.000 vaixells que hi circulen cada any una volta de més de 400 quilòmetres.

Visitarem el lloc arqueològic de l’antiga Corinto, en el seu temps eterna rival d’Atenes, Corinto era el punt on s’encreuaven els camins del comerç internacional, on confluïen la ruta terrestre de nord a sud i la ruta marítima d’est a oest. Aquesta característica feia que albergués gent de diversos orígens, grecs, romans, sirians, egipcis i jueus. Pels cristians Corinto tenia una importància especial, ja que fou on Sant Pau va predicar el cristianisme.

Seguirem cap a Epidaure, una de les ciutats antigues més importants d’aquesta zona, històricament aliada a la poderosa Esparta. De les restes arqueològiques, en destaca l’impressionant teatre del segle IV aC, patrimoni de la humanitat per la UNESCO, amb capacitat per a 12.000 espectadors i magníficament conservat, amb una acústica excepcional que permet que els espectadors de les files superiors situades a 70 metres, poen escoltar perfectament als actors de l’escenari.

Dinar en un restaurant local. En acabar continuarem fins a Nauplia,(Nafplion), una de les poblacions més boniques del Peloponès i la primera capital de l’estat grec independent. Trasllat a l’hotel i sopar.

 

Micenes - Mystras - Olympia
Dijous, 28 de març

Esmorzar i sortida camí cap a Tirit i Micenes , l’antiga capital de la civilització del mateix nom. Aquesta ciutat, patrimoni de la humanitat per la UNESCO, va florir durant  els segles XV i XII aC, era la residència del mític Agamèmnon, rei d’Argos i un dels comandants de l’exèrcit aqueu durant la guerra de Troia. Visitarem les restes arqueològiques de Tirint i  les restes arqueològiques i Museu de Micenes, passarem per la cèlebre Porta dels Lleons, pujarem a l’acròpoli i veurem les famoses tombes reials, entre les quals destaca la del mateix Agamèmnon. Micenes està indissolublement unida a les dues epopeies homèriques, la Ilíada i l’Odissea, la influència de la qual en la literatura i les arts europees perdura des de fa tres mil·lennis.

En acabar anirem cap el lloc arqueològic de Mystras, patrimoni de la humanitat per la UNESCO,  que fou una ciutat fortificada a Morea, a l’edat mitjana, el Peloponès, a la muntanya de Taígetos, prop de l’antiga Esparta. Està inscrita en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 1989. En els segles XIV i XV, va servir com la capital dels bizantins, despotat de Morea, i passà per un període de prosperitat i floriment cultural. El lloc continua sent habitat durant tot el període otomà, quan va ser confós pels viatgers occidentals per l’antiga Esparta. Va ser abandonat en la dècada del 1830, quan la nova ciutat d’Esparta va ser construïda, a uns vuit quilòmetres cap a l’est.

Després d’un matí intens dinarem en un restaurant local de Mystras.

Havent dinat farem camí fins a Olympia  a través del pobles d’Arcadia amb alguna curta parada. Arribada a Olympia, on tenim el nostre hotel. Sopar i allotjament.

Olympia - Delfos
Divendres, 29 de març

Esmorzarem a l’hotel i després anirem a conèixer les restes arqueològiques d’Olímpia, patrimoni de la humanitat per UNESCO , el lloc on se celebraven els Jocs Olímpics de l’Antiguitat. La institució dels jocs es remunta al segle VIII aC, quan els reis Ífit de Pisa i Licurg d’Esparta van començar a organitzar competicions esportives entre els diferents pobles de Grècia en honor al déu Zeus. Els Jocs de l’Antiguitat es van mantenir fins al 392 dC, quan l’emperador Teodosi prohibí qualsevol manifestació de culte pagà, entre les quals hi va incloure aquests Jocs. De les restes que s’han conservat destaquen el gimnàs i la palestra, ambdós edificis del període hel·lenístic, l’anomenat Taller de Fídies, l’estadi i, sobretot, el gran temple de Zeus, del segle V aC. Completarem la visita d’Olímpia tot visitant l’interessant museu local on, entre molts altres objectes, s’exposen els frontons i les mètopes del temple de Zeus.

Acabada la visita dinar en un restaurant local i iniciarem el recorregut per carretera cap a la regió de la Macedònia Central. Durant el recorregut passarem pel Pont Rio-Antírrio, que travessa l’estret de Patres i connecta la part nord de la península del Peloponès amb la resta de Grècia, que prèviament solament era accessible amb transbordadors o pel canal de Corinto. La seva longitud és de 2252 metres, 28 metres d’ample i està format per 5 trams de cable, va ser inaugurat l’agost del 2004.

Farem una curta parada a Lepant, lloc de la batalla en la que va participar Miguel de Cervantes i Galaxidi.  Continuarem  fins a Delfos, on es troba el nostre hotel. Sopar i allotjamen

Delfos - Monastirs de Meteora "Kalambaka"
Dissabte, 30 de març

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit anirem a visitar les restes arqueològiques de Delfos, patrimoni de la humanitat per la UNESCO , un dels santuaris més importants de l’antiguitat. Segons la mitologia grega, Delfos va pertànyer a diversos déus abans de convertir-se en propietat d’Apol·lo a finals del segon mil·lenni aC. El cert és que als voltants del santuari primitiu a poc a poc s’hi va anar formant una gran ciutat, convertida en ciutat-estat a mitjans del segle VI aC. El govern de Delfos era teocràtic, amb una important casta sacerdotal dirigida per l’oracle. Aquesta figura es consultava des del segle VIII aC i la seva fama es va estendre ràpidament per les nacions veïnes i va atraure peregrins d’arreu del món grec. Atacada pels perses l’any 430 aC i afectada per diversos terratrèmols durant el segle IV, Delfos entrà en una llarga decadència que es perllongaria fins que el 385 dC l’emperador Teodosi prohibí definitivament les consultes a l’oracle. Començarem la visita entrant al museu local, on podrem veure la famosa escultura de bronze de l’Auriga. A continuació entrarem al recinte arqueològic per veure el Santuari d’Apol·lo, que encara conserva la planta dòrica original del segle IV aC. Disposarem de temps lliure per visitar el teatre o pujar a l’estadi.

Dinar a un restaurant local. A la tarda continuarem l’etapa en direcció nord-oest fins a la població de Kalambaka, a la regió de Tessàlia, tot creuant els camps de conreu de cotó. Quan arribem ens instal·larem a l’hotel. Sopar i allotjament.

Monastirs de Meteora "Kalambaka" - Atenes
Diumenge, 31 de març

Esmorzarem a l’hotel. Avui anirem als monestirs penjats de Meteors. Tal com tindrem ocasió de comprovar, la regió està farcida d’immensos monòlits rocallosos de parets inexpugnables. Als seus cims s’hi troben els cèlebres monestirs, patrimoni de humanitat per la UNESCO el nom dels quals, Meteors, significa precisament penjats a l’aire. Durant l’època daurada de Meteors, als segles XV i XVI, es van ocupar fins a vint-i-quatre monestirs, dels quals en continuen funcionant cinc, tindrem l’oportunitat de visitar-ne dos d’ells.

Dinar en un restaurant local. Acabades les visites ens dirigirem cap a Atenes, ens espera unes 5 horetes de viatge, però haurà valgut la pena.

Arribada al nostre hotel. Sopar  i allotjament.

Atenes -Tornada a casa
Dilluns, 1 d'abril

Esmorzar a l’hotel.Ara si, ja toca anar cap a  l’aeroport d’Atenes per volar directament cap a Barcelona. En arribar a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens retornarà als punts de trobada del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vol directe a Atenes amb la companyia aèria Vueling i totes les taxes incloses
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • 3 nits a l’hotel Fresh de 4* o similar a Atenes
 • 1 nit a l’hotel Grande Bretagne Boutique de 4* o similar a Nafplion
 • 1 nit a l’hotel Olympion Asty 4* o similar a Olympia
 • 1 nit a l’hotel Amalia 4* o similar a Delfos
 • 1 nit a l’hotel Amalia 4* o similar a Kalambaka
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Pensió completa des del sopar del primer dia fins el dinar del darrer dia
 • Les begudes en els àpats (vi i aigua)
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel•lació