Grècia Clàssica

Grècia, considerada el bressol de la civilització occidental. De fet, per a Occident és el lloc de naixement de la democràcia, la filosofia occidental, els Jocs Olímpics, la literatura occidental i l’estudi de la història, la política i els més importants principis de les matemàtiques i de la ciència. El seu llegat està reflectit per tot el país, especialment en els diferents emplaçaments considerats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El Club del Viatger us portara pels llocs essencials de la Grècia clàssica. Un dels símbols més grans del país és, sense dubte, l’Acròpolis de la seva capital, Atenes, un monument que s’alça sobre la ciutat i enclavada en un turó de 156 metres.

El Canal de Corint, una via d’aigua artificial que uneix el golf de Corint amb el mar Egeu, obrint aquesta via al transport marítim i separant la península del Peloponès de la resta de Grècia. Epidaure, una petita ciutat grega situada al nord-est de la península del Peloponès, mundialment coneguda gràcies al seu espectacular teatre, on encara es continuen celebrant representacions d’algunes obres. Micenes, un jaciment arqueològic situat a la península del Peloponès. Olímpia, un lloc arqueològic que era la seu d’un santuari important i, a més, el lloc on se celebraven els Jocs Olímpics. Delfos, un jaciment arqueològic declarat Patrimoni Mundial de la Unesco el 1987 i una moderna ciutat de Grècia. I Meteora, conjunt de penyals coronats per monestirs ortodoxos, una visita imprescindible quan viatges a Grècia.

Itinerari

Volem a Atenes
Dijous, 19 d’octubre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a l’aeroport d’Atenes, on ens esperarà el guia que ens acompanyarà durant tot el viatge. Atenes és la capital de Grècia i una de les ciutats més antigues i més notables culturalment i històricament del món. La que fou la ciutat més rica de l’Antiga Grècia, la que fou la seu de la democràcia el niu de nombrosos intel•lectuals, historiadors, artistes i filòsofs ha quedat en l’imaginari col•lectiu com el bressol d’Occident.

De camí cap al nostre hotel, farem un tour panoràmic passant per l’antic estadi, el temple de Zeus, el Parlament, la Plaça Syntagma i els edificis neoclàssics de la via Panepistimiou. Trasllat a l’hotel, on ens hi allotjarem les dues properes nits.

Abans de sopar en un restaurant local, passejarem pel barri de Plaka, el barri antic al centre històric, als peus de l’Acròpolis.

Allotjament a l’hotel d’Atenes.

Atenes
Divendres, 20 d'octubre

Esmorzarem a l’hotel i començarem amb la visita al Nou Museu de l’Acròpolis, dedicat a la preservació i exposició de les restes trobades a l’Acròpolis, presentant la seva història i funcionament com a principal centre religiós a l’antiga Atenes. Continuarem amb la visita de les magnífiques restes arqueològiques de l’Acròpolis, patrimoni de la humanitat per la UNESCO, situades sobre un turó de 165 metres d’alçada que domina la resta de la ciutat i caminarem entre el Partenó, l’Areòpag i el teatre Herod Atticus.

Després de dinar, farem una visita a peu pels animats barris de, Monastiraki i de Thison, inclòs el lloc arqueològic de l’Àgora Antiga. Barris que encara destaquen per la seva autenticitat, dels pocs llocs no profanats d’Atenes, i actualment la seva arquitectura està estrictament protegida.

Un oasi de tranquil·litat enmig de la caòtica capital.

Sopar a l’hotel d’Atenes i allotjament.

Atenes – Canal de Corint – Epidaure – Nafplion
Dissabte, 21 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. Avui anirem cap a la península del Peloponès, recorrent la costa plena de caps, golfs i badies amb un interior muntanyós que culmina a la serralada del Taíget. Durant el recorregut coneixerem el canal de Corint, excavat a l’istme que separa l’Àtica del Peloponès per comunicar el golf de Corint amb el mar Egeu. Construït entre 1881 i 1893, els poc més de sis quilòmetres del canal estalvien als 11.000 vaixells que hi circulen cada any una volta de més de 400 quilòmetres.

Seguirem cap a Epidaure, una de les ciutats antigues més importants d’aquesta zona, històricament aliada a la poderosa Esparta. De les restes arqueològiques, en destaca l’impressionant teatre del segle IV aC, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, amb capacitat per a 12.000 espectadors i magníficament conservat, amb una acústica excepcional que permet que els espectadors de les files superiors situades a 70 metres, puguin escoltar perfectament als actors de l’escenari. Dinar en un restaurant en ruta.

En acabar, continuarem fins a Nauplia, (Nafplion), una de les poblacions més boniques del Peloponès i la primera capital de l’estat grec independent.

A continuació, visitarem la destileria d’ouzo Karonis, la més antiga de Grècia.

Trasllat a l’hotel de Tolo i sopar. Allotjament.

Tolo – Micenes – Mystras - Olympia
Diumenge, 22 d’octubre

Esmorzar i sortida camí cap a Micenes, l’antiga capital de la civilització del mateix nom. Aquesta ciutat, patrimoni de la humanitat per la UNESCO, va florir durant els segles XV i XII aC, era la residència del mític Agamèmnon, rei d’Argos i un dels comandants de l’exèrcit aqueu durant la guerra de Troia.

Visitarem les restes arqueològiques i el Museu de Micenes, passarem per la cèlebre Porta dels Lleons, pujarem a l’acròpoli i veurem les famoses tombes reials, entre les quals destaca la del mateix Agamèmnon. Micenes està indissolublement unida a les dues epopeies homèriques, la Ilíada i l’Odissea, la influència de la qual en la literatura i les arts europees perdura des de fa tres mil·lennis.

En acabar, ens dirigirem a Arcàdia, on dinarem en una de les millors bodegues del Peloponès. Havent dinat, anirem cap el lloc arqueològic de Mystras, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que fou una ciutat fortificada a Morea, a l’edat mitjana, el Peloponès, a la muntanya de Taígetos, prop de l‘antiga Esparta. Està inscrita a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 1989. En els segles XIV i XV, va servir com la capital dels bizantins, despotat de Morea, i passà per un període de prosperitat i floriment cultural. El lloc va continuar sent habitat durant tot el període otomà, quan va ser confós pels viatgers occidentals per l’antiga

Esparta. Va ser abandonat a la dècada del 1830, quan la nova ciutat d’Esparta va ser construïda, a uns vuit quilòmetres cap a l’est. Acabada la visita farem camí fins a Olímpia a través del pobles d’Arcàdia. Arribarem a Kyparisia, on tenim el nostre hotel.

Sopar i allotjament.

Olympia - Delfos
Dilluns, 23 d’octubre

Esmorzarem a l’hotel i després anirem a conèixer les restes arqueològiques d’Olímpia, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, el lloc on se celebraven els Jocs Olímpics de l’Antiguitat. La institució dels jocs es remunta al segle VIII aC, quan els reis Ífit de Pisa i Licurg d’Esparta van començar a organitzar competicions esportives entre els diferents pobles de Grècia en honor al Déu Zeus. Els Jocs de l’Antiguitat es van mantenir fins al 392 dC, quan l’emperador Teodosi va prohibir qualsevol manifestació de culte pagà, entre les quals hi va incloure aquests Jocs. De les restes que s’han conservat destaquen el gimnàs i la palestra, ambdós edificis del període hel•lenístic, l’anomenat Taller de Fídies, l’estadi i, sobretot, el gran temple de Zeus, del segle V aC.

Completarem la visita d’Olímpia tot visitant l’interessant museu local on, entre molts altres objectes, s’exposen els frontons i les mètopes del temple de Zeus. Acabada la visita dinarem a l’hotel i iniciarem el recorregut per carretera cap a la regió de la Macedònia Central. Durant el recorregut passarem pel pont Rio-Antírrio, que travessa l’estret de Patres i connecta la part nord de la península del Peloponès amb la resta de Grècia, que prèviament solament era accessible amb transbordadors o pel canal de Corint. La seva longitud és de 2252 metres, 28 metres d’ample i està format per 5 trams de cable, va ser inaugurat l’agost del 2004. Farem una curta parada a Lepant, lloc de la batalla en la que va participar Miguel de Cervantes i Galaxidi.

Continuarem fins a Delfos, on es troba el nostre hotel.

Sopar i allotjament.

Delfos – Zemeno – Kalambaka
Dimarts, 24 d’octubre

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit anirem a visitar les restes arqueològiques de Delfos, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, un dels santuaris més importants de l’antiguitat. Segons la mitologia grega, Delfos va pertànyer a diversos déus abans de convertir-se en propietat d’Apol•lo a finals del segon mil•lenni aC. El cert és que als voltants del santuari primitiu a poc a poc s’hi va anar formant una gran ciutat, convertida en ciutat-estat a mitjans del segle VI aC.

El govern de Delfos era teocràtic, amb una important casta sacerdotal dirigida per l’oracle. Aquesta figura es consultava des del segle VIII aC i la seva fama es va estendre ràpidament per les nacions veïnes i va atraure peregrins d’arreu del món grec. Atacada pels perses l’any 430 aC i afectada per diversos terratrèmols durant el segle IV, Delfos va entrar en una llarga decadència que es perllongaria fins que al 385 dC l’emperador Teodosi prohibí definitivament les consultes a l’oracle. Començarem la visita entrant al museu local, on podrem veure la famosa escultura de bronze de l’Auriga. A continuació entrarem al recinte arqueològic per veure el Santuari d’Apol•lo, que encara conserva la planta dòrica original del segle IV aC.

Dinar a un restaurant local. A la tarda continuarem l’etapa en direcció nord-oest fins a la població de Kalambaka, a la regió de Tessàlia, tot creuant els camps de conreu de cotó. Quan arribem ens instal•larem a l’hotel de Kalambaka.

Sopar i allotjament.

Kalambaka – Meteora – Atenes
Dimecres, 25 d’octubre

Esmorzarem a l’hotel. Avui anirem als monestirs penjats de Meteora. Tal com tindrem ocasió de comprovar, la regió està farcida d’immensos monòlits rocallosos de parets inexpugnables. Als seus cims s’hi troben els cèlebres monestirs, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, el nom dels quals, Meteora, significa precisament penjats a l’aire.

Durant l’època daurada de Meteora, als segles XV i XVI, es van ocupar fins a vint-i-quatre monestirs, dels quals en continuen funcionant cinc, tindrem l’oportunitat de visitar-ne dos d’ells.Dinar en un restaurant local. Acabades les visites ens dirigirem cap a Atenes, un trajecte que ens portarà unes 5 hores aproximadament. Arribada al nostre hotel d’Atenes. Sortirem a gaudir d’un sopar amb espectacle al cim d’un turó al centre d’Atenes, on podrem gaudir d’una vista completa de la regió de l’Attica.

Una oportunitat única de presenciar com els grecs es relaxen, gaudeixen i celebren la vida! A més, també tindrem l’oportunitat d’aprendre tot sobre els costums grecs i la tradició hel·lènica. Coneixerem els balls populars, la música local i la famosa cuina amb totes les seves delícies.

Allotjament.

Atenes – tornada a Barcelona
Dijous, 26 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. Al matí sortirem per visitar el Museu Nacional Arqueològic d’Atenes que conté molts dels objectes arqueològics més importants trobats a Grècia des de la seva prehistòria fins a l’antiguitat tardana.

Finalitzada la visita, tocarà anar cap a l’aeroport d’Atenes per volar directament cap a Barcelona. A l’arribada, recollirem els equipatges i l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Trasllats a l’aeroport de Barcelona en autocar privat (anada i tornada) des dels diversos punts de recollida habituals del Club del Viatger.
 • Vols directes Barcelona – Atenes – Barcelona amb taxes i impostos aeris.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge.
 • 2+1 nits a l’hotel Royal Olympic de 5* o similar a Atenes.
 • 1 nit a l’hotel John & George 4* o similar a Tolo.
 • 1 nit a l’hotel Apollo Resort de 4* o similar a Kyparisia.
 • 1 nit a l’hotel Anemolia de 4* o similar a Delfos.
 • 1 nit a l’hotel Divani Meteora de 4* o similar a Kalambaka.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Pensió completa des del sopar del primer dia fins l’esmorzar de l’últim dia.
 • Les begudes en els àpats (vi i aigua).
 • Audioguia durant tot el viatge.
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • L’assegurança de cancel·lació opcional. Preu: 145€ per persona.

Documents de la pòlissa