Les Illes Cíclades. Paros, Naxos, Delos, Mikonos i Santorini

Fa més de cinc mil anys, quan a Europa l’home s’amagava encara dins les coves, les illes cíclades foren el bressol d’una de les primeres grans civilitzacions d’occident: la cultura ciclàdica basada en Paros, Delos, Mikonos, Naxos i Santorini

Com un esquitx de pedra enmig del mar, les illes cíclades són un paradís per als amants de la cultura i de la història, són els ports a mig camí entre Grècia, Egipte i Turquia i són la pau de la mediterrània amb els seus contrasts de roca, verdor i el blau.

El Club del Viatger us proposa un viatge de somni, una travessia tranquil·la però intensa per un dels racons més bells i antics de la mediterrània, les illes de Paros, Delos, Mikonos, Naxos i Santorini. Totes elles riques en arqueologia, en història, en tradició, paisatge i gastronomia. Un viatge que ens possibilitarà navegar pel mar que les abraça sortint sempre del mateix port de Paros.

Deixa’t bressolar per la mare d’Occident, Grècia, tot coneixent unes illes que són tresor de cultura, d’art, de paisatge, d’història i mitologia.

Deixa’t sorprendre pel mediterrani més oriental!

Itinerari

Barcelona - Illa de Paros
Dimarts, 16 de maig

Sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per sortir en vol cap a Paros via una ciutat europea.

Arribada a la petita illa grega de Paros i trasllat a l’hotel on ens hi estarem les properes 6 nits.

Sopar i allotjament a l’hotel.

L'illa de Paros
Dimecres, 17 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la capital de Paros, la ciutat de Parikia.

Paros és una petita illa de l’arxipèlag de les Cíclades, al mar Egeu. És la tercera illa més gran de l’arxipèlag, muntanyosa i sense gairebé vegetació, que destaca per les seves grans extensions de cultiu mediterrani i la seva costa verge amb dos grans golfs naturals, el de Naousa i el de Parikia. Paros consta, a més, d’una llarga i rica història. Habitada des de fa gairebé deu mil anys, a l’illa s’hi instal·laren primerament els micènics i posteriorment els cretencs durant l’època minoica. Durant les guerres mèdiques, l’illa pertanyia a la veïna Naxos i donà suport a la causa persa fins a la seva integració a la Lliga de Delos.

Durant l’època grega, la ciutat es convertí en un estat democràtic governat per una oligarquia; un indret dedicat al comerç i a la pesca. Posteriorment, l’illa seria conquerida pels romans i, després, pels bizantins fins a la creació del Ducat de Naxos que quedà integrat dins l’Imperi Otomà. No fou fins al 1830 que l’illa fou reconeguda per la nova Grècia.

Dedicarem el matí a conèixer els principals monuments de la seva capital, com són l’església Ekatontapyliani, la més gran de Grècia, així com la imponent fortalesa veneciana de la ciutat. Dinar a un restaurant local de Parikia.

Havent dinat, ens traslladarem a les pedreres de marbre de Marathi. Aquestes pedreres produïen un dels marbres més apreciats de l’Antiga Grècia, els marbres de Paria, especialment fins, consistents i de certa transparència, que foren usats pels més diversos escultors grecs. Continuarem posteriorment la nostra ruta tot passant pel poble de Lefkes, antiga capital de l’illa, de cases blanques i tradicionals, el qual reposa a les faldes de la muntanya. Finalment, arribarem a Naousa, on podrem degustar els vins de la regió a la bodega Moraitis.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Les Illes Delos i Miconos
Dijous, 18 de maig

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap al port de Naousa on pujarem al vaixell turístic que ens conduirà a les illes de Delos i Miconos. Arribarem primerament a l’illa de Delos on podrem visitar els seus jaciments arqueològics.

Delos és una de les illes gregues més petites, de pendents suaus, coronada pel Mont Cintos, està deshabitada des de fa temps. La llegenda ens explica que fou a Delos on la nimfa Leto va donar a llum als germans Apol·lo i Artemis. En efecte, Delos fou un dels llocs més sagrats de l’Antiga Grècia. Els grecs creien que Delos emergí del trident de Posidó i que fou Zeus qui la lligà amb cadenes al fons del mar per convertir-la en un lloc segur per a la seva amant, Leto, oculta de la gelosia d’Hera. Com a lloc de naixement d’Apol·lo, fou un dels llocs més importants en la pràctica del seu culte. Els jaciments de Delos, amb el seu teatre i mosaics ens aproparan a la mitologia i la història de l’Antiguitat.

Posteriorment, continuarem en vaixell cap a l’illa de Miconos. A diferència de la pacífica Delos, Miconos és una de les illes més turístiques de l’Egeu. De platges sorrenques i pobles pintorescs arran del mar, sota les terres de Miconos hi reposen els gegants vençuts per Hèracles. Els antics grecs donaren un valor simbòlic rellevant a aquesta illa propera a Delos, la qual jugà un paper important en les guerres gregues i també com a productora agrícola.

Dinar a Miconos i, posteriorment, visita de l’anomenada petita Venècia, de l’església Paraportiani i dels carrerons típics de la ciutat. A la tarda tornarem cap al port per embarcar en direcció a l’illa de Paros.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Illa de Santorini
Divendres, 19 de maig

Esmorzar a l’hotel i trasllat al port de Pisso Livadi ben d’hora al matí. Allà agafarem el vaixell turístic cap a l’illa de Santorini on hi arribarem vora les 10h del matí.

Santorini és, de fet, un petit arxipèlag circular format d’illes volcàniques i forma el grup d’illes més meridional de les Cíclades. Poblada des de l’antiguitat, els grecs l’anomenaren Théra en honor a l’heroi i fundador Teres. Foren els venecians qui l’anomenaren Santa Irene i, posteriorment, Santorini. Formada de diverses erupcions volcàniques, la més important data d‘entorn el 1627 aC.

L’illa ha estat poblada pels principals poders de l’Egeu, des dels minoics, els fenicis, la Lliga de Delos, romans, bizantins, el Ducat de Naxos, la República de Venècia, l’Imperi Otomà i, finalment, des de 1840, Grècia. Actualment, és un dels centres turístics més destacats de Grècia i coneguda per la seva arquitectura mediterrània oriental, amb cases blanques i finestres de marcs blaus i verds situades damunt els penya-segats de la seva costa.

Visitarem el jaciment arqueològic d’Akrotiri que ens permetrà conèixer el passat minoic de l’illa en temps de la gran erupció. Els jaciments d’Akrotiri tenen, a més, gran importància pels seus frescs. Posteriorment, anirem al poble tradicional d’Exo Gonia a dinar.

Havent dinat visitarem un dels pobles més bells de l’illa, la població d’Oia, amb les cúpules blaves de les seves esglésies ortodoxes i les típiques casetes gregues mirant al mar. Disposarem d’una estona per gaudir de la tarda a la població d’Oia, abans de tornar al port per embarcar en direcció a l’illa de Paros.

Retorn a l’hotel, sopar i allotjament.

Illa de Naxos
Dissabte, 20 de maig

Esmorzar a l’hotel i trasllat de nou al port de Parikia per agafar un vaixell turístic cap a l’illa de Naxos on hi arribarem en una mitja hora. Segons la mitologia, fou a Naxos on Teseu feu escala després de matar el Minotaure i on abandonà a Ariadna, filla del rei Minos. Naxos estigué habitada des del final del primer període ciclàdic i s’han pogut trobar escultures i restes d’aquesta primera civilització del III – II mil·lenni aC. Illa rebel, els naxis foren un poble valent i capaç de resistir a les invasions perses i gregues, fins que acabà sucumbint al poder de Grècia i Roma. Conquerida pels venecians durant l’edat mitjana, el Ducat de Naxos es convertí en un dels poders més influents de la zona.

A l’arribada a Naxos realitzarem una volta a l’illa, tot coneixent així el seu paisatge mediterrani i la seva història repartida en monuments arreu de la seva geografia. Visitarem primerament una de les escultures més reconegudes de l’art antic, un Kouros, precedent de l’escultura clàssica. El Kouros de Melanes es construí entorn el segle VII aC i es tracta d’una enorme escultura d’aproximadament sis metres de llarg. Continuarem tot passant pel monestir de Panaghia Drossiani, la destil·leria de codony de Valindras a la població d’Halki i el poble d’Apiranthos.

Després de dinar a Naxos, a la capital de l’illa, durem a terme una visita guiada de la ciutat, tot coneixent el Temple d’Apol·lo i la fortalesa veneciana. A mitja tarda tornarem al port per navegar de retorn a Paros.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Paros - Atenes
Diumenge, 21 de maig

Esmorzar a l’hotel i temps lliure per fer un últim passeig o algunes compres a l’illa. Dinar a l’hotel i trasllat cap a l’aeroport per volar cap a Atenes, la capital de Grècia i una de les ciutats més antigues i més riques culturalment i històricament del món. Aquesta tarda visitarem el Museu Nacional Arqueològic, el qual no només és un dels millors museus del país, sinó també un dels principals referents mundials en l’àmbit de l’Arqueologia.

Acabada la visita, ens traslladarem fins al nostre hotel on ens allotjarem l’última nit. Al vespre, gaudirem plegats d’un sopar de comiat a un magnífic restaurant gastronòmic de cuina grega moderna.

Atenes - Barcelona
Dilluns, 22 de maig

Esmorzar a l’hotel i temps lliure fins a l’hora d’anar cap a l’aeroport d’Atenes per volar directament cap a Barcelona. En arribar a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens retornarà als punts de trobada del primer dia.

En aquest viatge...

 • Dinar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l'itinerari difinitiu.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès.
 • Vols Barcelona - Atenes - Barcelona.
 • Guia local castellanoparlant durant tota l'estada.
 • Autocar privat durant tota la nostra estada.
 • 5 nits a l'hotel Paros Bay de 4* o similar a Paros.
 • 1 nit a l'hotel Royal Olympic 5* o similar a Atenes.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins a l'esmorzar de l'últim dia.
 • Begudes incloses en els dinars (aigua i vi).
 • Totes les visites i entrades, segons l'itinerari.
 • Tots els bitllets per als vaixells turístics.
 • Assegurança bàsica d'assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • Assegurança de cancel·lació opcional. Preu: 140€.

ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL·LACIÓ

 

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

 

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa