Lió i el festival de les llums

El Club del Viatger us porta a Lió, la ciutat dels bouchons, els traboulés i la gastronomia de Bocuse, per descobrir el seu patrimoni històric, arquitectònic i gastronòmic. La ciutat vella de Lió va ser declarada Patrimoni de la Humanitat l’any 1998 i en visitarem els seus edificis més importants, com la catedral de Sant Joan Baptista, que té un rellotge astronòmic del segle XIV.

Any rere any, la ciutat brilla amb el Festival de la Llum, una autèntica institució lionesa, que guarneix Lió de llum i color. Carrers, places i façanes llueixen extraordinaris dissenys visuals creats per artistes locals i internacionals.

Aprofitarem aquesta escapada per visitar la ciutat medieval de Pérouges, la capital de l’Alta Savoia, Annecy, i la vella Annecy, una ciutat artística amb el segon llac més gran de França i arribarem fins a Evian les Bains, coneguda pel seu manantial d’aigua Evian. Tot plegat, ens deixarà bocabadats!

Itinerari

Sortirem direcció a Lió
Dissabte, 9 de desembre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida en direcció a Lió.

Dinarem en ruta. Un cop arribem a Lió, ens instal·larem a un hotel al centre de la ciutat i ens trobarem amb el nostre guia per fer una visita guiada tot fent un viatge a través del temps, estils i èpoques. Pararem a l’esplanada de Fourvière, on trobarem la formosa basílica del segle XIX, un dels símbols de la ciutat i des d’on podrem gaudir d’una fantàstica panoràmica. També arribarem fins al jaciment galo-romà, i és que, la capital de la regió francesa coneguda com a Lugdunum, es va fundar al turó de Fourvière l’any 43 aC i arribà a ser una de les ciutats més importants de la província romana de les Gàl·lies.

Posteriorment, la caminada ens portarà cap al nucli antic situat al peu del turó, la vila d’estil renaixentista que s’estén a la vora del riu Saona. Caminarem pels seus carrers estrets i places i ens endinsarem pels “traboulés”, passatges que travessen els patis interiors d’un o de diversos edificis, permetent així passar d’un carrer a un altre creuant l’interior de l’illa, descobrint patis, galeries i pous amagats.

Sopar a l’hotel i podrem aprofitar per sortir a veure el Festival de les Llums que ofereix aquesta ciutat. Allotjament.

Lió
Diumenge, 10 de desembre

Esmorzarem a l’hotel i sortirem per fer una visita guiada al barri de la Croix Rousse, una zona històrica de Lió coneguda per la seva activitat industrial dedicada al teixit de la seda, una àrea bohèmia que engloba un laberint de places arbrades envoltades d’antigues construccions on s’instal·laren els tallers. Reminiscències d’aquestes activitats, es poden trobar encara al mural del Mur dels Canuts, on es representa una escena de teixidors treballant la seda o al museu de la Maison des Canuts.

Nosaltres tindrem l’oportunitat de veure una demostració de teixir en teler manual Jacquard i evocarem la història de la indústria de la seda de Lió des de 1536. Al llarg de les diverses sales, podrem descobrir especialment els orígens de la seda, des del seu descobriment a la Xina passant pel cicle del cuc de seda, la vida quotidiana dels “canuts”, els treballadors especialitzats en aquest sector, i les revoltes d’aquesta corporació que sovint va ser pionera pel que fa als moviments socials.

Dinarem en un tradicional Bouchon Lyonnais.

A la tarda, descobrirem les Halles Lyon Paul Bocuse, el temple de la gastronomia lionesa. Punt de referència pel paladar, institució mítica del bon menjar, cruïlla de gustos i sabors ineludible, referent internacional pels gurmets, un espai emblemàtic pel que fa a l’excel·lència gastronòmica lionesa i francesa i on trobarem un mercat cobert únic format per 56 comerciants diversos entre els quals destaquem, formatgers, forners, pastissers, carnisseries i peixateries entre altres. Disposarem de temps lliure per veure el Festival de les Llums d’aquesta ciutat. Sopar a l’hotel i allotjament.

Lió – Pérouges – Chambéry
Dilluns, 11 de desembre

Esmorzarem a l’hotel i sortirem amb les maletes cap a la ciutat medieval de Pérouges, reconegut com un dels pobles més bonics de França, el qual compta amb un patrimoni excepcional, testimoni del seu ric passat vinculat al cultiu i al teixit del cànem. Farem un passeig per aquest magnífic i encisador poble fortificat, increïblement ben conservat dels estralls del temps, que enamora als amants de les construccions antigues i on també podrem tastar la famosa Galette de Pérouges, un tipus de pastís de sucre.

Dinarem en un restaurant local i seguirem en ruta fins a Chambéry, una Ciutat d’Art i Història amb nombrosos tresors. El nucli antic està admirablement restaurat i és un lloc fantàstic per passejar, amb carrerons misteriosos i molts passatges coberts, mansions, patis interiors encantadors, la catedral de Saint-François-de-Sales, un castell, l’antiga residència dels ducs de Savoia – carrers de vianants i la famosa font dels elefants. Un cop acabem, anirem cap al nostre hotel, a la vora del llac d’Annecy.

Sopar a l’hotel i allotjament.

Annecy i Annecy vella
Dimarts, 12 de desembre

Després d’esmorzar, farem una visita guiada per Annecy i la vella Annecy. El passeig pel vell Annecy és veritablement fascinant. Els captivadors canals, les vores florides, els preciosos ponts i les boniques cases amb façanes de colors, són motiu més que suficient perquè Annecy rebi el nom de la Venècia de Savoia. Al bell mig de la ciutat vella, el palau de l’Illa, antiga presó i palau de justícia, acull actualment el Museu d’Història d’Annecy. A prop d’aquest edifici emblemàtic del segle XII, el carrer de Santa Clara, ple de boniques cases amb arcades, és un altre dels llocs ineludibles. Al capdamunt de la ciutat es troba el museu-castell, antiga residència dels comtes de Ginebra i dels ducs de Genevois-Nemours. Ara està dedicat a l’arqueologia, l’etnologia, l’art, la història i els llacs alpins. Dinar en un restaurant local.

Acabarem de fer la visita a la ciutat i tindrem temps lliure per voltar i visitar el seu mercat de Nadal (Village des Alps). Sopar i allotjament.

Annecy – Evian les Bains – Yvoire i tornada
Dimecres, 13 de desembre

Esmorzarem a l’hotel i sortirem amb les maletes per anar a visitar la ciutat d’Evian les bains. No és cap novetat que la fama d’Evian vingui de la seva aigua, però la sorpresa és que, a més, també es tracta d’una ciutat amb molt d’encant, situada a la vora del Llac Leman, amb vistes a Suïssa i una bonica arquitectura d’Art Noveau. Veurem el seu famós casino, situat a la vora del llac, el Palau Lumière, una immensa construcció a la vora del Llac Leman, reconeixible a simple vista i que als seus inicis van ser uns banys termals. A més, també visitarem el petit llogaret medieval de Yvoire, un poble encantador que, igual que Evian, es troba a la vora del Llac Leman i està considerat un dels més bonics de França. Dinar en un restaurant local.

Acabades les visites, ens traslladarem cap a l’aeroport de Ginebra per volar de tornada a Barcelona. A l’arribada i després de recollir els equipatges, l’autocar del Club del Viatger ens portarà de retorn als mateixos punts del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Recollida en autocar en els diversos punts de recollida acordats.
 • Confortable autocar durant tot el viatge.
 • Vol de tornada Ginebra – Barcelona via una ciutat europea.
 • Taxes i impostos inclosos.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tot el recorregut.
 • 2 nits a l’hotel Mercure Centre Saxe Lafayette 4* o similar a Lió.
 • 2 nits a l’hotel Imperial 4* o similar a Annecy.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer.
 • Begudes incloses (aigua i refresc).
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les propines.
 • Les despeses de caire personal.
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 95€ per persona.