Nova Orleans, Memphis i Nashville. Viatgem al compàs de la música dels Estats Units

Deixa’t sorprendre per l’encant del Sud dels Estats Units, Nova Orleans, Memphis i Nashville ! Un tros del páis tan autèntic, tan mestís, tan càlid i tan ple de ritme, música i emocions!

El sud dels Estats Units acull una multitud d’influències, de cultures i de ritmes procedents de diversos continents. Des de l’arquitectura colonial d’estil francès i espanyol, passant pels ritmes afroamericans i les grans extensions de plantacions criolles. La Louisiana i Tennessee són dos estats amb molta personalitat, bressol ambdós del gospel, el blues, el ragtime, el jazz i el country. Pels seus innumerables cafès hi han passat els principals personatges de la història de la música americana, tals com Louis Armstrong, Elvis Presley, Tennessee Williams i Phil Anselmo, entre d’altres.

Us proposem un viatge al cor de la història americana, recórrer el Mississipí a través de les seves principals ciutats deixant-nos seduir per la seva bellesa, els seus paisatges, les seves dinàmiques ciutats i, sobretot, la seva música. Començarem coneixent Nashville, la capital de Tennessee, descobrirem els secrets del whisky a la casa Jack Daniels, viatjarem fins a Memphis i coneixerem de prop la figura d’Elvis Presley i de Martin Luther King i continuarem el nostre recorregut per l’antiga Natchez, allotjant-nos al magnífic palau Monmouth Historic Inn fins arribar a la sorprenent i seductora Nova Orleans amb el seu barri francès i seu de la música jazz i blues on podrem recórrer el Mississipí en vaixell de vapor.

No us ho podeu perdre!

Itinerari

Barcelona - Nashville
Dijous, 13 d'octubre

Sortida des dels diferents punts de recollida en direcció a l’aeroport de Barcelona per volar fins a Nashville via una ciutat d’escala. En arribar ens espera el nostre guia local que ens acompanyarà durant tot el recorregut. Nashville, amb uns 660.000 habitants, és la capital de l’estat de Tennessee. Banyada pel riu Cumberland se la considera la capital mundial de la música country i als Estats Units, aquesta ciutat és coneguda amb el nom de Music City.

Quin millor port d’arribada a Amèrica per a un viatge musical! Nashville acull, a més a més, un ric patrimoni cultural, històric i arquitectònic que tindrem temps de descobrir l’endemà de la nostra arribada. Durant anys se l’havia coneguda com l’Atenes del Sud per la profusió d’arquitectura neoclàssica així com per la qualitat de les seves institucions culturals i artístiques. La ciutat, que va veure’s enriquida durant el segle XIX degut a la Revolució Industrial i Agrícola i que va acollir a milers d’immigrants, es convertí aviat en un important pol econòmic i cultural que s’explica encara a través de les seves avingudes, dels seus monuments i de la seva rica arquitectura.

A l’arribada ens trobarem amb el nostre autocar privat i guia local que ens acompanyaran al nostre hotel de 4* on ens hi allotjarem les tres properes nits. Després d’un vol llarg segur que tenim una mica de gana, soparem en un restaurant local en el cor del barri de Gulch a Nashville. Havent sopat ens traslladarem de nou a l’hotel per a dormir.

Nashville, the Music City, Country 100%
Divendres, 14 d'octubre

Esmorzar americà a l’hotel i sortida per iniciar la visita de la ciutat de Nashville. Durant la visita panoràmica tindrem ocasió de conèixer els principals monuments de la ciutat com el Parthenon, els seus imponents parcs urbans, el Capitoli i l’edifici de L’Hermitage. Finalment visitarem el Country Music Hall of Fame and Museum, un museu que recopila i interpreta la història de la música i les tradicions musicals a Nashville entorn el naixement del country.

El country és l’estil musical que va néixer durant els anys 20 del s. XX a les regions rurals del sud dels Estats Units i, especialment, a Nashville, combinant les músiques folklòriques d’origen europeu amb d’altres formes musicals de provinença popular i esclava com el blues o el gospel ja arrelades als estats units. A partir dels anys 50 i 60 el country comença a fer-se popular i a Nashville hi neix Exit / In, un refugi per a la creativitat de cantants i compositors que faran créixer la llavor del country, tals com Waylon Jennings, Guy Clark i Hobby Bare o Steve Martin, entre d’altres. Afineu bé la veu perquè al museu us espera una de les nostres sorpreses!

A l’hora de dinar anirem al pub restaurant local per fer un menú típic d’hamburguesa. Una estona de descans i al vespre ens recolliran de nou a l’hotel per anar plegats al Wildhorse Saloon, una veritable sala de ball al més pur estil americà per poder gaudir de la força i la intensitat de la música nordamericana en un espai únic i original on la gastronomia, la cultura i la música conviuen oferint al visitant una experiència inoblidable. Posteriorment ens traslladarem al nostre hotel.

Destil·leries Jack Daniels - Blues i Jazz a Nashvi
Dissabte, 15 d'octubre

Esmorzar americà a l’hotel i sortida cap a la Destil·leria Jack Daniels, la fàbrica del whisky més venut al món. El Jack Daniels s’elabora  a la petita ciutat de Lynchburg, a unes 75 milles de Nashville. Aquesta visita ens permetrà conèixer i degustar una història de més de 150 anys i que arrela en la mateixa història de la regió i de l’Estat de Tennessee, en la seva essència rural, en les migracions europees, especialment irlandesa i també en el somni americà. Farem una tast de cinc varietats de whisky. A l’hora de dinar us proposem una experiència gastronòmica al reconegut restaurant Miss Maty Bobo’s, a la mateixa localitat de Lynchburg. Fundat el 1908 el Miss Maty Bobo’s és un dels símbols de la cuina a l’estat de Tennessee i probablement els amfitrions ens faran sentir com a casa i envoltats de família.

A la tarda tornarem cap a Nashville i ens traslladarem a l’hotel per descansar una estona. Al vespre anirem plegats a un restaurant local a la zona considerada el Broadway de la ciutat, en ple centre històric. Havent sopat us proposem viure una veritable experiència musical anant plegats a la zona de Canary Row, la part més dinàmica de la ciutat i amb els clubs nocturns més emblemàtics. Us proposem una nit al reconegut BB King’s Blues Club carregada d’adrenalina amb música jazz, rock i country, deixem-nos sorprendre! Posteriorment ens traslladarem al nostre hotel.

Nashville - Graceland Elvis Presley - Memphis
Diumenge, 16 d'octubre

Esmorzar americà a l’hotel i sortida amb les maletes cap a Memphis en un recorregut d’uns 350 Km. De camí aprofitarem per fer una parada i visita a Graceland. Graceland és la mansió on Elvis Presley va viure durant la seva etapa de més èxit, des dels 22 anys fins a la seva mort. Elvis Presley, en la història de la música americana és considerat una de les figures més importants. Anomenat el “Rei del RocK & Roll” podem considerar-lo, de fet, com l’inventor d’aquest gènere musical i va revolucionar la música a escala mundial. Farem la visita guiada amb audioguia per la Mansió de Graceland, veurem els dos avions personals d’Elvis Presley, els seus cotxes i alguns dels seus secrets i objectes personals.

A l’hora de dinar anirem al The Vernon’s smokehouse per dinar a base de barbacoa típica de la zona de Memphis. A la tarda arribarem a la ciutat de Memphis i ens traslladarem al nostre hotel on ens hi allotjarem durant les properes dues nits. A l’hora de sopar anirem al restaurant Texas de Brazil per degustar les seves magnífiques carns. I per concloure la nit a ritme de Jazz us proposem anar al reconegut The Bluebird Café i poder gaudir d’una vetllada amb músics de gran qualitat i amb l’encant i la seducció de les seves improvisacions. Al The Bluebird Café, on músics i escriptors es reuneixen per compondre plegats i interpretar cada nit noves peces musicals en acústic. Una experiència inoblidable. Posteriorment ens traslladarem al nostre hotel.

Memphis - Sun Studios - Museu Nacional dels Drets
Dilluns, 17 d'octubre

Esmorzar americà a l’hotel i dia dedicat a la ciutat de Memphis, a l’estat de Tennessee, d’aproximadament 650.000 habitants. Memphis, es troba a la confluència dels rius Mississipí i Wolf. La ciutat és especialment coneguda per la música blues i no és d’estranyar que en aquesta ciutat hi visquessin grans personalitats de la música americana com Elvis Presley, B.B King, Aretha Franklin, Furry Lewis, James Carr i Anita Ward. La ciutat gaudeix d’uns entorns plàcids i verds i d’una qualitat de vida remarcable. Sense grans edificis històrics i amb un creixement notori durant el segle XX, la ciutat ens parla de la història del Mississipí i a dia d’avui destaca per dos monuments concrets i que visitarem, el Museu a un restaurant local al centre de la ciutat.

Visitarem primerament els Sun Studios, coneguts mundialment com al lloc de naixement del Rock’n’roll, aquests estudis foren el lloc de descobriment de les llegendes de la música dels anys 50, des de B.B King fins a Elvis Presley així com del Blues, el Rock i el Country. A dia d’avui aquest centre difon la història de la música i de la cultura de Memphis. Veurem el lloc on Elvis va gravar per primera vegada i els secrets de les grans promeses de la música americana del segle XX.

Dinar a un restaurant local al centre de la ciutat.

Visitarem també el Museu Nacional dels Drets Humans. A través d’exposicions de gran qualitat descobrirem un dels espais més interessants de la ciutat que ens parla de la lluita incansable pels drets humans al llarg del segle XX. Aquest museu és un dels més destacats del país, situat a l’antic Motel Lorraine, on el 4 d’abril de 1968 va ser assassinat Martin Luther King, líder en la lluita pels drets civils. Al vespre soparem a un restaurant local a la ciutat de Memphis. Trasllat i allotjament al nostre hotel de 4 estrelles.

Memphis - Natchez, Terra del Cotó
Dimarts, 18 d'octubre

Esmorzar americà a l’hotel i sortida amb el nostre autocar i les maletes en direcció a la ciutat de Natchez, amb una població d’aproximadament 15.000 habitants i a la vora del Mississipí. Aquesta ciutat fou una de les més importants en l’anomenada Època de les Plantacions entre finals del s. XVIII i fins a la Guerra d’Independència de 1868. El seu nom prové de la tribu dels Natchez que ocuparen la regió abans de la colonització europea. Natchez és considerada una de les ciutats històriques més antigues de Nord Amèrica, fundada per colons francesos el 1716 passà posteriorment a domini espanyol i finalment a domini americà. Fou durant els segles XVIII i XIX que Natchez s’anà desenvolupant entorn l’economia del cotó i participà activament a la regeneració econòmica del Mississipí. La seva arquitectura preserva encara els vestigis d’aquesta època, anomenada època Antibellum. Una història de colons, esclaus, companyies cotoneres i mestissatge cultural que queda palesa en la rica arquitectura de la ciutat que podrem conèixer tot passejant pels seus carrers.

Un cop arribem a Natchez dinarem al restaurant The Camp. A la tarda farem la visita de la ciutat i la conclourem a una plantació de cotó tot coneixent de prop la història de la ciutat. Acabarem el dia sopant al nostre magnífic hotel, el Monmouth Historic Inn & Gardens de 4 estrelles. El Monmouth Historic Inn és una mansió anterior a la Guerra d’Independència i envoltada de magnífics jardins, reflecteix amb exactitud l’essència del Sud dels Estats Units i és considerat el millor hotel i més emblemàtic de la ciutat. Sopar i allotjament a l’hotel.

Natchez - Baton Rouge - Nova Orleans
Dimecres, 19 d'octubre

Esmorzar americà a l’hotel i sortida cap a la ciutat de Nova Orleans. Abans i de camí, però, farem una parada a la ciutat de Baton Rouge, la segona ciutat més gran de l’Estat de Louisiana, a la vora del riu Mississipí i a pocs quilòmetres del seu delta i desembocadura. Baton Rouge té una població d’aproximadament 200.000 habitats i compta amb uns 300 anys d’història des que els colons francesos van construir el primer assentament el 1718. Des d’aleshores, Baton Rouge ha passat per mans franceses, britàniques i espanyoles. Després de la visita continuarem la nostra ruta fins arribar a Nova Orleans.

Nova Orleans és una ciutat eminentment multicultural, molt coneguda per la seva música, ha rebut influències franceses, britàniques, espanyoles i africanes. De fet, arribà a ser un dels ports d’esclaus més importants d’Amèrica. Una combinació curiosa, un port de tradició colonial espanyola i francesa, de cultura caribenya, criolla, negra, francòfona i cosmopolita, enclavada al cor de l’economia esclavista i la política segregacionista dels estats i l’economia del cotó i alhora oberta i tolerant a dia d’avui. Molt afectada per l’huracà Katrina el 2005, que va perdre una part important de la seva població.

Nova Orleans és sens dubte un dels bressols de la música nordamericana. A finals del segle XIX s’hi desenvolupa el ragtime, un gènere essencialment pianístic que incorpora nous ritmes sincopats i certes harmonies que ens condueixen cap al naixement del jazz. Nova Orleans és també és un dels bressols del blues, procedent de la influència dels espirituals negres. Així, la música i Nova Orleans són inseparables. En el jazz de Nova Orleans s’hi observen influències antillanes, afroamericanes, franceses i nord-americanes. Del jazz al rhythm and blues i finalment al rock and roll, a Nova Orleans hi han nascut figures de la música tan importants com el gran Louis Armstrong, Phil Anselmo, Lee Collins i l’històric Jelly Roll Morton, entre d’altres.

Durant la visita, pujarem a la Torre del Capitol i farem una visita panoràmica a la ciutat fins arribar al Barri Francès o Vieux Carré, l’atracció turística més important de la ciutat. El barri, originari del segle XVIII és considerat Patrimoni Nacional i esdevé un magnífic exemple de l’arquitectura colonial alhora que és un dels barris més dinàmics de la ciutat. Visitarem els seus edificis més emblemàtics i monuments i posteriorment anirem a dinar al Bistro Byron. A la tarda seguirem recorrent la ciutat a peu i al vespre soparem al Court of two Sister restaurant. Havent sopat ens traslladarem a la zona de Bourbon street per assitir a un local en Jazz & Blues en directe abams de tornar al nostre hotel al centre de la ciutat.

Nova Orleans, bressol del Jazz
Dijous, 20 d'octubre

Esmorzar americà a l’hotel i sortida a peu per visitar el centre de Nova Orleans i conèixer amb detall el barri francès. Visitarem la Jackson Square al costat del Mississipi, anirem fins al Mercat Francès i ens deixarem portar per la història dels colons i els criolls de la ciutat. Seguirem els passos de Jean Lafitte i Tennessee Williams i reconeixerem la història en l’arquitectura, les balconades i els ferros forjats d’art Déco i estil Neoclàssic. Anirem fins al Cabildo, de 1799 on hi veurem la màscara mortuòria de Napoleó Bonaparte i arribarem fins a la casa Beauregard-Keyes, d’estil victorià. Dinar en un restaurant local. A la tarda visitarem el Garden District amb les seves mansions i el cementiri Lafayette, un dels barris més bells, elegants i pintorescs de la ciutat.

A l’hora de sopar,  us proposem una experiència molt “surenya”, soparem mentre naveguem en un vaixell de vapor pel riu Mississipí, dues hores de navegació acompanyats amb trio de jazz. Veurem Nova Orleans, des d’una perspectiva completament nova, a bord del Steamboat Natchez. En acabat ens traslladarem a l’hotel.

Nova Orleans - Tour de les plantacions - Nit Jazz
Divendres, 21 d'octubre

Esmorzar americà a l’hotel i sortida amb autocar cap a la visita de les plantacions Oak Alles i Houmas House, considerades Monuments Nacionals. El sud de Louisiana és conegut per la seva bella arquitectura antebellum, anterior a la Guerra d’Independència, la qual es deixa veure a les grans cases de les plantacions. Avui us proposem conèixer la història de la Louisiana colonial amb les seves grans plantacions de sucre i cotó tot visitant algunes de les seves finques històriques, on ens explicaran fascinants històries de les cases i les famílies que hi van viure.

Oak Alley va ser construïda el 1839 i és d’estil neoclàssic amb uns importants jardins que dominen les plantacions, coneguda pels seus 28 roures i les 28 columnes dòriques ubicades al llarg de l’entrada, poderós testimoni de la rica historia del sud, designat com a Monument Històric Nacional per la seva arquitectura, paisatgisme i de la innovació agrícola d’empeltar noguers, realitzar en aquet indret per un jardiner esclavitzat.

La següent casa que visitarem, serà Houmas House,  construïda per un ric baró de sucre en el s. XIX, la casa que més s’assimila a les típiques cases de les plantacions del sud, envoltada d’acolorits jardins, se la coneix amb el nom del Castell del Sucre. El dinar d’avui serà en aquesta mateixa mansió, a Houmas House.

Tornada a Nova Orleans, per anar a sopar al Galatoire’s  però no podrem acabar la nit sense acomiadar-la amb música tot assistint a l’elegant Preservation Hall Jazz, un dels símbols del jazz de Nova Orleans, fundat el 1950 i on hi han debutat algunes de les principals estrelles de la música moderna i del jazz. Posteriorment ens traslladarem al nostre hotel.

Nova Orleans - Bayou - Barcelona
Dissabte, 22 d'octubre

Esmorzar americà a l’hotel i sortida amb autocar cap a l’aeroport, però tenim una estona per gaudir d’una última experiència en terres americanes. Ens dirigirem cap a Bayou on ens estaran esperant els airboats per a poder navegar i explorar tota la zona del pantà i els aiguamolls de Bayou, habitats pels caimans, tortugues i serps, un paratge natural de gran bellesa i interès-

En acabar, trasllat cap a l’aeroport internacional de Nova Orleans per volar cap a Barcelona via una ciutat d’escala. Nit a bord.

Barcelona
Diumenge, 23 d'octubre

Arribada a l’aeroport de Barcelona i trobada amb l’autocar del Club del Viatger que ens acompanyarà als mateixos punts de recollida del primer dia. Final del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge
 • Trasllats en autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Vols de Barcelona a Nashville i New Orleans Barcelona via una ciutat Americana
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades en el viatge
 • 3 nits a Nashvile al Sheraton Nashville 4* hotel o similar
 • 2 nits a Menfis a l’hotel Sheraton 4* o similar
 • 1 nit a Natchez al Monmouth Historic Inn & Garden hotel o similar
 • 3 nits a New Orleans al JW MARRIOT 4* o similar
 • Esmorzar americà diari
 • Pensió completa durant tot el viatge, començant amb sopar i acabant amb esmorzar
 • Begudes incloses: aigua i cafè americà
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • Les entrades al locals amb música mencionats a l’itinerari, no inclosa la consumisió
 • Visat ESTA
 • Les propines, incloses les del conductor i guia local
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Obsequi del club del viatger per habitació
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança opcional d’anul·lació, amb cobertura fins a 7000€ que pot contractar a les nostres oficines per 325 €

ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL·LACIÓ

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

 

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

 

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa