7 raons per les quals viatjar a Nova York

És la ciutat més poblada de l’estat de Nova York i dels Estats Units d’Amèrica, i la segona aglomeració urbana del continent, després de la Ciutat de Mèxic. Nova York, allà anem! La ciutat que mai dorm, la ciutat amb la força d’un país sencer.

ARQUITECTURA

Top of the Rock: El Rockefeller Center és un gran complex d’edificis destinats a usos comercials, d’oci i de negocis que es troba a Nova York, Va ser promogut per la família Rockefeller. Està situat al Midtown, una zona on es troben les boutiques més luxoses de Nova York. Consta de 19 edificis i va ser declarat National Historic Landmark el 1987. El projecte del Rockefeller Center constitueix una fita cabdal en l’evolució dels gratacels i de l’urbanisme de Nova York.

Gran Central Terminal  és una estació novaiorquesa, situada al centre de Manhattan, al barri de Midtown. Actualment, és una terminal de trens de rodalia pertanyent a la Metro-North Commuter Railroad Company. És també una important estació de metro.

L’estàtua de la Llibertat és un dels monuments més famosos de Nova York, dels Estats Units i d’arreu del món. Està situada, sobre la petita illa de illa de la Llibertat. Va ser un obsequi de França al segle XIX per la celebració del centenari de la independència dels Estats Units i un signe d’amistat entre ambdues nacions. El monument es va convertir en un símbol de benvinguda als immigrants europeus que cercaven llibertat o oportunitats al nou continent. Va ser realitzada per l’escultor Frédéric-Auguste Bartholdi i l’enginyer francès Gustave Eiffel en dissenyà l’estructura internaL’any 1984 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Mundialment, es convertí en un símbol dels Estats Units i representa la llibertat i l’emancipació respecte de l’opressió

 

ESPECTACLE

Madison Square Garden: El Madison Square Garden, és un pavelló esportiu a la ciutat de Nova York, Estats Units. L’actual pista és on juguen de local els equips professionals dels New York Knicks (bàsquet) i els New York Rangers (hoquei sobre gel). També acull el “Circ dels Germans Barnum” quan s’instal·la a Nova York, els partits de l’equip “Red Storm” de bàsquet de la Universitat de Saint John i qualsevol altre esdeveniment que requereixi la presència de gran quantitat de persones com va ser la Convenció Republicana de 2004.

MSG també acull esdeveniments de boxa. Moltes de les baralles més importants de la història es van dur a terme en el Madison Square Garden, era la Meca de la boxa.

 

El Dakota Building (The Dakota), és un immoble de New York construït entre el 25 d’octubre de 1880 i el 27 d’octubre 1884. És conegut per haver estat la residència de John Lennon i l’indret on va ser assassinat. També és conegut perquè hi han viscut molts actors, cantants, escriptors, etc.

El teatre de Broadway, és una actuació teatral presentada en un dels 40 teatres professionals amb més 500 seients localitzats al Theatre District, situats a la zona de Broadway. Juntament amb el teatre del West End londinenc, el teatre de Broadway és àmpliament considerat el màxim nivell del teatre comercial al món anglofon.

 

LUXE

Wall Street, considerat com a cor històric del districte financer, és la principal i permanent llar de la borsa de valors de Nova York. El terme ‘Wall Street’ és usat per a fer referència tant al mercat financer nord-americà com a institucions financeres. Curiosament, la majoria de les firmes financeres de la metròpoli no cotitzen a Wall Street, sinó en altres mercats més específics o petits a Manhattan, Fairfield County, Connecticut, o Nova Jersey.

El barri de Chelsea es localitza en el costat oest de Manhattan, Nova York. Es troba al sud de Hell’s Kitchen i el Garment District. El seu límit al sud és el carrer 14 Oest. Chelsea es troba inscrit com un Districte Històric en el Registre Nacional de Llocs Històrics des del 6 de desembre de 1977.

Soho, el barri va ser classificat districte històric el 1973. Molts edificis industrials antics van ser aleshores transformats en estudis o en lofts. Als anys 1990, SoHo comptava aproximadament 300 galeries d’art i era cèlebre per les seves creacions contemporànies ( grafits, happening, fotorealisme, etc.). El nom Soho prové de South of Houston Street, però no té res a veure amb el barri de Soho a Londres.

 

PERIFERIA NOVAIORQUESA:

El Bronx és un comtat de l’estat de Nova York.Originàriament, era una zona residencial amb nombrosos edificis d’apartaments. Desenvolupa una mínima activitat industrial, comparada amb la qual es realitza al conjunt de la ciutat, principalment a la secció meridional, on existeixen establiments de sectors com l’alimentari i el de la confecció de roba, entre altres. Els magatzems, instal·lacions navals i comercials es troben en la riba nord-oriental.

El districte de Queens és el comtat ètnicament més divers als Estats Units. Segons la Revisió de la Comunitat Americana de 2005, de l’Oficina del Cens dels Estats Units, els immigrants són el 47,6% dels seus residents totals. S’estima que per a l’any 2010, la majoria de la seva població serà nascuda en l’estranger. Amb una població de 3,2 milions d’habitants, és el districte més poblat en la ciutat de Nova York i el desè comtat més poblat dels Estats Units. La xifra de 3,2 milions és el màxim històric de població mai aconseguit al districte.

Brooklyn és un dels cinc districtes que conformen la ciutat de Nova York. Va ser una ciutat independent fins a la seva inclusió dins del conglomerat urbà de Nova York el 1898. Actualment, Brooklyn és el barri més poblat de la ciutat amb prop de 2,5 milions d’habitants.

Malgrat la unió amb Nova York, Brooklyn manté una forta identitat. Ha estat anomenada City of Trees (La ciutat dels arbres), City of Homes (La ciutat de les cases) o també City of Churches (La ciutat de les esglésies) i al segle XIX, Brooklyn és de vegades anomenat “Borough of Homes and Churches” (El districte de cases i esglésies).

 

HARLEM

Harlem és un gran barri del nord de Manhattan, a Nova York, conegut des dels anys 20 com a centre residencial, cultural i econòmic afroamericà. La història de Harlem ha estat definida com una sèrie d’alts i baixos econòmics, amb significatius desplaçaments de població durant cada cicle.

Després de la Guerra Civil, els jueus i italians pobres formaven la població predominant de Harlem. Els residents afroamericans van començar a arribar en grans nombres l’any 1905 com una part de la Gran Migració.

Durant anys 20 i 30, el centre i l’est de Harlem van ser el focus del Renaixement de Harlem, un corrent de treballs artístics sense precedent a la comunitat negra d’Amèrica. Harlem va esdevenir un gran centre de l’economia afroamericana

Els anys 20, Harlem va ser el centre del sorgiment d’una cultura negra coneguda com el Renaixement de Harlem, que va ser un temps de produccions artístiques com ara el jazz, la majoria dels espectacles del qual, irònicament, eren només per a gent blanca

 

TIMES SQUARE

Times Square és la plaça per excel·lència de la ciutat de Nova York (EUA), situada en el centre de Manhattan.

Es caracteritza per les seves desenes d’anuncis lluminosos publicitaris. Times Square és, juntament amb el parc central de Nova York, la zona metropolitana dels Estats Units d’Amèrica que més ha aparegut en pel·lícules i programes de televisió.

Times Square és també coneguda per les celebracions d’Any Nou. Des del 1907, la “Times Square Ball”, una bola de 5 tones i 3 metres de diàmetre baixa durant un minut, des de les 23:59 del 31 de desembre fins al canvi d’any, per a celebrar-ho.

 

CENTRAL PARK

Central Park és un espai verd d’una superfície de 341 hectàrees, situat al borough de Manhattan a New York. Constitueix l’espai verd més gran de la ciutat de New York, si no es tenen en compte més que els cinc grans boroughs de la ciutat. Acabat el 1873 després de tretze anys de construcción. Representa un oasi de verdor enmig del bosc de gratacels de Manhattan, fins i tot si és situat al nord de l’illa on els edificis són menys elevats.Central Park és el parc més visitat als Estats Units.

 

“Mientras que otros lugares tienden a quedarse estancados, Nueva York siempre continúa evolucionando”. – Karl Lagerfeld

La Romantische Strasse un viatge sorpresa sorprenent !

Aquest és ja el 5è any que realitzem el Viatge Sorpresa del Club del Viatger, gràcies en gran part a la màxima confiança que ens heu dipositat al llarg d’aquest any. Per això i molt més us volem donar les nostres més sinceres gràcies, ja que entre tots hem pogut aconseguir que el destí del viatge sigui el de menys i que el més important sigui la companyia i el fet d’estar tots junts cap a una nova aventura.

Aquest any des de l’equip de marketing i comunicació del Club del Viatger s’ha volgut crear una gran espectació mitjançant les xarxes socials de Facebook, Instagram i Twitter. S’han realitzat en forma de joc diverses pistes per tal que tots vosaltres puguessiu endevinar la destinació del viatge sorpresa.

Primerament volem donar-vos les gràcies per confiar cegament any rera any amb el nostre viatge sorpresa i degut a l’èxit que esta tinguen repetim viatge amb dates diferents. Pero. quina serà la destinació final? fins el dia que es desvetllarà el misteri, us donarem algunes petittes pistes per endevinar el destí. la primera és aquesta ? Que tenen en comú totes aquestes destinacions? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials i estigueu atents a les properes pistes. !!  – Dia 11 d’octubre

Aquesta era la primera pista, on el que es volia era descobrir que tenien en comú totes aquestes destinacions. La resposta és que totes les destinacions eren EUROPEES.

Queda una setmana justa per saber la destinació del viatge sorpresa i com en el Mundial, el Club del Viatger també té el seu pop “POL” que endevina viatges. Ell ja té clar que el viatge sorpresa estarà entre aquests vuit països, i tu, que en penses?? Per quin s’aquests països apostes??  –  Dia 15 octubre

Aquesta segona pista mostra 8 països entre els quals hi ha el país de la destinació sorpresa. En aquesta pista ja acotem a únicament 8 països de tot Europa.

 

Et deixem el cap de setmana per intentar saber on serà el viatge sorpresa. Recorda que el proper dia 22 en Toni desvelara la destinació dels viatges sorpresa. Com que a tothom li agraden els costums gastronòmiques pròpies del país, l’última pista t’obrirà la gana. Et donem la pista: …….. Acceptes el repte?? – Dia 19 d’octubre.

Tres pistes abans del dia 22 d’octubre, dia que se sabrà  el Viatge Sorpresa 2018.!


 

Aquest any hem decidit visitar un dels països que ens agrada més i on ens movem més a gust: ANEM A ALEMANYA !!

Es realitzarà un interessant recorregut pel sud del païs que ens permetrà conèixer una de les seves regions més encisadores, “la Ruta Romàntica o Romantische Strasse “amb ciutats tant emblemàtiques com Würzburg o Rothenburg ob der Tauber, una de les ciutats més fotografiada de  tot  Alemanya.

 

WÜRZBURG

La ciutat bavaresa Würzburg, capital de la Baixa Francònia és considerada com l’extrem nord de la Ruta Romàntica i travessada pel riu Main.

El 16 de març del 1945 l’aviació britànica va bombardejar la ciutat que va quedar destruïda en un 90%. Würzburg tenia llavors 107.000 habitants… pel fet que van seguir la política d’extinció de ciutats alemanyes de més de 100.000 habitants.
El seu meravellós centre barroc es va perdre del tot però de mica en mica els alemanys han anat reconstruint rèpliques idèntiques d’alguns dels monuments i edificis més bonics.

El Palau Residencial considerat Patrimoni de la Humanitat de la Unesco des del 1981, és l’obra més important del Barroc de tot el sud d’Alemanya i un dels més importants palaus d’Europa. Només unes parts van sobreviure els bombardejos del març de 1945.

 

DINKELSBÜHL

Dinkelsbühl, un dels principals pobles que formen part de la molt coneguda Ruta Romàntica Alemanya. És ideal per donar un passeig a peu i fer-se una idea de com eren les ciutats del segle XIV, ja que la seva arquitectura pràcticament no ha canviat durant el pas del temps. Compta amb un conjunt monumental medieval molt bé conservat.

Es troba envoltada pel riu Wörnitz, que li proporciona al seu pas un conjunt meravellós, formant estanys que es troben replets d’una variada fauna i envoltats dels molts prats de flors.

Per fortuna, al contrari que Würzburg, Dinkelsbühl no va patir cap desperfecte durant els conflictes armats que han ocorregut al llarg del temps, especialment amb el més, la Segona Guerra Mundial.

 

ROTHENBURG OB DER TAUBER

Rothenburg ob der Tauber, sense dubte la ciutat de la Ruta Romàntica més coneguda i, sobretot, més fotografiada. És coneguda mundialment pel seu ben conservat centre medieval i transmet sensació de romanticisme pur a cadascun dels seus racons.
Les pedres dels seus carrers parlen d’una història de gairebé 1000 anys que tot plegat li confereix un caràcter únic.Alguns llocs de Rothenburg han inspirat fins i tot algunes de les pel.lícules de Disney i el pavelló alemany a Disney World a Orlando.

Els seus principals llocs d’interès són:

Centre històric: Rothenburg ob der Tauber posseeix una arquitectura medieval difícil d’igualar, ja que el seu casc antic està perfectament conservat, amb carrers empedrats i places amb cases d’entramats de fusta. Està considerada com la ciutat prototip alemanya.

Muralles: La ciutat encara conserva el seu recinte emmurallat en forma de vuit, amb dobles baluards, erigits per Leonhard Weidmann. Podemos trobar un gravat en l’última pedra de l’arc de la porta, en la part exterior del mateix, que resa: “Paz als quals entren, prosperitat pels quals surten”. Aquesta inscripció va ser realitzada en llatí per Weidmann l’any 1586

 

MUSEU MERCEDES-BENZ A STUTTGART

L’itinerari pel Museu MercedesBenz ens portarà a fer un recorregut per la història d’aquesta prestigiosa marca d’automòbils i ens anirà mostrant els paral·lelismes amb la història recent d’Alemanya que en molts casos, ha anat de la mà d’aquesta marca.

El Museu Mercedes-Benz és un museu de l’automòbil situat a Stuttgart, Alemanya, en el districte de Bad Cannstatt, on van aparèixer els primers automòbils, la qual cosa s’explica dins del museu. Stuttgart és la llar de la marca Mercedes-Benz i la seu internacional de Daimler Ag. L’edifici està directament fora de la porta principal de la fàbrica de Daimler a Stuttgart-Untertürkheim.

.

Gràcies una vegada més companys, l’èxit de qualsevol viatge sou vosaltres.

Per què viatjar amb el Club del Viatger? Coneix els nostres Valors Afegits!

De la mà de l’agència Blau Marí, una empresa familiar fundada l’any 1993 a Calella El Maresme), el 2009 neix el Club del Viatger, amb l’objectiu de revolucionar i canviar el model de viatge de grup. Conscients que viatjar és una experiència única, des del primer dia s’ha entès que una bona companyia és l’èxit de qualsevol viatge. Des de llavors, no s’han deixat d’oferir propostes engrescadores arreu del món, proposant els itineraris més complets i la manera més original de conèixer cada país. Parlem d’una agència de viatges, però quina  diferencia hi ha entre el Club del Viatger i la resta d’agències de viatges? Per què s’ha de viatjar amb el Club del Viatger?

Molt senzill, pels nostres VALORS AFEGITS, aquells elements, fets o actes que no s’expliquen però es fan i que en definitiva no tenen preu !

Dinar o berenar previ al viatge

Aquesta trobada serveix per a conèixer els companys del proper viatge a realitzar i rebre per part del guia que realitzarà el viatge l’itinerari definitiu amb les explicacions oportunes i dubtes que puguin sorgir.

 

 

Guia acompanyant del Club del Viatger

Des del primer fins a l’últim moment tots els nostres viatgers van “agafats de la mà” d’un guia del Club del Viatger, una persona sobradament coneguda i preparada la qual s’encarrega de tots els tràmits del viatge, perquè el viatger del Club únicament tingui una tasca; gaudir del viatge.

 

 

Transllat de l’aeroport de Barcelona/Girona des dels diversos punts de recollida acordats

És el primer punt de recollida de cada viatge, des del Maresme, Vallès oriental i occidental, Girona i Barcelona ciutat, que portarà als viatgers a l’aeroport de correspongui per iniciar el viatge amb puntualitat, organització i molta, molta il.lussió !

 

Assegurança bàsica d’assistència en viatge

Com que des del Club del Viatger es té molt clar que els nostres amics viatgers són el més important, a tots els viatges s’inclou una assistència bàsica, la qual cobreix principalment  l’assistència mèdica en destinació.

 

 

Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació

A molts dels viatges que es realitzen hi ha un detall de marca Club del Viatger que s’entrega a cadascuna de les habitacions dels viatgers. Alguns dels detalls han estat motxilles, capelines, cinturons, identificadors, etc….

 

Organització de la ja típica costellada del mes de maig totalment gratuïta amb transllat inclòs

El Club del Viatger vol agrair a tots els membres que han viatjat alguna vegada amb ells la confiança mostrada al llarg dels darrers anys!
S’ha viatjat plegats, s’ha après i conegut, s’han fet noves amistats i s’han sentit part d’una mateixa família! Per aquest motiu, es convida a una costellada al peu del Montseny per tal de compartir plegats la nostra amistat, les experiències dels nostres viatges.

 

 

Organització del sopar post-viatge amb obsequi d’un àlbum de fotos representatiu.

Al finalitzar cada viatge el guia del mateix viatge, recopila un munt de fotografies dels moments més especials del viatge, les quals queden reflectides en un àlbum representatiu. Dos cops l’any s’organitza un sopar que inclou els últims viatges realitzats el 6 mesos anteriors i s’entrega aquest record fotogràfic del viatge gratuïtament.

 

 

Totes les persones que amb molta dedicació, passió i il·lusió formen el Club del Viatger volem donar les gràcies més sinceres per la vostra confiança i companyia.

 

 

 

Descobrint els “poblets” del creuer de cap d’any

Cap d’any a Lyon i la Vall del Roina

Al llarg del nostre recorregut per la vall, descobrirem els racons que van enamorar l’imperi romà i coneixerem les restes que encara perduren avui dia. Visitarem ciutats tant importants com Avinyó i el seu magnífic Palau de Papes, la ciutat provençal d’Arles per conèixer les seves restes romanes, Vienne on gaudirem amb el seu ric patrimoni arquitectònic, fruit de la seva llarga història, i la seva capital, Lyon, la segona ciutat de França, gratament coneguda pels seus edificis històrics i la seva exquisida gastronomia!

Dedicarem el matí a navegar a través dels paisatges del sud de França tot admirant poblacions tant pintoresques com Valence i Montélimar.

Valence

Montélimar

 

 

 

 

 

 

 

Arles, ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

Arles és una ciutat situada en el riu Ródano, a la regió de la Provença, en el sud de França. És coneguda per inspirar les pintures de Van Gogh, la qual cosa va influir en les obres d’art contemporani exposades en la Fondation Vincent Van Gogh. Arles va ser capital provincial de l’antiga Roma, així que també destaca per les ruïnes d’aquesta època, inclòs l’amfiteatre, on ara se celebren obres de teatre i concerts.

És un amfiteatre romà situat en aquesta localitat del sud de França, qualificat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, dins de l’Assetjo «Monuments romans i romànics de Arlés».

Va ser construït cap a 80-90, en el marc de les extensions flavias (emperadors romans) de la ciutat i poc després de construir-se el Coliseu de Roma, del que pren les principals característiques.

Per una altra banda, dins de la ciutat també podem trobar el teatre principal.

Aquest «temple» del joc on s’enfrontaven els gladiadores segueix funcionant fins al final de l’Imperi romà. En 255, l’emperador Gall fa celebrar amb jocs les victòries dels seus exèrcits contra els gals. A principis del segle IV, Constantino I fa representar grans caces i combats amb motiu del naixement del seu fill major. Més tard, Mayoriano ofereix allí diversos espectacles. Finalment, se sap gràcies a Procopioque en 539, Childeberto I, rei de París, va voler que es renovés en la seva presència els jocs de l’Antiguitat.

Avinyó capital del departament de Vaucluse

Està situada en la marge esquerra del riu Roina, en el departament de Vaucluse, a uns 653 km al sud-est de París i 80 km al nord-oest de Marsella.

El palau dels Papes d’Avinyó  és la més gran de les construccions gòtiques de l’edat mitjana. Sent a la vegada fortalesa i palau, la residència papal durant el segle XIV fou la seu de la cristiandat occidental. Sis conclaves es van celebrar al palau d’Avinyó, que van culminar en l’elecció de Benet XII el 1335; Climent VI el 1342; Innocenci VI el 1352; Urbà V el 1362, Gregori XI el 1370, i Benet XIII el 1394.

La catedral de Notre-Dame-des-Doms és un edifici religiós catòlic i monument nacional de França que es troba a la ciutat d’Avinyó (Vaucluse), al nord del Palau dels Papes. Forma part del Patrimoni de la Humanitat des de l’any 1995.

Pertany a l’estil romànic, principalment del segle XII. La torre oriental va ser destruïda l’any 1405, durant el lloc de la ciutat pel Papa Lluna, però aviat es va reconstruir. Se li van ser afegint capelles des del segle XIV d’ara endavant, sent les últimes reformes del segle XVII. L’absis es va demolir i va reconstruir més ampli en els anys 1671-1672, agafant també terreny a l’antic claustre medieval. Té tribunes d’estil barroc, en la nau i en el cor.

Vienne o Viena és un municipi situat en el departament de Isère

Vienne està situada en el departament de Isère, a la vora del Roina, 30 km al sud de Lió. S’estén al llarg de la ribera del riu, enfront de Saint-Romain-en-Gal i Sainte-Colombe, en la confluència dels rius Ródano i Gère.

Temple d’August i Livía

dedicat al culte de Roma i August, que s’erigia en un punt sagrat del fòrum. La seva construcció va començar al voltant del 20-30 aC, i posteriorment va transformar-se en una església a principis de l’edat mitjana. Es va dedicar a la Deessa Roma i August, com ho demostra la inscripció gravada en el fris: ROMAE ET AUGUSTO CAESARI DIVI F,  Roma i a César Augusto, fill de Divo (César) “. Per tant, és un temple dedicat al culte imperial, en les formes adoptades per la propaganda d’Augusto a les províncies occidentals, en el qual es preferia evitar un culte que estava dirigit explícitament a la seva única persona.

Catedral de Saint Maurice

 
El monument medieval més important de la ciutat, que es va erigir entre els segles XII i XVI i construïda amb elements romànics i gòtics, pel qual va ser declarat monument històric l’any 1840.
La catedral d’Angers va ser originalment dedicada a la Mare de Déu. Però, en 396, sant Martin, arquebisbe de Tours, va afegir Sant Maurici a la dedicació. Havia adquirit una relíquia de la sang dels membres de la legió tebana, que al segle III van ser martiritzats, juntament amb el seu líder sant Maurici, per convertir-se al cristianisme.

Si vols acabar de descobrir aquest apassionant viatge, tan sols has de fer clic aquí

Cadis, la joia de la Costa de la Luz

La província de Cadis, una terra que reuneix grans atractius pels qui valoren el turisme, per la seva veritable dimensió cultural i festiva, gastronòmica, monumental, costumista autèntica i essencialment andalusa. A més de gaudir d’un dels millors climes de la península durant bona part de l’any. Situada al sur de la península és una de les províncies més visitades, ja que les seves platges de sorra daurada forman part de la Costa de la Luz, on millers de turistes escolleixen com a destinació de les seves vacances.

 

4 punts que no pots deixar de veure si vas a visitar la província de Cadis:

Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre:

És molt interessant visitar les seves instal.lacions, els seus jardins i el Palau, el lloc on es reparen i elaboren els arnesos, el museu del “enganche”  amb un col.leccció de carruatges, i el “Picadero”, un edifici projectat al més pur estil andalús . Amb una capacitat per 1.600 persones, és el lloc on es representa l’espectacle “Com ballen els cavalls andalusos”, un autèntic ballet eqüestre amb música  espanyola i vestuari a la manera del segle XVIII, muntat sobre coreografies extretes de les represes del domatge clàssic, vaquera i d’altres treballs de l’equitació tradicional. En cada representació es realitzen de 6 á 8 coreografies, amb una durada de 90 minuts.

Parc Nacional de Doñana:

Doñana és un espai natural protegit espanyol situat a Andalusia, que té una extensió de 53.709 hectàrees  comprèn una gran extensió de maresmes que acull durant l’hivern nombroses espècies d’aus aquàtiques, que cada any arriben als 200.000 individus. Hi treballen diferents institucions científiques que vetllen per un desenvolupament adequat de les comarques limítrofes i per la conservació d’algunes espècies molt amenaçades que hi habiten. Es recomana visita el parc amb vaixell i amb tot terrent, ja que és l’única visita que recorre tots els ecosistemes del parc.

Pobles Blancs.

La cal és l’element en comú que va entrellaçant els pobles de la Serra de Cadiz, en un recorregut abrupte, verd i emocionant l’anomenat Ruta dels Pobles Blancs.En ella s’hi troben velles històries referents a la vida del AlAndalus, l’economia del cultiu de l’oli, la producció d’articles de pell, gustoses receptes, etc… uns presència que s’endevina fins i tot en el nom dels pobles que composen la ruta, pobles com Benamahoma, Algar, Zahara o Grazalema.

 

Disfruta de Cadiz amb els cinc sentits !!

 

Per què Madeira és el millor escenari per celebrar Cap d’Any?

Cap d’any a Madeira amb  espectaculars focs artificials.

El nou any sempre comença de forma espectacular a Madeira, és la nit més esperada, la de Cap d’Any, en la qual el principal espectacle són els famosos focs artificials que van entrar en el Llibre Guinness dels Records l’any 2006 per ser un dels espectacles més grans i impressionants.

Que sabem de Madeira ?

Tot hi que és un arxipèlag, format per Madeira i Porto Sant dues illes habitades  i dos grups d’illots on no hi viu ningú no esperis trobar activitat volcànica en ell. Sí, en canvi, descobriràs extensions muntanyenques amb paisatges de tot tipus i una flora de riquesa inigualable i molt bella.

El clima de Madeira és molt agradable, on la  humitat és de tipus moderat i les temperatures són molt suaus, entre els 17 graus a l’hivern y els 25 graus a l’estiu. Aquest clima fa que es  converteix en una destinació ideal per ser visitat en qualsevol època de l’any. i més quan les seves aigües es troben entre els 18 i els 22 graus, tot un luxe per a una illa de les seves característiques.

Coneixem els punts més bonics de la Madeira.

Funchal:

Funchal   s’estén des de la costa fins a l’interior de l’illa, ascendint els seus barris des del port cap als diversos promontoris que donen l’entrada al centre de l’illa. La ciutat, rica en història, ha anat evolucionat al llarg dels segles.

Originàriament era coneguda per les seves històries de pirates i els seus camps de fonoll. Avui dia és una ciutat cosmopolita i dinàmica, reconeguda per la seva excel·lent gastronomia.

Funchal capital de Madeira és una bella ciutat de cases blanques en les quals s’imposa perdre’s entre places i carrerons. El seu port, el mercat de Lavradores, situat en ple casc antic, o la Muntanya Palace Tropical Garden, un espectacular jardí de flors, plantes i arbres exòtics, són visites indispensables.

 

Camara do Lobos, Cabo Girao i Santana

Camara do Lobos  és una vila marinera que conserva tot el seu encant, amb el seu pintoresc i actiu port pesquer, que Winston Churchill va immortalitzar en les seves aquarel·les.


Cabo Girao  és el penya-segat més alt de l’illa i segon en el món, que impressiona amb les seves vistes sobre el nivell del mar.


Santana,  el nom li ve perquè allí es va fundar la Capella de Santa Ana,  l’indret més icònic de l’illa, on es troba la seva típica casa de camp, els “palheiros” que són cabanyes tradicionals de vius colors, de cobertes inclinades, i teulats de palla, que recorden a les barraques valencianes.

L’espectacular nit de Cap d’Any al port de Funchal

El nou any sempre comença de forma espectacular a Madeira, és la nit més esperada, és la nit de Cap d’Any, en la qual el principal espectacle són els famosos focs artificials que van entrar en el Llibre Guinness dels Records de l’any 2006 per ser un dels espectacles més grans i impressionants.

El port de Funchal és l’escenari perfecte, per la seva forma d’amfiteatre que es converteix en un enorme pessebre il·luminat: els pujols que descendeixen fins al port s’omplen de llums, així com els creuers que arriben per assistir a aquest espectacle únic. Gent de diferents punts del planeta acudeixen tots els anys a celebrar aquestes festes i a conèixer una de les illes més belles de l’Atlàntic, coincidint amb l’ambient festiu i tot gaudint del seu excel·lent clima.

 

Cap d’Any al port de Funchal

Gent de diferents punts del planeta acudeixen tots els anys a celebrar aquestes festes i a conèixer una de les illes més belles de l’Atlàntic, coincidint amb l’ambient festiu i tot gaudint del seu excel·lent clima. Una terra de flors i jardins, paisatges espectaculars de muntanyes i vegetació exuberant!

El secret del Sud de França, Lot i Tarn

 

Us proposem un viatge al Sud de França, a una França càlida, encisadora i molt propera amb viatger pero alhora desconeguda per la majoria. I un dels seus majors secrets són els departaments del Lot i del Tarn, a la regió de Midi-Pyrenées, que porten els noms dels rius que travessen. A la vall del Lot ens trobarem uns espectaculars paisatges , propis dels millors pintors, a més de maravellosos pobles considerats dels més bonics de tot França.

Dins el llistat d’aquest encantadors pobles trobem:

Saint Criq Lapopie : Aquesta petita i pintoresca villa situada al cim d’una pared de 100m sobre el riu Lot i que va ser declarat ” poble prefereit dels francesos” l’any 2012. Un poble format per un seguit de carrerons empredrats, façanes gòtiques, portes fortificades, placetes, fonts i botiguetes tradicionals que impressionen per la sevaharminia com a poble encantandor.

 

 

 

 

 

Rocamadour:  És un petit poble a la comarca de Quercy situat espectacularment al canó del riu Alzou i que va ser un important centre medieval de peregrinacions. El poble es troba al dalt d’un acantilat y esta compost per cases medievals i santuaris antics. Quan les peregrinacions van deixar de ser tant populars, la vila va perdre les seves multituts de visitants.

 

 

 

 

 

 

Cahors : Capital del departament del Lot i  situada just dintre del meandre que forma el riu Lot. Visitarem l’emblemàtic Pont de Valentré o Pont del Diable, una bonica mostra d’art militar medieval que amb una alçada de 40 m sobre les aigües del riu, s’ha convertit en l’emblema de la ciutat. Cahors fou la capital de l’antiga provincia de Quercy y una etapa de peregrinatge del Cami de Santiago, en l’anomenada Via Podiensis.

 

 

 

 

 

Visitar Lot i Tarn comporta una experiència deliciosa per poder gaudir de cultura i història, de pobles pintorescs, de paisatges increïbles, de prodigis de la natura i d’una magnífica gastronomia.

Estas preocupat per Etiòpia? Deixa d’estar-ho !!

ETIÒPIA, L’IMPERI D’ABASSÍNIA

Més enllà del gran desert d’ Àfrica, una de les grans civilitzacions de la humanitat va construir un imperi, l’imperi Abissínia, que posteriorment s’anomenaria Etiòpia. Actualment  és el país més poblat després de Nigeria i  l’únic país africà que mai ha estat colonitzat.  La seva capital és Addis Abeba, la tercera capital més alta del món, situada a 2.355 metres i amb una població de gairebé 3.400.000 habitants. Addis Abeba sovint és referida com “la capital política d’ Àfrica” per la seva importància històrica, diplomàtica i política. La zona d’Addis Abeba és considerada una de les primeres zones del món on aparegué l’espècie humana.

Addis Abeba, càpital d’Etiòpia

 

ARRIBA LA PAU A ETIÒPIA I ERITREA DESPRÉS DE 20 ANYS DE CONFLICTE.

Eritrea i Etiòpia han signat aquest juliol una declaració de pau i d’amistat” conjunta a la capital eritrea, Asmara, en la qual s’afirma que “l’estat de guerra que existia entre els dos països ha acabat“. S’ha obert una porta a una nova era de pau i amistat” i la normalització de les relacions entre les dues nacions africanes.

En la primara reunió, en vint anys, entre els mandataris dels dos països també s’ha acordat obrir les ambaixades, les rutes aèries i el desenvolupament dels ports eritreus entre tots dos països, una de les prioritats per el poble etíop, ja que amb la independència d’Eritrea i Etiòpia, aquesta última es va quedar sense sortida al mar.

El primer ministre etíop *Abiy Ahmed ha destacat que “el poble de la nostra regió s’uneix amb un objectiu comú“.

 

 

MISTERIS I CURIOSITATS D’ETIÒPIA.

Lalibela

Lalibela és la joia de la corona d’Etiòpia, seu de les esglésies més famoses i l’escena de tantes cerimònies religioses importants. A Lalibela trobem una ciutat laberíntica plena de túnels i passadissos, i subterrània excavada durant el s. XII per amagar-se dels seus principals enemics, els àrabs invasors. Unes esglésies monolítiques, tallades d’una sola peça a la roca, de dalt a baix, construïdes en coves naturals. Hi ha un total de 12 esglésies i capelles, sepulcres i llocs sagrats a les dues bandes del riu Jordà. Lalibela, antigament anomenada Roha, fou la capital de la dinastia Zagüe. El seu nom actual ve del rei Gebra Mascal Lalibela, canonitzat per l’Església Etiòp, qui va voler construir a la ciutat una nova Jerusalem en resposta a la conquesta de Terra Santa pels musulmans. Així nasqueren les esglésies tallades a la roca, declarades Patrinomi de la Humanitat per la UNESCO.

La més famosa era Bet Giorgis, l’església de Sant Jordi, que té forma de creu i estava tallada en una única peça a la roca, amb una gran forat al seu voltant, degut que l’església està construïda cap avall, de manera subterrània.

Gondar

La ciutat de Gondar, fundada al 1636 per l’Emperador Fasilades, fou la capital reial d’Etiòpia durant el segle XVII. Durant els segles anteriors els emperadors etíops no havien fundat mai una capital reial, es traslladaven pel país amb tota la família reial i grans tendes i campaments itinerants. Fasilades, seguint una aparició divina en forma de bou, decidí fundar la ciutat de Gondar vora el llac Tana i alçar-hi allà el seu palau imperial.

Situada enmig d’un paratge natural de gran bellesa, els seus majestuosos edificis s’alcen recordant el gloriós passat d’Etiòpia. La Ciutadella de Fasil Ghebi, del segle XVII, amb les seves notables arquitectura, i les imponents esglésies fan de Gondar una de les ciutats més belles d’Etiòpia, una ciutat florent que, fa 500 anys fou la segona ciutat més gran del món!

 

Esglèsia Troglodita

L’església troglodita de Yemrehene Christos és construïda íntegrament dins una cova i destaca pels seus relleus i ornaments de fusta i pedra que la converteixen en un monument únic al món.

           

Etiòpia esdevé un d’aquells viatges que nomès se’t plantejen un cop a la vida i que canvien la prespectiva i la nostra mirada respecte la vida.

Un viatge al cor d’Àfrica !

Brinda amb el Club del Viatger a la 38ª Fira de Calella i l’Alt Maresme

Desprès dels llargs dies d’estiu i altes temperatures, el setembre és el mes que ens retorna a la rutina del dia a dia, engegant nous projectes i noves idees amb les bateries ben carregades. La nostra privilegiada ubicació fa que el bon temps encara estigui molt present a calella i encara es pot gaudir de bones estones al carrer plenes d’alegria i festivitat.

Aquesta festivitat es reparteix a tot el calendari de setembre de tot calellenc, on el mes ve carregat de actuacions, concerts i actes populars que es concentren principalment pels vols del 23 de setembre quan arriba la Festa Major de la Minerva. Dies intensos de cultura folklore i tradició concentrars en la ja 38º Fira de Calella i Alt Maresme dedicada aquest any a Vinyes vora el mar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com no podia ser d’altra manera aquest any el Club del Viatger també estarà a la 38ª Fira de Calella i l’Alt Maresme. Us estarem esperant en el nostre estand habitual al bell mig de la Fira per retrobar-nos, saludar-nos i brindar per la nova campanya de viatges 2019. Com cada any volem fer-vos un petit tastet dels propers viatges per la temporada vinent, i explicar-vos les novetats que hem preparat per a tots vosaltres, amb la il·lusió i ganes de sempre.

 

També s’ha de destacat que el nostre estimat Club del Viatger fa 10 anys, i podreu  veure’ns  amb orgull i admiració d’una pare que veu que el seu fill es fa gran. Estrenem logo nou commemoratiu d’aquest esdeveniment i al llarg de l’any anirem reaitzant diverses sorpreses que esperem que siguin del vostre agrat.

 

 

 

Com cada any i coincidint amb l’esdeveniment de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, ens agrada fer-vos un tastet d’alguns dels viatges que ben aviat formaran part del ja 11è catàleg anual de viatges del Club del Viatger. Sempre intentem fer una proposta variada de les que cal destacar els nostres viatges de llarga distància, amb fantàstiques i exòtiques destinacions i els nostres viatges musicals que conbinen el gust de viatjar amb el plaer de la bona música i actuacions de qualitat.  Seguim viatjant per Europa, amb viatges de mitja distància, amb un ampli ventall de possibilitats per a tots els gustos.  Pels que volen viatjar en estades de dos dies tenim les nostres escapades musicals i les sortides ” Fem Club”, ideal també per a qui encara no ha viatjat mai amb el Club del Viatger i vol coneixe’ns per primera vegada. Per últims tenim els viatges en autocar, com el clàssic i tradicional Suïssa i els nostres creuers fluvials  on poder gaudir del viatge desde una altra perspectiva.

 

 

Si ens veniu a visitar a la tarda, sapigueu algunes de les actuacions i espectacles que podreu disfrutar durant els dies de la Fira de Calella i Alt Maresme.  Us adjuntem enllaç  de l’ajuntament amb el Programa de la Festa Major i el de la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

 

 

 

Us esperem al nostre estand del Club del Viatger al Bell mig de la Fira de Calella i Alt Maresme, no hi falteu !!

Converteix-te en un expert del país de Gal·les.

El País de Gal·les és la nació celta més petita i desconeguda de Gran Bretanya.

Té una superfície aproximada de 20.720 km², equivalent a l’estat de Massachusetts o a la meitat del territori de Suïssa. Gal·les els últims anys ha despertat un cert interès entre els turistes a causa dels seus fantàstics paisatges i l’amabilitat de la seva gent. Una cosa està clara, qui visita el País de Gal·les hi torna.

El País de Gal·les és una terra que oculta un gran patrimoni històric de gran bellesa i qualitat, i que ofereix al visitant un gran ventall d’ofertes molt atractives. Des de la seva dinàmica Cardiff, fins a les elegants poblacions costaneres, com conèixer quins personatges famosos són fills gal·lesos.
Com que des del Club del Viatger  creiem que una imatge val més que mil paraules, us deixem un video poc segons per contemplar la riquesa d’aquest desconegut país de Gran Bretanya.

Visitem la capital Cardiff.

Cardiff és la capital de Gal·les, especialment a partir del segle XIV. Podem dir que ha estat una ciutat celta, romana, gal·lesa, normanda i anglesa i no fou fins al segle XIX que es convertí en una ciutat important, gràcies al dinamisme del seu port i de la seva indústria. A Cardiff trobem importants edificis i construccions que ressalten per la seva barreja de història tradicional del passat i modernitat del present, així com nombroses edificacions històriques de gran valor com el Castell de Cardiff i la Catedral de Llandaff.

Poblacions costeneres d’elegancia i atractiva bellessa natural.

Colwyn Bay és una ciutat balneària que permet al visitant gaudir de la seva arquitectura i del seu dinamisme.  Es troba ubicada al nord de Gal.les, molt aprop del parc nacional de  Snowdonia.

 

La ciutat de Llandudno es troba al nord de Gal·les i és un centre de vacances construït al més estil victorià que el passat es va convertir en un destí molt freqüentat per grans personalitats de l’època. És un punt costaner convertit en lloc de tranquil·litat i repòs, ple de naturalesa i amb tots els serveis necessaris a l’abast de la mà.

 

Aberystwyth és un centre turístic i educacional important i un enllaç cultural entre el nord i el sud del País de Gal·les.  La població autòctona és d’aproximadament 12.000, però té un 75% d’habitants addicionals degut als estudiants i treballadors associats a la Universitat d’Aberystwyth. De manera que durant 9 mesos la seva població augmenta fins aproximadament 21.000 persones. Com a dada històrica podem afirmar que el primer departament de política internacional del món fou creat a Aberystwyth el 1919.

 

Personatges famosos fills del País de Gal.les.

Philip Anthony Hopkinsactor galés nascut el 31 de desembre de 1937 que va adoptar la nacionalidad estadounidense, i que domina altres vessants artístiques com la de compositordirectorproductordibujanteescritormúsico y pintor. Dins la seva filmografia destaca la seva  interpretació del psicópata Dr. Hannibal Lecter en les pel.licules The Silence of the Lambs (El silencio de los corderos)Hannibal i Red Dragon.

 

 

Thomas Edward Lawrence , conegut com a T. E. Lawrence, fou un funcionari britànic reconegut per la funció d’enllaç que va dur a terme durant la Rebel·lió Àrab entre els anys  1916 i 1918. Les notes autobiogràfiques, juntament amb l’extraordinària amplitud i varietat de les seves activitats i associacions, l’han convertit en objecte de fascinació i l’han popularitzat com a Lawrence d’Aràbia, un nom que va ser donat a conèixer arreu del món l’any 1962 amb la pel·lícula Lawrence d’Aràbia, basada en la seva pròpia vida.

 

 

Diana de Gal·les,  nascuda  amb el nom de Diana Frances Spencer . Coneguda internacionalment com a Lady Di o la princesa del poble ha estat mare de Guillem i Enric i esposa del Príncep Carles de Gal·les, hereu de la Corona Britànica i jove de Sa Majestat la Reina Elisabet II del Regne Unit. La seva trista mort el 31 d’agost de 1997 en un accident d’automòbil juntament amb la seva parella l’egipci Dody Al-Fayed en el pont de l’Ànima a París, la va convertir en un icone de la societat anglesa i en un personatge imprescindible de la història mundial mes  recent. Popularment és coneguda com la “Princesa Diana”, un títol que ella mai va tenir. En l’acord de divorci es va establir que Diana perdria el tractament d’Altesa Reial i conservaria el títol de Princesa de Gal·les.Tot i no ser nascuda al País de Gal.les,  durant la seva vida va ser considerada con la Princesa de Gal.les i despres del seu divorsi fou anomenada la Princesa de Gal.les.

 

A cavall entre Colmar i Freiburg

Colmar una ciutat increïble.

Colmar és una bella ciutat que es troba a Alsàcia al país de França. A més, està situada molt prop d’Alemanya i de Suïssa. Aquesta ciutat es troba molt a prop també dels Vosges i al costat del riu Rin. Colmar està considerada com la capital del vi d’Alsàcia i va ser fundada al segle IX.

Colmar es va desenvolupar com un punt important del negoci vinícola de la vall del Rin i per això, encara conserva el seu atractiu patrimoni.

“La petita venècia”

 

Aquesta bella ciutat destaca sobretot, pels seus bells edificis tradicionals, que han sabut mantenir el seu encant natural al llarg dels anys. Les cases del casc històric són d’estil gòtic Alemany i Renaixentista, destacant la casa dels caps, construïda l’any 1609 amb un estil renaixentista Renano, la qual rep el seu nom per les més de 150 cares grotesques que es troben esculpides en la seva façana.

Una altra part molt important de Colmar és la situada entre dos barris, doncs allà, es troba la “petita Venècia“, uns canals decorats amb boniques plantes diferents i colorides flors, que pengen de les cases que acompanyen a aquests canals en aquesta part vella de la ciutat. És una de les zones més visitades de la ciutat per la seva bellesa i encant.

Una dada molt curiosa que posseeix aquesta ciutat és que, allà va néixer l’any 1834, F. Auguste Bartholdi, el famós creador de lEstàtua de la Llibertat, el símbol de la ciutat de Nova York.

 

La ciutat de Colmar també pot presumir d’una bona gastronomia, a continuació us deixem amb breu llistat.

Què menjar a Colmar:

Baeckeoffe – Choucroute – Matelote du Rhin – Coq au Riesling

-Baeckeoffe, plat de cullera que es cuina a foc lent durant més d’un dia, té com base patates, carn i verdures.

-Choucroute, perfecte com a acompanyament per als plats de porc, consisteix en fulles de repollo fermentat.

-Matelote du Rhin, guisat de peixos de riu cuits en vi blanc.

-Coq au Riesling, simplement pollastre al vi negre.

-Flammkuchen, una espècie de pizza alsaciana.

 

 

 

 

 

 

 

Freiburg, una ciutat preciosa i poc coneguda que val la pena recórrer. Es tracta de la més meriodional del país i està situada en l’estat de Baden Wurtemberg.

Freiburg, Freiburg im Breisgau o Friburg de Brisgovia, rep uns 3 milions de turistes a l’any, no obstant això, no és tan coneguda com altres ciutats alemanyes i per això és tan encantadora. A més, està considerada com la capital de l’ecologia i es destaca per la seva tradició universitària.

Aquesta és la presentació de Freiburg, una ciutat fundada l’any 1120 per un duc (el castell del qual és anterior) i des dels seus inicis va gaudir de gran reputació i privilegis comercials. La fusta, la llana i la plata van ser els seus principals negocis.

Freiburg

 

Poc després es van construir la catedral i els famosos “bachle”, uns petits canals d’aigua que la travessen. A partir d’allí va passar “de mà en mà”: primer va pertànyer a Àustria (quan es va construir la primera universitat), després a França i finalment a Alemanya. Encara que la bandera de Freiburg és igual a la d’Anglaterra (blanca amb una creu vermella) aquest país no va tenir problemes en la seva fundació ni desenvolupament.

Freiburg és una petita ciutat que convida a ser descoberta sense mapa. No obstant això, hi ha un parell de llocs que no hem de perdre’ns. El seu epicentre turístic és la Münster (catedral) situada en l’animada Münsterplatz. Construïda en estil gòtic a meitat del s.XIV, destaca pel color vermellós de les seves parets i el seu estilitzat campanar de 116 metres. A més, les nombroses agulles i gàrgoles que decoren els murs fan que un se senti com si estigués en plena Edat Mitjana… sensació que no s’abandona mentre es passeja per tot el casc antic.

Un altre lloc d’enorme interès és la Rathausplatz. El Altstadt (casc antic) és petit i tot gira entorn de la seva artèria principal, la Kaiser-Joseph-Straße, que desemboca en una de les belles portes d’entrada a la ciutat antiga. Finalment, tampoc us heu de perdre el carrer Gerberau, que transcorre paral·lela al canal de la ciutat i on trobareu cafeteries i cerveseries que conviden a un descans

 

L’Alta Selva Negra o la terra del rellotge de cuco

Sabies què a la muntanya Feldberg se li “denomina” “terra del rellotge de cuco”, i encara que aquest no va ser el primer lloc on es va començar a fabricar aquest objecte, sí és on més s’ha popularitzat aquest curiós producte.
Una vegada explicada aquesta petita curiositat, en el nostre viatge continuem cap a l’estació base del funicular de Feldberg que ens pujarà fins l’estació de Seebuck a 1448m d’altitud, des d’on podrem fer una passejada fins al mateix cim de Feldberg de 1493m i que és la muntanya més alta de la Selva Negra.

Si el temps és prou clar, tindrem unes espectaculars vistes que arribaran fins als mateixos Alps suïssos. Baixarem en funicular i seguirem camí través de boscos i muntanyes cap a Freiburg im Breisgau, la ciutat més gran de la Selva Negra.
.

Rellotge de Cuco

 

Per altre banda, és una ciutat universitaria amb un ambient jove i alegre, que posseeix un bell i atractiu centre històric.

 

Un passeig relaxant pel llac Titisee

El Llac Titisee, al sud de la Selva Negra, és un de les destinacions vacacionals més importants del sud d’Alemanya, un llac d’origen glacial no gaire gran però molt foto gènic amb un blau enlluernador ( segons l’època de l’any) envoltat de verds boscos que fan que l’estampa sigui idíl·lica, la qual cosa ha derivat que sigui un dels llocs més turístics del sud d’Alemanya. Té una superfície d’1,3 km 2 i una profunditat de 20 metres i a l’hivern el seu estat de congelació fa que en algunes zones sigui possible fins i tot caminar sobre ell.

Llac Titisee

Una Romania i Moldàvia de llegenda.

Romania sona cada vegada més com a destinació de vacances: castells de conte i ciutats medievals, enriscadas fortaleses que ens parlen de llegendes de vampirs, esglésies pintades de vius colors, muntanyes rocoses i suaus pujols, pobles tradicionals que semblen d’una altra època i uns paisatges fantàstics per gaudir de la naturalesa, l’esport i l’observació d’aus.

Castell de Bran i la llegenda turística de Drácula a Romania.

Ens trobem davant una llegenda que domina la imatge turística del país.  Això és el que passa amb el binòmi Romania – Drácula, i el lloc on es representa amb la seva màxima esplendor és en el castell de Bran, amb les seves torres i merlets, dominant un port de montanya de Transilvania, envoltant de bosc i boira amb regust misterios.  Tota una indústria que es nodreix de la seva mala reputació. El seu exterior és digne d’una pel·lícula de terror però l’interior és de tot menys esborronador, amb parets blanques i un pati decorats de geranis. Explica la llegenda que Vlad el Empalador (qui va inspirar el personatge del comte Drácula) va estar empresonat aquí i els turistes segueixen els seus passos a través d’un conjunt de patis i passadissos secrets.El castell de Drácula va estar abandonat durant molts segles fins que en 1920 es va cedir a la regna consort María de Romania com a agraïment als seus esforços per mantenir unit al país; de fet, en la fortalesa hi ha més informació sobre la reina que sobre el personatge creat per Bram Stoker. Cada vegada hi ha més cases i pensions per dormir en Bran, encara que la major part dels visitants solament van a passar el dia des de Brasov.

Conegut com a Castell de Dràcula

Castell de Bran

Interior Castell de Bran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’ Art el trobem a Bucovina ( Moldàvia)

A la zona  oriental dels Carpats hi trobem els monestirs pintats de Bucovina, declarats patrimonis mundial. Un exemple de la tradició ortodoxa amb tocs llatins de Romania. El seu punt fort són la originalitat  en la cristiandat i els seus frescs que reviuen des de passatges bíblics fins al setge de Constantinoble al segle XV. Els monestirs van ser construïts en la seva majoria per ordre del príncep Esteban el Gran (Stefancel Mare).
Són un total de mitja dotzena de monestirs, repartits al llarg d’una extensa franja de Bucovina, caracteritzats sobretot pels seus colorits frescos exteriors, molt dels quals han aconseguit sobreviure relativament intactes als durs hiverns de la regió. Molts d’aquestes esglésies tenen també petits museus. Els principals són els monestirs de Arbore (en colors verds), Humor (en colors vermell i marró), Voronet (en blau), Moldovita (groc) i Sucevita (verd).

Monestir de Bucovina


Sighisoara (Moldàvia)

Sighisoara és una de les ciutats medievals millor conservades d’Europa, la qual cosa va fer que la UNESCO considerés Sighisoara l’any 1999 com a Patrimoni de la Humanitat.
Sighisoara es troba en plena Transilvania molt prop del centre de l’arc que formen els Carpats en abraçar les regions de Moldàvia i Valaquia.
Sighisoara és pràcticament equidistant de Brasov, Sibiu i Targu Emmurallis, situant-se a l’interior del triangle que formen aquestes ciudades. El caràcter defensiu i militar  d’aquesta ciutat queda de manifest per la importància de la seva arquitectura. Muralles, torrasses, bastions, van ser construïts entre el segle XIV i el XVI pels sajones i els hongaresos.

 

Exterior de Sighisoara

Sighisoara

 

La Noruega dels Fiords

La Noruega dels fiords és el punt de partida perfecte per explorar els espectaculars paisatges noruecs. Tant en Bergen, com en Stavanger o Ålesund trobaràs la combinació perfecta entre localitats amb encant i centres culturals. Aquí comença la nostre aventura.

L’espectacular paisatge dels fiords noruecs es va crear mitjançant una successió d’edats de gel i no ha variat molt des de les èpoques dels primers assentaments humans. Pràcticament allà on un vagis pots accedir als braços d’algun fiord o a alguna cascada, i aquest paisatge de l’oest del país ha estat reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.

L’estiu és l’època ideal per visitar els fiords. La naturalesa aconsegueix la seva esplendor després del llarg i fred hivern.

 

BERGEN

Bergen és la segona major ciutat de Noruega i es troba atrapada entre vessants de muntanya i amb vista al mar. Pots passejar pels carrers plens d’història d’aquesta ciutat moderna, abans de continuar amb l’exploració dels fiords més verges i bells de Noruega.

Bergen

A nivell de Noruega, Bergen és una ciutat gran, però ofereix l’ambient i encant d’una ciutat petita. Els seus habitants estan orgullosos de la història i les tradicions culturals de la seva ciutat.

La ciutat va ser fundada fa 900 anys i els seus orígens estan vinculats a l’Edat Víkinga i fins i tot més enrere en el temps. Bergen, com una de les principals seus de la Lliga Hanseática, va donar durant una centena d’anys un pròsper centre de comerç entre Noruega i la resta d’Europa. Bryggen  és el exemple més clar d’aquesta època, i conté avui molts dels restaurants, bars, tendes d’artesania i museus històrics de la ciutat.

Bergen és famós per les set muntanyes que envolten el centre de la ciutat, el moll hanseático Bryggen, el mercat de peix, i un dels majors esdeveniments culturals de Noruega, el Festival Internacional de Bergen, que es celebra a Noruega cada any.

Activitats a Bergen: Visita a la ciutat de Bergen amb els pintorescs carrerons i monuments més importants, incloent-hi la península Nordnes, la sala de Hakon, un saló de cerimònies gòtic que va construir el rei Hakon Haakonsson per la coronació del seu fill l’any 1261, la torre de Rosenkrantz, que forma part de l’antiga fortificació de Bergenhus, i l’església de Maria, l’església més antiga de la ciutat. Passejarem pels carrers dels districte de Bryggen, declarat Patrimoni de la Humanitat  per la Unesco.

Ålesund

Alesund i els seus voltants figuran com un dels llocs més visitats de Noruega. Moltes persones prenen la ciutat del ‘Art Noveau’ com el seu punt de partida per explorar llocs com Geirangerfjord, que és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, l’illa de Runde… d’entre altres opcions

Alesund pot oferir també unes vacances actives, ja que des del mes de febrer fins a juny, aquestes muntanyes són perfectes per practicar esquí fora de pista i alpí. I els seus fiords, llacs i rius estan replets de pescadors.

El Geirangerfjord és conegut com una de les joies dels fiords noruecs. Amb les seves grans cascades d’aigua i granges abandonades a la muntanya, el paisatge dels fiords, amb aquesta característica forma de S, ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

La ciutat de Ålesund ,és coneguda per la seva arquitectura de l’estil ‘Art Noveau’, atès que va ser reconstruïda en 1904 després d’un devastador incendi. Es degut aquest motiu que la ciutat acull diversos festivals, com el Festival de Teatre de Ålesund, el Festival de la Nova Literatura noruega, el Festival de Menjar Noruega, a més de festivals d’art i música, com Jugendfest i el Festival de Country Tranda

 

Sognefjord

El fiord Sognefjord és el fiord més llarg i profund de Noruega i un dels seus braços, el fiord Nærøyfjord, és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Les regions muntanyenques dels voltants estan entre les zones més populars per sortir d’excursió.

El fiord Sognefjord s’estén des de la costa, just al nord de Bergen, fins a les majestuoses muntanyes del Parc Nacional Jotunheimen i fins al Parc Nacional Jostedalsbreen. El fiord Sognefjorden aconsegueix la seva màxima profunditat als 1 300 metres sota el nivell del mar, mentre que les muntanyes al llarg del fiord s’eleven a més d’1 700 metres d’altitud.

El seu braç més estret i conegut és Nærøyfjorden, que té 250 metres d’ample en la seva part més estreta. En 2005, el fiord Nærøyfjorden va entrar a formar part del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco i també ha estat qualificat per la Societat National Geographic com a patrimoni natural de primer ordre, al costat del fiord Geirangerfjord.

Altres braços pintorescs, i molt ­coneguts del fiord, són els fiords de Lusterfjord, Fjærlandsfjord i Finnafjord. Els gairebé 300.000 habitants viuen junts en petits i idíl·lics pobles situats al llarg dels fiord i valls. Skjolden és el poble més interior i alla viuen 200 persones.

Hi ha importants tradicions culinàries a la regió de Sognefjord i, gràcies al bon clima, l’aire fresc i l’abundància d’excel·lents pastures de muntanya, la regió produeix ingredients frescos d’extraordinària qualitat.

 

Hardangerfjord

Des del mateix fiord fins a la glacera Folgefonnai l’icònic Trolltunga (La Llengua del Trol), la regió del fiord Hardangerfjord t’ofereix naturalesa noruega d’una espectacular bellesa. La zona és també coneguda pels seus impressionants arbres fruiters en floració.

El vertiginós aflorament de roca penja al voltant de 700 metres sobre el llac Ringedalsvatnet  és una destinació de senderisme molt coneguda i utilitzada per gent arribada des de qualsevol punt del món. I és solament un entre molts llocs extraordinaris al llarg del Hardangerfjord.

El Hardangerfjord, que va des de l’Atlàntic fins a l’altiplà de Hardangervidda, és el quart fiord més llarg del món i el segon més llarg de Noruega. Encara que el paisatge sovint es veu salvatge i desafiador, la zona ofereix una infraestructura amb rutes ben senyalitzades.

Geirangerfjord

El blau i profund fiord Geirangerfjord, protegit per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, està envoltat per majestuosos i coberts de becs de muntanya, cascades salvatges i vegetació verda exuberant.

Tothom queda realment impressionat per aquesta creació de la mare naturalesa.

Per als amants de la naturalesa, el fiord Geirangerfjord té moltes activitats que oferir. Experimenta els fiords i les cascades des fen servir la tècnica del senderisme , practica aquest esport en un entorn impressionant o experimenta els fiords des d’una nova perspectiva en caiac. Altres activitats populars a la zona són la pesca, el rafting i el ciclisme.

La carretera de muntanya Trollstigen, una atracció de visita obligada, s’obre camí complicat a través d’empinades vessants de muntanya, al costat de cascades. La carretera de muntanya Trollstigen és una ruta alternativa per arribar a la zona del Geirangerfjord. La carretera va obrir en 1936 i és un testimoniatge de les excel·lents habilitats d’enginyeria i construcció usant les eines simples dels durs anys trenta.

L’entorn natural únic de la zona es va crear durant l’última edat glacial, quan les glaceres van tallar els profunds fiords i van donar forma a les altes muntanyes.

 

 

Les Filipines

Les Filipines es reinventa com la nova destinació oriental de moda: surf, arrossars infinits, platges de sorra blanca abraçades per palmeres, esculls increïbles per bussejar, illes sense turistes per sentir-nos com a nàufrags… Desconnexió total! És hora de viatjar a aquest lloc poc conegut però sorprenent. D’entre tots els llocs exòtics de les Filipines, nosaltres ens centrarem en Bohol i el Nido.

Com que una imatge val més que mil paraules, des del Club del Viatger et donem a conèixer en aquest petit vídeo aquest sorprenent país anomenat Les Filipines

Bohol

Tarser

Pot semblar turístic, però en qualsevol visita a Bohol és imprescindible desviar-se cap a l’interior per contemplar les muntanyes de Xocolata i veure als tarsers, uns simpàtics primats d’ulls grans. Es recomana arribar al capvespre per gaudir d’una vista memorable d’aquests monticles que s’estenen fins al nuvolat horitzó.

Però Bohol, a un passeig en ferri des de Cebú, té un atractiu molt especial: el submarinisme que es practica en els voltants de Pangla. També es poden practicar activitats d’aventura.

Palawan és per a molts, l’últim paradís a la Terra. En l’illa del Nido es poden trobar algunes de les cales i platges de sorra blanca més verges del sud-est asiàtic, amb unes aigües cristal·lines i d’un color turquesa gairebé irreal.

El Nido es troba a poc més de 400 quilòmetres al sud-oest de Manila i a menys de 250 quilòmetres al nord-oest de la capital de la província de Palawan, Port Princesa.

La forma més còmoda i ràpida per accedir al Niu és des de Manila.

 

Bohol, Les Filipines

Què fer en El Nido?

El Nido es caracteritza principalment per l’espectacular escenari que ofereix la seva naturalesa i les seves clares aigües cristal·lines. Tot això acompanyat per la tranquil·litat que caracteritza la regió ho converteix en un escenari idíl·lic.

El Nido.

Està envoltat per un total de 45 illes i illots que converteixen al Niu

a l’espai idoni per a l’aventura i per gaudir de la naturalesa que ho compon.

Si prefereixes descobrir-ho per terra, podràs practicar trekking i fins i tot escalada.
Una de les excursions més atractives és l’ascens al Nido Cliff.
El Nido també és el lloc idoni per practicar snorkeling i submarinisme
També és possible realitzar excursions en caiac al voltant de la Big Lagoon i la Small Lagoon.

Però sens dubte, un dels tresors més gran del Nido són els Tours que es poden realitzar en les seves aigües.

Les Filipines. Un indret que no podràs oblidar mai!

 

 

 

Terrasses d’arròs de Banue i Batad

Aquestes terrasses són un dels paisatges més emblemàtics de Filipines, declarats Patrimoni de la Humanitat en 1995.

Terrasses d’arròs

 

Amb aproximadament 2000 anys d’antiguitat van ser construïdes per les tribus de “Ifugao” i suposen una gran obra d’enginyeria si ens atenim als mitjans que presumiblement disposaven. Es poden considerar un exemple perfecte de sostenibilitat i aprofitament de l’entorn sense alterar-ho.

Malgrat les dificultats segueixen sent un paisatge espectacular i de gran bellesa que per descomptat mereix una visita

Encara que Banaue ha perdut atractiu a causa de la construcció d’edificis, constitueix l’entrada a aquest peculiar món de les terrasses d’arròs de Filipines. Molts locals s’ofereixen de guia a través d’aquestes valls, una ajuda necessària per no perdre’s en aquest ecosistema amb multitud de rutes diferents.

 

Terrasses d’arròs

La següent parada imprescindible és Batad, amb una de les més espectaculars terrasses d’arròs del món. Malgrat estar relativament aïllat, aquesta és la meca i destinació final per a molts aventurers.

L’objectiu per a aquells que busquen tranquil·litat i una mica de frescor en un país calorós. Sense la presència de vehicles i amb l’única electricitat de panells solars, a poc a poc el turisme ha anat arrelant en aquest recòndit paisatge i es poden trobar més d’una dotzena d’hostals.

Afortunadament, això no ha alterat encara la tranquil·litat d’un poble on el toc de queda és a les 8 de la tarda, moment en què la gent ja es prepara per dormir.

 

 

 

Taüts penjants a Filipines

A l’interior de Filipines, en una zona muntanyenca de la illa de Luzón, es troba el municipi de Sagada, un lloc on s’arriba per carreteres sinuoses conegut pels taüts penjants en els penya-segats.

A la vall de Mountain, amb paisatges verds i arrossars, viu la tribu dels Igorot. Aquesta pràctica funerària que encara realitzen els més ancians es pot veure en Tiro Valley. La tradició diu que com més a dalt estiguin els difunts més fàcil serà arribar al cel i més propers estaran els familiars, però també podria tenir una explicació més pràctica. Es diu que el fet de no fer inhumacions i penjar les caixes podia ser una forma de no ocupar les terres reservant-se exclusivament al cultiu i d’allunyar els cossos dels animals i dels lliscaments de terra.

Segons explica la tradició els taüts són fabricats artesanalment amb fusta. Quan hi ha un mort se li vas veure amb indumentària de colors i insígnies per facilitar el reconeixement dels familiars quan arribi al cel. Es posa dins del taüt en posició fetal, com per completar el cicle vida-mort.

El taüt és col·locat en el penya-segat d’una muntanya o en ocasions en coves, però sempre en llocs on arribi la llum del sol per donar “vida” a l’ànima del mort. Així pot gaudir dels boscos, el paisatge i entrar en contacte amb els esperits que vaguen.
Al costat d’alguns taüts també es poden observar cadires penjades que eren les que utilitzava el mort per asseure’s, perquè els acompanyin també al més enllà.

LES FILIPINES, MÉS DE 7000 ILLES I MÉS DE 300.000 KM2 PER RECÓRRER PLENS DE MISTERIS I PAISATGES IDÍL·LICS, T’HO PERDRÀS?

Colòmbia

Vols conèixer els atractius amagats de Colòmbia?  Nosaltres t’ajudem.

SANTA  MARTA
Santa Marta és la ciutat més antiga d’Amèrica del Sud està plena d’una màgia difícil de descriure, el seu patrimoni arquitectònic inigualable, bells paisatges i un gran llegat cultural amb els seus tresors colonials, fan d’aquest paradís natural una destinació ideal.  Hi podem trobar les platges del Parque Nacional Natural Tayrona,  envoltades d’una naturalesa verge i salvatge ,  fa que siguin considerades unes de les platges més belles de tot el món.

 

Ciutat de Santa Marta


CARTAGENA D’ÍNDIES

Cartagena d’índies o simplement Cartagena és la  la cinquena ciutat del país en població després de BogotàMedellínCali i Barranquilla. És la joia colonial de Colòmbia  i té tanta fama per si mateixa que ens trobem amb gent que ni tan sols estava segura d’estar a Colòmbia, mentre passejava pels carrers dins de la muralla de Cartagena d’Índies.  Amb aquestes muralles i amb el castell de Sant Felipe de Barajas, la ciutat sembla encara preparada per ser assaltada pels pirates. Les cases colonials amb les seves colorides balconades –avui la majoria hotels de luxe, restaurants i tendes de records– et traslladen a aquesta mateixa època… Encara que, quan surts de la zona emmurallada, la ciutat et recorda, de sobte, que estem en ple segle XXI i que el luxe no és moneda comuna al país. Cartagena d’Índies destaca per la seva arquitectura i el seu ric patronomi cultural.

 

Cartagena d’Índies

MEDELLÍN
Medellín té aproximadament amb una població de 2.223.078 habitants, cosa que la converteix en la segona ciutat més poblada de Colòmbia, solament superada per Bogotà. La que va ser durant anys  i quasi fins l’actualitat una de les ciutats més perilloses del món ha sabut reinventar-se, modernitzar-se i sorprendre a propis i estranys. Motius per incloure Medellín en el llistat de llocs  d’interes especial per veure a Colòmbia no li falten: el museu de Antioquia, la plaça de les escultures de Botero, el museu cementiri de Sant Pere, el parc Arvi… sense oblidar el seu plat típic: la safata paisasón valors que faràn que vulguis conèixer aquesta ciutat.

Medellín

BOGOTÁ
Bogotà és coneguda mundialment com a destinació turística, segons el prestigiós diari The New York Times. A més, per tercer any consecutiu la capital del país es va convertir en la principal destinació per a estrangers que visiten el país de Colòmbia, per damunt de Cartagena,  ciutat que els últims anys ha estat la capdavantera.

Alguns del punts turístics importants de Bogotà són el Jardí Botànic José Celestino Mutis, la Quinta de Bolívar, l’Observatori Nacional, el Planetari de Bogotà, Maloka, al mirador de la Torre Colpatria  així com el Mirador de La Calera, el Monument de Banderes a les Américas (al costat de l’estació Banderas del TransMilenio) i La Candelaria, localitat que és patrimoni  cultural de caràcter Nacional.
Pel que fa a la gastronomia, dins dels plats típics bogotans es pot destacar l’ajiaco de Santa Fe, que és una sopa preparada amb pollastre, patates de diferents varietats, dacsa i guascas (una espècia), usualment se li addiciona crema de llet i tàperes i s’acompanya d’alvocat i una deliciosa crema de curuba. També és molt tradicional consumir tamal amb xocolata; el tamal colombià és una pasta de massa de blat de moro amb carn o pollastre, cigró, pastanaga i condiments, embolicat en fulles de plàtan i cuit al vapor.

Per descomptat ningú es pot anar de Bogotà sense degustar el clàssic  i famós cafè negre” , fins a infinits plats preparats tots amb cafè 100% colombià. També s’ha de dir que la manera usual de pendre  el cafè és l’anomenat cafè americà, més aigualit que un cafè sol (ristretto).

 

Bogotà

LA CATEDRAL DE SAL DE ZIPAQUIRÁ: LA MARAVELLA COLOMBIANA MÉS SALADA
Una de les atraccions que més agrada als visitants de Colòmbia, és el Parc de la Sal a Zipaquirà. Una experiència que permetrà veure la Catedral de Sal a Zipaquirà, tot sota un ambient espiritual que invita a la reflexió i al recolliment. La catedral de Sal va ser reconeguda con “únic temple subterrani del món” situada a 180 metres sota terra i considerada com el segon lloc de culte més impressionant del Planeta. L’experiència dins la catedral de Sal et porta a recórrer el Viacrucis, format per 14 estacions, on la majoria representen els moments viscuts per Jesús, des de la seva captura fins a la crucifixió i sepultura.
Un cop finalitzada l’experiència de la catedral de Sal, la recomanació és conèixer els parcs i les places de Zipaquirà, que conserven el seu estil colonial.

 

Catedral de Sal

EL EJE CAFETERO, LA RUTA DEL CAFÈ

L’Eix cafeter és una regió topogràfica de Colòmbia, que s’estén pels departaments de CaldasRisaraldaQuindío, la regió nord-oriental del departament de Valle del Cauca i tota la regió sud-oest d’Antioquia. Aquesta regió fou una magnífica productora de cautxú a principis del segle XX, però més endavant es va dedicar més al cafè, i va esdevenir un dels més importants centres d’importació i redistribució de mercaderies de fabricació europea. El mateix grup de comerciants que va promoure aquestes activitats, fou el que anys més tard impulsaria el desenvolupament industrial a la zona.

Eix Cafeter

 

Colòmbia oculta molts més atractius, una naturalesa exultant, milers d’espècies endèmiques de flora i fauna que podrem descobrir també en les diverses rutes i excursions als parcs naturals i una gastronomia atrevida i creativa que fa d’aquest país un lloc de trobada per als amants de la naturalesa, de la història, de la fotografia i del viatge!

** texte inspirat en  Saltaconmigo.com

Europa en tren, de Barcelona a Sant Petersburg

Europa en tren, de Barcelona a Sant Petersburg

Rússia és el país més extens del món i conté des de zones polars en el nord a zones subtropicals en el sud.
En ciutats com Moscou o Sant Petersburg el clima, és d’hiverns freds i llargs i amb estius càlids i curts. Aquest varia enormement entre l’estiu i l’hivern, estacions en les quals sembla un país totalment diferent.

La primavera a Sant Petersburg i en conseqüència a Rússia, comença oficialment el 1 de març i finalitza el 31 de maig. Es tracta d’una època més tranquil·la. Per aquesta raó els millors mesos per viatjar a Sant Petersburg són maig i juny, ja que els dias comencen a ser més llargs i les temperatures són més càlides. La temperatura mitjana al maig normalment és de 15ºC.

Aprofitant aquesta climatologia tan agradable, en el nostre penúltim dia de viatge, visitarem el museu del Hermitage. És un dels majors museus d’antiguitats del món.

La col·lecció del museu ocupa un complex format per sis edificis situats a la riba del riu Neva, sent el més important d’aquests el Palau d’Hivern, residència oficial dels antics tsars. El museu es va formar amb la col·lecció privada que van anar adquirint els tsars durant diversos segles, i no va ser fins a 1917 quan va ser declarat Museu Estatal. És per aquest motiu que milers de turistes viatgen a Rússia cada any, i nosaltres no anavem a ser menys.

Fotografía del museu del Hemitatge a Sant Petersburg.

Encara que recomanem viatjar a San Petesburg amb avió, per la seva rapidesa i comoditat, també és possible viatjar amb tren, ja que aquest té cinc terminals, de les quals quatre són les que reben trens de llarga distància locals i internacionals. T’agradaria saber com arribarem nosaltres? A continuació tens un breu resum, així que si t’interessa, tan sol has de seguir llegint!

Inici de l’aventura!

L’origen del nostre viatge amb tren, comença a Barcelona – Sants, la següent parada és a Lió, on canviarem l’AVE per enllaçar amb el TGV que ens portarà directament a la nostra primera parada Brussel·les Midi.

En la segona etapa del nostre viatge, Europa amb tren, agafarem el tren ICE alemany, que posarà rumb cap a Colònia, on realitzarem un altre transbord per finalment arribar a Hamburg, durant el trajecte passarem per Dortmund i Bremen.

Parada obligatòria per descansar, i sobretot poder gaudir del port d’Hamburg i el Elbphilarmonie.

 

Elbphilharmonie, Hamburg.

La següent “etapa” consisteix en un dels recorreguts més interesants del viatge, ja que el tren Eurocity ens portarà a creuar l’estat federal de Schleswig-Holstein.  Posteriorment a creuar el pont que va de la illa Fehmarn fins al port de Puttgarden.

Una vegada en teritori danès utilitzarem un mitjà de transport diferent al tren per poder prosseguir amb el nostre viatge.

Per a la nostra penúltima etapa en aquest viatge. Utilitzarem un tren d’alta velocitat suec nomenat “X2000” per poder arribar a Estocolm Sud.

Després d’arribar a Hèlsinki venint des de Estocolm, iniciarem la nostra última etapa. Per a això ens acompanyarà el “Tren Allegro”, per poder completar el trajecte de Hèlsinki a Sant Petersburg.

I per si el recorregut encara no ha estat prou meravellós, us convido a perdre-us per la bella i fascinant ciutat de Sant Petersburg.

Les Marques, la nova toscana

Entre el mar i els Apenins, a l’est d’Itàlia, Les Marques són una terra muntanyosa, d’una geografia sinuosa, convertida en els confins de l’Imperi de Carlemany, d’aquí prové el seu nom. Terra de frontera i transitada històricament per gals, romans, grecs i picens que en descrigueren la seva personalitat, oberta, artística i creativa. Les Marques és la terra del Renaixement, de les famílies Malatesta i Montefeltro, d’artistes com Rafael o Lorenzo Lotto.

Dijous,  26 d’abril  –  Volem a Roma i trasllat a Recanati

Un cop arribem a Roma ens trobarem amb el nostre autocar i guia local per anar cap a  la ciutat de Recanati, vila natal d’un dels poetes més importants d’Itàlia, Giacomo Leopardi. A  la tarda sortirem de l’hotel per realitzar la visita al Teatro Persiani i al Museu del tenor Benjamino Giglio. Després realitzarem una visita panoràmica de la ciutat i ens traslladarem al nostre hotel Gallery, de 4 estrelles, un bell palau del segle XVI completament restaurat al bell mig de la ciutat, on ens hi estarem les properes 4 nits.

Divendres,  27 d’abril  –  Recanati, Ascoli Piceno, Abbadia di Fiastra, Loreto, Recanati  

Sortida cap a la ciutat d’Ascoli Piceno, antiga ciutat d’orígen preromà . La nostra visita d’Ascoli Piceno ens permetrà visitar la Piazza del Popolo,, així com la Loggia dei Mercanti, l’església de Sant Francesc i els cèntrics carrers de la ciutat. Ja al migdia ens n’anirem a una vil·la privada  per gaudir d’una demostració de cuina italiana amb productes locals.  A la tarda retornarem cap a Recanati a través  de Les Marques i de camí podrem visitar l’Abadia di Fiastra, una de les abadies cistercenques més ben preservades d’Itàlia i integrada perfectament en el seu entorn natural i una mostra excel·lent de la vida diària dels monjos benedictins.

Dissabte, 28 d’abril – Recanati, Fabriano, Cingoli, Osimo, Les seves Coves, Recanati

Sortida cap a Fabriano, l’anomenada “Città della Carta”  pel fet de ser la població europea on es va inventar el paper tal i com el coneixem a dia d’avui.  Visitarem el centre històric  fins al Palazzo del Podestà, la Fontana di Sturinaldo de 1285 i d’altres palaus i esglésies històriques. Posteriorment ens traslladarem a Cingoli,  visitarem la Madonna del Rosario, de 1539, situada a l’església de Sant Domènech. Posteriorment visitarem Osimo, on la catedral de San Leopardo és  el seu edifici més significant. També destaquen les dues antigues esglésies de San Giuseppe da Copertino i San Marco així com el Teatre La Fenice.

Osimo, però, és també famosa per les seves coves troglodites. La ciutat subterrània d’Osimo se’ns mostra com un laberint sense fi, com un conjunt de túnels d’aproximadament 9 km de llarg que foren construïts pels humans en moments de fam. Ens introduirem a l’interior de les coves i en descobrirem la seva apassionant història!

Diumenge, 29 d’abril – Recanati, Jesi, Morro d’Alba, Recanati

 

Després de l’esmorzar, sortida cap a Genga. Al nord de Fabiano, la tranquil·la vall de Sentino es converteix en el barranc salvatge “Gola di Frasassi”. Al llarg de la ruta de 2 km, el riu i els camins estrets es dibuixen per l’empinat penya-segat de pedra calcària. La cova més gran de la vall només va ser descoberta el 1971. Seguim cap a Jesi per a visitar el centre històric de la ciutat i on s’hi troben el seu Palazzo della Signoria, la catedral de San Marco i la cúpula. Aprofitarem la nostra estada a Jesi per visitar la galeria de pintures del reconegut pintor del renaixement Lorenzo Lotto. capdavanter en l’ús de la perspectiva i el tractament de les ombres i els colors.

A l’hora de dinar realitzarem una excel·lent degustació de vins a la vila de Morro d’Alba, tot gaudint de tres modalitats diferents de vins de Vallesina. Posteriorment podrem concloure el dia dolçament amb una magnífica degustació de xocolates pralinés de la regió a càrrec del mestre xocolater Paolo. Al vespre tornarem a l’hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

 

 

 

Dilluns, 30 d’abril  –  Recanati, Ancona, Monte Conero, Urbino


Ens acomiadarem de Recanati per començar la nostra ruta. Passarem primerament per la petita població costanera de Sirolo on hi pararem per fer un tradicional capuccino. Creuarem posteriorment el Monte Conero.  Un cop creuat aquest espai natural de gran bellesa arribarem a la ciutat d’Ancona, capital de província, i hi farem un passeig a peu per conèixer alguns dels seus monuments i espais més emblemàtics, com la Piazza del Plebiscito, famosa per la seva imponent estàtua de Climent XII, o el Palazzo del Governo així com el Palazzo Mengoni, la Torre Cívica i la Catedral de San Domenico. Podrem també observar algunes restes romanes, com l’Arc de Trajà i pujar al turó de Guasco, on s’hi troba la catedral de Sant Ciríac des de la qual hom pot albirar una magnífica vista sobre el mar i la ciutat d’Ancona. Dinar a Ancona i havent dinat conduirem cap a Urbino per traslladar-nos a l’hotel  Urbino Resort Tenuta Santi Giacomo e Filippo de 4 estrelles.

 

 

 

Dimarts, 1 de maig  –  Urbino, Pergola, Gorges de Gola del Furio, Urbinio

Sortida cap a la pintoresca ciutat de Pergola, situada en mig de les vinyes i a la Vall de Cesano. En aquesta àrea es cultiva el conegut vi Vernacolo. Pèrgola es va fer famosa a causa de l’extraordinari descobriment de les estàtues de bronze del segle I. Aprofitarem que som a Pergola per visitar el Bronzi Dorati da Cartoceto di Pergola” que és l’únic grup de bronzes daurats al món que data d’època romana antiga i deu la seva existència probablement a la representació d’un grup familiar.  Dinarem a Urbino i havent dinat podrem gaudir d’una passejada per aquesta magnífica ciutat tot fent-nos una idea de la ciutat del Duc de Montefeltro, amb la seva cúpula, la fortalesa d’Albornoz, la casa natal de Rafaeol i l’oratori de Sant Giovanni. Veurem, així mateix, un dels palaus ducals més bells d’Itàlia, el Palazzo Ducale de Federico di Montefeltro i que fou lloc de trobada dels poetes, artistes i acadèmics més importants de la seva època, al segle XV.  Urbino, de fet, fou escenari de la família ducal més prestigiosa d’Europa. Visitarem la Galleria Nazionale delle Marche al Palazzo Ducale, que és una de les col·leccions més importants de pintura de la regió i posseeix una de les més belles i misterioses pintures del món: “La flagel·lació” de Piero della Francesca.

Dimecres, 2 de maig  –  Urbino, Pesaro, Fano, Urbino


Sortida cap a Gradara, una ciutat medieval d’estranya i intacta bellesa. A Gradara visitarem la fortalesa de La Rocca i els seus entorns emmurallats, que esdevenen una de les estructures medievals més ben conservades d’Itàlia. Posteriorment, ens traslladarem cap a Pesaro.

Pesaro és una agradable ciutat situada a la costa del mar adiàtic, fundada el 184 aC pels romans. Pesaro és a dia d’avui la capital de la regió de Les Marques i se’ns presentarà com una atractiva ciutat, polièdrica i plena de belles places i boulevards que s’enriqueixen de l’activitat i dinamisme del seu port. Pesaro té múltiples llocs d’interès, com són el seu teatre històric, l’auditori, la cúpula construïda sobre un antic edifici romà, la Piazza del Popolo i el seu Palau construït per Alessandro Sforza al segle VI.

Posteriorment i ja apropant-nos al nostre hotel, passarem encara pel petit poble mariner de Fano, amb el seu encantador centre històric i la seva muralla romana, provinent dels temps de l’Emperador August. A Fano podrem també veure la sepultura de la família Malatesta, la catedral i l’Arc d’August. No deixarem Fano sense haver provat abans el seu licor tradicional, La Moretta, molt popular entre pescadors i mariners.

 

Dijous, 3 de maig  –  Urbino, San Marino, Bologna i retorn a Barcelona.

Anem cap a San Marino. La Sereníssima República de San Marino és una destinació obligatòria per als amants de la història, així com també per als amants dels llocs pintorescs. San Marino és a dia d’avui un dels països més petits del món, inserit enmig de la regió d’Emilia-Romagna i Le Marche, San Marino es considera la república i l’estat sobirà més antic del món.

Des d’aleshores ençà, San Marino ha viscut mantenint fermament la seva autonomia que ha estat reconeguda pels Papes de Roma i, fins i tot, pel mateix Napoleó. Visitarem San Marino i podrem albirar el seu imponent castell de La Cesta. Posteriorment ens traslladarem cap a l’Aeroport de Bolonya on tocarà acomiadar- nos d’aquesta magnífica estada a Les Marques d’Itàlia per tornar de nou a Barcelona.

Japó, tradició i modernitat sota els cirerers en flor.

Però si viatjar al Japó  ja és una experiència en si, anar-hi a la primavera es converteix en una experiència màgica gràcies al Sakura, l’espectacle dels cirerers en flor, que pinten de blanc i rosa tots els camps, parcs i carrers del país, un símbol nacional molt arrelat a tot el país Nipó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dia 21 de març  –  Camí cap a Osaka

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar  a l’aeroport de Kabsai a  Osaka via Helsinki. Àpats i nit a bord.

Dia 22  –  Arribada a Osaka

Arribada a Osaka pel matí i començarem la nostre experiència pel “País del sol naixent”. Farem la nostra primera visita al Castell d’Osaka, conegut per la seva terrassa i les seves enormes muralles.
Per veure Japó des de les alçades, anirem a l’edifici on es troba el denominat Jardí Flotant” que ocupa les plantes 39 i 40 més el sostre de l’edifici “Sky Building”.

Seguirem la nostra visita de la ciutat coneixent el Barri Dotombori, una zona on abunden els cinemes, teatres, restaurants i bars i el Barri Shinsaibashi conegut per ser una icona de cultura popular i l’emplaçament de grans botigues i boutiques.

Dia 23  –  Osaka, Hiroshima, Miyajima, Hiroshima, Kyoto (Tren bala).

Sortirem cap a l’estació de Shin-Osaka  per  anar amb el tren bala fins a Hiroshima, amb el anomenat JR “Nozomi”. Hiroshima, es va fer tristament famosa quan el 6 d’Agost de 1945 el Exèrcit Americà va llançar la primera bomba atòmica sobre la ciutat i després de la qual van morir 200.000 civils. El parc Memorial de la pau que va ser construït per commemorar el llançament, es va fer en el mateix punt de l’explosió.

Quatre anys després es va decidir que l’àrea no seria reconstruïda, sinó dedicada a les instal·lacions commemoratives del museu de la pau, que repassa la història d’Hiroshima i el llançament de la bomba nuclear. La cúpula de bomba, també coneguda com el Monument a la Pau d’Hiroshima, és el que queda de l’antiga Sala de la Prefectura de Promoció Industrial d’Hiroshima. Per la tarda agafarem el Ferry que ens portarà a l’Illa de Miyajima, una petita illa que es troba en el mar interior de Tanca a la costa d’Hiroshima. Si bé hi ha diversos temples notables, és el santuari d’Itsukushima, que visitarem el més famós, i ha estat nomenat Patrimoni de la Humanitat.

Dia 24  –  Kyoto, Fushimi, Nara, Kyoto

Avui ens traslladarem a la veïna Nara, la que fou primera capital del Japó l’any 710 amb l’antic nom de Heijo.  Els temples i ruïnes de Nara formen part del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. Visitarem el Temple Tojai-jo, una meravella de fusta que acull l’estàtua de Buda més gran del món. Seguirem amb la visita del carrer Naramichi i el Parc Nara on veurem els cérvols sika, que campen lliurement per tota l’àrea verda de Nara, fins arribar a la capella sintoista Kasuga.

De tornada a Kyoto visitarem el conegut Santuari Shintoísta de Fushinmi Inari, especialment conegut pels milers de toriis vermells que delimiten el camí pel turó en la qual es troba situat al santuari. Els torii són donacions de particulars, famílies o companyies ja que l’esperit d’Inari se’l considera com a protector de les collites, especialment d’arròs, i en conseqüència històricament ha estat associat amb la riquesa. Monument també conegut per haver aparegut a la pel·lícula Memòries d’una Geisha.

Dia 25  –  Kyoto, Bosc de Bambú a Arashiyama, Kyoto

Kyoto, l’antiga capital de Japó és sense cap dubte una de les ciutats més boniques no solament del país sinó del món. Creurem el Pont de Togetsu, de 155 metres sobre el riu Katsura, la seva forma artística i el seu sentit estètic coincideix amb la naturalesa del poble japonès. Arribarem al Bosc de Bambú de Arashiyama, un entorn on tot el que t’envolta són tiges de bambú perfectament col·locats per al delit personal. Anirem al temple de Tenryu, el temple principal de l’escola Rinzai.

Tornem al centre per anar cap al  Pavelló d’Or o Kinkakuji . La simplicitat de les seves proporcions, els màgics reflexos del seu daurat recobriment reflectits en un impressionant estany i la bellesa del seu escenari natural han estat elements que li han donat el reconeixement per la Unesco com a  Patrimoni de la Humanitat. I encara ens queda passejar-nos pel barri de Gion, un dels barris de geishas més coneguts de tot Japó.

Dia 26  –  Kyoto

 

Avui dedicarem el dia a Kyoto.  El temple Kiyomizu-dera, és potser el més estimat dels temples de Kyoto pel poble japonès.  Anirem fins el Santuari Shintoísta de Heian, aquesta santuari és una de les imatges més icòniques de Kyoto amb el seu gran tori de color vermell. Visitarem el interior on s’hi troba el seu bell jardí on esperem coincidir amb l’esclat dels innombrables cirerers en flor anomenat  SAKURA, gaudirem dels diferents exemplars de plantes i diversos estanys on hi veurem tortugues.

A la tarda anirem al Castell de Nijo, Patrimoni de la humanitat per la Unesco, residència dels shoguns en el període Edo, la bellesa dels edificis i del jardins fan d’aquesta una visita imprescindible. Acabarem el dia visitant el Mercat de Nishiki, importan per que en l’època en la qual no existien els frigorífics, les abundants aigües subterrànies al voltant del mercat eren utilitzades com a pous per conservar el peix.

 

Dia 27  –  Kyoto, Kanazawa

Sortida amb el nostre bus cap a Kanazawa, una encantadora ciutat a prop del Mar de Japó amb un passat gloriós degut al poderós clan Maeda, que es va instaurar en el segle XV.  Visitarem el seu mercat, establert aproximadament a mitjans del segle 18. Des de llavors, ha recolzant la cultura gastronòmica de Kanazawa per més de 280 anys.

 

Residència samurai al barri de les Geishas “Nagamahi” i el barri de Higashichaya-gai, considerats dels més encantadors del Japó, es tracta d’un conjunt de carrers de vianants que conserven l’aspecte tradicional del període Edo. Dinar a un restaurant local.

Dia 28  –  Kanazawa, Shirakawago, Takayama

Seguim descobrint una mica més de Kanazawa, visitarem els jardins Kenroku-en, que segons expliquen els mateixos japonesos, es tracta d’un dels tres  jardins més bonics de tot el país.  Sortida cap a Takayama, però de camí visitarem Shirakawago, població declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1995, visitarem el museu Wada, cases tradicionals amb teulada de palla, anomenades “Gassho-Zukuri”. Ens allotjarem a Takayama les dues properes nits. Potser abans de sopar ens ve de gust un bany “Onzen” aigües termal.

 

 

 

 

Dia 29  –  Takayama

Avui farem la visita d’una de les ciutats més ben conservades del Japó, coneguda com els  Alps  Japonesos, començarem el dia visitant el mercat matinal de Takayama el “Asaichi”. Després ens sorprendrem amb el Yatai Kaika Hall, el museu de les carrosses o “yatai” que s’utilitzen als festivals de la regió. Visitarem el Takayame Jinya, l’edifici del antic govern de l’època samurai i ens passejarem pel carrer Kami-sannomachi, un antic carrer comercial a l’estil japonès.  Segur que encara ens vindrà de gust tornar a gaudir de les aigües termals.

Dia 30  –  Takayama, Tsumago, Magone, Nagora, Hakone ( Tren Bala)

El nostre primer tram d’avui al farem en bus fins al poble de  posta Tsumago,  en l’antiga carretera Nakasendo, on coneixerem l’antiga hospedería dels Samurais “Waki Honjin”.  Més tard,  anirem fins a Magome per passejar pels carrers més emblemàtics. Trasllat fins a l’estació Nagoya, on agafarem el tren bala el JR “Hikari”  fins a l’estació d’Odawara, des d’on anirem al nostre hotel de Hakone en bus, un Ryokan, hotel tradicional, on podrem gaudir de les aigües termals en els “onsen” paraula japonesa per anomenar aquest tipus de banys .

Dia 31  –  Hakone, Mt. Fuji, Tòquio

Ens dirigirem en bus a la base del Mont Fuji, muntanya sagrada de 3.775 m, que forma part del Parc Nacional Fuji-Hanone-Izu, una destinació apreciada,  pels seus magnífics paisatges que guarneixen el Mont Fuji, el llac Ashi i les muntanyes de Hakone. Pujarem fins la cinquena estació coneguda com Fuji-San, a 2.305 mts, on visitarem la Vall de Owakudani. Dinarem a un restaurant local i farem un creuer pel llac Ashi amb continues vistes al  Mont Fuji i al qual d’aigües termals de Hakone. Pujarem amb telefèric fins el Mont Komagatake.  En acabar les visites, seguirem en bus fins a  Tòquio on ens allotjarem.

Dia 1 d’abril  –  Tòquio

Esmorzar a l’hotel i visita de d’aquesta interessant ciutat. Començarem amb la visita de l’illa de Odaiba a la badia de Tòquio,  un oasi de modernitat en una vasta illa artificia. Seguirem amb la vista per l’elegant barri de Ginza, anomenat “lloc de la plata” perquè el 1612 s’hi va construir la casa de la moneda. Després d’unes hores admirant la modernitat de la ciutat anirem cap el Palau Imperial, ubicat al mateix lloc del Castell de Edo dels shogun Tokugawa que dominaren Japó del 1600 al 1867,  signe de la tradició del país i avui residencia de la família imperial Japonesa.

 

 

 

 

Dia 2 d’abril  –  Tòquio, Nikko, Tòquio

Avui farem una excursió a Nikko on la grandesa de la natura harmonitza amb les més belles obres de l’home. L’exemple més magnífic es el Santuari Tsohogu, construït al 1636 com mausoleu de Ieyasu, el fundador del Shogunato dels Tokugawa.
Continuarem la nostra visita per descobrir la zona, passarem per la serpentejant carretera de I-ro-ha per arribar al llac de Chuzenji, situat al mig dels turons on veurem la famosa cascada de Kegon, amb una alçada de 97 metres i situada al mig d’un paisatge boscós  que ens deixarà bocabadats.

Dia 3 d’abrilTòquio

Avui seguirem descobrint Tòquio. Avui començarem amb la visita del Parc Ueno,   sol ser el lloc més visitat de tot el país per gaudir els “SAKURA” més bonics,  es a dir la floració dels cirerers, que pels japonesos suposa quasi una religió i ho celebren fent un “hanami” una espècie de pícnic sota els cirerers.

Seguirem amb la visita al Temple de Asakusa, un del més venerats, fundat el 628 aC i l’únic que va quedar en peu després de la destrucció de Tòquio durant la Segona Guerra Mundial. Seguirem la visita pel famós barri de Harajuku  i seguirem pel barri  Akihabara, el famós i eclèctic barri de l’electrònica, llocs d’oci, “meido cafés” o botigues de manga.

Dinarem a un restaurant local i seguirem per l’elegant zona de Omotesanto i el barri de Harajuku on visitarem el bonic parc Yoyogi per veure el Santuari Meiji dedicat als esperits deïficats del Emperador Meiji i la seva esposa. Acabarem amb la visita de la famosa Torre de Tòquio, bessona de la Torre Eiffel però amb 8.6 metres més d’alçada.

 

Dia 4 d’abrilTornada a casa

Trasllat al aeroport internacional de Narita, per embarcar a mig matí amb destinació a Barcelona via Helsinki. Arribada a Barcelona al vespre.

Xipre, la gran desconeguda del Mediterrani

Un cop més, enamorats de la Mediterrània, el Club del Viatger us proposa travessar el nostre mar per tal de descobrir una de les seves illes. Als confins orientals del Mediterrani s’alça enmig del mar l’illa de Xipre. Mig veneciana i mig bizantina, Xipre ha estat des de l’Antiguitat un assentament estratègic per diverses cultures i alhora un pont entre Europa, Àsia i l’Àfrica.

 

 

 

Un viatge que recorrerà les ciutats de Limassol i  la ciutat dividida de Nicòsia, així com els jaciments de Pafos i de Curium i les esglésies bizantines de les muntanyes de Troodos. Un viatge de contrasts que encantarà tant als amants de la història i l’arqueologia com als viatgers que cerquen els paisatges més tradicionals de la mediterrània!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dia 9  –  Camí cap a Xipre  

Sortida en autocar des dels diversos punts de recollida i cap a l’Aeroport de Barcelona per volar fins a Xipre via una ciutat europea.

Dia 10 –  Limassol, Curium i Omodos 

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al centre històric de la ciutat de Limassol. Allà podrem observar i visitar el castell medieval, que alberga un interessant museu però l’element més notable és la seva capella de 1191 i construïda durant la III Creuada.
Continuarem posteriorment cap a l’oest de l’illa tot observant les plantacions de cítrics a Phassouri fins arribar a la ciutat de Curium.

Posteriorment continuarem el viatge fins al poble d’Omodos, un dels més tradicionals i bells de l’illa, on podrem visitar el Monestir de la Santa Creu i la Premsa Medieval del Vi, on hi realitzarem una cata de vi a una bodega familiar. Tornada a l’hotel per sopar i allotjament

Dia 11Pafos, Ciutat d’Afrodita i l’Apòstol Pau

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a l’oest fins a Petra tou Romiou, a la costa, el lloc mitològic que s’associa al naixement d’Afrodita entre les espumes blanques del mar. Continuarem posteriorment fins a Kato-Pafos, on visitarem les anomenades Tombes dels Reis. Aquest jaciment arqueològic data dels segles III aC i III dC i consta d’un conjunt únic de tombes tallades a la roca. Passejarem tranquil·lament pel port pesquer de Pafos. Dinar a un restaurant local.

Continuarem posteriorment fins al Parc Arqueològic de Pafos per tal de visitar les excavacions de 1962 i que han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Al Parc Arqueològic podrem trobar-hi un dels conjunts de mosaics més importants del món. A la tarda, i abans de tornar a l’hotel, anirem a visitar la columna de l’Apòstol Pau, el qual visità l’illa juntament amb Sant Bernabé. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 12  –  Nicòsia, la capital dividida

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Nicòsia, la capital de Xipre. Nicòsia és la seu política i la capital financera de l’illa.  Posteriorment visitarem, a la part sud de la ciutat, el Museu Arqueològic i la seva meravellosa col·lecció de peces històriques. Visitarem també la Catedral Metropolitana de Sant Joan Teòleg, del s. XVIII i al costat del Palau Arquebisbal. Dinar a un restaurant local.

A la tarda podrem seguir passejant per la ciutat i els seus carrers principals, tot creuant fins a la ciutat ocupada i visitar el Buyuk Han, antic hostal del s. XVI i la Gran Catedral de Santa Sofia, convertida en mes quita des de 1570, amb la seva sorprenent façana gòtica de clara inspiració francesa del s. XIII i on foren coronats els reis de Xipre durant l’Edat Mitjana. Al vespre tornarem a l’hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Dia 13  –  Muntanya de Troodos i visita de les esglèsias bizantines.

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar a través de les muntanyes de Troodos, tot admirant petits pobles i paisatges naturals fins arribar a Nikitari, on podrem visitar l’església bizantina de Panayia tis Asinou, del segle XI. Posteriorment continuarem la ruta fins al poble de Laghoudera, per visitar la famosa església de Panayia tou Araka, del segle XII i els seus interiors amb frescs. Ambdues esglésies estan considerades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Conclourem la jornada al poble de Kakopetria, on hi trobem l’església d’Ayios Nikolaos tis Stegis, una església bizantina datada del segle XII i situada al bell mig de les muntanyes de Troodos i també considerada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Tindrem temps encara de passejar pel centre històric de Kakopetria abans de retornar al nostre hotel per sopar.

Dia 14 Retorn a Barcelona 

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’aeroport internacional de Larnaca per agafar el nostre vol cap a Barcelona via una ciutat europea. Un cop arribem a Barcelona, l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant per retornar-nos als punts de recollida del primer dia.

Primavera musical a Budapest

El club del viatger us proposa una “Escapada operística a Atenes” a finals del mes de febrer.

 

Dia 27 de febrer –  Vol a Atenes i vista panoràmica

Un viatge que començarà a l’aeroport de Barcelona amb direcció a Atenes.
El nostre guia local ens ensenyarà la ciutat, començant pel celler Papagiannakos, a Markopoulo, on es dinarà. A la tarda es farà un recorregut pel centre d’Atenes que no ens deixarà indiferents. Al final del dia, sopar i allotjament al nostre cèntric hotel.

Dia 28  –  Visita de l’Acròpolis i el museu. ôpera de Romeu i Julieta a l’Òpera Nacional

L’endemà, esmorzar bufet i sortida a veure l’Acròpolis, l’antiga ciutat alta d’Atenes, veurem les magnífiques edificacions del Partenó, l’Erecteión i les Cariàtides i baixarem a l’antiga Àgora. Després de dinar visitarem el nou museu de l’Acròpolis. A la tarda ens prepararem per a la sortida cap el barri de Faliro on es troba la Fundació Cultural Stavros Niarchos i l’Òpera Nacional Grega.

 

Allà gaudirem de l’òpera “Romeo y Julieta” de Charles Gounod, i a l’acabar soparem al restaurant Varoulko, guardonat amb una estrella Michelin.

 

 

 

 

 

Dia 1 de març  –  Visitarem el mercat central i tornada a casa

L’últim dia, visitarem el mercat central d’Atenes, un mercat central que és l’estómac de la ciutat on gaudirem de productes tradicionals abans d’anar a l’aeroport per a volar cap a casa, cap a Barcelona.
L’autocar del Club del Viatger retornarà a tothom als seus punts de recollida.

Felicitació de Nadal 2017

 

El Club del Viatger us vol desitjar unes bones festes amb una emotiva felicitació.
Cliqueu aquest  Video Felicitació i feu entrar el nadal a casa !!

I recordeu que per aquest 2018 tenim interesants viatges per a tot tipus de gustos, per viatgers, per caminants, per apasionats de la bona cuina, per amants de la bona música, per viatgers de fluvials,  i per la gent que li agrada el misteri tenim els ja mítics viatges sorpreses.

 

 

 

 

Un munt de viatges que ens premetrant fer un regals de nadal  del tot originals i atrevits.
Per tant,  aquestes festes regaleu CLUB DEL VIATGER.

BON ANY NOU !!

 

A l’estiu refresca’t al Nord Europa

Durant aquest estiu el Club del Viatger us proposa tres viatges al nord d’Europa per no patir les calors intenses del mesos propis de de l’estació.Tres viatges ven diferents, per tots els gustos però alhora tots ells encantadors i fascinants.

Us els presentem tot seguit:“Potser molts de vosaltres coneixeu Copenhaguen, sens dubte una ciutat extraordinària, però la resta del país sol ser injustament desconegut i té molt més per oferir. Ciutats netes, cuidades i sorprenentment alegres durant els mesos d’estiu. Una mentalitat ecològica que es deixa notar a cada pas, uns paisatges marins i un Mar del Nord espectaculars, l’herència vikinga que dóna caràcter als danesos, una bona gastronomia i un llarg etcètera de raons que ens han convençut per organitzar aquest interessant i bonic recorregut. L’època de l’any coincideix gairebé amb el solstici d’estiu, especialment alegre i festiva i farà que les llargues hores de llum acabin d’arrodonir un viatge que es presenta com una “joia per descobrir”. 

El Danubi, potser és el riu més estimat del continent europeu, conegut com el “riu de l’amistat” perquè les seves aigües uneixen una desena de països, diferents cultures i religions. Us proposem una escapada a Praga, la ciutat de les cent torres que enllaçarem amb un entranyable recorregut a bord del creuer fluvial,  MS Vivaldi de 5 àncores, de la companyia Croisieurope, que gaudeix de fantàstics serveis i comoditats a bord. Podrem gaudir dels magnífics paisatges al llarg de la llera del Danubi, visitar pintoresques poblacions com Dürnstein a la vall de Wachau i Esztergom, primera capital d’Hongria, així com les dues més populars: Viena i Budapest.”

Escòcia, terra orgullosa però hospitalària, dura però de gran bellesa, espectacular però íntima a la vegada. En aquest viatge visitarem els castells més emblemàtics, travessarem els paisatges més meravellosos, viatjarem en un tren de vapor a través d’una ruta de somni, ens allotjarem en excel·lents hotels i gaudirem de la cuina escocesa en restaurants acollidors. La ciutat d’Edimburg no ens deixarà indiferents i el gran espectacle de la Royal Military Tattoo l’embellirà encara més. Deixeu-vos seduir per Escòcia, la Gran Bretanya més remota però potser la més autèntica.”

 

Un any ple de música

Un any més des del Club del Viatger apostem fermament pels viatges musicals i ens atrevim a proposar-vos fins a 8 viatges musicals i 3 sortides musicals. Viatges com el festival Wagnerià de Bayreuth, el festival més antic del món o el Concert de Cap d’Any a Viena a més de visitar alguns dels temples musicals més emblemàtics i mítics d’Europa. Deixeu-nos explicar-vos alguns dels viatges més emblemàtics.

ELBPHILHARMONIE, EL NOU EMBLEMA D’HAMBURG

Inaugurem l’Elbphilharmonie a Hamburg, la casa de concerts amb una de les millors acústiques del món! I ho fem gaudint d’un recital d’òpera belcantista amb la jove i reconeguda soprano Diana Dumrau, la qual ha actuat a les millors cases d’òpera internacionals. Gaudirem també de la famosa òpera Madama Buterfly del compositor italià Giocomo Puccini a la Staatsoper.

Cal fer esment que aquest 2017 L’Elbphilharmonie obra les portes amb totes les entrades exhaurides !! Però amb el Club del Viatger les teniu  ASSEGURADES ! Les tenim a la nostra caixa forta, hi us estan esperant.

VIATGES MUSICALS A LES TERRES DE SAXÒNIA, DRESDEN I LEIPZIG

Ens endinsarem a Saxònia per resseguir la història de la música de la mà de grans compositors com Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn o Mozart tot assistint al concert inaugural del Festival Bach de Leipzig i a l’òpera “El rapte del Serrall” de W.A. Mozart a la reconeguda Semperoper de Dresden.

 

 

 

 

 

 

 

 

TEATRE BOLSHÓI, MOSCOU I LA RÚSSIA IMPERIAL

Us proposem un recorregut que s’inicia a Moscou per conèixer els secrets i les joies d’aquesta gran ciutat i alhora introduir-nos en la seva música al reconegut Teatre Bolshoi, fundat a cavall dels segles XVIII i XIX i estrenat amb un ballet del català Ferran Sors. El metro de Moscou, el Museu Pushik, l’arquitectura soviètica, el Kremlin, les seves places, esglésies, avingudes i carrers. Tot ho podrem conèixer en aquesta estada a la més gran de les ciutats europees.

CONCERT DE  CAP D’ANY A VIENA

Si un concert és universalment conegut, aquest és el de Cap d’Any i Any Nou a Viena, retransmès per pràcticament totes les televisions del món. Johann Strauss i els seus descendents poc s’haurien pensat a finals del segle XIX que la seva música seria cantada, interpretada i compartida per milions de persones arreu, acompanyant aquesta experiència amb la joia d’iniciar un any nou tot projectant nous i bells desitjos!

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaudeix d’un any ple de música amb el Club del Viatger.

 

2on Sopar de fotos dels Viatges 2016

Cada any el Club del Viatger realitza dos esdeveniments, dinars o bé sopars, per tal de retrobar els amics que han coincidit en els diversos viatges del primer i segon semestre de l’any. Aquests actes permeten reviure el record, rememorar les anècdotes viscudes i principalment fer família, fer club.

 

Per poder satisfer aquestes trobades per a tothom, se’n realitzen dues, una a Barcelona i l’altre a Pineda, d’aquesta manera es tenen cobertes les principals ubicacions dels nostres amics viatgers.
Des del Club del Viatger hi ha una tasca prèvia d’un mes abans, per donar a conèixer els emplaçaments les hores, el preu dels actes i confirmació de les assistències.

 

 

Es realitzen diverses publicacions en xarxes socials com Facebook i també s’envia una carta digital (newsletter), per poder convocar a tothom.

El nostre equip del Club del Viatger al finalitzar l’esdeveniment té un petit detall amb tots els comensals i reparteix un petit àlbum fotogràfic i un cd amb les fotografies del viatge que cadascun a realitzat aquest 2016.

Aquí us deixem algunes de les imatges sobre el dinar de fotografies celebrat ahir al Restaurant La Fitora a Barcelona.

Retrobaments, alegries, somriures i una bona estona, en definitiva l’essència del Club del Viatger.

6ª Nit Blanca del Club del Viatger

Titol

Com sempre la vostra companyia va fer que la 6a nit Blanca del Club del Viatger fos un èxit. Una 6a nit blanca on vàrem tenir el privilegi d’estrenar “Xiringuinto”, un Beach Club anomenat “Nui Beach” que amb un ambient molt mediterrani, molt nostre, fou la delícia de tots els assistents.

Entrada

1_1

Recepcio i sopar

2_1
sopar

3_1

Ball4
Una trobada que fou un èxit gràcies a tots vosaltres. Una nit de retrobaments, de simpatia, de color i de família, la nostra, la del Club del Viatger !!

Viatges de Primavera

Primavera és l’època perfecte en molts de sentits: el seu clima, l’ambient, el color dels paisatges, la tranquil·litat,… i totes aquestes qualitats fan que aquests mesos siguin fantàstics per a recórrer les ciutats.Si encara no t’has convençut per a viatjar durant la primavera, escolta uns quants motius per fer-ho:

flor 20

Be, ara que t’hem despertat la curiositat per a viatjar durant la primavera, et pregunatràs , i ara a on puc anar?  No pateixis, t’oferim 5 propostes per a tots els gustos.

1 2 1

Nou illes d’origen volcànic, la més gran San Miguel, captiva pels seus llacs, els guèisers i les aigües termals. Terceira parla de la història per les seves festes i per Angra do Heroísmo, Patrimoni de la Humanitat. Faial és l’illa més fresca pel seu volcà Capelinhos i Pico és la muntanya que neix al mar amb vinyes plantades en camps de lava, un cultiu únic considerat Patrimoni de la Humanitat. 

3

2

El Ripollès, dins l’entorn privilegiat del Pirineu i ple de paisatges màgics, és conegut per terra de comptes i abats. Posseïdor de gran riquesa arquitectònica ,cultural i històrica de gran excepcionalitat, com ho demostra el monestir de Santa Maria de Ripoll, fundat a finals del segle IX pel comte Guifré el Pilós i la seva esposa Guinidilda amb l’objectiu de repoblar la Vall de Ripoll.

 

4

3

 Romania es desfila dins la ment del viatger i pren la forma d’una terra romàntica i encantada, plena d’història, d’art, de cultura i de natura obsequiant de qui gaudeix del viatge d’experiències inoblidables. Es visitarà Romania a través de les seves regions històriques de Transilvània, Valàquia i Bucovina, passejant per ciutats medievals i barroques, visitant inèdits monestirs i ens endinsarem a la llegenda de Dràcula.

5

4

Aquesta sortida combina espectaculars passos de muntanya com la del mític Pas de Simplon, l’Ofenpass o algun dels passos de la Sella Ronda, ànima dels majestuosos Dolomites amb 5 meravellosos recorreguts en tren panoràmics per gaudir de paisatges molt diversos. Es visitarà Chamonix a la Vall del Roina i la Vall Gardena, una de les més boniques de tot el Südtirol.

6

5

 La ciutat de Sant Petersburg és la ciutat més bonica i monumental de tot Rússia, el seu patrimoni artístic i cultural reuneix grans riqueses, opulents palaus, residències imperials, museus i edificis religiosos que són un tresor incomparable. Navegarem pels canals del riu Neva, farem recorreguts en metro per estacions de gran bellesa arquitectònica i tastarem el típic vodka rus.

 

Peu de pàgina, news primavera

 

Nova Zelanda, les nostres antípodes.

1 ok

Aquest any anirem a l’altra punta del món  a les nostres veritables antípodes i ho farem a la millor època de l’any, a la primavera austral, doncs Nova Zelanda és un país intens que no deixa a ningú indiferent. La bellesa dels seus paisatges, la seva llum, la seva infinita verdor, la seva increïble natura i la seva gent us farà sentir molt feliços i afortunats de poder realitzar aquest viatge.

3

 

En mig d’un marc de natura tan encisador també podem trobar grans ciutats. Ciutats com Auckland, ciutat més gran de Nova Zelanda, situada a l’illa nord, Rotorua cuitat de 65.000 habitants o bé Queenstown amb la seva impressionant panoràmica.

1

Els maoris viuen a Nova Zelanda d’ençà que una ètnia va decidir deixar la seva Polinèsia natal durant el segle X. Una cultura tan arrelada i tan diferent a l’europea, bé mereix una abraçada i una apretada de mans per conèixer el veritable origen de Nova Zelanda.

2

Nova Zelanda té 14 parcs naturals, que són tresors amagats de la naturalesa, dels quals podràs navegar entre fiords, sobrevolar glacials o veure el país dalt del mont Cook a 3740 m. d’alçada. També pots anar a la platja i somiar desperts.

1

2

L’illa nord ens portarà a visitar Auckland, la ciutat més gran de l’illa, el parc natural de Muriwai,amb la seva sorra negra amb espectaculars vistes del mar de Tasmània, el parc natural de Rainbow Springs i la ciutat de Rotorua amb els seus impressionants guèisers que expulsen cascades d’aigua calenta amb pous de fang bullent i olor de sofre.

3

L’illa sud ens deixarà embargar per fer un creuer a través de la badia de Kaikoura i poder veure balenes, visitar una típica família maorí i conèixer l’estació termal de Hanmer Springs. A Punaikiki podrem veure les impressionants “Punakaiki Pancake Rocks”, podrem gaudir de les millors excursions sobre les glaceres a Franz Joseph i visitar una granja de salmons al llac Paringa. Farem una de les rutes més boniques del país al llarg del riu Haast, vorejant els llacs Wanaka i Hawea. Visitarem una fascinant cova de larves lluminoses, pujarem en telefèric fins al Bob’s Peak, anirem a una granja de xais, coneixerem la molt britànica ciutat de Dunedin i les formacions peculiars de la platja de Moeraki Boulders.

Una de les grans peculiaritats de la cultura maorí és el haka. El haka és un tipus de dansa de guerra maorí antiga que s’utilitzava tradicionalment en el camp de batalla y quan els grups es reunien en pau. El haka és una demostració ferotge de l’orgull, de la força i de la unitat d’una tribu. Veieu el poder d’intimació d’una haka en l’equip dels All Blacks de Nova Zelanda.

https://youtu.be/ewz__XYclnw

1

Quins són els viatges del primer trimestre de 2016 ?

BANNER 940 X 150 cdv news (1)Encetem el 2016 amb viatges per a tots els gustos.

61_1

1Comencem forts i marxem cap a Cuba el 23 de gener, un viatge de 12 dies dels quals es podrà conèixer la geografia de l’illa, la seva història i principalment la seva cultura i la seva gent. Visitarem l’Havana, Viñales, Pineda del Rio, Guamà, Cienfuegos, Trinidad i Santiago de Cuba. Pot ser que aquesta sigui l’última oportunitat de veure la Cuba impregnada d’història, de música bressol del son i de la Revolució Cubana.

Aquí teniu un petit tast de l’essència de l’illa:

3_2

 

2_1

A partir del 27 de febrer farem un viatge extraordinari. Anirem a Nova York, l’anomenada capital del món. L’excusa per a visitar aquesta increïble ciutat seran dues representacions al Metropolitan Opera House en les quals gaudirem de l’obra Madama Butterfly i  de la soprano Anna Netrebko. També tenim excel·lents seients pel romàntic i encisador Musical de Broadway “El Rei i jo”.

També tindrem l’ocasió d’explorar Manhattan lliurement o per gaudir de les mítiques compres a la ciutat, visitar el mític pont de Brooklyn o bé observar tota la ciutat des del 67è pis del Top of the Rock, al Rockefeller Center.

Disfruteu d’uns petits fragments de les obres.

5_1 3_1

L’altre viatge musical que tenim preparat per aquest principi de 2016 és a la “ciutat de les cent torres” o “a la ciutat daurada”, Praga. esta considerada una de les ciutats més boniques, romàntiques i cosmopolites de tot el món. Alhora també és una de les indiscutibles capitals musicals europees. Aprofitarem aquesta visita per veure dues representacions operístiques magnífiques en dos dels temples musicals de la ciutat, el Teatre Nacional i l’Òpera Estatal. El Teatre Nacional de Praga és on veurem Carmen l’obra mestra del compositor Georges Bizet. Els protagonistes principals són la gitana Carmen, el seu gelós amant Don José, la pagesa Micaela i el torero Escamillo. Descriu la gelosia de Don José envers Carmen.

L’Òpera Estatal és una companyia d’òpera i ballet de Praga i és on gaudirem de La Bohème és una òpera en quatre actes de Giacomo Puccini. L’obra en si és una barreja de sentimentalisme, erotisme, i nostàlgia en perfecta harmonia. Sens dubte, és l’obra més estimada del Giacomo Puccini.

 

2

Aquest és el primer viatge “Fem Club! “d’aquest any. L objectiu és ampliar la nostra família Fem Club amb nous membres i qui no ens conegui pugui gaudir de l’ambient del nostre club i la nostra manera de fer.

5

Reus és una ciutat d’origen medieval i amb quasi mil anys d’història.A finals del segle XIX i principis del XX, es van construir a Reus els grans edificis modernistes, esdevenint, després de Barcelona, la ciutat modernista més important de Catalunya. Visitarem el “Pavelló dels Distingits” de l’Institut Psiquiàtric Pere mata, considerat una de les joies del Modernisme i continuarem la passejada coneixent també edificis tan singulars com la Casa Navas, la Casa Rull o la Casa Gasull.

 

Adjuntem un video del interior del Centre gaudí.

 

4_1 4

Passejant per Solsona us endinsareu en una ciutat plena d’història i de tradicions arrelades que es respiren per tots els racons del nucli antic, en una població de gegants i bestiari folklòric, de tradició ganivetera i artesania alimentària. Visitarem al Santuari del Miracle, un complexe religiós iniciat al segle XV i fill de diverses llegendes místiques que recull elements del gòtic tarda i del barroc especialment.

Coneixerem la Catedral de Solsona i el Palau Episcopal, passejarem pels seus carrerons, per la plaça de Sant Joan i la plaça Major i descobrirem els seus secrets a través de les seves cases, com la Casa de la Ciutat, el Palau Llobera o la Torre de les Hores.

 

6