Xile i eclipsi solar a l’Illa de Pàsqua: una conexió celestial

Hola, amics viatgers! Heu presenciat mai un eclipsi solar a la remota illa de Pasqua?

Xile captiva els viatgers amb la seva impressionant diversitat geogràfica i cultural. Aquest país, ofereix una experiència difícil d’oblidar per a aquells que busquen descobrir la seva història i bellesa natural.

A més, Xile és un lloc privilegiat per presenciar fenòmens astronòmics com el que es viurà pel mes de setembre: un eclipsi solar anul·lar. Un esdeveniment que captivarà als amants de l’astronomia i a als viatgers de tot el món!

En aquest article, explorarem els racons més destacats de Xile, des de la seva magnífica capital, Santiago de Xile, fins als seus paisatges més remots i fascinants que ofereix. No us ho perdeu!

Santiago de Xile: una combinació màgica de cultura i entreteniment

En primer lloc, coneixerem la vibrant metròpli de Santiago de Xile. Aquesta ciutat cosmopolita, està situada en una vall rodejada per la majestuosa Cordillera de los Andes. Una població que combina a la perfecció la modernitat amb la història. I, és que, els visitants podran perdre’s pels seu centre històric i admirar la imponent arquitectura colonial, com ara la Plaça d’Armes i la Catedral Metropolitana. A més, Santiago ofereix una animada escena cultural, amb una àmplia varietat de museus, galeries d’art, restaurants i bars.

Xile

Santiago de Xile

L’eclipsi a l’Illa de Pasqua, un esdeveniment increïblement celestial

A mesura que ens endinsem més enllà de la costa de Xile ens trobem la remota Illa de Pasqua, famosa per les seves enigmàtiques estàtues de pedra conegudes com a moáis. No obstant això, aquest destí no és només un lloc arqueològic fascinant; durant aquest viatge amb el Club del Viatger i tal i com va passar el 2019, serem testimonis d’un espectacular eclipsi anul·lar de sol. En exclusiva, presenciarem un esdeveniment celestial únic en un entorn tan surrealista com místic.

Xile

Illa de Pasqua

Vall de la Lluna i San Pedro d’Atacama: les meravelles del desert

Posteriorment, continuant cap al nord del país, ens endinsem en el vast desert d’Atacama, un dels deserts més àrids del món. Per això, la Vall de la Lluna ens sorprèn amb el seu paisatge lunar de dunes, formacions rocoses i salers. I és que, el pintoresc poble de San Pedro d’Atacama serveix com a base per explorar aquesta regió única, on es pot gaudir d’activitats com l’observació d’estrelles, els banys termals i excursions als guèisers del Tatio.

Els guèisers del Tatio: un espectacle natural impressionant

Al cor del desert d’Atacama, es troba un dels majors atractius naturals de Xile: els guèisers del Tatio. Aquest camp geotèrmic, situat a més de quatre mil metres sobre el nivell del mar, és el més gran de l’hemisferi sud i el tercer més gran del món.

Pel matí, els visitants tenen l’oportunitat de presenciar un espectacle veritablement impressionant: columnes de vapor emergeixen de la terra, creant un paisatge surrealista que sembla tret d’un altre món. Per això, esdevenen una parada imprescindible en qualsevol viatge al desert d’Atacama. Aquesta meravella natural, ofereix una vivència sense igual que deixa una impressió duradora en tots aquells que la presencien.

Xile

Guèisers del Tatio

El salar d’Atacama i la vall de l’arc de Sant Martí, la naturalesa en estat pur

Ara, seguim amb el viatge pel desert d’Atacama, ens trobem amb el salar d’Atacama, el tercer salar més gran de Xile i un veritable oasi de vida salvatge enmig del desert. Aquest impressionant paisatge salí és l’habitat de flamencs i altres espècies úniques. A més, no molt lluny es troba la Vall de l’Arc de Sant Martí, un indret on la natura ha colorejat les muntanyes amb una paleta de colors vibrants fins a les càlides sorres del desert d’Atacama. Un lloc que deixa als viatgers totalment bocabadats!

Xile

Salar d’Atacama

Punta Arenas i les Illes Magdalenta i Marta, una trobada amb la vida silvestre

En aquest instant, continuem aquesta vegada cap al sud, a la pintoresca ciutat de Punta Arenas, situada a l’estret de Magallanes. Aquesta, és la localitat més gran i important de la regió la porta d’entrada a algunes de les zones més remotes i impressionants del món, com el Parc Nacional Torres del Paine i l’Antàrtida. Des d’aquí, els viatgers poden embarcar-se en una aventura apassionant per explorar les illes de Magdalena i Marta. Aquestes, són una llar d’impressionants colònies de pingüins, llagostins marins i aus marines. És per això que, ofereixen una oportunitat excepcional per connectar amb la natura i ser testimoni de la bellesa salvatge d’aquesta part tant peculiar del sud de Xile.

Illes Magdalena i Marta

Parc Nacional de Torres del Paine, el paradís pels amants de l’excursionisme

A continuació, seguim explorant el sud de Xile. Ara, arribem a l’icònic Parc Nacional de Torres del Paine. Per tant, és un espectacular paradís natural conegut pels seus imponents pics de granit, glaciars majestuosos, llacs d’aigües turqueses i una varietat de fauna i flora indomable incloent guanacos i albirament de còndors. Per això, els amants de la naturalesa i l’excursionisme trobaran aquí un “Edén” amb una diversitat de rutes que ofereixen vistes panoràmiques impressionants a cada pas.

Xile

Parc Natural de Torres del Paine

Glaceres de Balmaceda i Serrano, les meravelles glaçades

El nostre viatge ens porta ara a les glaceres de Balmaceda i Serrano, sutuades a la regió de Magallanes i l’Antàrtida Xilena. Aquestes impressionants formacions de gel descendeixen des dels pics dels Andes fins a l’aigua turquesa dels fiords, creant un paisatge veritablement espectacular. A més, amb el Club del Viatger els visitants poden explorar aquestes glaceres en vaixell, navegant a través dels canals estrets i meravellant-se amb la majestuositat de la natura.

Xile

Glaceres de Balmaceda i Serrano

Valparaiso, un tresor cultural i arquitectònic

Finalment, la nostra aventura ens porta a la pintoresca ciutat portuària de Valparaiso, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Amb les seves colorides cases a les vessants, carrers empedrats i art urbà vibrant, Valparaiso és un destí que captiva els sentits. Per tant, els visitants poden explorar els nombrosos turons de la ciutat en els característics ascensors, descobrint galeries d’art, cafès bohemis i vistes panoràmiques de l’oceà Pacífic.

Valparaiso

 

El Club del Viatger us anima a a viatjar a Xile i l’illa de Pasqua del 29 de setembre al 15 d’octubre.

Per acabar, Xile és un país ple de contrastos i meravelles, on la natura i la cultura es fonen en un espectacle únic. Des dels pics nevats dels Andes fins a les àrides extensions del desert d’Atacama, ofereix un panorama extraordinari de paisatges naturals. La seva rica història, cultura vibrants i gent acollidora donen vida a aquest país de contrastos.

També, ofereix l’oportunitat única de presenciar fenòmens astronòmics com els eclipsis solars. L’Illa de Pasqua, coneguda localment com Rapa Nui, es converteix en un escenari privilegiat per aquells que desitgen presenciar la majestuositat d’un eclipse solar total. Aquest esdeveniment celestial, on la lluna eclipsa completament el sol, transforma el dia en nit per uns preciosos moments, deixant els observadors meravellats per la bellesa i la raritat de l’espectacle. La combinació de la misteriosa història de l’illa i la magnificència de l’eclipsi solar crea una experiència inoblidable, fusionant l’ancestral amb el celestial en un paisatge únic al món.

En definitiva, Xile continua sent un destí fascinant que captiva als visitants amb la seva bellesa natural i la seva riquesa cultural.

Benvinguts a Xile, el paradís que no deixa de sorprendre! El país ideal per a contemplar un eclipsi màgic a l’illa de Pasqua i viure descobrir tot el que ens pot oferir la seva preciosa cultura i naturalesa.

Per a més informació contacteu amb nosaltres aquí o al 937665996.