Viatjar, la millor manera de gaudir a partir dels 60

Després de tota una vida treballant, arriba el moment on un grup de la població activa passa a la condició de població no activa. No tothom ho accepta de la mateixa manera. Per a uns és un alliberament, un moment esperat, un moment on pots tornar a tenir una relació de “novios” amb la teva parella i disfrutar de la vida tranquil·lament i sense preocupacions. Per altres, és un moment de confusió, un moment d’incertessa sobre el futur pròxim i sobre aquesta sortida forçosa de la seva “àrea de confort” en la que han estat instal·lats durant tota una vida.

La millor manera per afrontar aquesta etapa, és trobar un punt mig entre el descans i la realització d’activitats, per així cuidar cos i ment. I que millor que plantejar-te coses que no has pogut realitzar en la teva vida anterior, com aprendre aquell idioma que sempre t’ha agradat, com estudiar un tema que sempre t’ha fascinat o per què no VIATJAR.

Amb els viatges les persones eliminen aquella sensació de buit i s’obren a un món ple de possibilitats, de conèixer cultures, països i llengües diferents, d’enriquiment cultural i social, i d’aprenentatge de cultures molt diferents de les nostres. Viatjar t’obliga a estar despert de ment i tenir un ritme actiu, dos factors que són imprescindibles per a tenir un envelliment digne.

Viatjar suposa una excel·lent manera de millorar la salut física i mental de les persones.

El turisme fomenta gaudir de l’art, de la gastronomia, de la cultura, de la història i de la gent dels llocs on es viatja. El sector turístic està encantat de la desestacionalització que donen els turistes sènior al llarg de l’any, persones jubilades que no engloben totes les seves vacances durant els mesos de juliol i agost com la resta dels mortals. I ells també estan encantats, ja que els preus són més baixos i l’ocupació és menor en les temporadas baixes de l’any.

Hi ha molta oferta en el sector dels viatges sèniors, i també una certa especialització , viatges exclusius, pensant en les necessitats d’aquest col·lectiu.

Viatges Organitzats, viatges en Grup 

Són una de les millors opcions, ja que depenent de l’edat del viatger tenen tot el viatge programat i no s’han de preocupar per res. No totes les agències de viatges tenen els mateixos valors afegits i la mateixa cura pels seus clients, però sí que totes les agencies realitzen viatges organitzats.

Hi ha una sèrie de viatges de llarga distància que no tothom s’atreveix a fer. Viatges en grups reduits, viatges que s’ha de creuar l’oceà, com Nova York, Índia, Nova Zelanda, Austràlia, etc…viatges que si no estan completament organitzats i planificats,  la gent gran no s’arriben a fer. Amb una bona planificació del viatge s’ha de preocupar principalment de l’idioma, ni de perdre’t res important del país que es visita.

high-3315072
cruise-ships-228923

Creuers i Creuers Fluvials

El concepte dels creuers, tant els de mar obert com els fluvials, és una molt bona opció per la gent jubilada, ja que ens trobem davant un viatge “mòbil”, un viatge que cada dia pots canviar de ciutat o fins hi tot de país, i això et permet un aprofitament total del viatge. La dinàmica del creuer és la de poder fer excursions a una gran ciutat durant el dia i viatjar durant la nit, de manera que l’endemà tens la possibilitat de visitar una nova ciutat. Una de les grans avantatges d’aquests tipus de viatges és que el primer dia deixes les maletes a bord i fins al l’últim dia no tens que preocupar-te per elles. A diferència d’un viatge convencional que si canvies de ciutat, has de tornar a fer les maletes.

Viatges Temàtics

L’opció dels viatges temàtics té molta acceptació pel viatger senior, ja que és bassa en l’especialització dels gustos del viatger.

Uns dels viatges temàtics més importants són els viatges musicals, on l’essència del viatge no és el desplaçament en si a un país, sinó anar a veure un concert, una òpera o a un artista emblemàtic de renom europeu o mundial.

Els viatges gastronòmics  també tenen molt bona acceptació, ja que et permeten tastar un bon vi, o degustar un plat innovador d’un prestigiós xef Michelin.

Pels més aventurers hi ha els viatges de senderisme  on pots gaudir d’unes rutes adaptades a la capacitat física de cada viatger i viure la natura en estat pur, fent escapades a les Dolomites italianes o caminant pel Tirol.

Viatjar és el millor amic de l’envelliment digne i  actiu  !!