Terra Santa

El Club del Viatger us proposa un viatge de reflexió i descobriment  a Terra Santa per entendre l’Orient Mitjà, on despertarem emocions enterrades de la nostra infància. Anem al cor del cristianisme i la religió, l’origen de les nostres creences i història més ancestrals. Viatjarem en el temps i ens deixarem portar per cada petita sensació d’alegria, tristesa, melancolia o enyorament, una espiral de sentiments que ens farà viure una experiència única que, de segur, no serà fàcil d’oblidar i marcarà un abans i un després en cadascú de nosaltres.

Probablement, no hi ha cap altre lloc en el món on les mirades s’hi hagin detingut tantes vegades i on les oracions s’hagin elevat amb tanta insistència. Terra Santa és el tros de terra promès on al llarg de dos mil anys han deixat la seva petjada els profetes i els reis bíblics, els croats i els pelegrins. És la terra de les dues paus, la pau celestial i la pau terrenal, de l’autoconeixença i la fe, la terra que promet sorprendre i emocionar en cada racó.

Terra Santa és una destinació plena de contrastos entre tradició i modernitat, entre Orient i Occident, rica en natura, diversitat cultural, gastronomia, riquesa social i, sobretot, interessant per la seva història bíblica, de summa importància per a les tres religions monoteistes: la jueva, la islàmica i la cristiana. És un viatge on podrem conèixer ciutats com Jerusalem, Tel-Aviv, Betlem i Cafarnaüm, i indrets tan especials com el desert de Judea o el Mar Mort.

 

Itinerari

Camí cap a Tel-Aviv
Dijous, 1 de juny

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar directament a l’aeroport de Ben Gurion, a Tel-Aviv.

Un cop arribem, el nostre guia local ens estarà esperant per acompanyar-nos cap al nostre hotel de Tel-Aviv, on soparem i ens allotjarem aquesta nit.

Jaffa – Tabgha – Cafarnaüm – Mar de Galilea
Divendres, 2 de juny

Esmorzar a l’hotel. Avui començarem el dia fent una visita a Jaffa, la ciutat portuària per excel·lència d’Israel. Deixant enrere els imponents gratacels de Tel-Aviv, Jaffa és el batec permanent de la història del país. Recorrerem els seus carrers laberíntics amb edificis fets de pedra calcària, que donen forma a l’antiga ciutat, i ens barrejarem amb els locals per respirar l’aire de la cultura de l’indret. Veurem també la Muntanya de les Benaventurances, lloc on Jesús va fer el sermó de la muntanya. Seguirem cap a Tabgha, on visitarem l’Església de la Multiplicació dels Pans i els Peixos. L’església moderna es troba on abans hi havia dues esglésies de l’època antiga, on es van trobar documents que dataven de l’any 380 que explicaven com Jesús va alimentar a més de 5.000 persones. Dinar en ruta.

Havent dinat, visitarem l’ancestral poble de Cafarnaüm, també conegut com “la ciutat de Jesús”, on visitarem les ruïnes de l’antiga sinagoga. Després d’aquesta visita, ens traslladarem fins al port per embarcar en un creuer pel Mar de Galilea, el llac d’aigua dolça més gran del país que es troba a 200 metres per sota del nivell del mar. Actualment, el Mar de Galilea és mundialment conegut pels cristians arreu del món per ser l’escenari de nombrosos episodis de la vida de Jesús.

Acabat aquest bonic recorregut pel llac, ens traslladarem cap al nostre hotel de Tiberias, on soparem i descansarem.

Betlem – Mont de les Oliveres – Jerusalem
Dissabte, 3 de juny

Després d’un bon esmorzar, sortirem cap a Betlem, ciutat natal de Jesucrist, per visitar la Basílica de la Nativitat, una de les esglésies en ús més antigues del món. L’estructura està construïda sobre la cova coneguda com a Portal de Betlem, considerada sagrada i declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2012. Mentre visitem aquest lloc sagrat, rememorarem les històries passades, desenterrarem vivències i, per un moment, ens sentirem part d’aquell portal i d’aquella llegenda. Ens deixarem portar per les emocions que ens esperen en cada racó de l’indret i serà com viure en la nostra pròpia pell un fragment essencial de la nostra història i tradició.

Després d’aquesta emocionant visita, dinarem en un restaurant local. Havent dinat, continuarem el nostre viatge fins al Mont de les Oliveres, indret des d’on Crist va ascendir al cel després de la seva resurrecció. Des del Mont, podrem gaudir d’una vista espectacular de tot Jerusalem, l’epicentre del món bíblic. Podrem passejar pels santuaris sagrats del Mont, veurem l’Església del Dominus Flevit i ens arribarem fins als Jardins de Getsemaní. Finalment, farem l’última visita a la Basílica de les Nacions, on en el seu interior podrem trobar la roca en la qual, segons la tradició, Jesús va resar la nit del seu arrest, just després de celebrar l’últim sopar.

A mitja tarda, anirem cap al nostre hotel de Jerusalem, on soparem i ens allotjarem les 3 pròximes nits.

Fortalesa de Masada – Mar Mort
Diumenge, 4 de juny

Esmorzar a l’hotel. Avui ens dirigirem cap a la regió del Mart Mort a través del desert de Judea, vorejant la costa fins al punt més baix de la terra, a 400 m sota el nivell del mar.

La primera experiència del dia serà visitar la imponent fortalesa de Masada, des d’on gaudirem de les millors vistes de la depressió del Mar Mort i del desert de Judea. Construïda al bell mig del desert, aquesta gran residencia palatina va ser refugi del rei Herodes i d’un grup de resistència jueu durant molts anys. Gràcies a l’altura en la qual es troba, va romandre com una construcció quasi inexpugnable durant segles. La fortalesa i el seu entorn van ser declarats Parc Nacional d’Israel i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Seguirem fins a l’oasi Ein Gedi, on dinarem. Havent dinat, disposarem de temps lliure per banyar-nos o, més concretament, surar a les aigües salades i riques en minerals del Mar Mort.

Al final d’un dia ple d’experiències, tornarem cap a Jerusalem per sopar i allotjar-nos al nostre hotel.

Coneixem Jerusalem
Dilluns, 5 de juny

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, sortirem amb el nostre guia cap al memorial de Yad Vashem, monument dedical a les víctimes de l’Holocaust perpetrat pels nazis contra els jueus durant la Segona Guerra Mundial. També visitarem el Museu d’Israel per visitar el Santuari del Llibre, on es guarden els manuscrits jueus originals del Mar Mort, anteriors a la destrucció del Segon Temple de Jerusalem el 70 dC. Dinar en un restaurant local.

Havent dinat, descobrirem la Ciutat Vella de Jerusalem, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un cop travessem la porta de Jaffa, ens endinsarem per la Ciutat Vella i ens deixarem portar per la seva història i tradició més arrelades. Cada pas que fem per la Via Dolorosa, espina dorsal del cristianisme, ens explicarà una història diferent. Recorrerem el mateix camí que Crist va fer cap a la seva crucifixió i caminarem al so de les pregàries i lamentacions dels seus fidels que el van acompanyar durant tot el recorregut. Durant aquesta passejada, podrem viure de primera mà la barreja cultural que es viu a Jerusalem, on 4 religions importants i oposades conviuen en harmonia.

També visitarem  el mur de les lamentacions i les Piscines de Bethesda, on, segons la tradició, Jesús va obrar un miracle i va curar a un home que havia estat coix durant més de trenta-vuit anys. Acabada la visita, continuarem passejant pels carrers laberíntics del centre de la ciutat fins a arribar a la Basílica del Sant Sepulcre, lloc on, segons els evangelis, van crucificar a Crist. L’ambient que es respira en aquell indret i la desesperació tan profunda que flota en l’aire, farà que ens traslladem a aquella època per reviure una vegada i una altra la història. Viurem un moment únic, on les emocions ens portaran a fer un viatge pels nostres records, vivències i creences.

A la tarda, tornarem cap al nostre hotel per descansar. Avui gaudirem d’un sopar de comiat en un restaurant local.

Allotjament.

Jerusalem- Tornada a casa
Dimarts, 6 de juny

Esmorzar a l’hotel. Començarem el nostre últim dia a la Terra Santa visitant la Tomba del Jardí, lloc sagrat on es va produir la sepultura i resurrecció de Crist. Ubicat a fora de les muralles de la ciutat, aquest complex destaca també per ser considerat com el possible hort de Josep d’Arimatea, que d’acord amb les llegendes medievals, era el germà petit de Joaquim, el pare de la Verge Maria. Continuarem viatge fins al Mont Sió, turó on trobem el Cenacle, emplaçament on Jesús va menjar l’Últim Sopar de la seva vida terrenal amb els Apòstols, just abans de morir a la Creu. Abans d’entrar a la sala, les nostres emocions tornaran a fluir mentre visualitzem cada detall, essència i sensació de l’Últim Sopar. Alguns escrits trobats per la zona indiquen que, després de la resurrecció de Crist, el Cenacle es va convertir en el lloc de reunions pels apòstols, ja que allà era on encara podien sentir la presència i l’essència del seu salvador.

Veurem també l’Església de Sant Pere a Gallicantu, construïda sobre les ruïnes del Palau de Caifàs, residència del sacerdot major que va jutjar a Crist i el va condemnar a la crucifixió. Dinar en un restaurant local.

A mitja tarda, sortirem cap a l’aeroport de Ben Gurion per facturar les maletes i tornar cap a casa. A l’arribada, l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant per portar-nos de tornada als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Confortable autocar durant tot el viatge.
 • Vols directes de Barcelona – Tel-Aviv – Barcelona.
 • Taxes i impostos inclosos.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tot el recorregut.
 • 1 nit a l’hotel Leonardo Gordon Beach de 4 estrelles o similar a Tel-Aviv.
 • 1 nit a l’hotel Leonardo Tiberias de 4 estrelles o similar a Tiberias.
 • 3 nits a l’hotel TRYP Bat Sheva de 4 estrelles o similar a Jerusalem.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del primer dia fins al dinar del darrer.
 • Totes les begudes incloses. (Aigua, vi i cafè)
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les propines.
 • Les despeses de caràcter personal.
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 110 €.
 • ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL·LACIÓ

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa