Les Filipines són un món en si mateixes. Més de 7.000 illes disperses pels mars meridionals d’Àsia que abracen en elles paisatges exuberants, volcans, arrossars, platges blanques, mars de coral, penya-segats vora les aigües cristal·lines, milers d’espècies naturals i una mescla sorprenent de cultures. Filipines és també un país acollidor, un país de persones rialleres i d’una il·limitada hospitalitat. Un país de contrasts i que recull des de l’esperit tribal i natural dels seus orígens fins al caràcter europeu dels anys de colonització espanyola, juntament amb la llengua i la cultura americana.

Us proposem descobrir amb nosaltres les Filipines: un viatge que començarà a la seva capital, Manila, veritable metròpolis asiàtica i que recorrerà les principals regions del país: des de l’immens nord, Luzon, amb les terrasses d’arrossars, passant per la paradisíaca i salvatge illa de Palawan, amb les seves platges verges fins a les Bisaies, al centre del país, i els seus paisatges surrealistes i hipnòtics.

Recorrerem plegats aquest antic país, coneixerem les seves ètnies, resseguirem la seva història mil·lenària, influenciada per l’Imperi Xinès, els sultanats islàmics d’Orient Mitjà, els colonitzadors espanyols i americans i la resistència d’un poble orgullós de la seva terra. Acompanyats d’un guia expert, transitarem els carrers de Manila, pujarem a les terrasses d’arrossars, penetrarem a petites cales de sorra blanca, descobrirem espècies naturals de gran valor biològic i observarem paisatges exòtics únics al món.

Itinerari

Barcelona – Manila
Diumenge, 11 de novembre

Recollida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de trobada al Maresme, Vallès Oriental i Occidental i Barcelona cap a l’aeroport de Barcelona, per volar cap a Manila i amb la companyia Singapore Airlines.

Arribada a Manila: la capital
Dilluns, 12 de novembre

Arribada prevista a Manila cap el migdia, la capital de les Filipines. Un cop arribem, el nostre guia local i l’autocar privat ens vindran a recollir a l’aeroport i ens traslladaran fins al nostre hotel per deixar-hi les maletes. Manila és una de les metròpolis més grans del sud-est asiàtic. Fundada pels colonitzadors espanyols al segle XVI a les vores del riu Pasig, la ciutat s’ha enriquit històricament gràcies a la pràctica de l’agricultura i el comerç de galions que recorrien el trànsit entre Mèxic i la Xina.

Ens allotjarem a un hotel de 5 estrelles i al cor de la ciutat. Sopar i allotjament a l’hotel durant les properes dues nits.

Manila
Dimarts, 13 de novembre

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida amb el nostre guia local per conèixer la ciutat de Manila. Més enllà de la capital de Filipines, Manila és un mosaic d’influències disperses, un laberint de contrasts, des de l’obsessió de l’arquitectura del vidre i ferro fins a les cases tradicionals i d’influència colonial. Manila, com tot el país, ha hagut de patir en els darrers segles el domini imperial d’Espanya, Estats Units d’Amèrica i el Japó, fins a alliberar-se finalment del jou estranger. Aquesta història, però, els ha deixat un llegat singular, un caràcter obert, una cultura tradicional i profundament catòlica, una curiositat gegantina i una hospitalitat exagerada.

La nostra visita guiada ens portarà primerament a la zona d’Intramuros, el centre històric, comercial i eclesiàstic de la ciutat colonial. A Intramuros hi residiren els nobles espanyols durant la dominació colonial (1565 – 1895). Als seus interiors hi podrem apreciar l’església barroca de San Agustín, la més antiga del país, de 1607 i contemplar els seus frescs i voltes. Coneixerem també la Casa Manila i veurem l’estàtua del rei Carles IV d’Espanya. El conjunt està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Dinar a un restaurant local. Posteriorment ens traslladarem al Parc Rizal, dedicat a l’heroi nacional i revolucionari José Rizal, executat en aquest mateix indret. Aquest espai commemoratiu consta de 58 hectàrees de parc i un llac central amb una font monumental. El jardí Rizal és, a més, interessant ja que ens mostra l’art oriental del jardí.

Realitzarem també una panoràmica al barri empresarial i de negocis de Makati i concloure, la visita al Museu Ayala, dedicat a la cultura, història i antropologia de les Filipines i encara disposarem de temps per passejar pel centre.

Al vespre tornarem a l’hotel per sopar.

El nord de les Filipines: Manila – Banaue (460 Km)
Dimecres, 14 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre autocar privat i guia local en direcció a Banaue. Les Filipines, amb les seves illes gairebé incomptables, poden ser agrupades en tres grans conjunts d’illes, Luzon al nord, Bisaies al centre i Mindanao al sud, a més de les illes de Palawan a l’oest. Conèixer les Filipines vol dir, també, recórrer aquestes regions. Dedicarem el dia d’avui a recórrer la regió de Luzon, des de Manila fins a la població de Banaue, al nord de l’illa. Un dia de ruta que travessarà paisatges immensos, esquitxats de volcans i catifes verdes que cobreixen els seus turons i terrasses d’arrossars. Dinar en ruta.

A mig camí ens aturarem a conèixer la població de Bacolor, a la provincia de Pampanga. Bacolor, és una de les moltes ciutats que fou devastada per l’erupció del volcà Pinatubo el 1993. Aquest fet ofereix a dia d’avui un paisatge estrany i desolat però de gran interès fotogràfic i històric. Podrem visitar la Basílica de Bacolor, coberta pràcticament de lahar,

sediments procedents del volcà. Observarem també les cases enterrades i la manera que tenen a dia d’avui de sobreviure a les erupcions volcàniques i a l’arribada dels sediments de lahar degut a les pluges del volcà.

Arribant  a Banaue recorrerem espectaculars terrasses d’arròs, considerades la vuitena meravella del món. Tallades a les vessants de les muntanyes fa milers d’anys, aquestes terrasses semblen ascendir fins al cel com a escales per a gegants. Algunes muntanyes terrassades arriben a l’alçada de 1500 metres. Considerades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, se les coneix amb el nom de “les escales celestials”.

Al vespre arribarem a Banaue, on ens allotjarem durant les properes dues nits.

Banaue – Terrasses d’arròs de Batad i Banga-An
Dijous, 15 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el guia local i jeepneys privats en direcció a la població de Banga-an. De camí ens aturarem a un magnífic punt panoràmic que ens permetrà veure unes vistes úniques a les terrasses d’arròs. Banga-an és un petit poble tradicional situat en una vall amb vistes panoràmiques a les terrasses. Un cop hi arribem farem una agradable caminada vora les terrasses d’arròs i la província d’Ifugao. Un passeig molt especial, enmig dels camps d’arròs, envoltats de població local, dels pagesos que treballen minuciosament la terra i que ens obriran les portes al món més sincer i rural. Visitarem una casa tradicional a Batad i coneixerem així la vida quotidiana de les Filipines més agrària i rural.

Les terrasses de Batad prenen la forma d’un amfiteatre i han servit com a mitjà de supervivència al poble d’Ifugao. Les terrasses de Batad es consideren les més magnífiques de tota la regió.

Dinar a un restaurant local.

A la tarda i de retorn a l’hotel ens aturarem al museu local per conèixer la mil·lenària història del cultiu de l’arròs i els secrets d’aquesta població que, a dia d’avui, segueix mantenint vives les tradicions i forma de vida centenàries.

Sopar i allotjament al nostre hotel de Banaue.

Banaue – Sagada (189 Km)
Divendres, 16 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Sagada. Seguim encara al nord de les Filipines, a la regió de Luzon. Sagada es troba a la zona nord-occidental de les Filipines, a la província de La Muntanya. Tant Sagada com la regió destaquen pel seu paisatge muntanyós, la seva idiosincràsia geogràfica li ha atorgat una personalitat pròpia i una tradició molt arrelades.

De camí ens aturarem per visitar el Museu Bontoc. Aquest interessant museu etnològic presenta la història de la regió del nord de Luzon, a través d’un recorregut per les seves tribus, formes de vida i arquitectura. Dinar en ruta.

Arribada a Sagada i visita de la ciutat, petita i pintoresca amaga un munt de meravelles. Realitzarem un passeig fins a la seva església de Santa Maria i el seu cementiri. Travessarem també la Vall de l’Eco amb els seus exuberants arbres i penya-segats de pedra calcària. És allà on hi trobem els coneguts taüts antics que pengen de les parets dels penya-segats, un misteri de la història. Penetrarem també a les coves subterrànies utilitzades com a cementiris pels pobles nadius i, un cop impregnats de la cultura antiga i popular de la regió ens traslladarem al nostre hotel per sopar i allotjar-nos-hi la propera nit.

Sagada – Vigan (184 Km)
Dissabte, 17 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a Vigan, vora el mar i al sud de Sagada. Durant el trajecte recorrerem la ruta que passa prop de la costa, del Mar de la Xina Meridional, gaudint encara dels exuberants i rurals paisatges de Luzon, dinar en ruta.

Vigan és un veritable assentament espanyol del segle XVI. La població ha conservat el seu encant patrimonial amb edificis colonials i carrers empedrats, transitats encara per carruatges de cavalls. L’arquitectura és una barreja única de la influència arquitectònica espanyola i filipina que l’ha portat a ser considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Tal com abans, recorrerem el poble amb el típic carruatge de cavalls, la “kalesa” i descobrirem així els innumerables atractius de la ciutat. Al vespre ens traslladarem al nostre hotel a Vigan.

Vigan – Ilocos - Laoag – Manila (400 Km)
Diumenge, 18 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Ilocos. La zona d’Ilocos, al nord de Luzán, acull algunes de les esglésies més antigues de Filipines. Una de les esglésies més sorprenents i imponents és l’església de Sant Agustí de Paoay, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, el millor exemple de l’arquitectura barroca local, caracteritzada per la seva aparença monumental. Filipines és un dels pocs estats majoritàriament catòlics del sud-est asiàtic. La influència de l’ocupació espanyola durant més de 300 anys es percep en la intensitat de la devoció catòlica al país i en la quantitat i qualitat d’esglésies que es troben disseminades pels seus territoris. Dinar a un restaurant local.

Havent dinat ens traslladarem a la propera ciutat de Laoag on agafarem el vol domèstic cap a Manila. Un cop arribem a Manila ens traslladarem cap al nostre hotel per sopar i allotjar-nos-hi una nit.

Manila – Puerto Princesa – Sabang (35 Km)
Dilluns, 19 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’aeroport de Manila per volar en vol domèstic cap a Puerto Princesa. Després de varis dies al nord de les Filipines, a la gran regió de Luzon, ens traslladem ara a la major de les illes de Palawan.

Les illes de Palawan es troben envoltades pel mar de la Xina Meridional i el mar de Sulu. Dominades pels espanyols a partir del segle XVII, aquests van haver de fer front, d’un costat, a la resistència de les comunitats islàmiques que habitaven l’illa i, de l’altre, a les forces del Sultanat de Brunei que dominava aquells mars.

Durant dos-cents anys els espanyols hi construïren nombroses esglésies i monestirs i poblaren l’illa de missioners cristians. A dia d’avui Palawan i la seva capital, Puerto Princesa, segueixen vinculades a les activitats tradicionals de la regió, la producció de gingebre, coco, sucre, plàtan i la criança ramadera, a més de la pesca.

Un cop arribem a Puerto Princesa ens traslladarem a Sabang per allotjar-nos a un agradable hotel ecològic davant el mar. Trobarem així, en ell, la calma i l’exotisme que l’illa salvatge i paradisíaca ens pot oferir. Sopar i allotjament a l’hotel.

Sabang – El riu Subterrani (20 Km)
Dimarts, 20 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre guia local cap al riu subterrani. Als peus de la St. Paul Mountain es troba el riu subterrani, considerat el més llarg del món en la seva tipologia. El riu transita a través de cavernes de pedra calcària fins a emergir en una llacuna de la costa oest de l’illa de Palawan. Recorrerem el riu en petites canoes, tot endinsant-nos en la negror de les coves i deixant-nos sorprendre per la pau que regna als interiors de la terra, pels animals que hi habiten i per les estranyes i atractives formes rocoses. Un món sencer dins la terra, un temple natural a les entranyes de l’illa, un recorregut fascinant i inoblidable que fan d’aquesta activitat la més popular de l’illa de Palawan.

Dinar a un restaurant local

Avui serà una tarda per relaxar-nos i gaudir d’aquest indret paradisíac. Sopar a l’hotel

Sabang – Illa el Nido
Dimecres, 21 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’illa El Nido. Jacques Cousteu, pare del submarinisme modern va afirmar que les aigües de El Nido són el darrer refugi submarí del planeta, un nirvana marí plegat d’espècies exòtiques i un paradís natural de platges blanques i vegetació tropical. L’illa de El Nido és un racó natural verge, sense profanar, situat a l’arxipèlag de les illes Palawan, aquest microcosmos d’illots i jungla tropical que floten sobre el mar.

De camí a El Nido recorrerem la illa principal de Palawan, tot gaudint ja dels seus inhòspits paisatges. Dinar en ruta.

A la tarda pujarem a una embarcació per traslladar-nos al nostre hotel. Durant la travessia en barca podrem admirar la bellesa de l’entorn i la riquesa natural i biològica d’aquest arxipèlag, caracteritzat per la gran quantitat d’espècies naturals, marines i coral·lines. Check in a l’hotel on ens allotjarem les dues properes nits. Sopar a l’hotel.

Illa el Nido
Dijous, 22 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida per descobrir els racons i secrets de l’illa El Nido. Gaudirem durant tot el dia d’un magnífic recorregut pels paratges naturals de l’illa. Aquesta ruta ens aproparà a conèixer la “Platja secreta”, separada de l’oceà a través d’una petita obertura, a la platja secreta només s’hi pot accedir navegant a través d’una estreta esquerda en una paret de roca. Veurem també la “Platja oculta”, envoltada de formacions rocoses de pedra calcària. La zona de bany s’assembla a una piscina natural infinita d’aigües cristal·lines. La serenitat del lloc es manifesta amb el cant dels ocells.

Un altre indret destacable que coneixerem és el Santuari Matinloc,  dedicat a la Santíssima Verge, Matinloc compta amb dues fantàstiques àrees de snorkel i un entorn paradisíac. Finalment visitarem la Star Beach, un altre indret espectacular de busseig, envoltats de les meravelles i la bellesa dels esculls de corall, els peixos de colors, les estrelles marines i eriçons de mar.

Dinar en ruta. Al vespre tornarem al nostre hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Illa el Nido – Cebú – Bohol
Divendres, 23 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’aeroport de El Nido per volar cap a Cebú. Un cop arribem a Cebú ens traslladarem al port per navegar, durant dues hores, cap a Bohol. Dinar en ruta.

La ciutat de Cebú i l’illa de Bohol es troben a l’arxipèlag de les Bisaies, al centre del país. Les Bisaies conformen un dels indrets de Filipines més atractius pel turisme. És un arxipèlag format per una gran quantitat d’illes, totes elles orgulloses dels seus paisatges de somni. Bohol, és, entre les illes de les Bisaies, la més espectacular. Explica una llegenda que el gegant Arogo va plorar per la pèrdua de la seva estimada amb tanta desesperació que les seves llàgrimes inundaren les planes de Bohol i es solidificaren tot creant les ondulacions de Chocolate Hils, un dels paisatges més sorprenents i curiosos de les Filipines.

A mitja tarda arribarem a l’illa de Bohol i ens allotjarem a Amorita. Situat damunt un penya-segat al sud de l’illa Panglao de Bohol, Amorita és un refugi tranquil que gaudeix d’un servei excel·lent i de l’hospitalitat filipina. Embolcallant tots els tresors naturals de Bohol, Amorita integra els principals elements de l’entorn tot creant un ambient insòlit i una estètica orgànica i moderna. Sopar i allotjament a Amorita durant les dues properes nits.

Illa de Bohol (60 Km)
Dissabte, 24 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre guia local i autocar per conèixer en profunditat l’illa de Bohol. Visitarem primerament l’església de Baclayon, el Museu Nacional de Bohol i el bosc artificial de Bilar. L’església de Baclayon és feta de pedra de corall tallada per més de 200 treballadors i conserva encara el seu disseny arquitectònic centenari, esdevenint el millor exemple d’arquitectura de corall de tota la regió.

Accedirem posteriorment a la reserva natural del Santuari Tarsier, on, entre una natura tropical, podrem conèixer al mico més petit del món, el tarser de les Filipines! Al parc natural coneixerem la història de Carlito Pizzaras, un dels principals investigadors d’aquesta espècie i promotors de la seva defensa. A l’hora de dinar seguirem navegant pel riu Loboc, tot dinant a l’estil filipí i a bord d’un restaurant flotant!

Gaudirem d’un recorregut tranquil que ens portarà a través de paisatges pintorescs de boscs de palmeres de nipa, plantacions de coco i boscs de caoba que ens conduiran cap al poble de Carmen. Un cop arribem a Carmen, accedirem al punt més elevat de la població per veure els “Turons de Xocolata”, un conjunt de 1.268 pics de pedra calcària coberts de vegetació i amb altures que oscil·len entre 40 i 120 metres. El color de la vegetació que cobreix aquests turons es torna marró, convertint la vall en un camp de muntanyes de xocolata!

De retorn al nostre hotel, passarem pel Santuari de Papallones al bosc artificial de Bilar, que alberga centenars d’espècies de papallones que volen enmig d’un dens bosc de caoba vermella i blanca. Al vespre retorn a l’hotel per sopar.

Bohol – Cebú – Barcelona
Diumenge, 25 de novembre

 Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció al port de Tagbilaran on agafarem el ferri de dues hores fins a la ciutat de Cebú per traslladar-nos cap a l’aeroport internacional per volar cap a Barcelona via Hong Kong. El vol de tornada és un vol nocturn, de manera que arribarem a Barcelona a primera hora del dematí.

 

Vol nocturn cap a Barcelona.
Dilluns, 26 de novembre

Un cop arribem, l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens portarà als mateixos punts de trobada del primer dia. Conclourem així un viatge apassionant per les principals illes de les Filipines, de nord a sud, havent descobert un dels més bells paradisos del món!

En aquest viatge...

 • Dinar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols Barcelona – Manila i Cebu – Barcelona amb Cathay Pacific
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada
 • Trasllat en Jeepney a Banga-an
 • Vols interns i domèstics: Laoag – Manila, Manila – Puerto Princesa, El Nido - Cebú
 • Trasllats en vaixell segons l’itinerari
 • 3 nits a l’Hotel The Peninsula Manila o similar a Manila
 • 2 nits al Banaue hotel o similar a Banaue
 • 1 nit al Masferre inn o similar a Sagada
 • 1 nit al Hotel Luna o similar a Vigan
 • 2 nits al Daluyon Beach and Mountain Resort a Sabang
 • 2 nits a l’hotel El Nido Miniloc o similar a El Nido
 • 2 nits a l’hotel Amorita resort o similar a Bohol
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa, durant tot el viatge
 • Totes les visites i entrades, segons l’itinerari:
 • Tots els bitllets per als vaixells i ferris
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Organització de trobada amb dinar o sopar post-viatge amb obsequi d’un àlbum de fotos representatiu.
 • Un arbre per viatger de manera que contribuïm tots plegats a mitigar els efectes nocius per al medi ambient que suposa la pràctica del turisme
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Begudes no incloses
 • Les propines
 • Assegurança opcional d’anul·lació