Què veure a les Repúbliques Bàltiques: els imprescindibles

Hola amics viatgers! si no heu estat mai a les Repúbliques Bàltiques en aquest article us expliquem quins son els llocs imprescindibles a visitar si mai hi aneu!

Hi ha molt a veure i fer a les Repúbliques Bàltiques, tres petites nacions situades al nord d’Europa, que en el seu moment van pertànyer a l’antiga Unió Soviètica. Des que van aconseguir la independència, han anat mostrant al món la seva bellesa, la seva història i el seu folklore.

Estònia, Letònia i Lituània són tres països que ofereixen un munt de tresors que cada vegada atreuen a més turistes internacionals. I encara que cada vegada reben més visites, encara es pot gaudir de l’essència pròpia dels seus costums i les seves gents.

Què veure i fer a les Repúbliques Bàltiques
Hi ha molts llocs de somni que veure en les Repúbliques Bàltiques, però convé detallar-los per separat.

Ciutat vella de Tallinn

Es diu Vanalinn i es tracta del centre històric de Tallinn, que va ser una ciutat en l’època medieval. Encara es conserven les cases d’antany, els laberíntics carrerons empedrats i la plaça de l’ajuntament. Es pot viatjar en ferri des de Tallinn a Hèlsinki. En la capital, també pots admirar la catedral d’Alexander i les diferents esglésies que se situen en diferents punts de la ciutat.

Estònia
Estònia s’ha lliurat al canvi amb gran il·lusió i orgull. És un país ple d’atractius sense descobrir que barreja la senzillesa dels països Bàltics amb una certa influència nòrdica.

Lahemaa

Aquest parc nacional se situa a 70 quilòmetres de Tallinn i és el més gran d’Estònia. Aquest boscós entorn natural ric en diversitat, alberga a espècies com a llops, ossos o linxs.

 

Cesis

Una altra de les ciutats que veure en les Repúbliques Bàltiques. En Cesis s’erigeix un castell que data del segle XVIII, en el qual ha obert un interessant Museu d’Història. L’edifici està envoltat de parcs i jardins que val la pena visitar. A més en aquesta ciutat es troba la fàbrica de cervesa més antiga de Letònia.
Lituània

De totes les coses que cal veure i fer en les Repúbliques Bàltiques una d’elles és conèixer Lituània. Un país amb nombrosos encants naturals i una història on s’entremescla la religió catòlic i el paganisme originari.

Turaida
A 50 km de Riga es troba l’impressionant castell de Turaida, de l’època medieval. Els castells letons van començar a ser construïts per les tribus bàltiques fa més de mil anys. Eren de fusta fins que els croats van començar a utilitzar pedra per a la seva construcció. Est, a més, se situa en una regió que és Reserva de la Naturalesa.

Ciutat vella de Riga

 

Si vas al desembre a Riga, podràs gaudir d’uns típics mercats ambulants nadalencs. Té un bonic centre històric i nombrosos edificis històrics de sublim arquitectura. El parc Bastejkalns és un lloc perfecte per a un passeig i un pícnic. Tampoc es pot deixar de visitar l’espectacular barri Art Nouveau.

 

Letònia
Letònia és una altra ciutat europea poc coneguda, que destaca per la seva arquitectura art nouveau i els seus sublims cors.

Tartu

La segona ciutat més important d’Estònia, on se situa una de les universitats amb més història de tota Europa. És molt interessant visitar el barri antic, la plaça de l’Ajuntament o l’església de Sant Joan d’estil gòtic. També es pot fer una passejada en barcassa pel riu Emanjogi.

 

Kaunas

Aquesta ciutat se situa entre dos rius, el Neris i el Diemen. Kaunas és un lloc replet d’història, amb un cast antic ple d’encant, alegres carrers, places àmplies i un castell presidint la ciutat. Es pot recórrer en funicular. També queden vestigis del pas dels soviètics i els nazis per la ciutat, on es va construir un camp de concentració, crematoris i presons. Sens dubte és un dels llocs preferits dels turistes.

Illa de Saaremaa

Si entre tot el què veure i fer en les Repúbliques Bàltiques, busques pau, tranquil·litat i relax, l’Illa de Saaremaa és una visita obligada. És una gran illa amb una superfície de 2.600 km² i 16.000 habitants. Pots gaudir de la naturalesa en tota la seva esplendor, d’un poblat i un castell medieval perfectament conservats, preciosos molins antics i fins a diversos cràters provocats per meteorits.

 

La ciutat vella de Vílnius

Vílnius és una capital reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat i és la segona de major importància de les ciutats del Bàltic. Així doncs, una visita imprescindible que fer en les Repúbliques Bàltiques és aquesta ciutat. Compta amb edificis de diferents estils arquitectònics: gòtics, barrocs, renaixentistes… I tots ells perfectament cuidats.

 

L’Istme de Curlandia

Una altra de les coses que veure i fer en les Repúbliques Bàltiques és conèixer aquest curiós paisatge natural. Aquest istme de sorra es prolonga durant 98km separant el llac de Curlandia de la mar Bàltica. És un parc protegit i es coneix com “el Sàhara de Lituània”. Al poble de Nida hi ha una casa museu dedicada a Thomas Mann.

Pujol de les Creus

En el moment de decidir què veure i què fer en les Repúbliques Bàltiques, és imprescindible incloure el Pujol de les Creus, un dels llocs més emblemàtics del món. Se situa prop de Siauliai, en la ruta que uneix Riga i Kaliningrad.
És un pujol on s’han construït gairebé 400 mil creus.

Es diu que va ser en el segle XIV que es van començar a construir creus per a fer desaparèixer el simbolisme pagà que tenia la zona. Un espectacle digne de veure.

El Club del Viatger us convida a visitar les Repúbliques Bàltiques del 12 al 19 de juny on.

Un viatge per descobrir les encisadores repúbliques bàltiques: Estònia, Letònia i Lituània. Una intrigant barreja de cultures, històries i paisatges esplèndids descriuen aquests tres països del mar Bàltic. Replet de pobles que semblen trets d’un conte de fades i d’edificis que són obres d’art atemporals, les tres capitals, Tallinn, Riga i Vílnius, proporcionen a tots els que les visiten, unes emocions indescriptibles.
Us ha agradat aquest article? doncs no dubteu en contactar amb nosaltres aquí o envieu-nos un correu a marqueting@clubdelviatger.cat.