10 Llocs imprescindibles que visitar a Jordània

Hola viatgers!

Si teniu pensat viatjar pròximament a Jordània i no saps per on començar, en aquesta entrada t’explicarem quins són els 10 llocs imprescindibles de  visitar a Jordània. Tant si organitzes el viatge per lliure com si estàs indecís amb els recorreguts que t’ofereixen les agències aquest article t’ajudarà a decidir-te .

Els grans imprescindibles, aquests llocs que portem en la nostra llista de somnis viatgers des que tenim memòria. Jordània és un destí al qual cal viatjar una vegada en la vida. T’oferim una ruta per Jordània en una setmana al·lucinant.

1.Wadi Rum

En la nostra opinió, és una de les grans sorpreses. La gent ja s’espera que sigui bonic, però aquesta estada en el desert del Wadi Rum supera de molt totes les expectatives. Dedica-li el temps que mereix. La nostra recomanació és que feu una llarga excursió en tot terreny, que et delectis amb un capvespre i dormis una nit a la meitat del desert.

No és un desert a l’ús, està situat a 1.600 metres sobre el nivell de la mar. No veuràs dunes interminables de sorra daurada però sota el nostre punt de vista té una bellesa incomparable. És un gran espai llis de sorra vermellosa, esquitxat per muntanyes de roca esculpides al llarg dels anys.

 

Dormir en el desert implica internar-se en petits campaments de tendes i haimes preparades perquè gaudis al màxim de l’experiència. N’hi ha prou luxosos i altres són molt senzills, i els pots reservar en la majoria de les pàgines habituals d’allotjament. Tots ofereixen excursions en 4×4, passejos en camell i sopar tradicional sota la llum de les estrelles. També existeix la possibilitat de fer una passejada amb globus. Ha de ser simplement al·lucinant.

 

2.Petra

 

 

Aquesta és, sens dubte, la raó per la qual la majoria de viatgers visiten a Jordània i deuria, sota la nostra opinió estar la primera de la llista.

La meravellosa Petra, la capital dels nabateos. Poc podem dir que no s’hagi dit ja un munt de vegades. Només us recomanem que prepareu bé el vostre itinerari, que el gaudiu amb molta tranquil·litat, caminant, fent un munt de fotos. En la nostra opinió, l’ideal és organitzar la visita en dos dies complets.

La Petita Petra o Al Beidha no desmereix a aquesta gran meravella. Com diu el seu nom, és una Petra en petitó però amb molts menys turistes. Si pots acostar-te, házlo. Això sí, pren-t’ho com un petit aperitiu i realitza la visita abans d’entrar a Petra. Si ho fas després potser et decep una mica.

 

 

Quant a l’espectacle de Petra by night ,l’atmosfera amb veles durant tot el congost El Siq està molt treballada.Recomanem fer aquesta visita abans de veure Petra de dia, que sigui el teu primer contacte amb el Tresor entre ombres i llums càlides.

3.Ciutat romana de Jerash

Quan planejava el viatge a Jordània no esperava trobar-me amb una de les ciutats romanes millor conservades que he vist en la meva vida. Està a uns 40 quilòmetres d’Amman i has de dedicar-li diverses hores a la seva visita perquè el recinte arqueològic de 2.000 anys d’antiguitat és molt extens. I si tens la possibilitat de recórrer-la amb un guia millor perquè és molta la història que tanca aquesta antiga vila.

4.Madaba

Aquesta visita està únicament dirigida a gaudir d’un fantàstic mosaic que data del segle VI. Aquesta obra representa el mapa més antic que existeix de la Terra Santa i es troba en un estat de conservació immillorable. El mosaic està a l’interior de l’Església de Sant Jordi, cobreix el sòl del temple ortodox i indica algun dels llocs bíblics més importants.

 

 

5.Reserves naturals de la biosfera

Si ets dels quals pensa que Jordània és tot aridesa i desert t’estàs equivocant. Et presentarem dos espais naturals jordans nomenats com a Reserva de la Biosfera en els quals pots donar curs a la teva afició pel senderisme i l’aventura.

La reserva de Mujib està situada a 410 metres sota el nivell de la mar. El seu major atractiu és el de recórrer a peu un profund canó on l’aigua és el màxim protagonista. Amb l’aigua fins als genolls o alguna cosa més t’endinsaràs a l’interior d’aquest impressionant canó quallat de gorgs i cascades. També pots practicar barranquisme.

La reserva de Dana és on es troba la major diversitat biològica del país. És un punt de trobada de la fauna i flora més variada on es congreguen un total de 800 espècies de plantes i 449 espècies d’animals. Existeixen rutes de senderisme molt senzilles per a gaudir per lliure de la naturalesa.

 

 

6.Amman

És la capital de Jordània i el punt d’entrada de la majoria dels vols internacionals. No és una ciutat especialment bonica però és un bon punt de partida per a moltes excursions. No obstant això, t’aconsellem que dediquis almenys un dia per a gaudir dels atractius que t’ofereix.

No us perdeu un bon passeig per la Ciutadella i el seu Museu Arqueològic, un bonic enclavament arqueològic situat a la part alta d’una dels 7 pujols d’Amman i amb unes vistes privilegiades. Després de baixar unes quants carrers i escales veu directe al Teatre Romà excel·lentment conservat. Després podeu optar per gastar-vos uns quants dinars pel centre replet de botigues i mercats, com el de fruites i verdures, el d’artesania i el d’or.

Recorre també Rainbow Street amb les seves botigues d’artesania i pintoresques cafeteries.

I, si encara et queda una mica de temps, la mesquita del Rei Abdullah està oberta als turistes, encara que no és massa freqüentada.

Com a punt de partida per a diverses excursions Amman és un lloc ideal. Està a poca distància de Jerash, el castell de Ajlun, Madaba, la Muntanya Nebo, els castells del desert i de la Mar Morta, entre altres.

7.Castells

Aquí tens molts on triar. Potser els més famosos són els castells del desert situats a l’est de Jordània. Són aproximadament una vintena de construccions però els més famosos i visitats són: Qasr Al Kharana, Qasr Amra, Qasr Al Azraq i Qasr al Hallabat. Són grans exemples d’arquitectura àrab, la majoria construïts per la dinastia Omeia

A més i de camí a altres punts d’interès es troben els castells dels creuats. Els més importants són el de Kerak i Showbak, aquest últim molt pròxim a Petra. Es tracta de construccions defensives contra els atacs musulmans. Estan replets de llegendes i recorden l’herència dels croats en terres jordanes.

 

 

No ens oblidem del castell de Ajlun, a pocs quilòmetres de Jerash. Va ser una fortalesa inexpugnable per als croats i que protegia les rutes comercials amb Síria. Aquest castell és realment  dels més bonics .

8.Jordània bíblica

A aquest costat del riu Jordan també pots conèixer alguns dels llocs bíblics de peregrinació imprescindible.

La Muntanya Nebo és un gran homenatge entorn de la figura de Moisès.

Des d’una plataforma habilitada com a mirador podreu veure la vall del Jordan, les muntanyes de la Judea, la mar Morta i, si el dia és clar, podem fins a arribar a veure Betlem i les cúpules de Jerusalem.

És en aquesta muntanya on Moisès va albirar la terra promesa i es diu que va ser enterrat allí. Per això, s’ha edificat una estàtua de bronze en el seu record i una església construïda sobre les ruïnes d’un temple del segle IV.

A la vora del Jordán ens trobem amb Betania, el punt on Jesús va rebre el baptisme per Sant Joan Baptista. Hi ha una zona d’excavacions arqueològiques i, al costat del riu, una plataforma de fusta on en l’actualitat acudeixen creients cristians a batejar-se en aquest lloc sagrat.

Un dels llocs més populars és Amman Beach, un balneari que cobra entrada per accedir a les seves instal·lacions. I és que una dutxa després del bany es fa realment necessària.

10.Aqaba

És un altre dels imprescindibles que cal  visitar sobretot  per als amants del busseig i del snorkel. Aquesta ciutat banyada per la mar Rojo té unes aigües cristal·lines i  una biodiversitat submarina increïble.

 

Si volguéssiu fer aquest viatge, el Club del Viatger té una sortida a Jordània programada del 3 al 10 d’octubre de 2022.

Per més informació, contacte’ns aquí.