Que veure a Montenegro en 5 dies

Hola Viatgers! Tornem amb més coses per a vosaltres! Us portem una ruta d’una setmana a Montenegro tant per a viatjar en grup com per a viatjar sol.

Aquí va l’itinerari complet amb les millors rutes i imatges!

Montenegro

1.Dubrovnik

Aquest és el dia més complicat de tota la ruta. Gairebé 200 quilòmetres per a arribar al primer destí dins de sòl montenegrí: el Parc Nacional de Durmitor. Pot semblar poca distància però les carreteres, encara que estan en bon estat, són de conducció lenta. Trigues gairebé 4 hores.

Donat l’horari, els quilòmetres i que les carreteres no donaven per a córrer, vaig arribar al meu allotjament en Zabljak ben entrada la nit. Aquesta petita ciutat és la localitat ideal per a pernoctar perquè està prop de tot, disposa de bastant oferta hotelera, restaurants, supermercats i un entorn realment preciós.

Duvrovnik

2.Parc Nacional de Durmitor


Aquesta jornada es pot dedicar exclusivament a descobrir els paisatges d’aquest impressionant Parc Nacional. Pots combinar una bonica ruta de senderisme amb la corresponent ruta amb cotxe per a descobrir els imprescindibles de la zona.

Des de Zabljak en tot just 5 minuts amb cotxe s’arriba a una de les entrades més importants de Durmitor, el llac Negre o Crno jezero. No et deixis enganyar pel nom perquè de negre no té res de res. En realitat són dos llacs units per un estret que s’asseca a l’estiu. Segons l’hora del dia i la incidència de la llum, pot canviar el to de les seves aigües d’un intens verda maragda a blaves de totes les tonalitats. Això al costat de l’entorn muntanyenc que ho envolta, farà que no t’en vulguis anar d’allà.

Parc Nacional Durmitor

 

La majoria de la gent realitza una ruta circular al voltant del llac de 3,5 quilòmetres i marxa. Però també hi ha una ruta més llarga d’uns 15 quilòmetres, que et porta fins al Zminje jezero i el Barno jezero.

Aquests dos llacs no són tan espectaculars com el llac negre, però la ruta val la pena per a descobrir una miqueta més dels paisatges que ens ofereix. Hi ha bones senyalitzacions dins del parc, podràs caminar amb facilitat sense disposar de track. I malgrat la longitud és bastant senzilla.

Un dels imprescindibles de la ruta per Montenegro és el canó més llarg d’Europa i el segon més llarg del món, el Canó del riu Tara.

D’una banda et pots acostar fins a Curovac per a al·lucinar amb les increïbles vistes que ens ofereix del canó des de les altures, i d’altra banda, pots baixar fins fins al Pont de Durdevica per a veure’l de prop. Aquí el color de l’aigua impressiona, és d’un blau celeste súper intens. Hi ha unes quantes tirolines que creuen de costat a costat del riu, una experiència molt recomanable.

3.Durmitor – Biogradska – Podgorica – Llac Skadar

Seguim per l’interior del Montenegro per a al·lucinar amb la diversitat de paisatges que ens regala. La següent parada serà al Parc Nacional de Biogradska però, per a arribar fins allí, s’ha de recórrer una carretera paral·lela al canó del riu Tara. Així que el camí en si mateix serà meravellós.

Després de diverses parades per la carretera ens endinsem en aquest petit Parc Nacional. El seu màxim atractiu és el preciós llac Biograd al qual es pot accedir amb cotxe on pots realitzar una volta circular al llac de 4 quilòmetres de longitud. És un passeig sense tot just desnivell però àmpliament compensat per unes precioses vistes del llac i uns boscos travessats per llargues passarel·les de fusta. En el lloc d’informació us detallaran altres rutes que es poden realitzar. En Biogradska hi ha 5 llacs més, uns boscos espectaculars i cims per sobre dels 2000 metres.

Biogradska i els seus llacs a Montenegro

El següent destí del dia és el Parc Nacional del llac Skadar al qual arribem pràcticament de nit, no sense abans gaudir de les primeres imatges que ens oferia la cua del llac. Tenia reservat allotjament prop del petit poble de Rijeka.

4.Llac Skadar – Bar – Ulcinj

Estem en l’equador del viatge i toca abandonar l’interior del país.

Ens dirigim al tram costaner que fa frontera amb Albània. Però abans toca recórrer les carreteres que voregen el llac Skadar i conèixer més a fons la zona. La primera parada és el petit poble de Rijeka..

És una població tranquil·la, repleta de barques de pescadors i amb molt d’encant.

No hi ha millor manera de conèixer el llac que a través de les estretes carreteres que el voregen. I així ho pots fer, des de Rijeka fins a arribar al poble de Virpazar. Durant aquest tram realitzaràs nombroses parades per a fer fotos i gaudir de diversos miradors. En Virpazar hi ha un pont que creua a l’altre costat del llac. I és just en aquest altre costat on es poden contractar excursions amb vaixell.

La costa de Montenegro

 

A continuació ens podem posar rumb a la costa. I la primera parada és la ciutat de Bar. Però no per a veure platges sinó per a recórrer els històrics carrerons de Stari Bar. Una antiga ciutat medieval emmurallada molt ben conservada que dona gust trepitjar. Al voltant del jaciment s’amunteguen restaurants, botigues de records i alguna mesquita. Una mescla realment interessant.

Després d’aquesta visita cultural, toca recórrer els últims quilòmetres del dia i arribar fins al nostre destí final, Ulcinj. És una de les més antigues de l’Adriàtic i, a més d’edificis històrics, ofereix les millors vistes de la ciutat. Molts edificis estan reconvertits en hotels i restaurants el que li resta una mica d’encant però, per descomptat, és un dels imprescindibles de la ruta per Montenegro.

5.Petrovac – Sveti Stefan – Budva

Toca dia costaner, de veure platges i de fer el primer capbussó. La primera parada del dia a Montenegro, es fa a en Petrovac. No té un espectacular barri antic medieval com uns altres, però el blava turquesa de les seves aigües i la tranquil·litat que es respira li confereixen un encant especial.

 

Petrovac, Montenegro

 

Visitem Sveti Stefan. Es tracta d’una petita porció de terra unida al continent per una prima línia de sorra. En el seu interior alberga un poble medieval en miniatura, tan bonic que donen unes ganes irrefrenables d’arribar fins allí i recórrer fins a l’últim racó. Desgraciadament, avui no és més que un complex hoteler de luxe i l’entrada està reservada només per als seus hostes.

Hi ha diversos miradors en la carretera per a poder admirar Sveti Stefan des de les altures abans d’arribar. Una vegada allí, atès que no pots accedir a l’interior de l’illa, el millor és fer una passejada per les seves platges d’aigües cristal·lines. A més, a mà dreta neix una petita sendera que ens portarà a un altre arenal no menys espectacular, la platja Milocer. Això sí, es veu però no es toca. Aquesta platja és d’accés privat d’un hotel i hi ha un empleat de seguretat per allí encarregat que ningú gosi trepitjar la sorra. Una pena que es carreguin d’aquesta manera el seu patrimoni natural i cultural.

Seguim ruta i ja és moment de pegar-se un capbussó. Havia sentit parlar molt bé de les platges de Bečići així que em vaig dirigir cap a allí. El que et trobes, és una gran platja envoltada de blocs d’hotels i apartaments. La platja és bonica sí però amb 0 encant. Molt cerquita d’allí i a un curt passeig de l’anterior es troba la platja de Kamenovo. És molt bonica i té diversos quiosquets molt tranquils des dels quals observar la posta de sol.

6.Lovcen – Kotor

Com veus, una setmana a Montenegro dona per a molt i ho entendràs molt ràpid per la varietat de paisatges que ens esperen al llarg de la carretera.

Lovcen, Montenegro

 

Després d’aquesta breu parada, continuem camí i ens allunyem de la costa rumb a la ciutat de Cetinje. Es tracta de l’antiga capital de Montenegro però, en l’actualitat, només es respira calma i molta cultura. Entre altres llocs, has de visitar sí o sí el Monestir de Cetinje i passejar pels bonics carrers per als vianants del centre.

Aquesta ciutat és una de les vies d’entrada al petit Parc Nacional de Lovcen. I cap a allí em vaig encaminar, sabent que tenia poc temps per a gaudir d’aquest paratge però l’anava a aprofitar al màxim. Existeix una estreta carretera que travessa el parc deixant-nos una visió general del que ofereix Lovcen. Carretera que ens acostarà fins a l’objectiu principal de tots els visitants el Mausoleu Petar Petrović Njegoš.

Es tracta d’un dels monuments més curiosos del país. A la part alta de la muntanya Lovcen, aquesta construcció alberga la tomba de l’heroi nacional Petar II Petrović-*Njegoš. Més de 400 escales ens transporten des de l’aparcament per les entranyes de la muntanya cap a l’interior del monument. El millor de pujar fins aquí són les vistes que aconsegueixen fins a la mateixa badia de Kotor.

8.Cavtat – Dubrovnik

Per finalitzar la ruta,avui tocava tornar a Dubrovnik, una ciutat encantadora on pots passar el darrer dia de la ruta.

L’última parada serà Cavtat. És una preciosa localitat molt pròxima a l’aeroport, ideal per a caminar, descobrir els seus carrers medievals i platges cristal·lines d’allò més recòndites.

Cavtat

 

T’ha agradat el nostre article?

El Club del Viatger té una sortida programada per a del 16 al 21 de setembre a Montenegro, meravellós país situat al sud-est d’Europa, ple a arrebossar de majestuoses muntanyes, impressionants platges, espectaculars paisatges costaneres i gent acollidora i amable. Veurem com les imponents muntanyes s’alcen bruscament des de les cristal·lines aigües i visitarem antigues ciutats emmurallades plena d’història i llegendes.
Combinarem aquesta sortida amb una visita a la majestuosa ciutat Dubrovnic, a Croàcia.

Vols més informació? Contacta’ns aquí o truca al 937 66 59 96.