Les Filipines

Les Filipines es reinventa com la nova destinació oriental de moda: surf, arrossars infinits, platges de sorra blanca abraçades per palmeres, esculls increïbles per bussejar, illes sense turistes per sentir-nos com a nàufrags… Desconnexió total! És hora de viatjar a aquest lloc poc conegut però sorprenent. D’entre tots els llocs exòtics de les Filipines, nosaltres ens centrarem en Bohol i el Nido.

Com que una imatge val més que mil paraules, des del Club del Viatger et donem a conèixer en aquest petit vídeo aquest sorprenent país anomenat Les Filipines

Bohol

Tarser

Pot semblar turístic, però en qualsevol visita a Bohol és imprescindible desviar-se cap a l’interior per contemplar les muntanyes de Xocolata i veure als tarsers, uns simpàtics primats d’ulls grans. Es recomana arribar al capvespre per gaudir d’una vista memorable d’aquests monticles que s’estenen fins al nuvolat horitzó.

Però Bohol, a un passeig en ferri des de Cebú, té un atractiu molt especial: el submarinisme que es practica en els voltants de Pangla. També es poden practicar activitats d’aventura.

Palawan és per a molts, l’últim paradís a la Terra. En l’illa del Nido es poden trobar algunes de les cales i platges de sorra blanca més verges del sud-est asiàtic, amb unes aigües cristal·lines i d’un color turquesa gairebé irreal.

El Nido es troba a poc més de 400 quilòmetres al sud-oest de Manila i a menys de 250 quilòmetres al nord-oest de la capital de la província de Palawan, Port Princesa.

La forma més còmoda i ràpida per accedir al Niu és des de Manila.

 

Bohol, Les Filipines

Què fer en El Nido?

El Nido es caracteritza principalment per l’espectacular escenari que ofereix la seva naturalesa i les seves clares aigües cristal·lines. Tot això acompanyat per la tranquil·litat que caracteritza la regió ho converteix en un escenari idíl·lic.

El Nido.

Està envoltat per un total de 45 illes i illots que converteixen al Niu

a l’espai idoni per a l’aventura i per gaudir de la naturalesa que ho compon.

Si prefereixes descobrir-ho per terra, podràs practicar trekking i fins i tot escalada.
Una de les excursions més atractives és l’ascens al Nido Cliff.
El Nido també és el lloc idoni per practicar snorkeling i submarinisme
També és possible realitzar excursions en caiac al voltant de la Big Lagoon i la Small Lagoon.

Però sens dubte, un dels tresors més gran del Nido són els Tours que es poden realitzar en les seves aigües.

Les Filipines. Un indret que no podràs oblidar mai!

 

 

 

Terrasses d’arròs de Banue i Batad

Aquestes terrasses són un dels paisatges més emblemàtics de Filipines, declarats Patrimoni de la Humanitat en 1995.

Terrasses d’arròs

 

Amb aproximadament 2000 anys d’antiguitat van ser construïdes per les tribus de “Ifugao” i suposen una gran obra d’enginyeria si ens atenim als mitjans que presumiblement disposaven. Es poden considerar un exemple perfecte de sostenibilitat i aprofitament de l’entorn sense alterar-ho.

Malgrat les dificultats segueixen sent un paisatge espectacular i de gran bellesa que per descomptat mereix una visita

Encara que Banaue ha perdut atractiu a causa de la construcció d’edificis, constitueix l’entrada a aquest peculiar món de les terrasses d’arròs de Filipines. Molts locals s’ofereixen de guia a través d’aquestes valls, una ajuda necessària per no perdre’s en aquest ecosistema amb multitud de rutes diferents.

 

Terrasses d’arròs

La següent parada imprescindible és Batad, amb una de les més espectaculars terrasses d’arròs del món. Malgrat estar relativament aïllat, aquesta és la meca i destinació final per a molts aventurers.

L’objectiu per a aquells que busquen tranquil·litat i una mica de frescor en un país calorós. Sense la presència de vehicles i amb l’única electricitat de panells solars, a poc a poc el turisme ha anat arrelant en aquest recòndit paisatge i es poden trobar més d’una dotzena d’hostals.

Afortunadament, això no ha alterat encara la tranquil·litat d’un poble on el toc de queda és a les 8 de la tarda, moment en què la gent ja es prepara per dormir.

 

 

 

Taüts penjants a Filipines

A l’interior de Filipines, en una zona muntanyenca de la illa de Luzón, es troba el municipi de Sagada, un lloc on s’arriba per carreteres sinuoses conegut pels taüts penjants en els penya-segats.

A la vall de Mountain, amb paisatges verds i arrossars, viu la tribu dels Igorot. Aquesta pràctica funerària que encara realitzen els més ancians es pot veure en Tiro Valley. La tradició diu que com més a dalt estiguin els difunts més fàcil serà arribar al cel i més propers estaran els familiars, però també podria tenir una explicació més pràctica. Es diu que el fet de no fer inhumacions i penjar les caixes podia ser una forma de no ocupar les terres reservant-se exclusivament al cultiu i d’allunyar els cossos dels animals i dels lliscaments de terra.

Segons explica la tradició els taüts són fabricats artesanalment amb fusta. Quan hi ha un mort se li vas veure amb indumentària de colors i insígnies per facilitar el reconeixement dels familiars quan arribi al cel. Es posa dins del taüt en posició fetal, com per completar el cicle vida-mort.

El taüt és col·locat en el penya-segat d’una muntanya o en ocasions en coves, però sempre en llocs on arribi la llum del sol per donar “vida” a l’ànima del mort. Així pot gaudir dels boscos, el paisatge i entrar en contacte amb els esperits que vaguen.
Al costat d’alguns taüts també es poden observar cadires penjades que eren les que utilitzava el mort per asseure’s, perquè els acompanyin també al més enllà.

LES FILIPINES, MÉS DE 7000 ILLES I MÉS DE 300.000 KM2 PER RECÓRRER PLENS DE MISTERIS I PAISATGES IDÍL·LICS, T’HO PERDRÀS?