L’època de les “Jacarandes” a Austràlia

La Jacaranda mimosifolia és una espècie nativa de Brasil, Bolívia, Paraguai i el nord d’Argentina. Més tard, les seves llavors es van introduir a Mèxic, les Illes Canàries, Portugal, Italià, Austràlia i Sud-àfrica.

La paraula jacaranda prové del seu nom natiu guaraní i significa “fragante”. La seva altura pot aconseguir fins a 30 metres i la seva copa és oberta, arribant a proporcionar grans ombres. Ajuda a conservar la diversitat d’ocells i mostra una important capacitat per absorbir el diòxid de carboni.

jacaranda-2926985_960_720

Aquesta espècie d’arbre necessita molt poc manteniment i amb les seves flors es prepara un té pel tractament d’algunes afeccions gastrointestinals, però la planta en si és venenosa i no es pot ingerir sense el correcte tractament.

Com van arribar les “Jacarandes” a Austràlia?

Les Jacarandes són considerades el símbol d’una de les ciutats més conegudes d’Austràlia, Sydney. Durant els mesos d’octubre i novembre floreixen aquests arbres creant un núvol de color violeta que rodeja tot el país.

Segons el botànic del Royal Botanic Gardens de Sydney, el doctor Russell Barrett, les primeres llavors eren d’Argentina i es van portar a Brisbane. Amb el comerç i el pas del temps també van aparèixer a Sydney, i actualment s’han acabat convertint en una senya d’identitat de la ciutat.

Aquesta meravellosa espècie d’arbre ens dóna imatges i paisatges com els següents:

Viatjarem durant la Primavera!

Les circumstàncies excepcionals d’aquest any ens han fet moure el viatge d’Austràlia, que teniem programat durant el juny, a aquesta època tant excepcional com és la primavera. Novembre és el moment en què les “Jacarandes” floreixen creant un núvol de color violeta, un meravellós espectacle de primavera, que paradoxalment pels Australians, és l’anunci que s’acosta el Nadal!

En la reprogramació d’aquest viatge es mantindran totes les visites que teníem, a més d’afegir durant el primer i últim dia del viatge, visites i serveis de restaurant, gaudint de més hores a la ciutat de Sydney i a la ciutat d’Adelaida.

L’època de l’any també ens permet millorar l’excursió des de Sydney, per això hem canviat el Tour a Palm Beach per la visita a les Vinyes de Hunter Valley, la regió vitivinícola més antiga d’Austràlia.

De ben segur que serà un viatge espectacular!!

Una bona companyia, és l’èxit de qualsevol viatge