La llum dels nous viatges 2020

Com cada any l’equip del Club del Viatger estem treballant per sorprendre, emocionar, il·lusionar i dibuixar un Ohhhhhh …. en la cara dels nostres amics viatgers. Crear aquell viatge que els nostres amics viatgers sempre han volgut fer, aquell viatge que desperta sentiments, aquell viatge que estàs tan ben acompanyat que no vols que acabi mai. Aquest és el motor que ens guia per treballar més i millor any rere any, i que ens fa créixer com a família de viatgers.

Us volem presentar quatre novetats que esperem que siguin del vostre agrat i desperti en tots vosaltres aquestes ganes per conèixer món. Us presentem un viatge per aquest 2019, així que no haureu d’esperar a l’any vinent per gaudir-lo, i tres viatges per 2020.

Comencem ….

Cuba, l’illa eterna

Octubre de 2019

Els catalans van anar a Cuba cercant fortuna i van tornar amb el nom d’aquest país cantat en l’havanera i situant palmeres davant el mediterrani per evocar diàriament la màgia, el ritme i la calidesa del Carib. Cuba és anar més enllà dels nostres límits, és país per somniar al ritme de la rumba i recordar-lo després amb un bolero. Retrocedir en el temps a través dels seus vehicles, saludar efusivament a l’illenc que espera el pas del dia assegut fumant tabac i brindar sota la lluna tropical amb una copa de rom. Cuba és cultura amagada entre les palmes i els edificis de colors, també és política i paisatge. Cuba és diversitat, mar i muntanya, museus i dansa.

Els catalans van anar a Cuba cercant fortuna i van tornar amb el nom d’aquest país cantat en l’havanera i situant palmeres davant el mediterrani per evocar diàriament la màgia, el ritme i la calidesa del Carib. Cuba és anar més enllà dels nostres límits, és país per somniar al ritme de la rumba i recordar-lo després amb un bolero. Retrocedir en el temps a través dels seus vehicles, saludar efusivament a l’illenc que espera el pas del dia assegut fumant tabac i brindar sota la lluna tropical amb una copa de rom. Cuba és cultura amagada entre les palmeres i els edificis de colors, també és política i paisatge. Cuba és diversitat, mar i muntanya, museus i dansa.

L’Havana

Es per als cubans com el cor de la mare Pàtria. És considerada la plaça cultural més important del país, on pots trobar-hi  manifestacions artístiques i d’esdeveniments, sales de teatre, museus, galeries, cinemes i espais públics que formen el sistema cultural cubà. Cada racó de la ciutat té el seu pròpi encant, com el centre històric que ens recorda un patrimoni no oblidat i fermament conservat per els seus habitants, el Malecón on podem gaudir d’una bella posta de sol admirada pels més romàntics, o les seves platges amb gust caribeny i un toc tropical.

Santiago de Cuba

És la segona ciutat amb més importància del país, i la seva gent alegre i hospitalària fa que sigui una ciutat històrica, musical i festiva. Com a cap altre regió del país, races i cultures s’enllacen i s’enriqueixen provocant una increïble sinergia positiva, que fa que es coneixi com ” la més caribenya de les ciutats cubanes.

Més enllà de les ciutats, s’ha d’admirar la fabulosa naturalesa y les pintoresques platges, obertes al mar del Caribe en la costa sud del territori.

Panamà

Gener 2020

Té una rica base multicultural que la fa única en la regió, i aquest fet fa que constantment hi hagi un gran interés per part de visitants de tot el món. L’origen d’aquesta fascinant barreja cultural és sents dubte una de les característiques del país, peró també ho és la seva conexió amb el mar que l’acosta a les caracterítiques propies d’una illa del Carib.

Avui en dia, aquest estret pont de terra a Amèrica Central és la llar de més espècies d’aus i arbres que en tot America del Nord. Panamà és mundialment reconegut  per les seves 48 milles de canal que uneixen l’oceà Pacífic amb l’oceà Atlàntic. Cada any més d’un milió de persones visiten el Canal de Panamà i presencien aquesta meravella de l’enginyeria.

Panamà és una ciutat cosmopolita i dinàmica, on el més modern i el més tradicional s’uneixen per crear un ambient relaxat i alegre. Pots caminar per la Cinta Costera i gaudir de la bellesa d’una ciutat moderna, o també podras descobrir el pasat y la diversió en el Casc Antic de ciutat capital.

Corea del Nord i Pequin

Abril i Octubre  2020

Un viatge a un dels països més misteriosos, hermètics i desconeguts del planeta. Corea del Nord se’ns presenta com un dels darrers reductes del comunisme en estat pur, i des del moment que posem els peus a Pyongyang, podrem percebre que el temps sembla que es vagi aturar als anys 60.

QUINES PECULIARITATS PODEM TROBAR VIATJANT A COREA DEL NORD?

Aquest hermetisme que presenta Corea del Nord, es tradueix en una sèrie de condicions que s’han de conèixer i tenir en compte, com:

  • NO es pot circular lliurement pel seu territori. Sempre s’ha d’anar acompanyats per un guia, un conductor i un guàrdia de seguretat fins que s’abandona el país.
  • NO està permès sortir sols de l’hotel, com s’ha dit en el punt anterior els turistes han d’anar sempre acompanyats per guies les 24 hores del dia.
  • NO es permet el lliure accés a internet, però el visitant pot comprar targetes amb internet pels seus telèfons mòbils. Aquest tipus de connexió solen ser bastant cares, però el preu és factible.
  • Sempre s’ha de portar diners en efectiu.
  • S’ha de tenir en compte que a Corea del Nord pràcticament no hi ha vida nocturna, per tant, la “diversió” de la nit quedarà restringida a les zones d’oci dels hotels on ens allotjarem. Val a dir que la “diversió” a Corea del Nord és molt diferent de la mentalitat occidental però sense dubte que la trobarem molt curiosa.
  • Corea del Nord és un país molt segur i es tracta al turista amb molta correcció i amabilitat.
QUE ÉS EL QUE MÉS AGRADA AL TURISTA QUE VISITA COREA DEL NORD ?

Els monuments impressionen però no deixen de ser construccions, però normalment agrada molt la zona desmilitaritzada. Una visita molt impactant és Panmunjom i veure la tragèdia de la divisió coreana, veure la guerra freda que perdura des dels anys 50, i sembla que a ple segle XXI no pugui ser, que un país, que una sola nació estigui dividit en situació de conflicte real. Aquesta situació de tensió i veure cara a cara als soldats de l’Exèrcit Popular davant els marines nord-americans probablement és el que més impacta a tots els visitants.

Austràlia, terra de cangurs 

abril 2020

És el sisè país més gran del món, l’illa de major grandària i el més petit dels continents. Aquest país increïble que queda lluny de tot, però que està molt present en el cap de les persones que sempre han volgut viure allà. La seva naturalesa és impactant, té unes platges meravelloses i unes carreteres interminables, i hi pots trobar gent de tot el món. En definitiva una nació-continent d’extraordinària bellesa, amb diversos llocs reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Com ha punts més rellevants per a visitar podem trobar:


Ayers Rock 

Aquest és el lloc més emblemàtic de tota l’illa, anomenat Uluru en la llengua aborigen. Es tracta un monòlit gegantí vermellós, ubicat quasi bé al centre del país. Aquesta formació de roca l’aixeca en uns 350 metres sobre el terra i el seu contorn mesura aproximadament uns 9,4 quilòmetres i la pots trobar a l’interior del Parc Nacional Uluru – Kata Tjuta, després de recórrer 450 quilòmetres de carretera des de la ciutat més propera, Alice Springs.

Els Dotze Apòstols

És considerada la formació rocosa més famosa de la Great Ocean Road, coneguda com els “Dotze Apòstols”, que han estat esculpits gràcies a la feroç acció de les ones i el vent de l’oceà del sud. Aquesta creació de la natura és de les més buscades pels viatges que visiten Austràlia, i et fa sentir “petit” davant de la increïble força de la naturalesa. Es troba al Parc Nacional de Port Cambell, en l’estat de Victòria, i si és molt recomanable arribar al mirador de les passarel·les al capvespre o a l’alba per admirar les millors tonalitats dels Apòstols.

 

 

La Gran Barrera de Coral

Tots els bussejadors del món consideren que la Gran Barrera de Coral és el primer lloc a visitar a l’illa australiana. El escull més gran de corall del nostre planeta es troba davant de la costa de Queensland, al nord-est del país. Hi ha vaixells que parteixen diàriament, carregats d’amants de les profunditats marines, des de ciutats com Cairns i Townsville, per gaudir de la bellesa d’aquest regal de la natura.
Més de 100 espècies diferents de taurons, mantarrayas, tortugues, unes 1.800 diferents de peixos i 400 de corall, componen el fons marí més espectacular del planeta. Únicament bussejant amb unes ulleres i un tub pots gaudir al màxim, trobant un gran nombre d’espècies a molt poca profunditat.

 

Esperem que aquestes 4 propostes siguin del vostre agrat i puguem compartir amb tots vosaltres aquesta gran passió que és VIATJAR!!