10 Imprescindibles a veure als Dolomites

10 Imprescindibles a veure als Dolomites

En aquest article dels 10 imprescindibles que veure als Dolomites, et parlem d’aquesta coneguda i bella cadena muntanyenca situada als Alps italians.

Els Dolomites tenen alguns dels paisatges alpins més bells del món; penya-segats, parets verticals, glaceres, passos de muntanya, esglésies i una gran varietat de bells llacs i pintoresques valls.

Declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, les muntanyes Dolomites són conegudes per l’espectacular nitidesa de les seves muntanyes, els fascinants colors dels seus penya-segats al capvespre i la tranquil·la bellesa dels prats coberts de flors silvestres.

Les tres paraules que millor defineixen aquesta part dels Alps són: esport, relax i història.

Indiferentment de qual sigui la raó que t’ha portat a Dolomites, en aquesta llista dels 10 imprescindibles que veure en Dolomites, trobaràs els llocs que no et pots perdre en el teu viatge pel nord d’Itàlia.

 

  1. 1. Església de Saint John in Ranui

La petita església de Sant Giovanni in Ranui està situada en el cor del bell paisatge muntanyenc dels Dolomites, en Val di Funes. Envoltada de prats verds, és un dels llocs més fotografiats del Tirol del Sud. Sens dubte, la seva ubicació i el campanar amb cúpula en forma de ceba, entre els pics de la serralada de Odle, et deixaran al·lucinat.

Església de Saint John in Ranui

  1. 2. Chiesa di Santa Maddalena

Molt prop de l’Església de Saint John in Ranui, es troba un altre prat amb l’església di Santa Maddalena dominant l’entorn i amb el majestuós grup Odle de fons.

Església di Santa Maddalena

 

  1. 3. Refugi Odle – Geisleralm

 

Refugi de Odle

 

Molt prop de les dues localitzacions anteriors, seguint la carretera, arribaràs al pàrquing de Zanser Alm, on comença la sendera que et portarà al refugi de Odle.

El refugi Odle és un lloc únic, on es respira un ambient molt relaxat i especial, és molt fotogènic, no podia faltar en aquest article dels 10 imprescindibles que veure en Dolomites.

El treking és d’aproximadament 8km anada i volta, trigues poc més d’una hora en cada trajecte. Nosaltres vam fer una ruta circular, passant per l’estació de càrrega i tornant pel restaurant Dusler Alm, és la ruta que et recomanem.

El Llac di Carezza és conegut com el llac arc de Sant Martí, els seus colors únics reflecteixen les muntanyes dels voltants. El paisatge i les vistes del conjunt fan que valgui molt la pena aquesta visita.

Hi ha una llegenda local que atribueix els meravellosos colors del llac a un embruixador enamorat, que en un atac d’ira, va trencar un arc de Sant Martí a l’interior del llac.

 

  1.  4. Alps Suïssos

Dolomites

Alps Suïssos

Alpe di Siusi és un prat situat en l’altiplà de Seiser Alm, el prat alpí més gran d’Europa. Compta amb infinitat de paisatges bucòlics i de conte.

Per a arribar fins a la sendera de la foto, cal anar fins al poble de Compatsch, deixar el cotxe en el pàrquing i caminar aproximadament 4km.

També és possible arribar amb cotxe, però et recomanem fer-ho a peu per a gaudir de les excel·lents vistes de la zona. A més, no seria encertat que els turistes circulin per les estretes carreteres dels prats.

Per a accedir al poble i aparcar el cotxe en Compatsch, si no estàs allotjat allí, només és possible fer-ho abans de les 9.00 h o després de les 17.00 hores, l’altra opció per a arribar al poble és agafar el telefèric o l’autobús.

 

  1. 5. Llac de Braies (Pragser Wildsee)

 

Dolomites

Llac de Braies

 

El llac di Braies és un clàssic en qualsevol ruta per Dolomites, encara que no és del que més impressiona de Dolomites però tampoc es queda enrere tampoc.

 

  1. 6.Tres Cims de Lavaredo

Aquest és el treking més emblemàtic i que no pot faltar en qualsevol ruta per Dolomites. El punt de sortida és el refugi Auronzo, molt prop del llac Misurina, un lloc ideal per a allotjar-se.

En aquesta espectacular cadena muntanyenca hi ha una caminada circular de 10 km de distància i unes 3 hores de durada, que ofereix algunes de les millors vistes dels Dolomites. Si només tens temps per a fer un treking, aquesta és una excel·lent opció.

No deixis de visitar les coves amb vista a les tres Cims de Lavaredo, es troben molt prop del refugi Locatelli. A més, aquí estan situats els bonics Lagos dei Piani, on es respira un clima de pau i tranquil·litat únics.

 

  1. 7. Passo Giau

 

Dolomites

Passo Giau

 

Aquest és el treking més emblemàtic i que no pot faltar en qualsevol ruta per Dolomites. El punt de sortida és el refugi Auronzo, molt prop del llac Misurina, un lloc ideal per a allotjar-se.

El Passo Giau és un altre dels llocs emblemàtics de Dolomites i que no podia faltar en aquesta llista dels 10 imprescindibles que veure en Dolomites.

Aquesta és una de les pujades llegendàries del Giro d’Itàlia, així que si t’agrada anar amb bici, recomanem anar amb bici.

En aquesta llista dels 10 imprescindibles que veure en Dolomites hem inclòs els llocs que més ens han agradat, però Dolomites és molt gran, hi ha altres zones interessants i que segons la mena de viatger que siguis, et poden semblar-te més del teu estil, entre elles destaca Seceda, Cinque Torri, Passo Pordoi, Cortina d’Ampezzo o el Llac di Landro.

 

  1. 9. Cadini di Misurina

 

Dolomites

Cadini di Misurina

Aquest és un dels llocs que més ens va agradar de Dolomites, aquest curt treking de 30 minuts, també comença des del refugi Auronzo.

La sendera que porta fins a aquest lloc és molt fàcil de localitzar, es troba just davant del refugi, quan comences el camí t’ha de quedar el refugi a l’esquena.

  1. 10. El Llac de Sorapis

És el llac , sota el nostra punt de vista, més  maco de tots els que formen part d’aquesta  ruta per els Dolomites.

Per a arribar a ell, cal fer un treking d’aproximadament 12km anada i volta. El punt de partida és el Passo Tre Croci, situat a 8km del Llac di Misurina.

Es triga 1.5 – 2 hores per trajecte, et recomanem anar a primera hora, ja que és una de les rutes de senderisme més famoses del nord d’Itàlia i sol fer-la bastant gent.

Dolomites

Llac de Sorapis

El Club del Viatger té una sortida programada als Dolomites.

Per a moltes persones, les Dolomites són les muntanyes més boniques i impressionants d’Europa i ofereixen alguns dels escenaris de major bellesa per a fer inoblidables caminades. Aquestes espectaculars formacions rocoses tenen un caràcter únic i són un marc incomparable per a caminar al llarg d’una xarxa de centenars de rutes perfectament marcades i dissenyades per a gaudir de la naturalesa com mai abans.

Vols més informació sobre el viatge? Contacta’ns aquí o trucan’s al  93 766 59 96.