Fiords Noruecs, d’Alesund a Stavanger

Una obra d’art esculpida per la pròpia naturalesa. Probablement el lloc del món on el diàleg entre la terra i el mar és més fascinant. Els fiords, valls excavades per glaceres i colonitzades pel mar, proposen un tipus de viatge diferent, sense marge per a l’avorriment o les presses.

Els fiords semblen un bell obstacle a primera vista, però en realitat l’aigua també fa camí, només els haurem de creuar en ferri o gaudint d’un mini creuer  que ens proporcionarà una estona per relaxar-nos a coberta mentre contemplem el paisatge. Després del ferri vindrà un altre poble pintoresc, una carretera sinuosa, una antiga església de fusta que ha surat en el temps… i un altre fiord.

Itinerari

Camí cap a Alesund
Dilluns, 18 de juliol

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol a Alesund via una ciutat europea.  Arribada a Alesund, on ens espera la nostra guia que ens acompanyarà durant tot el recorregut. Trasllat a l’hotel.  Sopar i allotjament.

Per qui ho vulgui, dedicarem una estona a fer una breu passejada pels carrers d’aquesta encisadora ciutat fins a arribar al port pesquer de Brosundet.

Per molts, aquesta ciutat costanera és igual de preciosa que Bergen però a una escala menor, i per descomptat, aquesta és menys turística. Alesund és el port pesquer més important del país, base de la flota de pesca de bacallà més gran del país. La ciutat  es troba en una estreta península en forma d’ham, tot i que avui dia, la seva població viu repartida entre diverses illes i penínsules properes. Després d’un gran incendi, es va reconstruir novament en estil liberty o Art Noveau, per la qual ocupa un lloc especial a la història de l’arquitectura europea

Geirangerfjord - Loen Nordfjord
Dimarts, 19 de juliol

Esmorzar i sortida de l’hotel en direcció est cap a Åndalsnes, on comença  l’anomenada  ruta daurada o Trolls Route, una espectacular carretera que avança cap al sud fins a Valldalen. Durant el recorregut veurem la naturalesa noruega occidental en el seu màxim esplendor, amb vertiginoses vistes a les muntanyes escarpades, cascades, fiords profunds i valls fèrtils. Envoltant la carretera hi trobarem altíssimes muntanyes. Noms com Kongen (el rei), Dronningen (la reina) i Bipsen (el bisbe) confirmen la seva majestuositat.

Parada al capdamunt per poder gaudir del paisatge. Seguim camí, tot travessant en ferri un braç del Sunnylvsfjorden, des de Linge a Eidsdal, en un recorregut de 15 minuts de durada. Arribada a  Geiranger, una àrea de renom pels seus fantàstics escenaris naturals.  Dinar en ruta.

Gaudirem d’una travessia en un mini-creuer d’aproximadament 1 hora de durada pel fiord de Geiranger, un dels fiords més espectaculars i considerat la joia reial dels fiords noruecs. Veurem granges, moltes abandonades de fa temps, que segueixen enclavades a les altíssimes parets quasi verticals del Geirangerfjord, un indret declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, de 20 km de llarg i unes aigües de color verd maragda a on es precipiten belles cascades, com les de “Les Set Germanes” i “El Vel Nupcial. Arribada a Hellesylt on desembarquem i seguim camí en autocar fins a Loen.  Sopar i allotjament a l’hotel

Glacera de Briksdal - Sognefjord
Dimecres, 20 de juliol

Esmorzar i sortida de l’hotel en direcció a la Glacera de Briksdal, la glacera més gran d’Europa continental, una de les branques més accessibles i més conegudes de la glacera de Jostedalsbreen, protegida com a Parc Nacional. La glacera ha format la vall de Briksdalen, creant un paisatge de roca llisa coberta de frondosa vegetació. El magnífic paisatge és un dels més bells de Noruega, i per arribar al cim hi pujarem als “Troll Cars” que ens deixarà a només 700 m que els farem caminant.

Seguirem amb la visita del “Norwegian Glacier Museum”, el seu objectiu  és “recollir, elaborar i difondre el coneixement sobre les glaceres i el clima, proporciona informació sobre la glacera Jostedalsbreen i el parc nacional Jostedalsbreen. Es va fundar com un projecte conjunt entre l’Associació Noruega de Senderisme, la Societat Internacional de Glaciologia, la Direcció General de Recursos Hídrics i Energia de Noruega, l’Institut Polar de Noruega, el Col·legi Universitari de Sognog Fjordane, la Universitat de Bergen i la Universitat d’Oslo. L’edifici va ser dissenyat per Sverre Fehn, guanyador del Premi Pritzker el 1997.

Dinar en ruta. Un cop acabades les visites agafarem camí cap al nostre hotel ubicat en el Sognefjord en Leikanger

Sognefjord - Tren de Flam fins a Voss - Bergen
Dijous, 21 de juliol

Esmorzar i sortida ben aviat cap a Gudvangen, un llarg recorregut on també s’inclou un ferri d’uns 15 minuts des de Manhaller – Fodnes i el túnel de Leardal fins a Gudvangen, el túnel dins d’una muntanya més llarga del món. En arribar, embarcarem en el mini-creuer pel fiord dels Somnis, el Sognefjord, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Gaudirem d’idíl·liques vistes i abruptes penya-segats i cascades, el segon fiord més llarg del món i a la vegada el més profund del país amb 1.308 m que dibuixa un solc pronunciat en el mapa de l’oest del país. En alguns indrets les parets quasi verticals s’eleven més de 1000 m sobre l’aigua i en altres on el litoral és menys inclinat, és font de vida per les granges, hortes i vil·les que conviuen harmoniosament amb la natura.

Arribada a Flam i desembarcament. Dinar i anirem cap a l’estació de Flam per agafar el famós panoràmic fins a Myrdal, per gaudir d’una de les travessies en tren més espectaculars del món. El recorregut és de només 20 km, salva un impressionant desnivell de 864 metres a través de 20 túnels. Aquesta línia fèrria es va inaugurar l’any 1942 i durant el seu recorregut de 50 minuts travessa la inhòspita serralada d’Hardangervidda, des d’on veurem passar poderoses cascades. Seguirem en tren fins a Voss, on ens recollirà el nostre bus i ens portarà fins a Bergen. Sopar i allotjament a l’hotel de Bergen, on ens hi quedarem dues nits. Després de sopar començarem a explorar aquesta encisadora ciutat envoltada de set muntanyes impressionantment altes i set fiords. Bergen és una ciutat bella i captivadora, amb Bryggen, i el bulliciós Vagen com a peça central, Bergen amb una àmplia oferta cultural i un dinàmic estil de vida, cultiva les esplanades amb centenars de cases de fusta, mentre que els funiculars ofereixen imponents vistes.

Bergen
Divendres, 22 de juliol

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí, fem una completa visita de la ciutat de Bergen amb els seus pintorescs carrerons i monuments més importants, incloent-hi la península Nordnes, la sala de Håkon, un saló de cerimònies gòtic que va construir el rei Haakon Haakonsson per la coronació del seu fill l’any 1261, la torre de Rosenkrantz, que forma part de l’antiga fortificació de Bergenhus, i l’església de Maria, l’església més antiga de la ciutat que data del s. XI que destaca pel seu esplèndid púlpit barroc ricament ornamentat. Passejarem pels carrers del districte de Bryggen, on alguns dels seus edificis han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i on podrem admirar la combinació d’arquitectura antiga i moderna que proporciona un magnífic marc de carrers bulliciosos plens de vida. Finalment arribarem al port de Bergen i veurem la frenètica activitat de càrrega i descàrrega de mercaderies. Dinarem en un restaurant local. Durant el matí, pujarem amb funicular a un dels 7 pics de Bergen, el Floyen. Inaugurat l’any 1918, aquest ens permetrà ascendir fins a una altitud de 320 metres, des d’on podrem contemplar la fantàstica vista que ens ofereix del centre de la ciutat i el seu entorn. Tarda dedicada la visita de Troldhaugen, la casa de Nina i Edvard Grieg, pianista i compositor noruec, considerat un dels principals representants del romanticisme. La casa d’estil suís, va ser dissenyada per l’arquitecte Schack Bull situada en un entorn exuberant, es troba sobre un promontori que s’endinsa en el llac Nordaas amb una vista excepcional. A partir de 1885 fins a la seva mort en 1907, Edvard Grieg va viure i va treballar aquí, de gira per Europa amb la seva esposa Nina durant els mesos d’hivern. A través de la seva música, que encara té una gran audiència a tot el món, es va convertir en l’ambaixador de Noruega. Sopar i allotjament a l’hotel

Bergen - Stavanger
Dissabte, 23 de juliol

Esmorzar a l’hotel i ens dirigirem a Stavanger, de nou el camí ens obliga a utilitzar dos ferris per salvar les distàncies, i el Fjord Norway, primer de Halhjelm a Sandvikvag i després de Mortavika a Arsvagen. En el nostre camí pararem a Haugesund, la regió que va ser la llar dels reis víkings i la base del poder per Harald Fairhair.

Arribada a Stavenger dinar i visita d’aquesta curiosa localitat, que ha rebut diversos premis pels seus esforços per preservar Old Stavanger, la petita zona situada a l’oest del port que s’assenyala com a representant de tota la ciutat de fusta de Stavanger. Aquesta zona comprèn 173 edificis de fusta del començament del segle XVIII. La majoria són cases petites i blanques.

Però, la ciutat de fusta de Stavanger, és mol més que això, comprèn al voltant de 8.000 cases en diversos estils diferents, des de l’imperi, fins al modernisme i el funcionalisme. Les cases de fusta provenen principalment dels assentaments de Stavanger anteriors a la Segona Guerra Mundial. Antigament, era bastant habitual portar casa teva si et mudaves d’un lloc a un altre. Aquest és el cas de diverses cases a Old Stavanger. Les cases estaven registrades amb fusta, cosa que facilita el desmuntatge i el trasllat quan es mouen. Diverses cases tenen un arc a la part superior del terrat construït per ampliar els habitatges. Té la part superior plana i es col·loca asimètricament a la part superior del terrat. Es coneix com l’arc de Stavanger. Sopar i allotjament a l’hotel

Stavanger - Lysefjord - Pulpit - Barcelona
Diumenge, 24 de juliol

Després d’esmorzar farem el nostre últim, però no per això menys espectacular mini creuer pel fiord Lysefjord  que ens oferirà unes vistes naturals espectaculars; el nostre objectiu és admirar el Púlpit des del fiord, la muntanya Kjerag, un espectacular altiplà rocós que s’alça 604 metres sobre Lysefjord i és considerat una de les atraccions turístiques més famoses de Noruega. Durant el trajecte pel fiord es revela la seva increïble geologia i el paisatge glacial. També veurem Kjerag a la part sud del fiord, un altre altiplà muntanyós que s’alça 1.100 metres sobre el nivell de la mar. Potser podrem sentir el so semblant a un xut que emana de la roca, conegut com “El tret de Kjerag”, i veruem la  Roca Kjerag, que es manté en equilibri sobre el precipici.

Cap al migdia, ens traslladarem cap a l’aeroport per volar fins a Barcelona. Un cop arribem, l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens acompanyarà als punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Dinar pre-viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts del Maresme, Vallès Oriental i Occidental i a la ciutat de Barcelona. Altres punts a consultar.
 • Vols d’anada a Alesund via una ciutat Europea i de tornada des de Stavanger.
 • Taxes i impostos inclosos
 • Facturació d’una maleta de fins a 20 kg per persona
 • Bus privat durant tot el recorregut
 • Guia local de parla castellana durant tot el recorregut per Noruega
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Scandic Parken a Alesund o similar
 • 1 nit d’allotjament a Nordfjord Hotel o similar
 • 1 nit d’allotjament a Laerdal hotel o similar
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Scandick Ornen a Bergen o similar
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Clarion Stavanger o similar
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins l’esmorzar del darrer dia.
 • Els dinars seran menús en restaurants locals i el sopars a l’hotel.
 • Totes les visites, activitats i entrades, ferrys i mini-creuers segons l’itinerari
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les Begudes, tot i que ofereixen aigua no embotellada
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació amb cobertura fins a 4.000€ Preu: 130 € per persona

Informació assegurances:

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX EXPERIENCE  “OPCIONAL”    NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

 

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

 

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a  30.000 € ( trenta mil euros) com qualsevol malaltia greu.

Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

 

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS EXPERIENCE – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a  3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

 

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge.

a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa