Dos razones fascinantes para visitar Noruega, Cabo Norte y las Islas Lofoten

Actualment Noruega s’ha convertit en un exemple de país modern i pacífic, però si mirem enrere, trobarem un munt d’històries, llegendes i batalles banyades amb sang. Un passat que està ple de personatges que els seus actes i fites ens han arribat als temps actuals, estem parlant dels llegendaris vikings.
Pocas civilizaciones han dejado un empuje tan profunda como los vikings. Considerados los predadores más temibles de la vieja Europa y inmortalizados en series actuales como “Vikings”, este pueblo de marineros en busca continua de tierras lejanas y para explorar, siguen siendo los precursores de la Noruega actual.

La Noruega actual es uno de los países más bellos de toda Europa. Un país que ningún amante de la naturaleza no puede dejar de visitar, ya que dentro de su entorno encontramos islas, fiordos, llanuras, montañas y postales de ensueño. Noruega nos hace ver que la cultura y la naturaleza se dan la mano y que el viajero siempre encontrará maravillas para descubrir o visitar.
Des del Club del Viatger os planteamos visitar dos maravillas excepcionales Islas Lofoten y Cabo Norte.

LES ILLES LOFOTEN

Las islas Lofoten son un archipiélago formado por 2.000 islas, dentro del círculo polar ártico que nos ofrecen unos paisajes de montañas y picos dramáticos, mar abierto y bahías, playas y tierras vírgenes con pequeños pueblos coloridos de pescadores. Aunque encontrándose dentro del círculo polar ártico el archipiélago sufre una de las anomalías de temperatura más elevada de todo el mundo, en relación a su alta latitud.

Las islas han sido estos últimos 1000 años el centro de la pesca del bacalao, principalmente durante el invierno que el bacalao migra hacia el sur desde el Mar de Barents. Durante la primavera, la técnica de poner a secar el bacalao sin salar, forma parte del paisaje de las islas.

Bodo

Bodo es la ciudad más importante del condado de Nordland, un punto perfecto para dar el salto hacia a les Illes Lofoten tot agafant un ferri que ens portarà a través de les aigües de la mar de noruega fins a Moskenes, una de les illes més grans de les 2.000 illes que formen l’arxipèlag de les illes Lofoten, que val a dir que només 7 estan habitades.

Nusfjorden

Nusfjorden, un dels pobles pesquers més antics i millor conservats de Noruega, passejant pel port protegit, encara hi podem veure l’ambient de pescadors que varen arribar-hi fa més de cent anys.

Tromso

Tromso és una ciutat i municipi del nord de Noruega, capital i ciutat més gran del comtat de Troms. La localització geogràfica, aproximadament 350 km al nord del Cercle Polar Àrtic, fa que Tromso tingui tant sol de mitjanit com nit polar. La ciutat és la seu de la Universitat de Tromso, la principal universitat del nord de Noruega. L’aeroport de Tromsø connecta la ciutat amb moltes destinacions arreu d’Europa. La ciutat és més càlida que la majoria de localitats situades a la mateixa latitud, a causa de l’efecte d’escalfament del Corrent del Golf.

CAP NORD I EL SOL DE MITJANIT

A solament uns 2000 km del Pol Nord, és on el càlid corrent del Golf es troba amb l’Àrtic, on viuen els pescadors noruecs i els pastors samis de rens, i on les aurores boreals i el sol de mitjanit tenen la seva llar.

Cap a les 9 de la nit sortida per una carretera ondulada que circula per un paisatge de tundra, on creixen flors d’intens color que la resta de l’any romanen sota la neu. Superat el Skipsfjorden, s’arriba al globus terraqüi que marca el punt més septentrional d’Europa, en el tall d’un penya-segat de 300 metres d’altura. En realitat, l’honor li correspondria al cap Knivskjellodden, un quilòmetre i mig més al nord, però poc importa quan davant dels nostres ulls s’obre la immensitat de l’Oceà Glacial Àrtic i  estem on marca simbòlicament el punt més septentrional d’Europa on el sol mai es pon, i serem a mitjanit !!

És una destinació turística apreciada: 200.000 persones el visiten cada any, per admirar-hi, sobretot, el sol de mitjanit, tot i que cal que les condicions meteorològiques s’hi prestin.

 

 

Us deixem una petit recull visual  on l’Irene, guia del Club del Viatger que acompanyarà aquests viatge, us farà cinc cèntims sobre l’itinerari d’aquest viatge.

Un viatge pels amants de la natura més pura, més verge i més pintoresca que de ven segur no decebrà a ningú.