Cap Nord i les Illes Lofoten

Dues meravelles al nord de Noruega,  Les illes Lofoten  un arxipèlag format per 2000 illes, dins del cercle polar àrtic que ens  ofereixen uns paisatges de muntanyes i pics dramàtics, mar obert i badies, platges i terres verges amb petits pobles colorits de pescadors. I el Cap Nord, a solament uns 2000 km del Polo Nord, és on el càlid corrent del Golf es troba amb l’Àrtic, on viuen els pescadors noruecs i els pastors samis de rens, i on les aurores boreals i el sol de mitjanit tenen la seva llar.  Preparat per un viatge per cims impressionants, fiords blaus, planes interminables, milers d’illes, boscos exuberants, pintorescs pobles pesquers i ciutats vibrants, fan d’ella la regió més pintoresca, variada i de més fàcil accés de l’Àrtic.

Itinerari

Barcelona - Bodo
Dimecres, 5 de juny

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar  a Bodo via Oslo, on trobarem el nostre guia local. A Bodo s’hi troba el remolí de marees més gran del món “Saltstraumen” i la serralada de “Borvasstindan” i és la ciutat més gran del comtat de Nordland, un punt perfecte per saltar a les Illes Lofoten amb el ferri que agafarem demà el mati.

Sopar i allotjament.

Illes Lofoten: Moskones - Nusfjorden - Svolvaer
Dijous, 6 de juny

Esmorzar a l’hotel. A primera  hora del matí agafarem el ferri que des de Bodo ens portarà a través d’aigües de la mar de noruega fins a Moskenes, en la zona sud d’una de les illes més grans d’un total de les 2.000 illes que formen l’arxipèlag de les illes Lofoten, de les que només 7 estan habitades.

Entrant per aquest punt ens permetrà fer un llarg recorregut per aquesta zona coneguda per un meravellós paisatge amb muntanyes i pics dramàtics, mar obert i badies, platges i terres verges amb petits pobles colorits de pescadors.  Tot i que es troben dins del cercle polar àrtic, l’arxipèlag gaudeix de les temperatures més elevades del món en relació a la seva alta latitud. Dinar en ruta.  Durant el recorregut ens pararem en petits pobles, com Nusfjorden, un dels pobles pesquers més antics i millor conservats de Noruega, passejant pel port protegit, encara hi poem veure l’ambient de pescadors que varen arribar-hi fa més de cent anys. Arribada a Svolvaer,  la capital de les illes Lofoten, per sopar i allotjarem.

Svolvaer - Tromso
Divendres, 7 de juny

Esmorzar a l’hotel. Després d’haver passat un dia descobrint les illes Lofoten, agafem camí cap al nord, amb la sensació del pioner que desitja assolir el remot Cap Nord, anem fent camí…

Ens queden unes hores de recorregut en bus fins a Tromso, travessant de nou la naturalesa, que sempre té un paper destacat a Noruega, on el paisatge es trenca en fiords que juguen a fet i amagar amb el mar, mentre la neu es resisteix a desaparèixer dels cims. Dinar en ruta. Arribada a Tromso, ciutat cosmopolita i important centre comercial i cultural de Noruega. És seu de la Universitat més septentrional del món i de la seu episcopal de l’Església Noruega, es troba a 350 km al nord del Cercle Polar Àrtic, coneguda amb el sobre nom de “la porta de l’Àrtic” per haver estat el punt de partida per a les expedicions a l’Àrtic. En arribar visita amb un guia local de la ciutat i la seva catedral. Sopar i allotjament al nostre hotel

Breivikeidet - Svendby - Lyngseidet - Olderdalen
Dissabte, 8 de juny

Esmorzar a l’hotel.  Avui passarem per un camí on la natura sobrepassarà  totes les nostres expectatives, ple de boscos i flora exuberants, fiords blaus, terres conreables i planes interminables,  i per arribar al nostre destí haurem de menester dos ferris que ens ajudaran a seguir camí, des de Breivikeidet a Svendsby ( 20 min en ferri) i a continuació n’agafarem un altre des de Lyngseidet a Olderdalen ( 40 min en ferri) que travessa un dels fiords més espectaculars de Noruega, el Lyngenfjord, envoltat d’espectaculars cims amb neus perpètues que es reflecteixen en les aigües del fiord. Dinar en ruta. Un seguit de natura constant ens acompanyarà  fins a arribar a la població d’Alta, però abans pararem al Museu d’Art Rupestre, donada la riquesa de les seves pintures rupestres, ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Les pintures rupestres, descobertes el 1973, mostren gravats i escenes de caça i pesca, datades entre els anys 4000 A.C. i 500 A.C. Arribada al nostre hotel. Sopar

Alta - Honningsvag
Diumenge, 9 de juny

Esmorzar a l’hotel. Avui fem camí cap a la ciutat més septentrional del món,  ja ens acostem al nord! Unes tres hores de recorregut que ens portaran fins a Honningsvag, la població més propera al Cap Nord. Trasllat al nostre hotel i tarda lliure per descansar, aquesta nit tocarem el Nord!!! Sopar i cap a les 9 de la nit sortida per una carretera ondulada que circula per un paisatge de tundra, on creixen flors d’intens color que la resta de l’any romanen sota la neu. Superat el Skipsfjorden, s’arriba al globus terraqüi que marca el punt més septentrional d’Europa, en el tall d’un penya-segat de 300 metres d’altura. En realitat, l’honor li correspondria al cap Knivskjellodden, un quilòmetre i mig més al nord, però poc importa quan davant dels nostres ulls s’obre la immensitat de l’Oceà Glacial Àrtic i  estem on marca simbòlicament el punt més septentrional d’Europa on el sol mai es pon, i serem a mitjanit.  Tornada a l’hotel.

Honningsvag - Alta
Dilluns, 10 de juny

Esmorzar a l’hotel. Després d’aquesta meravellosa experiència, ja comencem a recular. Avui tornarem a Alta, gaudint de nou dels paisatges del Nord de Noruega. Dinar en ruta i trasllat al nostre hotel a Alta. Sopar

Alta - Oslo - Barcelona
Dimarts, 11 de juny

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport d’Alta per volar fins a Oslo, on tindrem unes hores per fer una panoràmica de la ciutat i dinar en un restaurant local. Començarem amb una visita panoràmica per orientar-nos i farem una parada a la terrassa exterior de la Casa de l’Òpera. Amb l’esperança de transformar la ciutat en un centre cultural de referència mundial, les autoritats es van  embarcar en un faraònic projecte de reforma del front marítim, incloent-hi com a peça clau la construcció de l’Òpera, una creació destinada a convertir-se en un dels edificis moderns més emblemàtics d’Europa. Amb un cost de 500 milions d’euros, va ser dissenyada per semblar-se a una glacera flotant. Un edifici subtil, que d’entrada, no sembla gens especial però que acaba sent fascinant amb la seva meravellosa vista del fiord. Continuarem fins al carrer principal de Karl Johans, que forma un eix cerimonial des del mateix palau cap al centre de la ciutat. A continuació anirem al Aker Brygge i passejarem pel seu moll, una zona moderna on els nous edificis, restaurants i bars substitueixen els antics tallers  que durant 100 anys hi van existir. Avui les antigues drassanes combinen arquitectura modera i funcional donant a la zona un estil peculiar. Dinar a un restaurant local. Trasllat a l’aeroport per agafar un vol fins a Barcelona on l’autobús del Club del viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats amb l'autocar del Club del Viatger a l'aeroport de Barcelona
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vol a Bodo via Oslo, retorn des d’Alta via Oslo.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • Guies local a Tromso
 • 1 nit al Scandic Fauske a Fauske o similar
 • 1 nit al Scandic Svolvaer o similar
 • 1 nit al Thon Hotel Polar o similar
 • 1 nit al Scandic Alta o similar
 • 1 nit al Scandic Honningsvag o similar
 • 1 nit a Thon Hotel Alta o similar
 • Esmorzar diari.
 • Pensió completa, primer servei sopar a Bodo i darrer dinar a Oslo.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Ferri de Bodo a Moskenes
 • Ferri de Breivikeidet a Svendsby
 • Ferri de Lyngseidet a Olderdalen
 • Entrada al museu d’Alta
 • Entrada a la catedral de Tromso
 • Un petit obsequi per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes als àpats
 • Les propines
 • Assegurança de cancel•lació