DOCUMENTS: Portar DNI vigent. És recomanable guardar còpies de la documentació bàsica (passaport, DNI…) escanejada, bé en el núvol bé en el dispositiu mòbil del viatger, de manera que, en cas de robatori o pèrdua, comptin amb còpia per a la realització de gestions.
COBERTURA SANITÀRIA: És recomanable viatjar amb la Targeta Sanitària Europea, tot i que nosaltres com agència portem l’assegurança d’assistència obligatòria.
DIFERÈNCIA HORÀRIA: no hi ha diferència horària.
WIFI: als hotels tindrem wifi gratuït.
Alemanya es troba en la zona 1 de països del roaming, per la qual cosa ofereix itinerància de dades gratuïta per als usuaris europeus. D’aquesta forma, es pot utilitzar la línia de telèfon de la mateixa forma que la fariem servir al nostre paí
s d’origen i per descomptat pagant el mateix pels serveis.
PROPINES: Les propines pels guies locals i els conductors no estan incloses.
ENDOLLS: El tipus d’endolls és el mateix que a casa nostra, per la qual cosa no necessitareu adaptador.
MALETES: 1 maleta de 23 kg per facturar + 1 bossa o motxilla de viatge.
Important: si porteu bateries externes per a carregar mòbil o la càmera de fotos, és millor que la guardeu en la bossa de mà. Si la factureu, és probable que us demanin que ho tragueu de l’equipatge.
MEDICINES: es recomana portar sempre alguna cosa per a tallar la diarrea i per al constipat. Segur que el vostre metge de capçalera us pot recomanar el que millor us vagi. Recomanem portar les medicines importants a l’equipatge de mà.
LA MONEDA: l’Euro. A la majoria d’establiments accepten targeta de crèdit.
GASTRONOMIA: La gastronomia de Berlín és un reflex de la seva història i multiculturalitat. Aquesta ciutat, al cor d’Alemanya, combina plats tradicionals alemanys amb influències internacionals, creant una oferta culinària diversa i vibrant. Un dels ingredients protagonistes és la carn de porc, present en plats com el Eisbein, una cuixa de porc cuinada i servida amb xucrut i puré de patata. A Berlín, tampoc pot faltar el famós Currywurst, una salsitxa a la graella coberta amb salsa de tomàquet i curri, que és un símbol de la ciutat i un menjar ràpid molt popular.
Entre els plats tradicionals també trobem el Boulette, unes mandonguilles típiques berlineses, i el Kasseler, carn de porc salada i fumada sovint acompanyada de col o patates. A Berlín també es poden degustar diverses cerveses alemanyes, que sempre són un acompanyament ideal per aquests plats.
Per a les postres, és recomanable tastar el Apfestrudel o el Berliner Pfannkuchen, més conegut simplement com a Berliner, un tipus de bunyol farcit de melmelada o crema, que es gaudeix en qualsevol època de l’any.
A Berlín, la tradició gastronòmica alemanya es barreja amb influències modernes i plats de tot el món, oferint una experiència culinària única en cada racó de la ciutat.
CLIMA I TIPUS DE ROBA: Durant el període de principis/meitats de novembre de a Berlín, la previsió actual és de temperatures típiques de tardor avançada, amb màximes que rondaran els 7-9 ºC durant el dia i mínimes que podrien baixar fins als 3-4 ºC durant la nit. És probable que tinguem dies humits, amb possibilitat de pluja o cels ennuvolats.
És recomanable portar roba d’abric de tardor, com ara jerseis o jaquetes, i alguna peça més càlida per a les nits més fresques. També seria prudent portar un impermeable o paraigües, ja que les pluges són freqüents en aquesta època de l’any.