Ries Baixes, llums de Nadal i estrella Michelin

Entre el riu Miño i la Ria de Corcubión, s’estén un majestuós conjunt geogràfic de penínsules i illes conegudes com a Ries Baixes, un racó on l’oceà Atlàntic s’endinsa en la terra, on les muntanyes s’enfonsen en el mar i on les valls et porten cap a ciutats monumentals, cap a boscs centenaris i vinyes; un lloc on els barrocs Pazos es miren cara a cara amb les ries i on la gastronomia es converteix en tota una experiència.

Descobreix-ho amb el Club del Viatger i acompanya’ns en una nova aventura que ens portarà a conèixer les joies arquitectòniques de Vigo i Pontevedra, la vila tradicional de Combarro, amb els seus graners i creus, Baiona, el poblet que es convertí en el primer d’Europa en conèixer el descobriment del nou món, de la mà de Martín Pinzón, deixeble de Cristòfol Colom, i Santiago de Compostel·la, declarada Patrimoni de la Humanitat i punt final del Camí de Santiago, que des del segle IX ha transformat aquest paratge en un punt de trobada.

També viurem l’explosió de sabors de la gastronomia gallega, d’una riquesa sense precedents. Una cuina admirada que presumeix de l’excel·lència dels seus productes del mar i la terra, i on el marisc és l’estrella! Sense oblidar-nos que aquesta terra és el bressol del vi Albariño i per viure-ho, coneixerem una de bodegues més antigues de la zona, a més de gaudir d’un meravellós dinar gastronòmic al restaurant Casa Solla, guardonat amb una estrella Michelin!

A més, a Vigo, podrem veure una de les il·luminacions nadalenques més impressionants i boniques de tot Europa!

Un esforç enorme que ha multiplicat les visites a Vigo durant les festes. Onze milions de bombetes led, més de tres mil adorns i més de tres-cents carrers il·luminats.

Així i tot, és indiscutible que les llums de Nadal a Vigo són de les més espectaculars de tota Europa.

Quan s’encenen les llums de Nadal a Vigo?

El  any passat, el dia 20 de novembre Vigo va encendre la seva il·luminació nadalenca.

Elements de la il·luminació nadalenca de Vigo

Un dels elements estrella és l’enorme caixa de regal instal·lada a la Gran Via l’interior de la qual és accessible i amb espectacle musical inclòs. Un altre element d’il·luminació icònic és l’arbre gegant de Porta del Sol, situat des de fa uns anys en la Rúa Policarpo Sanz.

A la Rúa de Urzaiz trobarem una enorme bola nadalenca de llum, mentre el gran ninot de neu lluminós, que ha canviat molt d’ubicació en els últims anys, es col·locarà en l’encreuament del carrer Pontevedra amb García Barbón.

Itinerari

Arribada a Santiago
Diumenge, 27 de novembre

A l’hora acordada, sortida des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per facturar maletes i prendre el vol cap a Santiago de Compostel·la. Després de recollir maletes, ens traslladarem cap al centre de la ciutat, on dinarem a un restaurant local.

Santiago de Compostel·la és una ciutat amb història, la qual ha estat declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO gràcies a la seva bellesa monumental i a l’extraordinària conservació del seu patrimoni.

Històricament, la capital gallega començà essent un lloc de pas a tocar d’una via romana, fins que el descobriment de la tomba de l’Apòstol Santiago al segle IX, feu sorgí un lloc de culte en els confins d’una península dominada pels musulmans.

La ciutat santa de la cristiandat es convertí, de llavors ençà, en punt final de milers de peregrins a la recerca de la gràcia de l’absolució plenària, els quals arribaven pel Camí de Santiago, una ruta que transformà aquest paratge del finis terrae en un emplaçament de trobada de la fe i el pensament del món occidental.

Havent dinat, ens trobarem amb la nostra guia per fer un passeig a peu del seu nucli antic, on destaca la monumental catedral, icona de la ciutat, la qual exemplifica de manera formidable, el romànic espanyol, gràcies en gran part, a la tasca del conegut Mestre Mateo. Amb els anys, però, es dotà al temple amb decoracions, elements del renaixement i la majestuositat del barroc.

Caminant pels seus carrers, també descobrirem una urbs monumental i encisadora, plena de placetes, monestirs, antics hospitals de peregrins, nombroses esglésies i cases senyorials que ens invitaran a aturar-nos per gaudir d’aquests indrets màgics que doten l’animada ciutat amb un halo espiritual, misteriós, intel·lectual i plàcid.

En acabar, ens traslladarem fins a Vigo, on ens allotjarem aquests dies. Sopar a l’hotel i allotjament.

Baiona i Vigo
Dilluns, 28 de novembre

Després d’esmorzar a l’hotel, sortirem en direcció a la petita població de Baiona, on a primers de març del 1493, Martín Pinzón, el lloctinent de Cristòfol Colom i únic cap a bord de la Pinta, proclamava als quatre vents, que acabava de tornar de les Índies. La notícia s’estengué com la pólvora… i és així com aquesta vila es convertí en la primera d’Europa en conèixer el descobriment del nou món.

Emparada en l’interior d’una badia, la marinera Baiona conjuga harmònicament carrers empedrats i antigues muralles. La ciutat ha dedicat la seva vida al mar des de principis del segle XIII, quan se li concediren drets de comerç marítim i des de llavors, la seva vinculació atlàntica ha estat constant. Portuguesos i anglesos l’atacaren en nombroses ocasions  entre els segles XIV i XVI, i fins a les seves costes arribà el famós corsari Sir Francis Drake, que fou expulsat pel comte de Gondomar.

Aquest matí farem una visita guiada del seu centre històric format per carrers estrets i placetes empedrades flanquejades per tradicionals cases porxades. També pujarem fins a la fortalesa de Monterreal, construïda sobre una península que ha esdevingut un enclavament natural i arquitectònic de gran bellesa, que conserva encara la muralla que serpenteja la línia de la costa, diversos baluards i torres. Destaca per la Porta Reial, del segle XVI, que conserva el gravat de l’escut de la família Casa Sarmiento, a la qual pertanyeria el comte de Gondomar.

Seguim cap a Vigo, ciutat on es barreja la vida urbana i la pau rural, el mar i la muntanya. És la ciutat més poblada de Galícia que aconsegueix captivar a tothom qui la visita. Aquí s’hi han trobat nombroses restes arqueològiques que evidencien l’existència d’antics assentaments, que es remunten fins al segle II aC.  Així mateix, al llarg de la història, la ria de Vigo i el seu port jugaren un paper fonamental en les relacions comercials amb Amèrica, que transformaren la petita vila en el gran motor econòmic del nord de la península que perdura fins a l’actualitat.

Després de dinar a un restaurant, gaudirem d’una visita del nucli històric per conèixer la història i tradicions d’aquesta ciutat marinera, vibrant, d’esperit incansable i emprenedor, on trobarem nombroses cases senyorials d’extraordinària bellesa que contrasten amb antigues cases i barris de pescadors.

Sopar en un restaurant local i retorn a l’hotel. Allotjament.

Cambados - El vi Albariño i Combarro
Dimarts, 29 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció nord cap a Cambados, una acollidora urbs coneguda per la vinya i l’albariño, una varietat de raïm amb la qual s’elaboren alguns dels millors vins blancs del món. El seu nucli històric es troba esquitxat per nombroses bodegues, moltes d’elles establertes en antigues cases senyorials i pazos. En aquesta ocasió, visitarem i realitzarem un tast de vins a la Bodega del Pazo de Fefiñans, el productor més antic de vins de la regió, el qual s’ubica en un sensacional palauet del segle XVII construït per Gonzalo de Valladares i Sarmiento.

A continuació, seguim en ruta per les Ries Baixes fins a arribar a Sanxenxo on dinarem. És ben conegut que les fredes aigües de l’atlàntic ofereixen el millor marisc de la península i és per això que enguany, us volem portar el sabor del mar a la taula, gaudint d’una mariscada, i on podrem tastar algunes de les saboroses exquisideses que el mar ens ofereix i que són el delit dels paladars més selectes.

Havent dinat, sortirem cap a Combarro, un dels pobles més encisadors de la comunitat, el qual representa fidelment l’essència de l’arquitectura popular gallega. Situada a tocar de la ria de Pontevedra, aquest manté intactes la seva fisonomia i estil arquitectònic propis dels segles XVIII i XIX.

Coneixerem, de la mà del nostre guia local, el seu petit nucli històric amb un gran encant, que alberga esglésies, un bon grapat de casetes típiques de pescadors anomenades mariñeiras, creus i desenes de graners. Aquestes construccions típiques de la regió s’empraven per emmagatzemar la collita, especialment el blat. Encara que, les de Combarro tenen una singularitat i és que s’alcen sobre el mar, perquè també es feien servir com a assecador de peix. Actualment, molts d’ells encara mantenen la seva activitat i formen part d’un conjunt històric del segle XVIII, esplèndidament conservat.

En acabar, tornarem a Vigo on tindrem una mica de temps lliure per fer una passejada o unes compres. A l’hora convinguda, sortirem a sopar en un restaurant local. Retorn a l’hotel i allotjament.

Pontevedra - Dinar Michelin - Castell de Soutomaio
Dimecres, 30 de novembre

Després d’esmorzar a l’hotel, ens traslladarem fins a Pontevedra, la capital de província.  El seu nom procedeix del llatí i significa “pont vell”, en referència al viaducte que edificaren els romans per salvar el curs del torrent Lérez que entrebancava la construcció d’una calçada. Tot i que la presència de població precedeix en segles a l’arribada dels romans, és a partir d’aquest període quan realment cobreix importància la ciutat. De fet, Pontevedra anirà incrementant la seva rellevància fins a arribar al màxim esplendor entre els segles XIX i XX, quan intel·lectuals com Ramon Maria del Valle-Inclán, Eugeni Montero Ríos o Eduard Vicenti entre altres, coincideixen a l’urbs.

En arribar, iniciarem la visita del magnífic i restaurat centre històric, considerat el millor de Galícia, després del de Santiago, on s’han afavorit les nombroses joies que la ciutat amaga, nobles construccions, esglésies i cuidades placetes de l’antiga Pontevedra, que actualment mostren l’esplendor del renaixement i el barroc civil gallec. Gaudirem d’un passeig per aquest indret amable i suggerent, on es viu amb calma, on les bicicletes han substituït als cotxes i les terrasses acullen multitud de visitants.

També pararem a la plaça d’Abastos, que amb una intensa vida comercial, manté íntegrament l’encant de l’antic mercat amb façanes antigues, escalinates interiors de pedra i desenes d’arcs que coronen un espectacular espai, on es troben productes d’alimentació d’extraordinària qualitat.

Finalitzada la visita, ja serà hora de gaudir d’una de les experiències més especials del viatge al restaurant Casa Solla, un dels establiments gastronòmics insígnia de les Ries Baixes guardonat amb una estrella Michelin i tres sols Repsol. Aquí ens espera una explosió de sabors que en aquesta ocasió es donen cita amb la innovació, i on gaudirem d’un menú degustació  amb maridatge basat en els productes de la terra i el mar, que presta una especial atenció als mariscs i als peixos de temporada, als que se’ls apliquen les tècniques de cuina més adequades sense perdre de vista la tradició.

A la tarda, ens traslladarem fins al castell de Soutomaior, situat en un enclavament privilegiat amb vista a la ria de Vigo. Un poderós niu d’àguila que  fou reconstruït al segle XIV, en mans de Pedro Álvarez de Soutomaior, més popularment conegut com a Pedro Madruga, un dels personatges més importants de la història medieval gallega.

Un cavaller feudal que convertí el castell en la seva residència i en el centre polític del sud de Galícia durant les Revoltes Irmandinyes, una guerra iniciada pel poble contra els nobles a causa de les dures condicions de feina a la qual els sotmetien.

Farem una visita d’aquesta fortificació a la qual s’accedeix per un curt pont llevadís, considerat un dels exemples més bells de l’arquitectura militar gallega i coneixerem la seva història.

Al vespre, tornarem a Vigo. Sopar a l’hotel i allotjament.

Tornada a Barcelona
Dijous, 1 de desembre

Després d’esmorzar, disposarem d’una mica de temps lliure. A l’hora convinguda, ens traslladarem fins a l’aeroport per volar directes a Barcelona. En arribar, l’autocar  del Club del Viatger, ens estarà esperant per retornar-nos als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
  • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats
  • Vols Barcelona – Santiago i Vigo – Barcelona
  • Taxes i impostos aeris inclosos
  • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona
  • Guia acompanyant del Club del Viatger
  • Guia local castellanoparlant per les visites indicades a l’itinerari
  • Totes les visites, permisos i entrades segons l’itinerari
  • 4 nits a l’hotel AC Palacio Universal de 4* o similar a Vigo
  • Esmorzar bufet diari
  • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer dia.
  • Dinar al restaurant Casa Solla guardonat amb una estrella Michelin amb maridatge inclòs
  • Begudes incloses als àpats (copa de vi i aigua)
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
  • Tots els serveis no especificats a l’itinerari
  • Les despeses de caire personal
  • Les propines
  • L’assegurança de cancel·lació opcional. Preu: 70€ per persona
  • ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

  • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia preexistent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
  • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
  • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

 

DURANT EL VIATGE:

  • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € (cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
  • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
  • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

  • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

 

  • ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

  • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa