Istanbul i Capadòcia

La riquesa cultural, artística i arquitectònica d’Istanbul només es pot entendre des de la seva vessant històrica, ja que l’antiga Constantinoble fou capital de tres dels imperis
més importants de tots els temps com el romà, el bizantí i l’otomà; tots ells deixant petjades úniques que formen el patrimoni històric i cultural d’Istanbul i de Turquia.

Des del Club del Viatger us proposem un complet viatge on podrem admirar la Istanbul més dual: entre dos continents, Europa i Àsia; entre dos mars, el Màrmara i el Negre; entre dos estils de vida, la modernitat provinent d’occident i la tradició més aferrada d’orient. Des del barri religiós d’Eyüp, passant per les faraòniques obres arquitectòniques dels Palaus de Topkapi o Dolmabahce, o per la cultura mercantil que aflora dels venedors al Gran Basar podrem entendre que aquest gresol de cultures converteix a Istanbul en una ciutat amb infinitat de possibilitats pels nostres viatgers.

També farem un viatge al cor de la Capadòcia per conèixer un dels paisatges més fantàstics d’Europa, un tresor mundial on trobarem, esglésies i ciutats rupestres, declarades Patrimoni de la Humanitat i valls amb capritxoses formacions rocoses que podrem admirar des de l’aire tot fent un magnífic sobrevol.

Istanbul, coneguda antigament com a LigosBizanci i Constantinoble, és la ciutat més gran de Turquia i el seu centre econòmic, cultural i històric. Situada a les dues ribes de l’estret del Bòsfor, a la confluència entre Europa i Àsia, és el principal port del país i inclou el port natural conegut com el Corn d’Or, travessat pel famós pont de Gàlata. La ciutat també és la capital administrativa de la província d’Istanbul. A 2014, la seva població és de 14.025.600 persones, cosa que en fa la ciutat més poblada d’Europa.

Itinerari

Barcelona – Istanbul
Dissabte, 29 d’abril

Trobada amb l’autocar del Club del Viatger als punts habituals de recollida. Posarem direcció a l’aeroport de Barcelona, on agafarem un vol directe a Istanbul. Un cop haguem arribat a Istanbul ens trobarem amb el nostre guia i autocar per anar a instal·larnos a l’hotel. Farem una visita al famós carrer Istiklal abans de tornar a l’hotel per sopar.

Allotjament a l’hotel.

Palau Topkapi i creuer pel Bòsfor
Diumenge, 30 d’abril

Esmorzar a l’hotel. Visitarem el Palau de Topkapi, que fou el centre administratiu de l’imperi otomà durant més de quatre segles. El palau va ser ampliat per diferents sultans fins arribar a 700.000 m² de terreny. En destaquen l’harem (on vivien 600 concubines) o la sala del Tresor, on hi ha alguns dels objectes més valuosos del món. També descobrirem el Basar de les espècies.
Antigament, a les 100 botigues del basar s’hi venien articles d’origen egipci, tot i que més endavant va evolucionar fins a convertir-se en un mercat de productes alimentaris propis del país. Dinar a un restaurant molt a prop del moll

A la tarda, farem un creuer pel Bòsfor, des d’on tindrem vistes úniques tant de la part europea com de l’asiàtica. Sopar en un restaurant local. Allotjament al nostre hotel

Hipòdrom – Gran basar - Mesquita Blava – Cisterna
Dilluns, 1 de maig

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem els vestigis de l’Hipòdrom, centre esportiu i social de l’antiga.

Constantinoble, ciutat que al segle V fou la més gran del món. Seguidament, la nostra visita ens portarà a la zona antiga d’Istanbul, on en un espai reduït de terreny podrem visitar algunes de les obres arquitectòniques més importants del país. La Mesquita Blava i Hagia Sophia, icones de la ciutat que competeixen en importància i bellesa, sent mostres representatives d’art otomà i ortodoxa.
Dinarem a un restaurant al centre i a la tarda visitarem la Cisterna, construïda sota una antiga basílica, i utilitzada per abastir a tota la ciutat en cas de guerra. Les 336 columnes de diferents estils donen mostra de la complexitat arquitectònica d’Istanbul. També ens deixarem perdre per l’immens Gran Basar, el mercat cobert més antic i més gran del món on es concentren més de 4.000 botiges de roba, joies o artesania que satisfaran totes les nostres necessitats.

Sopar a un restaurant local i allotjament al nostre hotel.

Capadòcia
Dimarts, 2 de maig

Esmorzarem a l’hotel i sortirem per fer una última visita als barris de Fener i Balat, i arribarem fins el turó Pierre Loti, conegut per les seves vistes al port natural d’Istanbul, la banya d’Or, que porta el nom del famós novel·lista i viatger francès.

Al cim del turó hi ha sis mansions històriques que han esdevingut un hotel boutique. També hi ha un restaurant i la famosa cafeteria Pierre Loti, des d’on l’escriptor solia seure i escriure les seves narracions. A l’hora acordada, ens traslladarem a l’aeroport d’Istanbul per agafar un vol que ens portarà a la regió de la Capadòcia. Un cop instal·lats a l’hotel de la zona, farem un tour panoràmic i admirarem la posta de sol des d’aquesta part tan bonica de Turquia.

Sopar i allotjament a l’hotel de la Capadòcia.

Gorëme – Valle de Pasabag – Valle de Devrent
Dimecres, 3 de maig

Sortirem de l’hotel entre les 4 i les 5 de la matinada abans de la sortida del sol per sobrevolar la Capadòcia en globus aerostàtic. Després de gaudir d’aquesta experiència inoblidable, descobrirem per terra aquesta fascinant regió. Es va formar per l’erupció dels volcans Erciyes i Melendiz. L’erosió va crear les formes tant originals que han fet famosa aquesta regió. Veient que la terra era fàcil de modelar, els habitants van construir cases i santuaris al seu interior.
Visitarem la Vall de Göreme, on en els seus cons d’origen volcànic s’hi troben excavats habitatges troglodites de diferents pobles de la història. Continuarem visitant la vall de Pasabag per veure les espectaculars formacions de xemeneies de fades, unes formacions que antigament s’utilitzaven com a refugi pels monjos i sacerdots, i que avui són una zona turística molt atractiva.
Gaudirem de la natura i belleses úniques caminant entre aquestes xemeneies.

La vall inclou nombrosos monestirs tallats a la roca, esglésies, capelles i assentaments, així com túnels i molins. Dinarem en un restaurant local i continuarem visitant la vall de Devrent. La Vall de Devrent és també coneguda com la vall de la imaginació, i això ja ens dóna una idea de què és el que hi
podrem trobar, i és que no destaca per tenir esglésies ni coves, el que ho fa especial, són les capritxoses formes de les roques que la conformen.
En recórrer la vall, tindrem la impressió que les formes volcàniques no poden ser tan sols obra de la natura, són tan inusuals que semblen creades, i converteixen la vall en un lloc màgic.

Sopar en un restaurant i allotjament a la Capadòcia.

Valls de Cavusin, d’Ihlara i Pigeon
Dijous, 4 de maig

Esmorzarem a l’hotel. Cavusin és un poble turístic i encantador i un dels assentaments més antics de la regió situat al llarg de la carretera de Goreme-Avanos a Capadòcia. Les cases del poble estan tallades en formacions rocoses i molts dels seus interiors han estat erosionats per forces naturals, com la pluja, el vent i els terratrèmols.

També visitarem la Vall d’Ihlara, que es troba a la província d’Aksaray, a 45 quilòmetres de la ciutat. A més de la pròpia bellesa natural de la vall, la principal atracció d’aquesta són les més de 60 esglésies excavades a la pedra. Dinar en un restaurant local.

A la tarda visitarem la vall de Pigeon, o vall dels coloms. Aquesta vall de 6 quilòmetres connecta les ciutats de Goreme i Uchisar, i rep aquest nom ja que alberga innombrables colomars a les seves roques. Els coloms eren utilitzats com a missatgers i font d’aliment pels pobladors, per això, des de temps remots van ser tallats a la roca forats quadrats per funcionar com a colomars.
Soparem a un restaurant local per despedir la nostra estada a Turquia.

Allotjament a l’hotel de la Capadòcia.

Capadòcia i tornada a casa
Divendres, 5 de maig

A l’hora convinguda, trasllat fins a l’aeroport per volar cap a l’aeroport d’Istanbul i tornada cap a Barcelona.

A l’arribada i un cop recollim l’equipatge, l’’autocar del Club del Viatger ens deixarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats.
 • Vols directes d’anada i tornada amb la companyia aèria Turkish Airlines amb totes les taxes incloses.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge.
 • 3 nits d’allotjament a The Marmara Taksim 5* o similar.
 • 3 nits d’allotjament a Uçhisar Kaya Otel de 4* o similar.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Pensió completa des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer dia.
 • Begudes incloses en els àpats.
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari.
 • Sobrevol en globus per la Capadòcia.
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 170€.

Documents de la pòlissa